Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
warmaster
aktív tag
No akkor topicindítómban leírnám a lényeget szervezek, nálunk a lakásban egy AD&D 3rd Edition partyt Bp 4 kerben.
A csapat eddigi tagjai:
Gambit: mage
Warlock: tolvaj-harcos, vagy harcos pap, vagy valami más, majd eldől
Wildmage: Harcos v pap
akkor még hiányzik 2 ember +1 mesélő.
Esetleges időpontok hetfő du fél5-5 után
vagy hétvége.
Ja és szvsz a 2hetente összeülés a reális, de az elsőn majd megbeszéljük.A kultúra úgy hull le rólam, mint másról a ruha a boldog szerelemben...
-
warmaster
aktív tag
Szóval itt lehet jelentkezni.
A kultúra úgy hull le rólam, mint másról a ruha a boldog szerelemben...
-
warmaster
aktív tag
No remélem, hogy összejönnek még páran holnapig.
-
zebrafish
tag
Amatőrök jöhetnek? (Bár még kérdéses lesz-e időm)
A mai napon kéretik minden hozzászólásomat komolytalannak tekinteni (akár az év többi napján :D )
-
Wildmage
senior tag
up
-
Wildmage
senior tag
Este van este van nem akar valaki dnd-t mesélni/játszani?
-
zsiga667
addikt
Engem érdekelne a dolog. AD&D-ben amatőr vagyok...
-
Wildmage
senior tag
A cimborám már elég régóta nyomja a mesélést. Bár dnd-t nem mesélt még, csak játszott, de már nemtom hányadik lovagjával játszik benne, úgyhogy nem ismeretlen számára Más játékokat már sokszor nyomott és nekünk nagyon tetszettek általában. A jövő héten beszélek vele és remélem elvállalja, ha addíg nem jön más. Ha más mesélne és kevesen vagyunk, akkor meg esetleg játszani is elhívhatom.
Ja és tudom ajánlani a wildmage kasztot számodra, ha mágus akarsz lenni. Durva varázslataik vannak és poénos. Volt már, hogy elkapott egy vadhullám és a fordított gravitáció miatt a 22-es erejű elf(!) harcos tartott, mint egy lufit, hogy el ne szálljak a felhőkbe
[Szerkesztve] -
-
warmaster
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek, úgy látom a mesélő várás eddig nem volt túl sikeres.
-
warmaster
aktív tag
Hát nem lessz nekünk mesélőnk?
-
-
warmaster
aktív tag
UPPPP!
-
Szőrös
veterán
válasz warmaster #30 üzenetére
!PPPPU
Én mennék szívessen de csak hétvégén érnék rá meg ha ippeg nem megy F1. Igaz már jó 4 éve nem jáccottam AD&D-t de öcsém nemrég kapta meg faerun világ leírást s aztat elolvasva nagyon meggyütt a kedvem a dologhoz.https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Ergil
aktív tag
En meseltem regebben (volt vagy 5 eve), eleg sok anyagom is van (elektronikusan tobb Giga)
Mik az elkepzelesek? Modult jatszanatok? Inkabb harcolni szerettek, vagy konspirativabb jatekot favorizaljatok?
Egyeb elkepzelesek?Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
-
Ergil
aktív tag
Nos Beszelhetnenk rola, bar a rendszeres hetvege nekem problemas, inkabb vmelyik hetkoznapot preferalnam.
Az uj AD&D-ben mint rendszerben nincs nagy gyakorlatom, a regiben annal inkabb, de idovel belejovok...
Magamrol, meg a meselesi stilusomrol, pedig
- Regebben eleg sokat rogtonoztem, ami nehol kidolgozatlansagot, nehol rengeteg humort es szorakozast visz a tortenetbe.
- Utalom a karterhalalt, mazohistak kimeljenek
- Szeretem az egyeni karatereket, osztalyokat
- Szabaly nem szentiras...Az ott egy madár? Talán egy repülő?... Nem... ERGIL!!!
-
Szőrös
veterán
szerintem vegyes dolog kellene harc+sok finomság . humor az van... régi partyban : banda megy vmi kietlen terepen vöröses főd oszt 1 helyen vmi fehér por leszórva - rúna jelek vagy mi - hülye fejemmel megszólalok mi ez teniszpálya ? kész ..egész banda röhög mint atom mesélővel együtt nnna aznap már nem ment komolyan a játék.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Wildmage
senior tag
fel
-
warmaster
aktív tag
Szerintem jól hangzik...Nekem is közelebb áll hozzám a régi szabályrendszer, szvsz, az lenne a jó, ha első alkalommal, mondjuk jövő hét szombaton összeülnénk és megcsinálnák a karaktereket és játszanánk egy hosszabat, aztán majd ott eldöntjük, hogy mikor lenne a következő.
-
warmaster
aktív tag
Lassan így meg is lenne a party 5+1(ideiglenes) játékos+mesélő.
-
Wildmage
senior tag
Tisztázzuk, hogy most adnd-t játszunk, vagy DND 3rd. editiont?!
Amennyiben az utóbbit, akkor a szabályokat a haverommal már szinte kívülről tudom és megvan az összes alap- és kasztkézikönyvem is asszem(monster manual-ok angolul). Ha gondolod, akkor segíthetek/ünk az új rendszer megismerésében / megismertetésében a játékok során. Ellenben ahogy elnézem a jövendőbeli játékosok többsége az adnd-t ismeri már... Nem egy bonyolult dolog az új rendszer sem, csak amíg megértetem 5-6 emberrel az egy alkalmat elvisz minimum a karakteralkotással együtt szvsz. Nekem végül is 8 melyik lesz.
A mesélési stílusodról meg annyit, hogy engem nem zavar a rögtönzés, de ne az legyen, hogy úgy jössz el, hogy nulla 5leted van és ott akarsz kitalálni valamit útközben. Volt már ilyenre példa és nem volt igazán jó, mert a srácnak nem volt ihlete. így csak szopatott
Amúgy welcome! -
mzprox
aktív tag
Engem érdekel a dolog, de fontos az időpont.. még egy szakdogát meg kell írnom a napokban
szerepjátékhoz pedig csak ennyi közöm van: Fallout, Kotor, NWN -
mzprox
aktív tag
A rendszert értem is, viszont kiváncsi vagyok, hogy, ami a computer game-en egy kattintás, addig hogyan is megy ez papítron cerkával. ahogy elnéztem annyi módosító létezik, hogy nem lehet könnyű mindent figyelembe venni . Ez persze csak a hentelés részt illeti, a szerepjáték elemekben viszont valóban sokkal több lehetőség, szabadság van.
-
Wildmage
senior tag
Nem bonyolult egyáltalán. Kell hozzá egy karakterlap, egy cerka, radír, különböző dobókockák (4,6,8,10,12,20 oldalú) és mehet a játék. A hentben pl. ugyan az van, mint a játékokban. Megvan egy adott támadóértéked mondjuk és ezt adod hozzá ahhoz a számhoz, amit a 20 oldalú kockán dobtál. A végeredményt összehasonlítod az ellenfél védettségi szintjével és ha a tied a nagyobb, akkor eltaláltad és dobhatod a sebzést egy másik kockával stb...
-
mzprox
aktív tag
Eddig úgy tudtam, hogy először volt a D&D majd ezután jött az AD&D és ennek van most a harmadik kiadása. Mi a különbség a két rendszer között? (mármint AD&D és D&D 3rd)
-
Wildmage
senior tag
Így is volt a sorrend. Elég sok minden a különbség az új és az adnd között, de nem bonyolult rájönni a lényegére. Röviden:
-a különböző próbáknak most már nehézségi foka van, nem úgy mint régen, amikor vagy megdobtad, vagy nem
-a karakterek tulajdonságai nem annyira brutálisak 18 fölött, mint régen (az adnd-ben a 20-as erő asszem már a hegyi óriás volt és a 25-ös a titán) Most már vannak simán lények 30-40-es erővel a karakter 10-25-je ellen...
-a skilleknek is szintjük van nemúgy, mint régen, hogy vagy volt lovaglásod vagy nem. Most már úgy megy a próba, hogy van az adott skill szintje+a hozzá tartozó tulajdonságodból származó módosító+ a d20-on dobott szám. Ha ez kisebb a nehézségi foknál, akkor nem sikerült a próba és mondjuk leestél a lóról harc közbeen.
-bejöttek az ún. képességek, amiket elég ritkán kap a játékos, de nagyon hasznosak. Leginkább ezekkel lehet egyedivé tenni a karaktert a kijátszáson kívül.
-a varázslatok elleni mentődobás is nehézségi fokos rendszerben van bár kicsit túl könnyű megdobni őket szvsz(az egyik varázslóm simán levett mellel 3 dezintegráló sugarat mielőtt elvesztett egy párbajt egy lich-csel szemben és a megsemmísítés gömbje elnyelte )
Most ennyi jutott az eszembe. -
Gambit
őstag
Na hi! Jönne még egy haverom is, ha befér. Tolvaj lenne. A D&D 3. kiadását preferálja. Hétköznap nem jó annyira, inkább hétvége legyen.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest