Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Találtam itthon egy régi SLR-t obival együtt. Az obijára ez van írva: 50mm 1: 17. Nem tud valaki valamit erről az obiról, hogy milyen a képminősége? Gondolom sz*r, de hátha.
Szerk.: De igen, csak elírtam. Amúgy Minolta a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Egyelőre nincs gép, most vacilálok mi legyen. Lehet hülyeség, de a legújabb ötletem: használt 1100D váz, veszek rá egy adaptert és használom ezzel az objektívvel, később pedig ha lesz keret veszek rá egy normálisabb objektívet. Kéne egy DLSR, mert a legalapabb is sokkal szebb videót csinál mint egy kompakt vagy bridge VAGY kamera, csak drágább is.
Filmes géppel próbálgatva nagyon jó a mélységélesség ezzel az obival.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Micsoda háborút indítottam.
A EF-S 18-55 DC III Canon kitobi nagyon gagyi cucc?
-
HollyBoni
veterán
Ha már ND szűrők. Ez nagyon gagyi cucc?
Más: Melyik a világ legnagyobb fényerejű objektíve?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Kösz a sok linket. De mondjuk 0.70-es rekesznél valami egyáltalán még éles a képen?
-
HollyBoni
veterán
Itt lehet érdeklődni előtétlencsékről is?
-
HollyBoni
veterán
Minél nagyobb a szorzó, annál lát szélesebben, vagy fordítva? Viszont nem szeretném azt hogy teljesen látszon a széle az előtétlencsének (amit küldött Zozzer azon úgy van), vagy az mindig fog látszódni? Ilyesmi effektet akarok mint pl ennél a videónál: [link]
-
HollyBoni
veterán
Kicsit off, de végülis az objektíven van a szűrő.
Ezek a nagyon gagyi, 2 dolláros UV szűrők rontanak a minőségen? Lencse védésére venném.
-
HollyBoni
veterán
Hogyha a halszem előtétetnek kicsit belátszódik a széle a videóba, viszont nem az obi hanem a váz stabilizált akkor videóban a belátszódó rész külön fog mozogni?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
10-ért használtan lehet már venni használható objektívet Canon-ra? Szeretnék venni 40-50 körül egy DSLR-t főleg termékfotózáshoz, ehhez kéne.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Az adapterek növelik a gyutávot?
-
HollyBoni
veterán
Samyang 8mm f3.5 obiról mi a véleményetek? Hasonló árkategóriában van még valamilyen halszem, vagy UWA obi m4/3-ra?
-
HollyBoni
veterán
válasz SchumiBácsi #13106 üzenetére
Egyik ismerősöm 2 éves 18-200-a 30mm alatt szabadonfutó, vízszintesen is.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
M4/3-ra 40-50 körül már lehet normális zoomobjektívet kapni? Mondjuk ami 40-50mm-ről indul. Most 14-42-van, de legtöbbször 42mm-en használom.
Szerk.: Olympus 40-150-es obit én is néztem, viszont az 4/3-ra megy fel nem? Átalakítóból olyanok is vannak amivel van autofocus?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nem feltétlen objektíves kérdés, bár a filter az objektíven van.
Szerintetek 10 körül már lehet jó állítható ND filtert kapni ebay-ről? A mostani 2500ft-os csodám eléggé lágyítja és rontja a képminőséget.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
A fix ND filterek nem rontják úgy a minőséget?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
GH1-hez tervezgetem az objektíveket. Valamilyen zoomobjektívet szeretnék, a mostani 14-42 gyutávja tetszik, csak egy picit gyorsabb és élesebb kéne. Szeretnék még egy két manuális m42-es fixet, eddig egy Helios 44M-et szereztem be. Használtan 50-60 körül már lehet kapni valamit?
-
HollyBoni
veterán
Videózáshoz kéne ND fitler, szerintetek hogy járnék jobban? Ha vennék több sima nem állítható ND-t, vagy egy állíthatót? Melyik lágyítaná jobban a képet? Tudom cserélgetni a filtereket elég szenvedés, de ha élesebb a kép akkor megérné. Most egy 3500ft-os állítható van, de 2x-es croppos vázon az 58-as Helios-nál már nagyon homály.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Lehet nagyon nagy hülyeséget kérdezek, de az obitól függ a zaj? Mikor a Pana 14-42-vel videózok több zajt látok a videón alacsony ISO-n is, mint mikor a Helios 44M-el. Ez lehetséges, vagy csak beképzelem?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A manuális Nikon obiknak amin te állítod a rekeszt is, van valamilyen nevük ami alapján lehet keresni őket?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Adott mondjuk egy ekv. 85, és egy ekv. 200-as üveg, mindkettő ugyanazon a fényerőn. Mindkettőnek ugyanakkora lesz a háttérmosása, ha a tárgytávolság nem azonos a kettőnél, a képkivágás egyezik?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Azonos képkivágásnál melyiknél kisebb a mélységélesség? 50mm-es obi f1.7-en, vagy 58mm-es f2-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest