Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ollie


ollie
MODERÁTOR

Hasonló problémával állok én is szemben.

Most cserélem le a konfigom nagy részét, és hát ki fogok adni kb 130 rugót, és ha szerencsém van, ennek a fele visszajön a régi eladásából. Viszont ha többet várok, még nagyobbat fogok bukni, szóval megéri még ''időben cserélni''.

Persze ha azt számolnám, hogy a most eladandó alkatrészek mennyibe kerültek nekem anno, akkor a bukás sokkal nagyobb, de nem érdemes úgy számolni. Így kb 70-ból egy szinte új, és egész jó teljesítményű gépem lesz, ha viszont a ''bukást'' nézem, akkor vesztettem vagy 150 rugót.

***

(#2) zolle


zolle
tag

Mint az autóknál: vagy lecseréled 3 évente (6 havonta kb) és csak kicsit buksz, vagy élete végéig használod. Én ez utóbbit választottam a gépnél, 2000+os AMD-m van, lassan időszerű a csere, de inkább PS3at veszek, azon sosem fog szaggatni semmi, és nem kell vele pöcsörészni. Netezni meg ilyenekre ott a laptop:D Csak a WOW nem megy olyan szépen GMA 950el, mint Ati 9800XT-n. Ez van :D

(#3) Adrian Mole válasza ollie (#1) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Még éppenhogy kapható Soc939-es X2. Gyártani ugye már nem gyártják, de újonnan, garral még egy-két helyen megvehető. A 4200+ 40 ropi körül van. 3000+-ért ha mákom van 10 ropi visszajön. Tehát ha cserélni akarok, feljebb lépni, csak ez a megoldás, ha nem akarok teljes platformot cserélni (kb 150 ropi lenne). És az a vicc, hogy érzem, hogy kellene a feljebb lépés, mert van, hogy nyomi gép izzad (egyszerre TV-zek, megy a böngészés, flashes oldalakkal, OO több doksival nyitva, levelező, stb, szóval a szokásos), pedig anno ugyanilyen progikkal a 2500+ Baron, 512 Mb RAM és a 9800SE AIW tökéletesen elég volt mindenre (4 éve). Híznak a programok, bonyolódnak a weboldalak. Négy éve az oldalakon található bannerek, reklámok még inkább anim gifek voltak, kevesebb is volt belőlük. Az AIW sem nyomatott fel a gépre SQL-t, .NET-et. AZ XP-n sem volt ennyi peccs.
Többet tehát nem igazán kapok a fejlesztésért, csak legfeljebb gördülékenyebben tudom használni azokat a sw-eket, amiért egyszer már fizettem, ahhoz képest, hogy az anno normális sebességű futtatás lassul folyamatosan. Az X2 4200+ meg szintén negyedét fogja érni, nagyon hamar. Ehh!

42

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.