Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Adrian Mole


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Most már nem írom bele a kiegészítéseket, egyre kaotikusabb a cikk.
Szóval megint volt tegnap hanggond, a szokásos. Eddig viszont hála isten nem volt teljesen behányós hang, elmenő kép, eldobált csatorna. Remélem, így marad.

42

(#2) #54715584 válasza Adrian Mole (#1) üzenetére


#54715584
törölt tag

nem kaotikus, en tudtam kovetni :)
irjal nyugodtan, igaz, megoldasom igazabol nicns a problemara :)

(#3) Adrian Mole válasza #54715584 (#2) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Köszi a visszajelzést!
Jó, akkor nem vagyok kaotikus. Ennek örülök. Ha meg tanulságos olvasni, akkor méginkább.

42

(#4) lapa


lapa
veterán

édesanyám legolcsóbb típusú pinnacle tunere hasonjó. az app installja vmi durva hibaüzenettel elszáll, de legalább dscaler megeszi. az, hogy ha win indításkor aktív az eszköz kékhalál van, csupán apró mellékzönge. külön scriptet kellett gyártanom a dscaler ikon alá, ami először aktiválja az eszközt és utána indítja a tévét. win kikapcs ugyanígy csak spéci tuner-letiltós ikonnal engedélyezett. elég lol.

(#5) Adrian Mole válasza lapa (#4) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Scriptgyártáshoz, dscalerhez tudsz vmi oldalt, tippeket adni?

42

(#6) lapa válasza Adrian Mole (#5) üzenetére


lapa
veterán

a script csak egy primitív bat file, kb. így:

start /wait devcon /<tuner eszköz engedélyezős paraméterek amiket most nemtok>
sleep 2000
c:\programok\dscaler\dscaler.exe


vagy valami ilyesmi. a pc kikapcsolása is kb. ugyanez csak más parancsokkal. a dscaler-ről nem sokat tudok. örültem, hogy találtam vmi értelmeset a nem működő gyári hulladék helyett, nem feszegettem a dolgot. még így is olcsón megúsztam a korábbi all-in-wonder szenvedésekhez képest...

[Szerkesztve]

(#7) Adrian Mole válasza lapa (#6) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Bár már régen volt, de köszi.
Amúgy az AIW nekem nagyon bejött, én nagyon sajnáltam, hogy abbahagyja az ATi, illetve AMD a vonalat. Mind funkciójában (kivéve a digitális vételt), mind sebességben, telepítésben, stb verte a pinnacle-t, illetve bármilyen, általam látott tuner megoldást.

42

(#8) Jockey007 válasza Adrian Mole (#7) üzenetére


Jockey007
aktív tag

nekem akadozó kép elő fordul mikor gondol egyet meg van amikor egyszer csak hangyaboly jelenik meg aztán nem sokkal késöb helyre áll főleg ha ide oda kapcsolgatok egy sort :)

GIGABYTE team

(#9) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Szerencsére bzoley már korábban meggyőzött, hogy a Pinnacle sok szempontból nem az igazi, de azért nem tudtam, hogy ennyire rossz a helyzet. :N
A rendszervisszaállítás azért annyira nem rulez, remélem tisztában vagy vele, hogy végleges adatvesztésnek lehetsz áldozata, ha ezzel hozod vissza a korábbi állapotot. Én már megszívtam vele...
Ha már ennyit telepítgetsz újra, érdemes lenne készítened egy Ghost-fájlt a rendszerről... ;] Nekem 6 és fél perc alatt állította vissza a komplett rendszeremet, driverestül, szoftverestül, szőröstül-bőröstül. Ha kell a progi, elküldöm. 3 MB.

Végül is akkor tényleg alaplapfüggő a probléma?

Sk8erPeter

(#10) Adrian Mole válasza Sk8erPeter (#9) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Hopsz, csak most vettem észre a hozzászólást. Bocs.
Köszi a rendszervisszaállítás tippet. Viszont nekem akkoris hasznos, általában egy frissen felhúzott rendszerről van szó, ahol tesztelem a hardvert, hogy minden működjön. A Pinnacle viszont felhajít egy csomó mindent, tehát ha telepítem a tuner meghajtóprogit (meg minden mást, amit a Pinnacle ezzel együtt felhajít) és nem működik, vagy rosszul működik utána, egyszerűbb a rendszervisszaállítás, mintsem kézzel vadásszak le minden szart, vagy hogy kezdjem a nulláról a telepítést.
A Ghoston én is gondolkodtam, a baj az, hogy soha nincs olyan állapotban a rendszer, amikor érdemes lenne ghostolni :U
Az alaplapfüggést még nem tudtam tesztelni, ugyanaz a rendszer. Szívás viszont folyamatos vele, tehát nem kizárt. Legújabb fícsör: eltűnt az asztalról az indítóikon. :F
De nyár végén hardverfrissítés lesz, marad a tuner, aztán kiderül, hogy az új lapban hogyan muzsikál. Mindenesetre az NF4 PCI kezeléséről lehet csúfságokat hallani.

42

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.