Hirdetés

2020. szeptember 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) oriic


oriic
(HÁZIGAZDA)

Ettől függetlenül valószínűleg belenézek majd a jövőben MGS játékokba, de teljesen más szemmel fogok rájuk tekinteni. :R

Live-Die-Respawn

(#2) Cifu


Cifu
(nagyúr)

Én azt tudom még javasolni, hogy akinek nincs konzolja, az Youtube-on keressen rá a videókra. A történet ezekkel sem 100-as, hiszen számtalan apró részlet a rádiózáskor, vagy elcsípett beszélgetésekből derült ki, de azért a lényeg azokban benne van.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#3) .LnB válasza oriic (#1) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Persze megnézzük majd milyenek lesznek. De mire számíthatunk? Még ha találnak is egy olyan csapatot akik alkalmasak a feladatra, akik a legjobb módon tudják folytatni Kojima örökségét. Ők majd mit csinálnak mikor Konami azt mondja nekik, hogy itt van 30milla és 1év, csináljátok meg.
A legrosszabb lehetőség, hogy Konami telefonra adja ki vagy játéktermi gépekre... :(

De ne legyen igazam, cáfoljanak rám!

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#4) ivana válasza .LnB (#3) üzenetére


ivana
(Ármester)

Nekem az első mgs a peace walker volt :D De szerintem most végig játszom az egészet sorban, mondjuk ps3-am mondjuk (még) nincs.

Amúgy tabra jó lenne valami mgs játék, rendes történettel, sokkal jobbat lehetne belőle kihozni mint a psp-n.

[ Szerkesztve ]

(#5) .LnB válasza ivana (#4) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

A Peace Walkerben az az érdekes, hogy eredetileg PSP-re készítették el, de ettől függetlenül tök jól működött nagy konzolokon is. Mármint nem lehetett róla megmondani, hogy eredetileg egy marokkonzolra készült el. Egyedül az átvezetők hiánya, vagyis képregényes tálalása volt árulkodó.

Szerettem azt a részt, leszámítva az egyhangú bossfightokat.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#6) Shinjike87 válasza .LnB (#5) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Nem olvastam el a spoileres részt, tekintve, hogy nem értem még a játék végére. Egyetlen egy kérdésem van csak, amire szerintem lehet spoiler nélkül is válaszolni. Egyik fórumtárs írta, hogy a játék nem tesz egyértelműen pontot a sztori végére és pár karakter "lényege", azaz feltűnése és motivációja nem válik ismertté (pl. az a kicsi Psycho Mantis (lány?)). Erről mit tudsz elmondani? Számítsak arra, hogy engem sem fog maradéktalanul kielégíteni, ami választ megad az V. rész?

(#7) .LnB válasza Shinjike87 (#6) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Psycho Mantis története leginkább a Metal Gear Solid-ban van elmesélve. Majd kicsit hozzátesz a 4. rész is. Viszont ha meghallgatod a kazettákat akkor szinte minden kiderül róla. Pont azért van itt is elmesélve, hogy az is képben legyen aki nem játszott a többi résszel.

Amennyiben nem játszottál a többi résszel, akkor nincs baj. A The Pantom Pain sztorija kerek. És megáll a lábán. Be van fejezve. Hiányt azok fognak érezni akik mindegyik résszel játszottak, és várták a magyarázatokat, pár karakter háttértörténetét.

Szerk.: Ja és Mantis fiú.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#8) ldave


ldave
(nagyúr)

Az utolsó gondolathoz: Hironobu Sakaguchi neve egyet jelentett a Final Fantasy-val. A tizedik rész elkészülte után azonban 2004-ben lelépett a Square-től és én is úgy voltam, hogy akkor ennyi volt részemről az FF sorozat. Ehhez képest a 2006-ban megjelent tizenkettedik rész számomra a sorozat egyik legjobb része lett, olyan szintű innociáviót vitt be a számomra kicsit ellaposodó JRPG stílusba, hogy azóta talán egy játék volt, ami azt megközelítette (Xenoblade) .

A Slime draws near! Command?

(#9) Shinjike87 válasza .LnB (#7) üzenetére


Shinjike87
(tag)

Na pont, hogy ez a baj, ha játszottam a többi résszel. :) Erre akartam kilyukadni, hogy hagy-e űrt a komplett sztoriban, ezek szerint igen. Hát elég szomorú...
Az, hogy P.M. milyen nemű, jó hülye kérdésnek tűnik, elismerem. :D De még nem tartok ott, hogy egyértelmű legyen, ő egyáltalán P.M., vagy csak valami hasonló képességű karakter.

FF XII erőssége a számomra jó harcrendszerben és a sztoriban kimerült. A fordulatok, karakterek jellemének alapos megismerése hiányt szenvedett. Nem a legjobb rész, a XIII-at meg ne is említsük...

[ Szerkesztve ]

(#10) [Prolixus]


[Prolixus]
(addikt)

Kojima kiválásával vége a MGS szériának. Pont. Ugyanúgy ahogy a Terminator sorozat is véget ért a második résszel, és még hosszan lehetne sorolni. Én úgy vagyok vele, még ha tényleg folytatják is a szériát (bár a legutóbbi hírek alapján a Konami teljesen leépíti AAA-s részlegét, én őszintén szólva nem is bánnám, ha ennke az lenne a hozadéka, hogy nincs több MGS játék), és urambocsá, még jók is lesznek a folytatások, a fenti kijelentésem akkor is megállja helyét. Jogilag meg satöbbi persze nem, de a rajongók fejében igen.

Kojima=MGS és kész. Amikor valaki ilyen hosszú éveken keresztül irányít egy szériát, ő találja ki hozzá a dolgokat, ő határozza meg, hogy mi legyen a sztori, mi legyen a karakterekkel, mi legyen a sorsuk stb., akkor ő maga válik egyenlővé az egésszel. Ha valaki folytatja is a szériát, az már csak papíron lesz MGS játék, ténylegesen soha, hiszen az univerzum formáló isten, hogy így mondjam, már nem formálja a saját univerzumát. Kojima kiválása után a MGS játékok amolyan "mi lett volna ha" szintre redukálódnak: mi lett volna, ha valami XY hozzátesz Kojima világához, mi lett volna ha átírja, vagy átformálja. De ez csak egy spin-off, egy alterverzum, egy mellékhajtás. Az igazi MGS széria itt véget ért. Ettől függetlenül a kamu folytatások persze lehetnek jó játékok, akár még jobbak is, amit Kojima valaha csinált. Ez nem változtat a dolgokon.

A Konami meg szarja össze magát. Én a pénztárcámmal fogok s(z)avazni. A Phatnom Pain után soha semmilyen MGS tartalmat nem fogok venni a jövőben. Remélem sokan követik majd a példámat.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#11) pulyka jocó


pulyka jocó
(senior tag)

Nem szeretnék vitát kelteni,ez csak az én véleményem!
Elhiszem hogy jó az MGS sorozat,de szerintem irritáló,hogy Kojima mester így,Kojima mestert úgy.... most komolyan,nekem pl a Battlefield sorozat tetszik,de mégse zengek ódákat hogy jajj a DICE-os mesterek így,jajj a DICE-os. mesterek úgy.. nyilván nem egy kategórában van a széria. Neketek és a világon még jópár embernek a kedvence az MGS,nekem nem így én idegesítőnek,sőt irritálónak tartom hogy Kojima így,jjajj a mester stb.....
Mégegyszer ez az én véleményem!

(#12) .LnB


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

(#10) [Prolixus]
Egyetértek azzal amit írsz. Nem is tudtam, hogy te is Metal Gear fan vagy, viszont örülök. :)
Abban reménykedem, hogy Kojima akárkihez is szegődik a jövőben az megpróbálja megszerezni a MG jogokat. Remélem a Konami nem tervez mobil játékokat ezzel a névvel és hajlandóak megválni tőle. Voltak pletykák egy kínai befektetőcsoportról akik megkeresték Kojimát a következő ajánlattal. Szabad kezet és szabad erőforrást biztosítanak neki bármire amit el akar készíteni. Ez jól hangzik. Nem tudom mi lett ebből. De az tény, hogy már teaselik Kojima új játékát. Fel fel bukkan az interneten. [link]

(#11) pulyka jocó
Azért irritál téged mert nem ismered annyira. És nem arról van szó, hogy mi páran áradozunk róla. A világsajtó is a legnagyobbak között emlegetik. [link] [link]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#13) [Prolixus] válasza .LnB (#12) üzenetére


[Prolixus]
(addikt)

Nem hiszem, hogy meg tudná szerezni a jogokat. Egyszerűen túl nagy név ez ahhoz, hogy csak így eladják...még így is, hogy az AAA részleget jegelik jelenleg. Ha a Konami becsődölne, vagy teljesen leállna a játékokkal, akkor esetleg el tudnám képzelni, de egyébként nem nagyon. Sajnos.

Amúgy az lenne a legnagyobb "poén", ha Kojima folytatná a szériát, csak más címen, más nevekkel. Persze a Konami biztos perelne érte. :)

btw, nem mondanám hardcore fannak magam, ahhoz nem ismerem eléggé a szériát minden részletében (nem is játszottam mindennel, volt amit csak youtubeon néztem végig pl. a Peace Walker), de tény, hogy nagyon szeretem

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#14) pulyka jocó válasza .LnB (#12) üzenetére


pulyka jocó
(senior tag)

Multkor az Other World csinált egy több mint egy órás videót az MGS sorozatról,végignéztem,maga a játék tényleg.nem rossz,de az az irdatlan sok nevet, csavart tartalmazó történet az sok, bár az ötödik részén gondolkodom, az teszik.

(#15) Cifu válasza .LnB (#12) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Én eléggé alaposan beleástam magam Kojima történetébe, és mint anno írtam, az 1990-es évek óta követem a "média-rajongást". Engem is irritál, tény, hogy jó játék-fejlesztő, de nem isten és nem kellene ennyire pártatlanul isteníteni. De ezt a kört már lefutottuk...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#16) .LnB válasza Cifu (#15) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Azt tudom, hogy téged irritál...

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#17) ldave válasza .LnB (#16) üzenetére


ldave
(nagyúr)

Szerintem is kicsit túl van misztifikálva ez a dolog, az átlagos olvasónak ez úgy jön le, mintha maga Kojima egyedül csinálna az egész MGS szériát, nem lenne ott még mellette 200+ ember. Pont mint az Apple-nél volt Steve Jobs.

A Slime draws near! Command?

(#18) [Prolixus] válasza ldave (#17) üzenetére


[Prolixus]
(addikt)

Én nem értek egyet ezzel. Persze, nem szép dolog mindig csak Kojima-t kiemelni, de ettől még el kell fogadni, hogy a világ így működik, mindnehol, nem csak Steve Jobs vagy Hideo Kojima van ilyen kiváltságos helyzetben. Egy Nobel-díj átadásakor sem nevezük meg a munkatársakat, pedig már régóta nem létezik egyedül dolgozó tudós. Említésre sem kerülnek a laborasszisztensek, a PhD hallgatók, egyéb munkatársak, vagy akár az intézeti/tanszéki góré. Egy ember kapja a díjat, esetleg kettő, a résztvevők max a publikáció címében szerepelnek, egyébként sehol máshol, mindneki csak arról beszél, hogy XY kapta a díjat, pedig nyilván az a díj sem egyedül az ő érdeme. Vagy az első szívátültetésnél sem arról volt hangos a sajtó, hogy ki(k) voltak akkor a műtősnők, kik volt az első asszisztens, ki volt az aneszteziológus stb., hanem egy szívsebészhez kötötték az egészet. Végtelen sokáig lehetne sorolni a dolgot.

Ennek a "jelenségnek", még ha részben igazságtalan is, pragmatikus okai is vannak: MIndenkinek a nevét felsorolni, aki részt vett benne nehézkes, mert hogyan döntöd el, hogy mi számít részvételnek és mi nem, hol van a határ, illetve a résztvevőket milyen módszer szerint prioritizálod stb. Ha meg mindnehol anniy szerepelne csak, hogy Kojima és munkatrsai, azzal a munkatársak megint nem sokra mennek, mert a neveik így aztán nem kerülnek bele a köztudatba.

Azt se feledjük, hogy a munkatársak cserélődhettek a különböző MGS játékoknál, és biztosan cserélődtek is, de egy óriási jelentőségű közös pont azonban minden játékban volt, méghozzá természetesen Kojima. Szóval még ha azt mondom, adott játéknál jogosan kifogásolják Kojima kizárólagos emlegetését, az MGS széria egészét tekintve, amelynek kvázi évtizedeken keresztüll egyetlen egy ember volt a karmestere, Kojima, nem látom be, miért lenne igazságtlan állandóan őt emlegetni.

Amúgy ez a dolog ugyanúgy visszaüthet is....ha esetleg az egyik MGS játék katazstrofálisan szar lett volna, akkor meg mindneki ugyanúgy Kojimát szidta volna, az ő nevéhez kötötték volna a kudarcot, nem a vezető programozóhoz, vagy a fő zeneszerzőhöz stb. Vajon akkor is kifakadtatok volna, hogy nem csak az ő hibája volt a dolog? Ez már nyilván csak magányvélemény, de szerintem nem. Az állandó Kojimázás úgy vettem észre, hogy csak azokat szokott zavarni, akik nincsenek odáig meg vissza az MGS játékoktól.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.