Hirdetés

Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz lazydog #15481 üzenetére

    ÚrIsten-ÚrIsten hogy én ezt már mennyire unom, állandóan ezzel jönnek. Magyarországon már rég kihaltak a klasszikus értelemben vett vállalatok, amikről az iskolában tanítanak, ne osszuk már az észt, hogy mi a jó a vállalatoknak, mert nincsenek.

    Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy minden ostobaságot átvehessünk tőlük.

    Nem mi döntjük el, a vállalatok helyére hazánkba jött nagy létszámban foglalkoztatók hozzák magukkal otthonról a "hülyeségüket", mi vagy alkalmazkodunk vagy éhenhalunk, mert nem lesz munkánk.

    Az uniós országokban sem ér semmit a büfé-ruhatár szakos diploma.

    Dugd meg elmész érettségivel egy "vállalathoz" itthon, (mert itthon megy el a csóri nem az uniós országokban,) aki egy külföldi nagy létszámban foglalkoztató multi, vagy gyár és az érettségiddel pont ugyanolyan betanított munkát végezhetsz el, mint az, akinek még a 8 általánosa sincs meg. Fog ez változni? Szart fog, még az a magyar vállalat is megszűnik, ami idáig túlélte. Tök ugyanott vagyunk ha akarjuk, ha nem, csak az a különbség, hogy mi egy olyan papírra költjük az oktatásra szánt pénzt (érettségi) amire teljesen felesleges, mert kevesebbet ér ott, ahonnan a munkaadóink jönnek, mint itthon, azaz szarba se nézik, még a ruhatár szakos diplomát is többre tartják. Adnak érte egy "operátor, vagy worker" státust, azaz lehetsz vele betanított munkás.
    Azonkívül meg nem ártana általánosságban picit szélesíteni a látókörét a magyaroknak, mert attól, hogy valakinek van érettségie még fingja sincs a gazdaságról és kedves miniszterelnökünk és kormányunk átbachatja kedve szerint, mert akkor sem veszi észre, hogy hazudik, ha nyilvánvaló.
    A főiskolai diploma átvette az érettségi helyét. Ennyi. Tudomásul kéne végre venni és nem arról kéne beszélni, hogy keveset ér a ruhatár-szak, mert az érettségi nullát ér.

    Lehet fosni a szót mély szakmaisággal, de alapvetően két út van, ami megadja a kereteket:

    -Felhigítod, azaz bővíted a felsőoktatást és beengedsz mindenkit, általános látókörszélesítő képzéseket csinálsz (olcsó) és kiadod a ruhatáros diplomát, ahogy a többi. Ezzel kiváltod az érettségit a gyenge diplomával, ahogy a többi. (Ettől tudásalapú lesz? erről lehet vitázni)

    -Úgyhagyod a bejutási feltételeket miközben drágítod az oktatást vagy azonos ár mellett csökkented a reálkeresetet vagy mindkettő, azaz szűkíted az anyagi lehetőségeket, miközben a szellemi követelményeken nem változtatsz, azaz a meglévő létszámot csökkented. Így elvékonyítod az értelmiséget, a foglalkoztatáspolitikáddal pedig a tudásbeli középosztály nagy részét belekényszeríted a betanított munkába, azaz elhülyíted. Sorozatfüggő, alulmotivált zombit csinálsz belőle.

    A szakmunkásokkal jönni annyira blöd. Szakmunkást lehet képezni kompetencia alapú képzéssel fél év alatt annyit, amennyit akarsz. Az hogy a szakmunkásképzés legyen a meghatározó egy képzési rendszerben milyen prioritás már???

    A két út közül választottak, a lényegi kérdést döntötték el, a többi csak süketelés.

    Hardverlesen

Aktív témák

Hirdetés