Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz ArthurMiller #69 üzenetére
Ez ugye azért érdekes kérdés, mert a d80 is már mintha egy fél kategóriával feljebb lenne a 400d-nél
Jó lett volna ha jössz a talira. Strapás volt de megérte. Biggamerék még most söröznek, csak nekem el kellett jönnöm (percek kérdése és lépek le itthonról is tovább)Whatever.
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #69 üzenetére
árban tuti....
100Kra betesztelt zárszerkezet nem a 400D kategóriája az tuti. Meg a por/vizállóság sem. Az a d200 kategóriája.
régi lencse kompatibilitási képessége se Nikon/Canon szintű....
ésatöbbi ésatöbbi márleírtam bla, bla, bla....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #74 üzenetére
k10d még nemvolt eisanal így nehezen nyerhetett volna.
használni használ de mennyi megszorítással....
Nekem emiatt a 3 dolog miatt tetszik a k10d és ezek baromira nem szubjektív csak nekem tetszik dolog:
-Az, hogy minden objektíved auto matice stabilizált azaz nemlesz zajos/bemozdult a kép mint d80/400dnél nem szubjektív nekem tetszik dolog.
persze ha az összes obid stabilizált..... de akinek igen az nem 200Kért vesz dslrt....
-A 100Kra betesztelt zárszerkezet, víz/porállóságot ugye csak d200tudja és mind2ő a hosszú életű dslr kulcsa nemkevés 350D ment el emiatt az örök fotómezőkre. Imho a tartosság megintcsak nem szubjektív tetszik dolog.
-Obik területén Pentaxnál kell a legkevesebb kompromisszumot kötnöd régi lencsék esetén. ésugye kapsz 1000Ftért Pentax K Mount 28mm f2.8 Macro Lencsét [link] nemrossz. Kezdek nagyon örülni annak, hogymár van magyarországon paypal.
Ez a 3dolog baromira nem tetszik, nemteccik dolog.....
Én többre értékelem magában a stabilizált ccdt mint a d80-d200közti összes difit.... na ez szubjektív tetszik dolog.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #76 üzenetére
Számokkal nehéz vitatkozni. Egyébként lehet pentax elszúrja és mégse bestbuy. Azért erre tudva, hogy uazt az érzékelőt használja mint d200/d80 remélem kevés az esély.
Első áresését megvárom 400D/D80/d200 is esett 1-2hónap alatt 15%ot akkor valszeg ez is fog.... addigra megmár kint lesznek a mérvadó tesztek a neten, meg remélhetőleg aztis kitalálom, hogy milen obit/obikat akarok hozzá.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #81 üzenetére
fény eljut: objektív ''uaz''
érzékelő: tök uaz
képfeldolgozási algoritmus: különbözik
max a képfeldolgozást tudják elszrani pentaxék megeshet... ezért várjuk meg a teszteket. meghogy essen az ára.
jajde kibeszéltük a témát.....
d80 d200 tesztképek között rémisztően nehéz különbséget észlelni, főleg, hogy a zajszürés állítható off/low/normal/high módban és azt rendszeresen elfelejtik odaírni, hogy pont hogyvolt.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #323 üzenetére
d80, 30dt miben tartod jobbnak?
Nálam pl a víz/porállóság baromi fontos, mert évente egyszer tuti szarrá ázok, ingyen stabi se rossz.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #341 üzenetére
#334 Mitnem értesz rajta?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
kpista
tag
válasz ArthurMiller #471 üzenetére
Lehet ez még fordítva is... Esetleg majd ott lesz szó a K10D-ről...
Egyébként meg, két 10-es játékos! -
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #475 üzenetére
fogalmam sincs Pentaxnál, hogyvan ellenben....
Ez a jobb a képe obi és körülmény függő. Ahol studioban uolyan fény mellett uazt fotozzák fix jó 50essel RAWban ott D80/D200/K10D között 100% cropon is nagyítóval kell keresni a difit. ésmég akkor se igen talász pedig az obi azért más!don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #477 üzenetére
hja imádom a kit van ezen fix 50es azon és ez sokkal jobb mint az nézzétek a képeket összehasonlításokat.
Mindegyik középkat, low-cost váznak megvannak az előnyei, hátrányai. Jelenleg nekem egyértelműen K10D tűnik a bestbuynak, D200 a legjobbnak. És azthiszem evvel teis egyetértesz.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ArthurMiller #478 üzenetére
Studio kimutat mindent ami CCD-feldolgozás függő így a kutya nem itt van elásva.
Hanem ponthogy a vázban. Canon VS Nikon csatában se azért megy a Nikon mert CCDje meg a jelfeldolgozás jobb. Pont, hogy sokkal rosszabb: kissebb dinamika jpgben és rawban, több zaj és több mosás.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
drkbl
őstag
Egyébként a D200-nál, az érzékelőről jövő jelet, még az AD konverzió előtt, színcsatornánként külön processzorral dolgoztatja fel a Nikon
No erre kiváncsi vagyok, mit akartak itt mondani, hacsak nem azt, hogy a feldolgozó az processzor angolul
A mellékelt kép sem árul el semmit nekem, tetszik viszont rajta a 4 csatornás RGB (helyesen RGGB), de ez tudtommal másnál is így van, az érzékelő érzékenyebb a zöldre, mint a töbi színre.
Eddig kijön a szín, felerősítik, majd még digitalizálás előtt beállítják a fehéregyensúlyt
Fuji SuperCCD: [link]
Egy érdekes cikk az Analog Devices Inc. munkatársaitól: [link] -
pitman
őstag
Én is valami ilyesmit látok.
-
pitman
őstag
válasz ArthurMiller #477 üzenetére
Ezzel is tökéletesen egyetértek.
-
pitman
őstag
válasz ArthurMiller #478 üzenetére
Azt hiszem egy külföldi fórumon pont ezt hozták fel a K10d banding problémája kapcsán is, mint okot.
-
SeatZola
őstag
válasz ArthurMiller #502 üzenetére
Sajnos csak kedden jön meg! Egyébként magasra tettem magamnak a mércét. Ez lesz az első DSLR gépem. Lesz mit tanulni....
Zoli
-
Stitch
őstag
válasz ArthurMiller #640 üzenetére
A gép igen, csak az objektív nem.
T-: Azért lehet ezen javítani..f/8-as rekesz környékére rekeszelni kéne, illetve a gépen kicsit felnyomni a sharpnesst, valamint ha jól ''rázoomolva'' kézből fényképezel, figyelj a záridőre, legalább 1/500-ad legyen. Egy kis olvasnivaló: [link].
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest