Hirdetés

2020. június 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) [Prolixus]


[Prolixus]
(addikt)

Kojima kiválásával vége a MGS szériának. Pont. Ugyanúgy ahogy a Terminator sorozat is véget ért a második résszel, és még hosszan lehetne sorolni. Én úgy vagyok vele, még ha tényleg folytatják is a szériát (bár a legutóbbi hírek alapján a Konami teljesen leépíti AAA-s részlegét, én őszintén szólva nem is bánnám, ha ennke az lenne a hozadéka, hogy nincs több MGS játék), és urambocsá, még jók is lesznek a folytatások, a fenti kijelentésem akkor is megállja helyét. Jogilag meg satöbbi persze nem, de a rajongók fejében igen.

Kojima=MGS és kész. Amikor valaki ilyen hosszú éveken keresztül irányít egy szériát, ő találja ki hozzá a dolgokat, ő határozza meg, hogy mi legyen a sztori, mi legyen a karakterekkel, mi legyen a sorsuk stb., akkor ő maga válik egyenlővé az egésszel. Ha valaki folytatja is a szériát, az már csak papíron lesz MGS játék, ténylegesen soha, hiszen az univerzum formáló isten, hogy így mondjam, már nem formálja a saját univerzumát. Kojima kiválása után a MGS játékok amolyan "mi lett volna ha" szintre redukálódnak: mi lett volna, ha valami XY hozzátesz Kojima világához, mi lett volna ha átírja, vagy átformálja. De ez csak egy spin-off, egy alterverzum, egy mellékhajtás. Az igazi MGS széria itt véget ért. Ettől függetlenül a kamu folytatások persze lehetnek jó játékok, akár még jobbak is, amit Kojima valaha csinált. Ez nem változtat a dolgokon.

A Konami meg szarja össze magát. Én a pénztárcámmal fogok s(z)avazni. A Phatnom Pain után soha semmilyen MGS tartalmat nem fogok venni a jövőben. Remélem sokan követik majd a példámat.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.