Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz TheBikerider #72629 üzenetére
Itt is sokan mennek így, ködben, sötétedésben, jönnek szembe is és csak a nappali menetfény világít, hátul a tükörben nézem tök sötét a kocsi.
Eleinte én is villogtattam, hogy kapcsolja már fel, de 90%-uk azt se érti miért villogtattam meg azt hiszik rendőr van. Leszoktam róla.... Villogtasson az anyja az agyhalottaknak. Majd ha fellökik rájön.
Erről már beszéltünk többször is régebben, itt is, hogy a nappali menetfényt alkonykapcsolóval szabadott volna csak kiadni és akkor az egyszeri embert megvédi a kocsi saját magától. Az egyik céges Mazdánk ilyen pl.Lakott területen kívül tompított vagy nappali menetjelző fénynek kell lennie a Kresz szerint. Ellenben azt is leírja, hogy rossz látási viszonyok esetén a tompított a kötelező. A Kresz rendben van, a sofőröknél van a baj.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz TheBikerider #72629 üzenetére
No-no, nem az a baj, lehet ezt ertelmesen is hasznalni, jo latasi viszonyok kozott lakott teruleten belul teljesen rendben van (hiszen itt az "abszolut semmi vilagitas" is alternativa), amennyire tutom erre lett kitalalva, hogy valami azert legyen. Azt en sem ertem, hogy hatul miert nincs ilyen logika alapjan...
A gond a gyoker allatjaval van, hiszen ettol meg ugyanugy fel kene kapcsolni a tompitottat, ha nem megfeleloek a latasi viszonyok, vagy kilep lakott teruletrol. Tipikusan ilyenkor szokott automatan / DLR-en / 0 allason maradni a kapcsolo, ami ilyenkor keves (ez utobbi nyilvan kocsi kortol fuggetlen). Het elejen nagy kod volt pesten is, sok szerencsetlen lampa nelkul kozlekedett, nem is ertem mire szamitanak...
Regebben talan nehezebb volt 'elfelejteni' vagy rosszul beallitani, hiszen nem volt nappali feny / automata vilagitas, de mivel most van, jo lenne vagy felnoni hozza fejben az embereknek, vagy a szabalyzast / buntetest is utana igazitani.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Napelem
- Google Pixel topik
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán