Hirdetés

2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) PeachMan


PeachMan
(veterán)

Addig cseszegetik a Digi-t, amig eladja majd a M.O.-i érdekeltségeit és olcsón felvásárolhatja majd valamelyik mobilos cégcsoport a háromból. Aztán végre újra jöhet az erősen korlátos forgalom vagy 15ezres havidíj.

- ==> Commodore Amiga 1200/Blizzard 1260/Indivision AGA <== - "Only Amiga Makes It Possible"

(#2) petir


petir
(senior tag)

Ezért kell egy flottát választani és nincs ilyen gond...
Kemény a DIGI állja a sarat , próbálkozik - ez ugye látszik.
De ott tesznek keresztbe és olyan látványosan ahogy csak lehet.

ASUS RT-AC1200GU - Padavan firmware

(#3) Johnny001


Johnny001
(senior tag)

Hi!

Úgy nézem, megint győz a kartell :(((

By.: Johnny

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#4) n00n


n00n
(őstag)

Azért itt most biztosra mentek, nem elégedettek meg egy ponttal, hogy kizárhassák, rögtön beletettek többet. Értem, hogy politika, meg pénz, de az nmhh-nál is, hogy tudnak tükörbe nézni ezután...

(#5) petir válasza n00n (#4) üzenetére


petir
(senior tag)

Ahogy annyi minden más után 🤣

ASUS RT-AC1200GU - Padavan firmware

(#6) janeszgol válasza PeachMan (#1) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Kicsinálni talán nem akarják, csak arra akarják rávenni, hogy valamelyiktől béreljen, így árban nem tud nagyon alávágni a többinek. Meglátjuk, mi lesz.

iPhone 12 Mini: az évtized telefonja? Az biztos, hogyy az összes többi kukába való, ha hordozható telefonról (mobil) van szó.

(#7) petir válasza janeszgol (#6) üzenetére


petir
(senior tag)

Jó, oké ez a Vodafonenal is így kezdődött talán 99-be a Telenor hálózatát használták a fővároson kívűl... aztán, hogy kinőtte magát :)

ASUS RT-AC1200GU - Padavan firmware

(#8) AssAssynn


AssAssynn
(őstag)

Classic.
Nem felel meg a feltételeknek, aztán sír, hogy nem az európai gyakorlat szerint mennek a dolgok. :DDD

"Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

(#9) andor80 válasza AssAssynn (#8) üzenetére


andor80
(aktív tag)

Mert nem ez az európai gyakorlat...De neked kívánnám a digi nélküli világot.
sd analog kábeltv 10 csati havi 12000 ért....
Internet adsl 5/1 persze soha nem volt meg még a fele se sokszor... -11.000 ért...

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#10) lócitrom válasza andor80 (#9) üzenetére


lócitrom
(őstag)

+1

nyilvánvaló, hogy a másik három nem akar versenyt. a telekom akarva-akaratlanul matáv privatizálás óta a német-magyar politikai barátság révén máig pórázon van. a telenor már zsebben van lényegében. a vodafone meg örül, hogy még valamekkora szelet jut neki. most a kábelezésben reménykedhetnek.

és ilyen helyzetben a mi kutyánk kölyke (teszári zoli) se kell. valahogy a digivel kapcsolatban elmarad az a nagy magyarkodás. pesti tv remélem sose kerül kínálatukba.

„the cake is a lie” - mi band 3 fordítás: https://bit.ly/miband3hu - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 (teszt) fordítás: https://bit.ly/miband5hu

(#11) Egon válasza AssAssynn (#8) üzenetére


Egon
(nagyúr)

Olvasgass kicsit: [link] [link]

Az ügy további pikantériája, hogy a DIGI mobilpiaci versenytársaira csak az elmúlt egy évben összesen több milliárd forintnyi bírságot rótt ki a GVH, ez azonban a hírközlésszabályozó szerv kiírási dokumentációja szerint nem kizáró ok, mivel ezek a bírságok kivétel nélkül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt születtek, vagyis nem merítik ki a fent felsorolt tényállások egyikét sem.

Azaz ha "csak" tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat egy adott mobilszolgáltató, azzal semmi gond, csak tessék, tessék... :((( :W

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#12) headhunter válasza n00n (#4) üzenetére


headhunter
(addikt)

(#13) NGA


NGA
(addikt)

Ha a zindekszért kiment a sok hülye tüntetni, ezért miért nem megy ki? Az is egy magáncég

(#14) NGA


NGA
(addikt)

A másik, hogy lassan elavul a telefonálás, bőven elég lesz a mobilnet. A családban is mindenkinek van vagy viber, vagy skype, messenger. Családtagot már hónapok óta nem hívtam telefonon. De a többin naponta.

(#15) Syl


Syl
(nagyúr)

Nahát. Személyre (vagy inkább cég ellen) szabott feltételekkel írtak ki pályázatot? Hol? Mert nálunk ilyet nem szoktak csinálni... :U

Words cannot express how much i don't care

(#16) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

Remélem megoldják valahogy a Diginél mert nagyon jók a szolgáltatásaik. A Mobilom, vezetékes telefonom és a netem is Digis.

[ Szerkesztve ]

PRÉMIUM MINŐSÉGŰ HIGH END Csöves erősítő ÁR ALATT ELADÓ !!! - https://hardverapro.hu/apro/alkukepes_egyedi_premium_minosegu_high_end_csoves/hsz_1-200.html

(#17) R3laX


R3laX
(őstag)

Mehet a ∏csába a Digi/Inviteltechtel16network... 1 éve van az épület mellett Digi optika és sz@rnak rám... Most is szenvedek épp az Invinetwork-kel, vagy hogy hívják most. Elvették a díjnet kedvezményem.. Le kellett oltani őket a ∏csába, hogy visszakapjam. Passzolgatja a szerencsétlen ebereket, kimaradások, késői segítségnyújtás, elmaradt számlák és emiatt nagyobb utalálat és harag már a Digi irányába is. Nálam és sok más embernél ezt érték el. Mobil... persze, semmit nem érdemelnek :(, pedig csíptem a Dikkhit..

[ Szerkesztve ]

(#18) R3laX válasza R3laX (#17) üzenetére


R3laX
(őstag)

Be kéne először fejezni amibe belekezdtek és nem az összes erőforrást ebbe fektetni. Elöször tönkretették az Invitelt és amit lehet választani az ez jelenleg. Hagyjuk már a mobil frekvenciákat :O.

[ Szerkesztve ]

(#19) Narxis válasza R3laX (#18) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Higgadj le, biztos vagyok benne, hogy igyekeznek mindenhol fejleszteni de ilyen országos ellenszélben ahol gyakorlatilag kartellezés van állami felügyelettel borzasztóan nehéz.

(#20) NGA válasza R3laX (#18) üzenetére


NGA
(addikt)

Nálunk már csak gigabit van. Digis vagyok 13 éve. Stabil, baromi gyors, és nem akadozik.

(#21) lócitrom válasza R3laX (#18) üzenetére


lócitrom
(őstag)

ember, nézz már utána, hogy ugyan miért szerepel még egyáltalán az Invitel neve a számládon. lehet egy tipped, de ugye tovább kellene jutni annál, hogy fogyasztó vagy aki fogyasztani akar valamit. majd a Digi biztos saját magának tart be. GVH a kulcsszó, ismét.

„the cake is a lie” - mi band 3 fordítás: https://bit.ly/miband3hu - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 (teszt) fordítás: https://bit.ly/miband5hu

(#22) togvau válasza R3laX (#18) üzenetére


togvau
(senior tag)

köszönd a GVH-nak ezt is...
Amúgy nálunk hosszú ideig telekom only károsult területen, 2,5 éve hirtelen csak jött egy digi, és gigabit (20x sávszélnöveked, 3x annyi tv adó kályhadoboz nélkül, harmadáron). Most már persze a tetveskom is engedélyezte a flipet, de ugyan azon a 20 éves koaxhálón, max 10 mbites feltöltéssel, meg az IdiótaPTV-vel...
Szóval a digi fejlesz, ahol tud... de az "elvtársak" nem nagyon hagyják.

[ Szerkesztve ]

hitler, sztálin, micro usb

(#23) janeszgol válasza R3laX (#17) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Sok sükebókával találkoztam net szerte, akik azt hitték, hogy mihelyst a Digire írják az Invitelt, itt aztán repkednek majd az ezer megabitek. Hát nem.
Voda+UPC detto. Azt hitték, amint egyesülnek, és rákerül a végső aláírás a papírra, a rézkábel optikává változik. Nem.

[ Szerkesztve ]

iPhone 12 Mini: az évtized telefonja? Az biztos, hogyy az összes többi kukába való, ha hordozható telefonról (mobil) van szó.

(#24) Vesa


Vesa
(addikt)

Biztos csak én látok emögött olyan széndékot, mint a médiánál. Az interenetadó nem jött be, most talán a hátsó kapun próbálkoznak. Lassú a folyamat, de a vége nehogy az legyen, hogy marad a piacon két cég, mindkettő kormánypárti vezérléssel, aztán majd lehet lekapcsolgatni a netről bárkit, aki nem tetszik.

(#25) Depression válasza R3laX (#17) üzenetére


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Bocsi, hogy beleváú-ozok, de az előző albérletemben a UPC lefizette a házmestert, aki megtiltotta a Diginek, hogy bevezesse a hálózatát a lépcsőházba. Ott volt a kábel a lépcsőház előtt, de a lépcsőházi szekrényekbe nem csatlakozhattak be.
Barátom, aki a diginél dolgozik, és a családi háza kb. 100m-re van az optikától, de a telekom nem engedi használni az oszlopait, miközben az utca felbontását az önkormányzat tiltja, kénytelen továbbra is dupla árat fizetni.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#26) Vesa válasza Depression (#25) üzenetére


Vesa
(addikt)

Ez mennyire valid történet? Csak mert a házmesternek semmiféle jogalapja nincs kábelbevezetést megtagadni, mivel nem ő a ház tulajdonosa! Remélem nem haragszol, ha szkeptikus vagyok a történettel kapcsolatban.

(#27) Depression válasza Vesa (#26) üzenetére


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Nem kell elhinned, mert az csak szóbeszéd volt, és amikor bementem a Digihez érdeklődni, csak annyit mondtak, hogy ott nem lesz. Azt viszont bizonyítani tudom, hogy a mostani lépcsőházunknak a Digi nagyon sokszázezret fizet azért, hogy itt legyen egy tornya a tetőn. Ez is a közös képviselő eredménye, hisz benne van az éves elszámolásban.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#28) Vesa


Vesa
(addikt)

Persze, de az természetes, hogy a háznak fizet, hiszen a torony elhelyezésére a tulajdonosok beleegyezése szükséges, amit nyilván ellenjuttatás fejében adtak meg. Ez olyan, mint a reklámtáblák esetén, amit társasházak, panelházak oldalán lehet látni. Ezeket ma már, miután a lakásokat az önkormányzatok eladták, csak akkor lehet kihelyezni, ha a tulajdonosok a közgyűlésen megállapodnak az adott céggel. Tehát ez teljesen normális dolog.

Az viszont más eset, hogy egy cég lefizet egy házmestert mert ilyet nem tehet meg, a házmesternek pedig nincs joga ilyen ügyekben döntést hozni önhatalmúlag.

A villanyoszlopok használati joga megint más kérdés, ott ugye minden attól függ, kié az oszlop, mert sok esetben pl. az áramszolgáltatóé (mint nálunk is),ahol így rajta kívül sem a trékom, sem más szolgáltató nem tagadhatja meg a Digitől annak használatát, mivel ő az oszlop tulajdonosa. Persze vannak olyan esetek, hogy az oszlopot valaki más birtokolja, adott esetben a konkurencia, akinek természetesen nem érdeke megengedni annak használatát egy konkurens szolgáltatónak.

(#29) nord_ válasza Vesa (#28) üzenetére


nord_
(veterán)

Dehogynem, más szolgáltató infrastruktúráját is használhatja. Az EHT 94. § pontosan ezt szabályozza.

(#30) Vesa válasza nord_ (#29) üzenetére


Vesa
(addikt)

Az még jobb! Köszönöm a kiigazítást! :R

(#31) DarkByte válasza Depression (#27) üzenetére


DarkByte
(addikt)

Szegeden is volt ilyen az egyik albérletemnél. Mérey utca. Szintén a Telekom-os kábelnet mellé nem engedtek be semmit.

(#32) Fred23


Fred23
(veterán)

Gondolom, a kartell segítése kiemelt nemzetgazdasági érdek.

(#33) Depression válasza Fred23 (#32) üzenetére


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Van egy fizetésed, amit elköltve minden termék/szolgáltatás után kifizeted az adót. De ezek úgy számolnak, hogy mennyivel kevesebb adót fizetsz, ha a digit használnád, a fennmaradó összeg meg elpárolog.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#34) R3laX válasza janeszgol (#23) üzenetére


R3laX
(őstag)

2018 júliusában kezdték el kihúzni a kábeleket, felrakni a dobozokat Dorog városában. Most ott tartunk, hogy 1 éve van Szüleimnél már 1000-es fent a város szélén, legutolsó legszélső ház a hegy aljában. Itt nálam a központban 150m-re légvonalban a Digi irodától még mindig a max 4mbps. Közben látom, hogy autókáznak a kedvesek a környező falvakba Dorogról, ugye először ott kell megcsinálni... Nem a doroginak, esetleg, aki ki is tudná használni, mert nem a 100mbps-es Wifi-t használja tabletről/laptopról/telefonról, mert azt sem tudja mennyi az annyi. Alacsony késleltetés fölösleges, miegyéb neki.

(#23) janeszgol: Nem lesz túlbonyolítva. A Telekom hálózatot 2019.okt.28-án adták át. Most ott tartunk, hogy az épület mellett lévő 2 szintes társasba már megcsinálták kb 1 hónapja. Az épület, amiben én lakom 2 emeletes 12 lakásos, ott van a bejárat előtt a kábelcsatorna, épület körbeaknázva. Lassan itt lesz a 1000/1000 telekom, a mobil m csomagom levonva 5880Ft lesz családi szuper TV-vel magentában. Most fizetek a digitv-ért 3300-at, az inviteltechtel16network(3 cég volt, mióta "megvette a digi"). Utolsó Invinetwork már szerződést sem kötött, csak hirtelen eltűnt a díjnetes számla. ez 3298 lett volna, de rájuk kellett szólni, így 2898-ra visszaállt. Szóval jöhet a Telekom... Egyébként szüleimnél is a Digi1000-es FTTH mostanság naponta többször megszakad, szóval nem az igazi a dolog. Vszeg az igényes megfizetett munkaerő miatt is.

[ Szerkesztve ]

(#35) bence1024 válasza R3laX (#34) üzenetére


bence1024
(csendes tag)

Dorogiként ezt meg tudom erősíteni. Van itt egy kis katyvasz. Van olyan ház, ahol megy optika, viszont nem tudják már hova bekötni, nincs több hely, vagy annál a doboznál már egyszerűen nincs jel. Az is baj lehetett, hogy a románok valami régebbi térkép alapján tervezték. De majd csak kijavítják.

(#36) NGA


NGA
(addikt)

Mókás az egész. Olyan, hogy házmester a 90-es évektől nem létezik. Közös képviselő lehetséges, de egy lakógyűlésen simán lehet kötelezni, hogy kösse meg a szerződést. Az, hogy lefizeti a telekom, ezért nem vezeti be, ez mese.

(#37) SkyLine3000


SkyLine3000
(addikt)

Persze, h bssza a többi szolgáltató csőrét a Digi. Kaposváron pl a kábeles digi tv+telefon+internet (talán 90/80 körüli, legalábbis kb ennyit mértem utoljára, míg ott laktunk)) 6000ft havonta. És innen beltérivel simán lehet adásokat felvenni mindenféle megkötések nélkül.
A Balatonon (B.mária) meg nincs választási lehetőség. Szinte csak a T-com az opció. Ott 11-12 körül van kb ugyanez, kemény 20 megás nettel, amit fejleszteni sem lehet! :W
Fenyvesen szintén hasonló. Csak vmi kártyás Telenoros internet van. Semmit nem akarnak bevinni, mert nem éri meg.

(#38) cskamacska válasza Fred23 (#32) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Még nemvót. :D

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#39) csigabig válasza R3laX (#18) üzenetére


csigabig
(tag)

Egyet értek veled. +1
Azért is mert nálunk Digi 1000 van de jó ha van mikor 5Mb tel megy.
Ha reklamálsz és kijönnek másnap minden rendben és fizethetsz 2.400Ft -ot
mert reklamálni mertél.Gratulálok Digi egyáltalán nem tudom őket sajnálni.

Üdv CsigaBig

(#40) cskamacska válasza csigabig (#39) üzenetére


cskamacska
(addikt)

"Gratulálok Digi egyáltalán nem tudom őket sajnálni."

Jogos, ha neked rossz madzagos internyet ügyileg, akár a Digi hibájából, akár más miatt, akkor nyilván szopjon az egész ország a drága / ritkásan telepített / gyenge sebességű / szakadós mobilos nettel. :DDD

Aztán a szomszéd tehenének hogy szolgál az egészsége? :P

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#41) nonsen5e válasza csigabig (#39) üzenetére


nonsen5e
(addikt)

Megnyugtatlak, pontosan ugyanez előáll a $szolgáltató-nál is.

「今が最高」

(#42) Vesa válasza csigabig (#39) üzenetére


Vesa
(addikt)

Jelezném, hogy ez nem Digi sajátosság!

(#43) Lacika112 válasza cskamacska (#38) üzenetére


Lacika112
(aktív tag)

Ugye nem mindegy hogy havi pl 3500 huf után fizet áfát az egész család és van szélsebes nete, vagy 15000 huf és az után fizet a család áfát......

Digivel még nem szívtam meg, 500-as csomaguk viszont nem csak névben felel meg hanem teljesítményben is . Na ez az amit a többi szolgáltatótól nem lehet elvárni.

Netadó nem jött be, helyette olyan helyzetet teremtenek hogy kifizesd az elvárt adóbevételt csak kicsit más néven. :C igazi hungarikum :R

ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?

(#44) k-adi válasza Lacika112 (#43) üzenetére


k-adi
(veterán)

minek verseny? nemzeti dohánybolt után nemzeti internet

(#45) fairi válasza NGA (#36) üzenetére


fairi
(őstag)

"Közös képviselő lehetséges, de egy lakógyűlésen simán lehet kötelezni, hogy kösse meg a szerződést. "
lakógyűlésen meg kell győznöd a többséget hogy kell a Digi. Közös Képviselő kicsit kamuzik, hogy zaj lesz meg por, meg szemét, meg fúrás, és az öregek leszavazzák. ha van UPC vagy Telekom az bőven elég, minek ide több vezeték.
ha lakóközösség passzív akkor képviselőnek nagy a hatalma. Főleg ha gyűlésre csak töredék megy el, többszörös szavazási joggal. (pár időmilliomos)

Nálunk jó pár éve bevezette a telekom az optikait (UPC mellé). Ami fura volt semmi kiírás, semmi reklám semmi, a dobozok működéséről arról sose volt tájékoztató.
Kb annak kínálják be a Telekom netet akinek van mobil előfizetése. Lehet igényelni, de drágább csomagot kínálnak mint amit UPC ad a hűséges előfizetőknek a házba. A telekom UPC csöveit használja, mert semmi bontás nem volt, vmi egyezség születetthetet. Persze Flip az nincs, és sose lesz. Kb Digi se lesz sose, exUPC/Telekom mellett 3.-nak nincs hely. Szomszéd utcában van, környéken is van több helyen, de én utcámat kerülik mint a tűz.

(#46) k-adi válasza fairi (#45) üzenetére


k-adi
(veterán)

a flip az olyan jo?

(#47) cskamacska válasza k-adi (#46) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Flip az kutya közönséges Telekom szolgáltatás, de sokkal olcsóbb, és csak olyan helyen futtatják ahol erős a konkurencia.

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#48) fairi válasza k-adi (#46) üzenetére


fairi
(őstag)

Jó, olcsó, és működik. Van 300 mbit-es neted, fullos Tv-d, vezetékes telefonod. 5000 Ft-ből ki is jön. Haver először Digit akart de velük döcögött az üzlet, felhívta a Flipet és pillanatok alatt elintézték a dolgot. Telekom hálózatát használják, de legtöbbször csak ott van ahol Digi is.

(#49) Depression válasza fairi (#45) üzenetére


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Lassan 5 éve lakunk saját lakásban, egyszer sem jutottunk el a gyűlésre, mert midegyik olyan korán kezdődött, hogy nem értem haza melóból. A fűtéskorszerűsítésre is csak azért tudtam szvazni, mert hitellel jár, és bedobták a postaládába a szavazási lapot.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#50) Timer válasza Narxis (#19) üzenetére


Timer
(addikt)

Nem egyedi a kolléga. Ahol én lakom, ott is ezeréves koaxon szolgáltatnak már 10+ éve. 8/2 a maximum, miközben 3 kilométerrel arrébb 1000/1000 a kínálat. Még csak azt se lehet mondani, hogy nem lenne rá igény, mert 500 fős lakótelepről beszélünk, és mint tudjuk, netre nem szokták sajnálni a pénzt az emberek, pláne manapság. Csomószor jeleztük már a szolgáltató felé, hogy kellene valamit csinálni. De mivel nincs konkurencia, se kábeles, se rádiós, le se szarják. Kussolj és fizess.

[ Szerkesztve ]

Azt kapod, amit adsz.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.