Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott 2 számítógép a hálózaton:
- Asztali gép : 192.168.0.25 (win 10) - Microsoft fiókba belépve
- HTPC : 192.168.0.13 (win10) - Nem léptem be a fiókbaA 2 gépen ugyanazokat a Win10-es vagy szokásos hálózati konfigurálást elvégeztem (jelszó ki, hálózatfelderítés-ok). Mappamegosztást megoldottam viszont a HTPC-n lévő gépen tudok az asztali géphez csatlakozni, másolni, látom a megosztott mappákat.
Ellenkező esetben viszont nem látom, és aza nagy bajom ha a HTPC-re be akarok lépni (192.168.0.13) a megadott ip címmel akkor jelszót kér, amit nem kellene, mert kilőttem.Valami ötletetek?
Utánakerestem, az alábbi video-n látható dolgot végignavigáltam,, viszont a végén nem adtam emg jelszót csak felhasználónevet.(video 1.45-nél)
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Olyan gyorskérdésem lenne, hogy sok kütyüm van, amihez kellett egy gigabytes switchet vennem (TP-LINK TL-SG1005D), és az alábbit tapasztaltam.
Csak Cat5E-s UTP-s kébeleim vannak 1,5-2-3méteresek, melyeket az alábbi eszközökbe dugtam be.Trendnet 812dru-es AC-s touterem van aminek egyik lap portjába bedugtam a Gigabytes switch-t , majd a switchbe az alábbi eszközöket:
- Sony TV(KDL42W805B) - Cat5E - tudja a gigabytet
- Raspberry Pi 2 - Cat5E - tudja a gigabytet
- HTPC (Asrock N3150 + WD purple) - Cat5E - tudja a gigabytet
- NAS (Zyxel NSA325V2 + WD RED 3TB) - Cat5E - tudja a gigabytetAsztali gép a Trendnet router-be dugtam, Cat5E-s kábel, írja hogy 1GB\sec-es a sávszél.
Eddig ha NAS-ról => asztali gépre másoltam, => 70-90mbit\sec volt, most 30-40 max.
HTPC => asztali gépre másolok => 80-90mbit\sec
NAS => HTPC -re másolok => 70-80mbit\secMiért lehet hogy a NAS másolása ennyire lecsökkent?
Kábelt azóta cseréltem, vettem egy zsír újat, illetve mikor a HTPC-t összeraktam nemrég akkor mindent kihúztam, áramtalanítottam majd a kébeleket visszapakoltam.Valakinek valami ötlete erre?
Mindenhol jelzi a gép ahol Win van (asztali,HTPC) hogy 1GB-es hálózatot ismer, viszont a NAS sebessége sajnos drasztikusan visszaesett (Másoláskor mindent lekapcsolok,torrentezés,bármi)
Illetve az érdekelne itt ph!-n láttam elég olcsón Cat6-os kábelt érdemes lenne váltanom?
Segítséget előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz jerry311 #33018 üzenetére
mezis:
jerry311 Igen sajnos, viszont azelött mielött a HTPC lett volna szépen elfértem , akkor ilyen gond nem volt.
Amit nem értek hogy én úgy tudom, de javítsatok ki, hogy switch esetén ha gigabiten vagyok és van olyan eszközöm ami csak 100mbit-et tud, akkor minden más eszközöm is azt tudja.
Ez most ugye lehetetlen, viszont kíváncsi vagyok rá, ha lesz időm akkor próbálkozom a switch-ből a routerbe dugni a portot ah elér, és ott tesztelni mire képes.Segítséget köszönöm.
Gyorsulást nem akarok várni Cat6-tól csak épp azt esetleg hogy mivel sok eszköz egy helyen van, erősítőm egm hangfalaim is vannak ezért célszerűbb -e váltani árnyékolt kábelre vagy sem.
Meglátjuk, majd lehet kipróbálom ha lesz időm rá mert 2-3ezer FT-os beruházás mindössze mert minden olyan eszköz 2-3 méteren belül van.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem van ami az alábbi ( lehet picit bonyolítom)
Adott egy HTPC, melyel torrentezem + filmezek + Owncloud (saját cloud) - ot használok viszont szeretnék DDNS-t hogy elérjem kívülről is.
Több alternatívám van:
- 1. Router DDNS címén reggelni, ami mindkettő fizetős, de lehet rosszul nézem:
Trendnet routerem van 812DRU, 2 db választási lehetőségem van a lsitából:
- No-ip.org => reggeltem de elfelejtettem bejelentkezni így 30 nap után töröltéka regisztrál domain nevem
-DynDNS : Ez már fizetős ha jól nézem- 2. Letöltök valami free appot a HTPC-re és ott vebírok valamit => OpenDNs vagy mit találtam még nem tettem fel.
3.- Win10 config.
Nekem ha már kérhetem oylan lenne kényelmes, hogy szöveges domain cím pl.: stigma.dyndns.org vagy valami más.
Ehhez kérhetek valami kisebb segítséget?
Előre is köszönöm, és kellemes ünnepeket!
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy DDNS-t szeretnék, ami megbízható, ingyenes vagy minimális árat keljen fizetni, és ne kelljen a reggelést 30 naponként megerősíteni (sajnos no-ip ezért kiesik mert mindig elfelejtem meghosszabítani, így törlik)
Amit találtam az az alábbi: https://www.dynu.com => itt ingyenyes a DDNS és hosszabítani sem kell.
1. lépés: bereggeltem
2. lépés: Dynamic DNS Service / add
Ide létrehoztam magamnak a szükséges domain címet, [stigma.dynu.com], majd az alábbiakat kitöltöttem vagy automatikusan kitöltötte a rendszer
Ip cím: kitöltve Location: kitöltöttem IPv6: üres (thome-os vagyok csak ipv4-em van) TTL: 60 secalatta az alábbiakat pipáltam ki:
Wildcard Alias : pipa Enable IPv6 Address: üres (nincs rá szükségem) EmailNotification: üresEzután elmentem, majd ezt belöttem a routeremben, pingelem, de sajnos nem ad választ.
Lehet kell várnom pár percet és emgjavul vagy valamit elcsesztem?
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz stigma #36332 üzenetére
Sziasztok!
Saját hszre válaszolva mi van akkor, ha a DDNS-t reggeltem, beállítottam a routerbe, majd ottohni wifi-re kapcsolódva megpingeltem a ddns címet (stigma.dynu.com).
Eredményem az volt hogy elértem, láttam, 4/4 pingelés sikeres volt.
HA külső hálózatól , máshonnan vagy mobilnetről pingelek akkor nem látja a ddns címet.Az lehet még hogy a portot UDP/TCP nyitnom kell mert a https://www.dynu.com más portot használ?
(#36358) Zwodkassy
Útkörben nem néztem a topicot, de köszi a választ.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Magnat #36362 üzenetére
Pingelés ki volt kapcsolva, bekapcsoltam, de sajnos nem jó.
Androidos telómmal néztem, ping total app-al, mely a ddns címre(stigma.dynu.com) visszaadta az IP-met, de azt írja 100%-os package loss, tehát csaomagra nem érkezett válasz.Valakinek valami ötlete?
Lehet hogy nem a 80-as porton kíbül mást is ki kell nyitnom?
(FTP miatt 21-est tudom meg kell nyintom)[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott az alábbi helyez,emly azt mutatja az alábbi wifihálózatok vannak a társasházban.
Az én beállított wifijeim:
- Trendnet routerem (dru-812)
Trendnet_home(wifi-2.4Ghz) + TRENDNET_Home (wifi-2.4Ghz - ghost wifi)
- Cisco EP3925
Grindrise (wifi-2.4Ghz)Wifianalizerrel mért értékeim az alábbiak:
- wifi-2.4Ghz
Trendnet_home - chanel 10 - -44Dbm
TRENDNET_Home - chanel 10 - -48Dbm
Grindrise -chanel 1 - -52Dbm
- wifi-5Ghz
Trendnet_home_5Ghz - chanel 44 -48DbmCsatornák:
- wifi-2.4Ghz foglalt csatornák: 1,4,6,9,11
- wifi-5Ghz foglalt csatornák: Az én hálózatom az egyetlen a házbanKérdésem az lenne hogy ezek az értékek a routertől 2 méterre mértem, normálisnak mondhatóak?
Álljak át másik csatornára valamelyik wifiniél?
Pingelésnél mértem netszakadást =>kb 1óra óra alatt mért pingelésnél 20x volt netszakadásom.Maga a kapcsolódás jelen esetben úgy van, hogy EP3925-ös routerem a fő router melynez bridge módban kapcsolódik a Trendnet AC1750.es routerem.
Ghost wifi-t megszüntetem mert kb eddig 1x használtam/használták csak ismeröseim mikor itt voltak.Másik kérdésem az lenne hogy érdemes lenne átállnom AP módban(lehet rosszul írtam) , hogy a fő feladatokat a Trendnet routerem végezze, mert néha tapasztalok netszakadás, vagy rossz wifi jelerősséget. Ez szerintem nem biztos hogy összefügg , T-home-nál jeleztem a problémát és elvileg kimérték a netem minőségét + jelerősséget is, de ők azt mondták nem náluk vana gond.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36435 üzenetére
Kösz a gyors és kieglégító infót.
dupa NAT-os részt kipróbálom mert kíváncsi vagyok mennyiben kapnké más értékeket, vagy milyen mert még sosem csináltam.
Csatornánál maradok (10-en vagyok), viszont lehet ha találok szabad csaotrnát kipróbálom azon is.
Annyi furcsaságom szokott lenni a Cisco router wifije valamiért jobb mint Trendnet-é, mindkét eszköz szabadon van, nem elfedve.Amúgy 5GHz-n így hogy egyedül vagyok, de mindegy melyik csatornán vagyok ugye?
Számít az bármit is ha csatornát váltok.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36443 üzenetére
Akkor a napokban tesztelem, úgyis már szabin vagyok
Köszi szépen.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Edott egy hálózat, melyben Dupla Nat-os megoldást próbáltam ki ( Cisco EPC3925 + Trendnet DRU812 - AC1750)
Mindkettőn DHPC bekapcsolva, Cisco LAN - Trednet WAN portba dugva, tökéletesen megy a net és hálózat is.
HTPC-met a Trendnet routerbe van dugva, Transmission azt jelzi, hogy a szükséges portom (51413) zárva van.
HTPC-m IP címe az alábbi: 192.168.1.12Routermben az alábbiakat álítottam be eddig:
Security \ Access Control menüpont: (192.168.1.12 porthoz vannak hozzárendelve, melya HTPC-m)
UDP - 1900 => Transmission-höz szükésges
TCP - 21 => FTP miatt kell
TCP - 8895 => Transmission-höz szükésges
TCP - 51413 => Transmission-höz szükésges
TCP - 80Firewall / virtual Server menüpont: (192.168.1.12 porthoz vannak hozzárendelve, melya HTPC-m)
TCP - 51413 (public port) -192.168.1.12 - 51413 (Private port) - always - pipaFirewall / Gaming menüpont:
LAN IP Address TCP Ports UDP Ports
192.168.1.12 51413-51413 51413-51413
192.168.1.12 8895-8895 1900-1900
192.168.1.12 9091-9091 9091-9091 => transmission webes elérésű felületéhez szüskégesMit cseszek el, mert ha a transmission-ben tesztelem a portot, időtúllépést kapok, ha a webes felületén nézem a portot, akkor azt írja hogy zárva van.
-
stigma
addikt
válasz woodworm #36657 üzenetére
Re. Igen kimaradt.
Nem kellett DMz-be tenni, mert mikor átkötöttem automatikusana felirmerte a Trendnet címét, ami 192.168.0.12 lett.
Virtual Server + Access Control-t csak azért írtam le enktek, mert tudtommal Gaming menüpont alatt mennie kellene már, és mivel más ötletem nem volt ezekbe is betettem hátha kinyit a port.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy sikeresen megoldodttam a dupla Nat-os megoldást (link), majd beállítottam a 2.4 és 5GHz-s wifi-t.
2.4-es probléma nélkül jól szuperál, viszont az 5GHz-es nem vagyok megelégedve.5GHz-s beállításaim
Wireless Name (SSID): Adtam valami tetszőleges nevet
802.11 n-mode: Auto (itt még OFF a lehetséges)
Broadcast Network Name (SSID): Enable
Frequency (Channel): Auto-ra tettem vagy végigprobélgattam már az itt meglevőeket => 36,40,44,48
Channel Bandwidth:20\40\80-at választottam
(itt az van a manualban hogy a sima 80-as lenne az AC-s bandwidth - Please note that 80MHz channel bandwidth is only available for 802.11ac 5GHz)
Titkosításnak WPA2-PSK
WPA Encrypt.: AES
Jelszó: tetszőleges-t adtam meg
Network Key Rotation Interval : 3600 sec - ez a default értékA manualt itt találjátok melyik menüpont mit jelent. (link)
A furcsa az az hogy hálózaton kb a routerrel szembe 1 méterről 6mb-al másolok max, ami részemről nem a legjobb, mert ezelött fix 12-15 volt, és régen a gyári firmwarrel 20 környékére sikerül.
Igaz ezt telefonnanl 5GHz-s wifire csatlakozva tettem meg, a telóm wifije most ugyanaz ac-s 433-as modul van benne.Mit állítsak hogy jobb\ és több mb-al másoljak?
Vagy mi lenne az ideális beállítás AC-s eszközre? (5GHz-s wifit vagy Ipad Air-el használom ami N-es a wifi, vagy Zuk Z2-es telómmal használom amin 433-as wifi modulom van)Útközben még annyit ,Trednet TEW-812DRU (Version v2.xR) eszközöm van, melyen a gyári firmware-t lecseréltem egy újabbra, majd azt a múlt héten a legfrissebb 2015-re.
Viszont most ha hivatalos oldalra megyek, akkor csak a 2015-ös és egy OpenSource (valószínű DD-WRT)-t találok. Kipróbáljam az?
Vagy esetleg írjak a supportnak, hogy küldjék el a régi firmware-t amik 2014-ek?Választ és segítséget előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36679 üzenetére
Hát ebből szerintem open Source lesz, remélem nem téglázom le a routert.
Beállításokat ha tudom kimentem, ha Open source sem lenne jó, akkor ne kelljen újrakonfigurálnom mindent.Köszönöm a segítséget!
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36679 üzenetére
Re. Hát nemtudom, minden wifi chanel-t fixáltam, de sajnos nem volt megfelelő sajnos (max 6Mb/s a max amit ki tudtam csikarni)
Ezenfelül az új firmware ami 2015-ös ilyen alap dolgokat nem találtam hogy
- DHCP list, mely eszközökkel csatlakozom
- Max filter beállítás, hogy egy adott Mac címhez IP-t rendelniFelidegesedtem, DD-WRT-t flasheltem a routerre, Dupla Nat beállítás valamiért nem jött össze, ezért Drive-ra feltöltöttem a képeket nektek:
Drive-ra feltöltöttem a képeket, melyeket beállítottam.1. Cisco router 192.168.0.1 => DHCP : enable , router címe: 192.168.0.1
DMZ-ben nem láttam a Trednet router IP címét, mert nem osztott ki neki WAN-t
2. Trendnetben az alábbiakat állítottam:
192.168.1-1 lett a címe
DHCP bekapcsoltam
alhálózati maszk (255.255.255.0),
Google DNS hozzáadva (8.8.8.8,8.8.4.4)
(Középen próbáltam úgy is hogy a Wan port to switch-et bekapcsoltam, de semmi siekrt nem értem el)1. kép: Beállított WAN értékeim találhatóak
2. Kép...=>< itt elvileg nem átjáró kellene választanom hanem sima router-t nem?
Átjáró (getaway) akkor , ha bridge módban lennék nem?
3-4. kép: itt a wifi-ket lehet állítani, agy örömre van olyan hogy AC-only az 5GHz-nél aminek nagyon örültem.
5. kép: Itt a Status fül van , ahol sajnos nem kaptam ip-t a Csico routertől
Ilyenkor már a Cisco Lan - Trendnet Wan-ba volt dugva.Asztali gépet 5x újraindítottam, kábelek ki-be, router tápjai lekapcsolva, kábelek ki-be, de sajnos nem volt net, meg hálózat sem.
Mit rontottam el?
DD-WRT szerintem sokkal jobb mint a gyári, ezt szeretném használni, és remélem nem volt nagy ,,user error".
Gyárit visszatettem, Cisco routert nem bántottam, Trendnet routert 1 perc alatt belőttem úgy hogy most újra megy a dupla nat, csak szar az 5ghz-s wifi sajnos.Ebben szeretnék segítséget kérni.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36690 üzenetére
Huha ahhoz vissza kellene flashelnem higy elmondjam. Getaway ès rohter tutira van, talán static is nem tudom pontosan. Keresek valami hasonlo ddwrts trendnetes tesztet hátha ott irják.
-
stigma
addikt
Megvan. [link]
Itt egy demo, ezek amik elèrhetőek rajta.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
RE. Illetve most nézegettem, hogy nekem a wifi-s kapcsoaltom is rossz volt amit állítottam mert:
DD-WRT-nél a Wireless / Basic setting-nél nekem a Wireless Mode-nál az alábbiakat lehet állítani:
AP: LAN to WAN
Client : Wifi-s összekötés esetén van , asszem ez a WPS
Cleint Bridge: ,,This mode is NOT for WIRED connections between two routers!" => ez nem vezetékes összekötés esetén van, ha jól nézem.ÉS szerintem még a Setup / Advanced routing menüpont alatt lévő értékeket is megnézem mit érdemes állítani.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Nemrég már írtam dupla NAT-os megoldást sikerült alkalmaznom a mostani routeremen (Cisco EPC3925 + Trendnet AC1750-es router)
Ma kb 2 hétre tesztként kezembe került egy Asus RT-AC66U-s router, mellyel ideiglenesen ugyanezt szeretném megoldani, vagyis megoldottam, de valami nem stimmel vele:Lépéseim:
Cisco router IP-je :192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
DHCP bekapcsolva
(Összecsatlakozást követően - Cisco LAN - Asus WAN - DMZ-be érzékeli a CISCO az Asus routert, szóval nem is kell hozzáadnom )Asus router:
ASUS router IP-je :192.168.1.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
DHCP bekapcsolva
DNS-t automatikusra tettem és a 2 Google DNS címet hozzáadtam: 8.8.8.8 és 8.8.4.4
DHCP-k által kiosztott tartomány (kezdete és vége): 192.168.1.10 - 192.168.1.50
MAC-cím alapján a rádugott 2 gépet lefixáltam 11 és 12.-es IPre.Tessék-lásák 2 perc és van netem midnent tudok csinálni, viszotn újabb 2 perc elteltével pofára estem.
Asus belső IP-címén jött egy sárga felkiáltójel, sajnos nem figyeltem és jelezett valami VAn problémát, majd rákattintottam és elmente a netem.
Sem a kábelen lévő eszközök, sem a wifire csatlakozó eszközökön nem volt netem, IP címet kiosztotta rendesen.
WAN IP-m nem volt az ASUS-on viszont nem tudom mit is állítsak...Segítenétek netem?Itt egy demo UI amin látjátok mit látok: Link
Igaz ez más routeré de lényegében majdnem minden menüpot ugyanaz.Ezenbelül minden alapértelmezettkénet van beállítva.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36740 üzenetére
Sajnos nem próbàltam, de holnsp megnézem.
Az ember a legegyszerübb folgokra nem gondol.
Köszi.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36740 üzenetére
Re. Mégsem a dupla Nat volt amit kiirt hanem az alábbi üzenet:
A WAN P nem egy külső IP cím. A külső IP címet igénylő szolgáltatások nem fognak működni. Változtatás most.
Változtatás most-ra ha rányomtam, akkor nem volt neten, DHCP működött, most nem igazán akarok rányomni.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36793 üzenetére
Hát ez egy hibajelzés az ASUS routeren belül.
Most az előbb 5 perc után elemnt a net, gépet újraindítva lett netem, beállíátsokat enm bántottam:ASuson DHCP + Nat is engedélyezve van. (Cisco routeren is)
Ha erre a hibaüzenetre kattintok akkor a WAN menü \ Internetkapcsolat menüpontra megy, ahol be tudom állítani, hogy:
WAN-kapcsolat típusa: Automatikus IP | Statikus | PPOPE,| PPTP | L2TP
WAN engedélyezése: Igen | nem
NAT engedélyezése: Igen | nem
UPNP engedélyezése: Igen | nemWAN DNS beállítás: Nem és google féle DNS megadva (8.8.8.8, 8.8.4.4)
Fiókbeállítás:
Hitelesítés : Nincs vagy 801.MD5ISP speciális követelménye
Állomásnév: valamit be kell írni
MAC-cím: =y kkónozás van
DHCP lekérdezési frekvencia: Agresszív módon van, és ezen felül normál módot lehet megadni
A TTL érték kiterjesztése: Nem ( igen-t lehet még választani)
Spoof LAN TTL value: Nem ( igen-t lehet még választani)Ezen felül azt sem értem, hogy a HTPC-t melyről fut a torrent, betettem fix ip-re mely 192.168.1.12, és a port fowarding menüpont alatt engedélyeztem a Transmission porotot(UDP + TCP => 51413)
Majd ha ellenörzöm akkor azt írja hogy zárva van.
Rouzert is és a gépet is kb 2x már újraindítottam.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36798 üzenetére
Re. Hát igazat megvalva 15 percig volt bekötve ASUS router a Trendnet routerem helyett, nem néztem a CISCO-ban , hogy DMZ-ben benne van, azt elfelejtettem megnézni.
Mikor a dupla NAt-ot alakítottam ki a Trenetn routerrel, akkor a Cisco automatikusan betett DMZ-be, szóval alap feltevésem az volt hogy azt már nem kell állítanom.Mai nap este mindenképp kipróbálom és ha nincs benne beleteszem.
Ezenkívül ha jól néztem WAN IP-t is osztott ki aaz ASUS routernek a Cisco.Nekem az volt a furcsa, hogy amíga sárga felkiáltójel nem jelent meg, volt netem, utána pedig elment/elfogyott.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36800 üzenetére
RE. Sajnos nem aza gond.
Próbáltam beállítások resetelésével, ugyanazt az utolsó Firmware-t is feltettem de nem segített.
WAN-t kioszt az ASUS-nak a Cisco. Asus WAN IP-je 192.168.0.10 lesz, ami emgtalálható a Cisco DMZ- tartományában.
A furcsa az az hogy 5-10 perc után elmegy a netem sajnos, a sárga kis felkiátójel marad, hogy a WAN IP nem egy külső IP cím!
Lövésem sincs mi lehet a gond sajnos.
Esetleg ne próbáljak meg valami másik nem gyári firmware-t?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36800 üzenetére
Eddig 10-15 perce van netem, melyben 1 dolgot állítottam az automatikus kisztáson a WAN menü \ Internetkapcsolat - ban:
Állomásnév: valamit be kell írni -Ez eddig üres volt, nem volt semmi megírva, most az alábbi Stringet írtam be => Cisco => Állomásnév: Cisco
Illetve visszadobtam 1-el régebbi firmware-t , felkiáltójel ugyanúgy ottvan, de legalább megy a net.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Napokban lévő problémám megoldódott (pár hsz-el feljebb olvashattátko), viszont simét el furcsaságot vettem észre.
Dupla Nat van, Cisco router DMZ-be be van téve Asus router WAN IP-je, torrentes portaimat hozzáadtam a port fowardingban viszont azt írja zárva van. Mit rontottam el?Lan / DHCP servernél lefixáltam a HTPC-m mellyel töltök fel : 192.168.1.12
WAN / Virtual Server / porto továbbítás : Itt megadtam az alábbiakat melykre szükségem van:192.168.1.12 => 51413 UDP és TCP portokat engedélyeztem + TCP 9091-es port a transmission-é mellyel töltök.
Webes felületen (192.168.1.12:9091) porton elérema webes felületet, viszont ott azt jelzi a server hogy a port zárva van.
Valakinek valami ötlete?
-
stigma
addikt
válasz krealon #36821 üzenetére
Hello, asszem segítettél, csak a megoldást nem tudom akkor:
a két IPv4 nem egyezik meg mer:
whatismypiadress=> 46.xx.xx.xx
routertben pingeltem (Network tools\ Netw. Analysis => ott ezt dobta: 145.236.72.227de ha asztali gépről pingeltem cmd-ben akkor emg 65.xx.xx.xx-et oszt ki.
Ezt a képet látom a wouterben, akkor eimatt dobja nekem a sárga felkiáltójelet.
Duplán NAT-ot ahsználok:
Elsődleges router
1.Cisco: 192.168.0.1 , DHCP bekapcsolva, DMZ-be téve az Asus router
2. Asus ACrt-AC66U: 192.168.1.1 HDCP bekapcsolva,Csatlakozás: Cisco - LAN -- Asus Wan port.
Erre akkor mi a megoldást ?
mit kell még beállítanom?Segítséget köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36823 üzenetére
Re. az alábbit látom és stimmel is:
Asus router WAN IP címe: 192.168.0.10 (lásd képen)
Cisco-ban DMZ-ben megtalálom az Aus WAN címét, mellete pedig az van hogy Active.
(ahol néztem a DMZ-t: Setup \ LAN \ Pre-assigned DHCP IP Addresses)Az IP-nél lévő MAC cím is stimmel.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36825 üzenetére
6 fele megnézem majd, ha hazaérek.
Ha nem egyezne meg akkor mi a teendő?
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36825 üzenetére
Re. sajnos nem egyezik.
Cisco-ban ezt látom:
Firmware Version: epc3925-E15-12-v302r125574-141208c-l2gre
MAC Address: 18:59:33:35:44:ea
Current Time: Mon. Jan 16 16:43:17 2017
Router Mode: IPv4Internet IPv4 Connection
Internet IP Address: 46.139.137.49
Subnet Mask: 255.255.252.0
Default Gateway: 46.139.136.1
DNS IPv4 1: 8.8.8.8
DNS IPv4 2: 8.8.4.4
DNS IPv4 3: 0.0.0.0Ha asztali gépről pingelek, akkor 65-ös ip-t dob sajnos.
-
stigma
addikt
válasz stigma #36827 üzenetére
Hát nem én vagyok az egyetlen aki szív vele, mert most találtam az alábbi linkre.
Lövésem sincs mi oldhatja meg, sokan írták firmware frissítés, már gondolkodom ha van merlin FW támogatás akkor felteszem.
Nem tudom mennyivel vagyok jobb helyzetben mert most az alábbi látom:
Cisco WAN IP: 46.139.137.49
Asus WAN IP : 145.XX.XX.XX....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
stigma
addikt
Sziasztok, feladom, lehet user error van nálam vagy csak tényleg hülye vagyok a hálózatokhoz, de visszatettem a Trendnet routerem amivel ment rendesen a Dupla Nat, majd most nézem ennlé is gond van.
Cisco által kiosztott van 46.XX.XX.XX
Trendnet WAN címe: 62.XX.XX.XXMinden stimmel,amit mondtatok, mégegyszer leírom nektek, de foggalmam sincs már mi baja lehet a kiosztásnak.
Cisco: 192.168.0.1 , DHCP bekapcsolva, DMZ-ben automatikusan látja a Trendnet cíímét amit kioszt neki a Cisco (192.168.0.15)
Trendnet router címe: 192.168.1.1 , DHCP bekapcsolva, DMZ kikapcsolva,
Cisco LAN => Trendnet WAn portba dugva. Itt már LAN1-től Lan 4 ig végigdugdoztam a Cisco-t de sehol sem egyezik az ip.
Olyat találtam még Cisco-n belül ami :
Application & Gaming \ DMZ \ DMZ Hosting : Disable.Ha enable-re állítanám akkor kellene neki egy Host IP cím.
Nem szívesen állok vissza bridge módra mivel akkor elég magasak lesznek a pingjeim, ezért megint ügyezhetem a T-home-al hogy szar a net. Dupla Nat óta totál jó volt a net, pingek, és jól töldődtek be az odalak is.
Az idegesít, hogy szerintem megint előröl kellene kezdenem mindent, törölni a Cisco beállításokat, törölni a Trendnet beállításokat és akkor lehet jó lesz.
(Bocs ha említem az Asus routert néha néha, azt otthonra vettem, csak hajtott a vágy hogy kipróbáljam, viszont ahogy tapasztaltam sokkal jobb mint a mostnai Trendnetem)[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz user12 #36835 üzenetére
Hello, hát a célom az lett volna, hogy a másodlagos router végezze a fő feladatokat, azért próbáltam ki a NAT-ot.
Eddigi problémám az volt hogy:
Amíg Bridge módban voltam, a fő feladatokat a Cisco router oldotta meg.
Cisco routert ~ 4 éve kaptam a T-hometól, mint modem + router egyben, viszont én csak modemet szerette, volna (ez nem volt opció sajos). A topciját ha olvasod, akkor írák hogy T-home nem engedélyez Bridge módot( illetve hardveres gond szokott lenni a táppal.)
Jelen esetben nálam azt tapasztaltam hogy: Rohadt meleg volt a router, pedig szellős helyre tettem, illetve 10-es csomagonként magas pingek voltak, 1 óra alatt 20x szakadt meg a net 1-2 másodpercre.
Bridge mód esetében LAN - LAN-ban van dugva, azonos alhálózat van, (192.168.0.1- Cisco, 192.168.0.2 - Trendnet)
Ekkor elég magas pingjeim voltak és oldalak elég lassan töltöttek be, ezért gondolkoztam el a dupla NAT-on.
A magas pingek miatt gyanakodtam IPTV-re is esetleg, de azt külön egy telefonkábelen húzták be , és így kapcsolódik a Settop box-hoz. (ez nem tudom mennyit számít, állítólag a külön neten jön az IPTV-s adás)
Nem tudom mennyit számít,de ugye a Cisco-ban a net Koaxo jön, és csatlakozik az Cisco EPC3925-ös routerhez.Dupla NAT esetében a másodlagos router (Trendnet) látja el a feladatokat, aminek örültem is az új év első napjaiban mert akkor tökéletes volt minden , és működött is, ahogy beállítottam.
Jelen esetben - keverni nem akarok - de van 2 hét rerjéig egy Asus RT-AC66U-s routerem, amit otthonra, vettem, hajtott a kíváncsiság hogy ezzel is kipróbáljam a doupla NAT-ot, viszont valamiért nem jött össze sajnos. (Lehet én voltam a szük kresztmetszet )
Hétvégén lesz időm vele foglalkozni, mindent leresetelek és elkezdem előröl az egészet, remélem gond nem lesz vele.
Eddigi segítségeket köszönöm mindenki részéről.
-
stigma
addikt
válasz stigma #36833 üzenetére
Asszem rájöttem mi a hiba.
Mondtátok tegyem bele DMZ-be a másodlagos router WAN címét amit kioszt a Cisco.
Most találtam meg ezt a cikket, melyet csak átfutottam, és tényleg én hibáztam.A tegnap írt menüpontban az alábbit fogom kipróbálni:
Application & Gaming \ DMZ menüpont:
DMZ Hosting : Enable-re állítom
DMZ Hosting IP Adress: 192.168.0.15 => ide azt a WAN IP-t kell megadni, amit a Trendnet \ ASUS routernek oszt ki.Elmentem, majd ha szükséges újraindítom az egészet.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36847 üzenetére
Rákukkantok majd ebédszünetben, remélem valami olyan hiba lesz ami nem megoldható, vagy épp sok szívás árán orvosolható.
Köszi az infót.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #36847 üzenetére
Hát nem tudom most sírjak vagy nevessek.
IPv6-ról vagyon sok midnent nem tudok, azt igen, hogy a nagyobb országokban (pl.Kína) jol fog jönni, vagy már jött is mivel az IPv4-es címek kezdenek elfogyni.Majd olvasok az IPv6-ról mert eddig keveset tudok, illetve azt is észrevettem már otthon ahova az ASUS AC66U-s routert viszem, hogy Digi esetében már régóta bevezetésre került.
A routert resetelem ha hazaértem, az általam írt DMZ-t kipróbálom majd.
Az infót köszönöm szépen, HWSW-t nem szoktam olvasni, de lehet most már beteszem a kedvencek közé.
-
stigma
addikt
válasz #79335424 #36852 üzenetére
Hello. NO-IP-nek az az új profilja, hogy 30 naponként be kell lépni a fókba és megerősíteni a regisztrációt.
Ha nem teszed meg , akkor törlik a DDNS címet, amit regisztráltál náluk.Ellenben van egy windows-os kliens, amivel tudod monitorozni a No-IP-s reget hágy napod van hátra és meg tudod erősíteni 1 gombbal ha jól emlákszem.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Remélhetőleg utoljára tértem vissza ezzel a problémámmal, most szépen midnent kimentettem nektek képként + csináltam doksit hozzá.
Az alábbi link tartalmazza a Cisco és Trendnet routerbeállításaimat + Work doksit pár infóval: => Link
Cisco LAN - Trndnet WAN port.
Fejelmény: Igaz még a Publikus IP-m nem egyezik meg a kiosztott szolgáltató általi IP-vel de már a portok , amik eddig zárva voltak sikeresen megoldódtak => A Trendnet másodlagos routerre DDWRT-t tettem így sikerült összehozni.
Pár helyen csak úgy működött rendesen ha alapértelmezetten hagytam:
pl.: Operating mode: getawey, ami átjárót jelent, de ha bármi mással teszteltem akkor nem volt netem
pl.: Wifinél csak AP módban volt hajlandó működni => ez gondolom a gateway funkció miatt volt.Kérdésem az, miben hibáztam még esetleg, azt írjátok le kérlek.
Cisco-nak 42.-ve kezdődik az IP kezdete ha whatismyip-t nézek.
Ha asztali gépemen cmd-ben pingelek egy oldalt akkor 62.-vel kezdődika gépnek kiosztott ip cím kezdete.Segítséget előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz stigma #36873 üzenetére
Pfú, te jó ég, lehet már év elején szabira kellene mennem
Dupla Nat már régóta jól működik nálam, csak egy hatalmas user error-t követtem el. Saját magamon 10 percig röhögtem.Mikor elvégeztem sikeresen a dupla Natot az elmúlt időkben, a saját IP-m lekérdésekor megpingeltem cmd-ben egy odlalt, jelen esetben a nemzetisport oldalát és a google-t.
Természetesen ilyenkor figyeltem a kiirást, nso-nak a szervere 62-es ip-vel kezdődő, google-é 172.-vel kezdődik.
Ezért nem stimmelt az IP-m, pedig elvielg minden rendbenállítottam be.Természetesen Telefonon wifire csatlakozva nyitotam egy chrome böngészőt majd ip-címem megnéztem (http://www.ipcim.info/) , akkor ugyanazt adta vissza, mint amit a Cisco adott.
Szóval sztori lezárult, Dupla Nat üzemel, csak épp nálam ez egy kapitális hiba volt, bocsi érte.
ÉS köszönöm mindenkitől a segítséget.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Itt is kérdezem inkább, de már csak a hsz-t dobom bobom, be, mert az egészet hosszú lenne leírni.
Kérdés: Lehet az hogy egy TV-t/TV adást nagy mértékben bezavar egy Powerline adapter?
A probléma az hogy TV-re van egy médialejátszó box csak 433-as AC-t tud, a routerből messzebb van így a sima 720p/1080p-s sorozatok akadnak néha sajnos, ezért alkalmazta a powerline adaptert.Ha ez les az okozója mennyire ajánlott a Mesh hálózat kiépítése?
Szobánként 1 max 2 Ethernet porta van szükségem, eszközből elég a 2darabos változat.
Amiket első körben megnéztem Tp-Link Deco M4/M5.Amire nekem szükségem lenne:
- 100-150-res netem van kb ennyit kellene tudnia.
- hálózati SMB-n szoktam szokszor másolni, ott valami normális 50-60mbit-et tudjon ha lehet (igaz Gigabites ethernet portja van, de csak AC866-ot tud)
- FullHD feletti stream-et bírhat vajon? =>Jelenleg egy sima FullHD-s TV-m van, később 4k-ra szeretném váltani, ezért a médialejátszóm SMB-n keresztül csatlakozom.Sajnos falat fúrni, kábelt behúzni nem szeretnék mert nemrég költöztem és mindent bútor/eszköz a helyére került sajnos.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
(#48237) mezis : Megvót , ismerösöm jött 3 lámpát furtunk már a mennyezetre a vasbetonba, örült neki mindenki akkor elég volt.
(#48238) Beni2360 : Igen ezt már néztem, számolgattam, nappaliba majd az 5.1-es házimozihoz valamikor nyáron megcsinálom, hogy szépen a kábelek el legyenek fedve, de sajnos most 2-3 helységen keresztül kellene fúrni, van egy egész falas beépített szekrényem ami nem olcsó mulatság volt, így maradnak a drága eszközök amivel megoldható lehet.Ha lett volna 1 hónapom költözés előtt isten bizony nekiállok, de sajnos 2 hetem volt és abba még sok mindennek kellett beleférnie.
Köszi mindkettőtöknek.
-
stigma
addikt
Ha családiban lennék már nekiálltam volna.
Tömbház, szerencsére a falak tégla melyenen a munkálatot kéne végezni. A sokfős társasház, elsőn lakom , alattam, fölöttem melletem laknak és mindenhol 1-2-3 éves gyerekkel megspékelve.
Ez részemről most megoldhatatlan feladat varad a zajszürő konnektor/elosztóvagy a mesh hálózat[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Köszi, ezek megvoltak már.
Asus RT-AC87U routerem vany aminek a 70nm-es lakásba elég jó a jele, legfőképp az 5ghz.
Csatornákat telos wifi analizerrel belöttem.
A box amit használok ha mond valamit, libreerec van rajta, beépitett wifin az 433as ac-s wifi működik. Egy sima 10gb-os mkv problémamentes de már egy remux-al gond van ami 20-30gb.
Ezért vettem olcsobban hardveraprorol, de no para most a napokban mindent kipróbálok, aztán jelentkezem.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok,
Lenne mély szakmai kédésem, amiben picit tanácstalan vagyok.
70nm-es lakás 3 szoba, 3 powerline adapter, mely mind gigabites.
Elosztás:
1.Nappaliban van a főhadiszállás :) ,Router, NAS + Switch,okostv,Android box, powerline adapter,erősítő
2.Dolgozó a nappali melleti szoba, falszomszédságban ahol az asztali gép csatlakozik etherneten(Gigabit)
3.Hálószoba a dolgozó mögötti szoba, melyben 1 Android-os box + okostv található.
Kezdetekben mikot megvettem a 3 db-ot(TP-Link TL-PA9020P KIT) akkor a Tv-hez közeli elosztókban voltak a powerline adatpetek, de sajnos a TV adásba néha bezavartak, így elkerültek onnan.
Kérdésem az lenne,hogy :
- drasztikusan befolyásolhatja a teljesítényt, ha más konnektorba dogom, akár 1-2 méterre a régi helyétől
- TV adatá bezavarhatja e úgy hogy régebben volt úgy hogy némely adó képe 80%-an szétesett?Problémám az lenne, hogy mindkét TV 4k-s és jópár anyagot is ebben szedek le + 1080p-ben, viszont van, hogy akadnak.
Router: Asus RT-AX58U AX-es szabvány
Switch: gigabites, minden portját leteszteltem tökéletesen működik
Kábelek: CAT6-os árnyékolt kébeleket használok vagy CAT6 slimet-et mely tudja a Gigabitet.
Problémám az lenne, hogy a dolgozóban ha másolok az asztali gépre a NAS-ról mely a nappaliban van akkor:
- Régi helyre ha visszadugom akkor 40/50/60mb/sec
- Új helyére dugom: 12-14mb/secA dolgozószobába lévő gép, NAS kábeleit mind cserélgettem más és más Gigabites kábelekre de nem hozott megoldást.
Tudom legolcsobb megoldás lenne erre ha a Nappali+Dolgozóabn+Hálóban falat furnék, de az nem olyan egyszerű sajnos.
Powerline adapter kábelét próbáltam a Routerbe is dugni direktbe hátha switch-el van a gond de sajnos nem segített, eredmény ugyanaz.
Elkeseredésembe vettem egy Mesh-t (TP-Link DECO M4) amivel ez a rossz másolás megoldódik , csak annyit tesztem el, véletlen a 2db-os verziót vettem így 1 db a nappaliba, 1 db a dolgozóba jutott, amivel annyira nem vagyok előrébb.
Van bármi olyan ötletetek, hogy maradjak a powelrine adapternél, vagy inkább adjam el és maradjon a Mesh hálózat?
Még olyan ötletem volt, hogy mesh hálózathoz veszek +1 DECO-t vagy épp a dolgozóba egy USB stickes AC-s wifit veszek és akkor olcsóbban jövök ki.
Amúgy a TP-link PLC-s alkalmazás az asztali gépen azt mutatja rohatjó a hálózat.
[kép]Segítséget előre is köszönöm.
-
stigma
addikt
válasz Gubek-Einste #49141 üzenetére
(#49142) Borisz76 ,(#49141) Gubek-Einste:
Köszi, ennek azért utánajárok, mivel akkor jobb lenne inkább 1-2 db minőségi gigabites routert venni minden szobába és falat fúrni sajnos amit nem akarok.
Akkor viszont már ezt is megkérdezem , hogy minden szobába van 1 db fali ethernet ajzat + kábeltévének bevezetett elosztó a falban, viszont próbálkoztam a nappaliban router+ fali ajzat ethernet <-> dolgozó ethernet - asztali gép, de sajnos nem mutat hálózatot.
2 dolog lehet akkor:
- Vagy csak a csatlakozó van , és nincs behuzva semmi kábel
- vagy ez a telefonnak van kialakítva ?Tudtommal a telefon kábel feje nem akkora mint az Rj45-ös feje nem?
Azthiteszm estére olvasgatok picit + youtube videot nézek hogy lehetne megoldani ezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest