Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Archer C7-es (gyári firmware) routernek szeretnénk itthon a nyomtató szerver részét használni.
A problémát az okozza, hogy az őskövületnek mondható HP 1010-es nyomtatóra nincs ilyen támogatottság.
Látja az Usb Printer Conroller de nem engedi csatlakoztatni.
Magát a nyomit (win10 alatt) is csak a HP1200-as driverével tudtuk működésre bírni.
Portot kell neki nyitni? Honnan tudom, hogy mi a nyomtatónak az ip-je? A routerét kell megadni?
Próbálva volt már az, hogy hálózati nyomtatóként feltelepítjük.
TCP/IP ként 192.168.0.10-ra (és a 192.168.0.1-en is) próbáltam beállítani a Raw: 9100-on.
Milyen lépések, esetleg szoftver segítségével lehet megoldani a problémát?
Megoldható ez egyáltalán egyedi firmware nélkül? -
Sinisi
senior tag
válasz Doky586 #34699 üzenetére
Nem akaródzik összejönni... peidg már több változtatot is kipróbáltam (pl a gépre telepített DOT_4, és az USB001 porton is végigmentem (balról a 3. kép)
Fent van az illesztőprogi a gépen, és így gépről rendesen használható is a nyomtató ):
Nyomtató szerver online.
A lépések ahogy csináltam:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]A nyomtató ip-jét honnan tudhatom meg, hogy mi? (mert a 192.168.0.1 a routeré, vagy mivel oda van ráakasztva ezért kell, hogy ez legyen a nyomi ip-je is?)
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Köszönöm a segítséget... még nem adom fel próbálkozok (hátha)...
-
Sinisi
senior tag
Úgy láltom, hogy szépen felismeri az "összes" telepítést, de mivel nincs támogatás a HP 1010-re ezért gondolom nem engedi használni...
-
Sinisi
senior tag
Amit írsz azzal próbálkoztam legelőszőr... De mint láthatod nem választható egyik lehetőség sem.Gyárilag nem támogatott az eszköz, gondolom, ezért nem lehetséges, korábban egyedi firmwarén gond nélkül tette a dolgát. Felismerni felismrei, de ha nem adom hozzá új porton egyedileg a nyomtatót akkor a lisán nem szerepel a nyomtató. Amint hozzáadom, szépen megjelenik a listán de inaktív, azaz nem csatlakoztatható.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #34708 üzenetére
Ez mutatja, hogy nem azzal van a baj, hogy ne látná az eszközt... ezért gondoltam, hogy valahol talán lehetne neki portot nyitni amivel ezt a gyári semmirekellő USB printer "conroller"-t meg lehetne kerülni, de nem tudom, hogy merre és milyen értékekkel próbálkozzak.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Gubek-Einste #34710 üzenetére
Operwrtről lett visszaállva az gyárira
-
Sinisi
senior tag
válasz Gubek-Einste #34712 üzenetére
Nem a miénk a router és nemsokára jön a tulaj aki nem egyezett bele, majd persze megpróbáljuk meggyőzni de addig is jó lenne valamilyen áthidaló megoldás. Főleg ha nem sikerülne meggyőzni.
-
Sinisi
senior tag
A lista. De lista ide, lista oda, az eddigi életútját végigkísérve tapasztaltam, hogy a remek szolgálatot nyújtó nyomtatóm, a gyári szoftverével nem hajlandó megmozdulni Win7-től (Vistám nem volt)... de ez néhány kattintással orvosolható egy másik nyomtató szoftverével
Sajánálatos, hogy a routernél nem lehet kikerülni szoftveresen a támogatottság hiányát pl.,hogy olyannak ismerje föl amit támogat is... Mert a gyári USB printer kontroller ahogy rácsatlakoztatom az eszközre, mindenféle telepítés nélkül érzékeli a pontos típust ... gondolom ez üzlet, amit meg is értek, de ettől még szeretnénk ha továbbra is kényelmesen tudnánk használni a nyomtatót.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Doky586 #34713 üzenetére
Sajnálom is nagyon, hogy ilyen helyzet állt elő, és nagyon remélem, hogy csak átmeneti, mert Openwrt-nél ennek a beállítása nem igényelt ennyi vesződést... arról nem is beszélve, hogy a torrentezést sem lehet a gyári frime-vel megoldani... már ennek a kettőnek a hiánya is túl nagy kompromisszum!
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #34698 üzenetére
Csak megoldódott a probléma! Az eszközkezelőben volt egy kérdőjel a nyomtatónál amit az autómatikus frissítés megoldott... és persze a tűzfallal is volt gond (de ebben nem vagyok biztos), az eredeti szoftverét raktam fel amit vistára adtak ki (nálam 64-bites rendszer van) DOT4-re install a gépre kötve, majd ezt követően a router USB-portjára csatlakoztatva a gyári USB Printer Controller nem csak felismerte hanem az auto connect listáján is megjelenítette.
-
Sinisi
senior tag
Jelenleg abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a router (archer c7) Usb disk setting illetve a Folder sharing beállításnál hiába adok meg neki jelszót vagy hagyom, hogy a router jelszava legyen az alapértelmezett, SMB-n nem kéri a jelszót... Hogy tudom beállítani azt, hogy ténylegesen kérje is?
Illetve az ezt követő léps lenne a megosztott winyó távoli elérésre FTP-n.
Hol tudom, átállítani (talán forwardolni?) hogy ne a 21-es porton és az alapértelmezett ip-n érhessem el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Óvodások homokozója
- Hardcore café
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest