Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz FehérHolló #81903 üzenetére
Grat!
Kéne indítani egy ilyen reverse bootcampet, ahol IT pályaelhagyókat átképeznek péknek, autószerelőnek, duguláselhárítónak.
Én legszívesebben most napszámosnak mennék el szőlőt metszeni a hegyre, vagy pásztornak.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz szőröscica #81932 üzenetére
[link]
ügyfélkapuval tudsz bejelentkezni, évi 3 lekérdezés ingyenes. Teljes (nem hiteles) tulajdoni lapot le lehet kérni vele ha tudod a pontos címet.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #82079 üzenetére
Mikor a lufi kipukkan, a meglévő ingatlanját sem tudja majd magas áron eladni. Mi a megoldás ? Eladni a tetején (ami nem tudni, mikor van), bérelni (drágán, nem tudni meddig) és várni, hogy beesnek az árak (nem tudni, mikor és milyen mértékben). Közben meg pörögnek az évek.
-
Lortech
addikt
válasz erdey_a #82089 üzenetére
Mindent meg lehet szokni, attól még nem feltétlenül lesz jó. Miért ne lehetne alapvetés, hogy egy átlag ember össze tudjon kaparni egy lakásra vagy házra (vagy annak bérlésére) valót, melyben a gyerekeinek külön szobája van, és a szülők se a nappaliban alszanak. Ez elég messze van szerintem attól, hogy elszaladt valakivel a ló.
-
Lortech
addikt
Pár éve? Az fontos lehet. "Pár éve" a házat (önálló családi ház) amiben élünk 20m-ért vette az előző tulaj, mi pár évvel később, 2,5 éve 49-ért vettük felújítottként, most velünk szemben újonnan épülő 3 lakásos társasházban 74-ért adják a lakások darabját (pont ma vették le az eladó táblát kb. 1 hónap után), a 3-at akkora telekre felhúzva, mint a mi telkünk.
Nem csak BP-n szálltak el az árak. Pest megyében nem lehet épkézláb semmit venni 50m alatt, ahonnan értelmesen be lehet jutni BP-re, és amire nem kell rákölteni még 20-at, hogy mai színvonalnak megfelelő legyen. Felújítandó kádárkockák mennek kevésbé felkapott településeken hasonló összegért.
45-50m felhúzni egy mai jogszabályi követelményeknek még éppen megfelelő 100 nm-es házat alap minőségben, telek nélkül. Ez évi 10-20%-kal emelkedett az elmúlt években. Ez húzza felfelé vidéken is az árakat, a használtét is, mivel ez Mucsaröcsöge-alsón is nagyságrendileg ennyibe kerül.
Felújítás szintén az anyagárak és munkadíj miatt egekben, egy teljes ház felújítás gépészettel 200k+/nm körül van alaphangon.#82105 fokukac
Én továbbra se azt mondom, hogy ez jár, vagy hogy ez reális lenne, hiszen a tények is azt mutatják, hogy nem az, mivel sokan kénytelenek komoly kompromisszumot kötni. Hanem hogy az igény egy normális méretű élettérre nem luxus, nem egy elszállt igény.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Mekkora telek? Jogilag teljesen önálló, saját telek vagy megosztott másik ingatlannal? Környezet, szomszédság, épület távolsága másik ingatlantól, kertre rálátás? Falazat, külső belső vakolat állapota, belmagasság, szigetelés (homlokzat, födém, padló), nyílászárók, tető, fűtés, csatorna, vízcsövek, elektromos hálózat, burkolatok állapota? Nem vizesedik, nem dohos, nincs penész, nem süllyed? Épület "kinézete"? No offense, de gyanítom, ha feldobnál képeket, akkor a legtöbb potenciális vásárló meg se nézné, meg eleve a 65m2 kiszűrné a keresések nagy részét. Lehet valamilyen olyan tulajdonsága a házhoz képest kis méretén túl, ami miatt az átlag vevő számára nem vonzó ingatlan vagy kockázatosnak tűnik. Ettől még lehet tök jó, de vsz oka van, hogy miért annyi, amennyi, másik meg miért 2-3x annyi, pedig ez is meg az is ház, lakni lehet mindkettőben. Amúgy ha kipofoztátok és most rendben van, lehet meglepődnél, hogy mennyiért menne el.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lortech
addikt
Tartották a St Patrick napot és volt Guinness is csapon, hirdették FB-n, hívtak ismerősök, akikkel voltam ott párszor, de nem lett belőle semmi. Valóban nem vagyok friss a környéken, leginkább már semelyik vendéglátóhely környékén. Sörről is már csak halvány emlékeim vannak.
-
Lortech
addikt
Ott valószínűleg az árstop áldozata lett a cukor... az elszálló árak akadályozzák majd, hogy hiány legyen a dolgokból. Ma pl. vettem valami 9xx forintért egy doboz Flora margarint (nem én eszem) a lidlben, nem volt kiírva az ára. A hülyének is megéri. Vajon is dobtam egy htast, hogy duplázódott.
Egyre többet látom, hogy a pultok előtt állva hüledeznek az emberek, vizslatják az árakat, és panaszkodnak, hogy ez is már ennyi meg ennyi, pedig a budaörsi lidlbe viszonylag jól szituált emberek járnak.
Üzemanyag hiányon is enyhítene a piaci ár.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz Tothgera30 #83822 üzenetére
Konkrétan adócsalás, és könnyen le lehet vele bukni, ha NAV megnézi a környékbeli tranzakciókat.
Az előnye az, hogy eladónak kevesebbet vagy nem kell adót fizetnie az eladásból származó haszna után (ha vásárlás után 5 éven belül adja el az ingatlant és a szerzésnél magasabb áron).
Vevőnek az, hogy kevesebb vagyonszerzési illetéket kell fizetnie utána.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Erre csak a klasszikust tudom linkelni pinátabulira.hu
-
Lortech
addikt
válasz Winner_hun #84443 üzenetére
Aztán véletlenül dobott egy Magdianyust, ha?
-
Lortech
addikt
válasz gaborbol #84649 üzenetére
6k körül szoktam fizetni synlabban egy alap csomagra.
Szánalmas amúgy. Azért laborba eddig be lehetett jutni egy-két napon belül, én csak azért szoktam magánban, hogy ne kelljen végigállni több 10 beteg között a fél órás sort.[link] hm, ezt is utolérte az infla.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lortech
addikt
Oh. Eskü már többször akartam erről a jelenségről írni én is valahova, mert egy jól behatárolható rétegnél ez lett a standard, és nem fér a fejembe, hogy ez mitől jó. Szégyenérzetem támad, ha látom.
Az utcán, tömegközlekedésen hordozható hangfallal történő veretéshez tudnám hasonlítani, de míg azt főleg tizenéves hülyegyerekek csinálják, ezt a fajta telefonálást a 20-as, 30-as korosztálynál láttam inkább.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Lehet, hogy nincs megfelelő légtömörség nálad. Nincs huzat? Nyílászárók, bejárati ajtó jól zárnak? Központi szellőzőcsatorna nem húzza ki a levegőt és a nyílászárókon keresztül be a kinti hideg, ~0 abszolút páratartalmú levegőt?
-
Lortech
addikt
válasz concret_hp #85968 üzenetére
Volt vele probléma, mikor voda lekapcsolta a 3g tornyokat és nem volt VOLTE bekapcsolva. Ha sokat telefonálsz, és sokat jársz mindenfelé, én sem ajánlom. Hajszál híja volt, hogy nem csaptam falhoz, mikor épp kellett és nem tudtam hívást indítani. 2023-ban hanghívással küzdeni szánalmas.
-
Lortech
addikt
válasz racskobalazs #87020 üzenetére
Ne a technológiára fókuszálj, hanem egy megoldandó, lehetőleg új problémára, amivel érdekeset tanulsz közben és akkor már a peerjeid 90%-ánál értelmesebben töltötted el a diplomamunkára fordított időt.
-
Lortech
addikt
válasz szőröscica #87161 üzenetére
sima cat5 (nem cat5e) kábelek általában gond nélkül viszik a gigabitet, ha nem valami ultragagyi, nincs zavar es extra táv. nem az eszközök limitálnak? előfordul olyan eszköz, aminek bizonyos portjai 100mbitesek, a többi gbites.
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #87223 üzenetére
Volt fenix 6-om, rövid úton megváltam tőle. Flagship ide vagy oda, pontatlan a HR mérése mint egy feleannyiba kerülő 255-nek, és ez az adat az alapja sok funkciónak. Még egy két generáció és remélhetőleg eljutnak oda, ahova az apple, huawei hr szenzorban. Idegesítő, hogy 2024-ben még mindig pántot kell felvenni, ha pontos adatot szeretnék. A külső valóban ízlés kérdése, ezért van GT3 Pro-m, annak ellenére, hogy ennek meg a szoftvere hulladék és kínai. Én örülnék a legjobban, ha lenne óra ami ötvözné a Garmin szoftveres körítését, és üzemidejét, az Apple szenzorával és a Huawei kinézetével. A szürke fenix 7 pro már közelít.
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #87232 üzenetére
Min? Hadd nevessék már én is.
[link]Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz parandroid #87336 üzenetére
Nem a termék árában van explicite, hanem a kiskerek fizetik, akik nyilván beépítik az árba.
Az átlagembernek nem esik le, hogy ha a kiskert szopatják, azt az emberek fizetik meg.
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban
De legalább kormányozni tudnak!Thank you to god for making me an atheist
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Chanel Bleu De Chanel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest