Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlyrArkhon
senior tag
Alapvetően agree, de...
Attól, hogy x program nem látja/nem jól jelzi ki, még bőven ott lehet az a paraméter valahol. Javasolnám az egyéb programok mellett a flash ssd topikban keringő ssdok programocska bevetését, és ha nem hozza/látja a valószínű jó értékeket, mert mondjuk épp máshova tették, akkor a progin vagy a topikon keresztül a fejlesztő megkereshető. És persze minden más ellenőrző proginál is (sajnos) a mindenkori legfrissebb kell, hiszen az SSD gyártók előszeretettel változtatgatnak - sajna itt nem alakult ki nem hogy szabvány, de még kváziszabvány sem. Még az inteleseknél is előfordulhat változás (sőt ha jól emlékszem, legutóbb épp ott volt)Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
senior tag
Én más irányból közelítem meg a kérdést.
Attól, hogy az Intel beleírja, hogy milyen adatmozgás mennyiségnél mennyire csökken a kondíciója, az nem mérésen alapszik, hanem előre betáplált értéken, ami ha igaz amit mondasz, még kevésbé fedi a valóságot, mintha nem írna semmit. (Ez esetben tervezett avultatás lenne, bár hibátlan a termék.) A Kingston és a HyperX is írja a mennyiséget, csupán nem fog 3-4 TB környékén kondíció csökkenést mutatni, mivel bőven többet kell tudnia.
Az Intel leírásában [link] is azt írják, hogy napi átlag 20GB adatmozgással számolva, minimum 5 évig hibamentes a termék. Ezt a logikát követve, lefordítva az elmúlt éves adataimat, még kb 10 évig hibamentesnek kellene lennie az eszköznek. Akkor nekem ne írja ki, hogy már nem 100%-os a kondíció, ha ezzel a felhasználással és adatmennyiséggel még 9 évig hibátlanul kellene mennie.
Amire te gondolsz, az a tervezett hátralévő élettartam, amit természetesen jó ha jelez, akár kerekített írási műveletre, akár adatmennyiségre, de nem a jelenlegi kondíció helyén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest