Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz albinolynx #22052 üzenetére
az általad eddig használt szgép teljesítményét esetleg egy 200e Ft körüli ultrabook tudná hozni. A 100e alatti netbookok, vagy 11,6"-es notebookok messze gyengébbek. 10,1"-ben nem is hinném, hogy létezne.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #22055 üzenetére
Acer Aspire One 756 Celeronnal vagy Pentiummal
Acer V5-121 AMD C-70-nel (Ebbe érdemes a memót 4GB-re cserélni, valamint alulfeszelni, mert akkor 1,6GHz-ig megy automatikusan a proci)Utóbbi prociban gyengébb, az integrált VGA-ban erősebb az intel megoldásoknál, és persze olcsóbb is, de az általad írt netbook-oknál egyértelműen erősebb mindhárom.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mis69
tag
válasz albinolynx #22071 üzenetére
Hali
Az 1,1GH-es Celeron-nál nem sokkal többért van újabb architektúrájú 1,5GH-es lehet hogy megérné. [link] -
albinolynx
őstag
Maximum 100k a keret, egy ezerrel sem több. Változik valamit az ajánlható gépek felhozatala, vagy sem?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Mercutio_
félisten
Itt láthatod a toshiba B960-as (ha azzal volt szerelve) procija és a 756-os acerben lévő 1007u jellemzőit, illetve a típusszámok linkjeinél a notebookcheck információkat.
Nem ismerem ezeket az újabb alulfeszelt intel procikat, így saját tapasztalatom nincs, ami a nyers adatokból látszik, hogy a B960-hoz képest lényegesen lassabb, de a Brazos-oknál jóval erősebb nyers erőben.100ezerig nincs sok választás, 70k-ért az 1007u procis gép bele egy nagyobb SSD és ramot felbővíteni...szerintem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #22079 üzenetére
Mint írtam nem tudom mekkora a különbség köztük, majd a srácok megmondják, akik az inteles gépeket szeretik
-
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #22081 üzenetére
A B847 alacsonyabb frekin jár, gyengébb, rádásul a szandi magos cpu-k még nem tudják a 23,976-os framrate-et, így arra érzékenyek látják, hogy "döccen" a lejátszott (full)HD videó anyag adott esetben.
A 847-es procival szereltek ráadásul még drágábbak isha jól emlékszem.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #22084 üzenetére
No, akkor próbáljunk meg figyelmesen olvasni
Az eredeti kérdés az volt, hogy adott összegért mit lehet venni, aztán kicsit bővült a keret, - és bevallom a 1007u annyira új, hogy még én is csak nemrég hallottam róla - így szóba került mint lehetséges, a Celeronnál talán jobb alternatíva.Egyébként itt is van 100 alatt 1007u-s Acer.
-
mis69
tag
válasz albinolynx #22087 üzenetére
Szia!
Ha időd és kedved engedi légyszíves teszteld le az ezen az oldalon levő html5,webgl,webvision-os cuccokat hogy mennyire viszi és a youtube flash videó lejátszás és a sima videó lejátszás is érdekelne. A youtube és a html5,webgl-nél érdekelne a cpu terhelés is. [link] -
mis69
tag
válasz albinolynx #22093 üzenetére
Köszi szépen azért ez elég szép figyelemreméltó teljesítmény. Szerintem sokáig ki fogja elégíteni az igényeidet. A youtube-os videó vajon miért ilyen tág határok között ingadozott? Az egész videó alatt? Ha szétszedted akkor biztos láttad hogy a RAM-nak egy vagy két foglalata van és bővíthető? Használd egészséggel.
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #22095 üzenetére
Win 7 x64 sp1 élményindex: 4.3
cpu: 5.4
ram: 5.9
vga: 4.3 (windows aero asztali teljesítménye)
játékra szolgáló vga: 6.1
hdd: 5.9Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
mis69
tag
válasz albinolynx #22096 üzenetére
Még egy kérdésem lenne.A benne levő grafikus kártya a leírás vagy a grafikus tulajdonságok alapján melyik? Én a hd 2500-ra gondolnék.
-
Roliiii
aktív tag
válasz albinolynx #22110 üzenetére
Annak a sebességét nem a merevlemez fogja vissza az tuti. Ha már ssd akk annak az árát kéne hozzácsapni és venni egy másikat.
Van közelembe pont olyan noti nem a levegőbe beszélek.
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #22112 üzenetére
Szóval ez sanzi-nak ment volna...
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
haris
őstag
válasz albinolynx #22128 üzenetére
Bocsánat
-
sedo
tag
válasz albinolynx #22131 üzenetére
Hali!
Most tervezek majd ilyen gépet venni, le tudnál próbálni nekem valamit kérlek? Youtubeon 1080p videók akadásmentességére (flash, html5) illetve flash játékok procihasználatára lennék kíváncsi. Köszi előre is, ha tudsz rá időt szakítani!
-
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #22134 üzenetére
Melegedés?
-
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #22137 üzenetére
Uhh, jó kérdés, talán aida64-ben is van stresszteszt ami cpu-t és gpu-t is terheli, majd rákeresek.
Közben az Acer 70k alá lőtte be a C70-es AMD-vel szerelt V5-121-C72 azonosítójú 11,6"-os netbookjait
-
beloadjoker
őstag
válasz albinolynx #22173 üzenetére
Betettem :-)
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
bozsozso
őstag
válasz albinolynx #22175 üzenetére
Mennyi problémátok van Nektek, engem érdekelt és megkerestem csak sajnos túl messze van tőlem.
-
bozsozso
őstag
válasz albinolynx #22177 üzenetére
Ok tudomásul vettem.
-
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #22203 üzenetére
24p képes TV és 24p-s film kell , valamint a használt lejátszóban is be kell állítani, hogy abban játssza le.
-
bopeti98
őstag
válasz albinolynx #22234 üzenetére
Köszi! Ahogy ismerem magam nekem kevés lenne 1 giga ram Atom N450-el társítva mert nálam általában a "normál böngészés" azt jelenti hogy meg van nyitva minimum 5 lap + meg van nyitva a skype + megy a zene a háttérben vagy éppen egy film. Tudom hogy erre ez a netbook is kevés lesz és nem is várom el hogy ezt mind bírja de azért jó lenne ha 2-3 lapon való böngészés nem pörgetné fel 100%-ra a procit és nem adna ki olyan hangot a hűtője mint egy turbina. Bár ebben a netbookban N280 van. Nem tudom hogy az N450 mennyivel jobb de inkább maradok egy 2 magos procinál mint amilyen az N2600 is.
-
bopeti98
őstag
válasz albinolynx #22240 üzenetére
Meg is vettem 50k-ért. Egy 80k-s gépért szerintem annyira nem sok 50k főleg hogy még 1 év gari van rá a 2 évből plusz alapból alig használt a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz albinolynx #22240 üzenetére
N2600 eg nagy baklövés az előzőeknél is nagyobb. Miért? Az integrált VGA -hoz nincs épkézláb driver és nem is nagyon lesz. 64 bit alatt egyáltalán nem lesz nem is volt driver. 32 bit alá van egy, nem rég adták ki legutóbb a javításokat, nem is tudom egy éven át nem csináltak vele semmit. Állítólag ez az ucsó driver hozzá. Támogatás nincsen rá. A driver hibákat nem 3d gémekben kell keresni hanem hétköznapi felhasználásban. Működni valószínűleg fog, de nem érdemes ilyet venni, mert az Intelnek nem igen volt az AMD -re válasza, így az atomot egy sorral lejjebb sorolta és a Celeronok, pentiumok vannak azon az árszinten ahol az atomok voltak. Vagy AMD, vagy Intel celeron, pentium ... stb Atom felejtős!
-
bopeti98
őstag
válasz albinolynx #22247 üzenetére
32 bites Win 7 Starterrel fogom használni mivel az van rajta alapból. Tudom hogy nem a legjobb Win 7 verzió de nekem megfelel. 50k-nál olcsóbban nem hiszem hogy tudtam volna venni jobb gépet max csak erősen lestrapálva ahogyan te is írtad. Többért meg nem jöhetett szóba. Még ebbe az 50 ezerbe is elég nehezen mentem bele mert eredetileg max 40-45k-t akartam rászánni de annyiért csak Atom N450-es volt.
Majd ha nálam lesz a gép írok hogy mennyire vagyok megelégedve vele. -
Mercutio_
félisten
válasz albinolynx #23511 üzenetére
Inkább a notis, azt olvassák a boltosok is, több a tapasztalatuk.
-
Benőke
őstag
válasz albinolynx #23513 üzenetére
Hát a 1007U celeronhoz képest az n3150 és a n2940 határozott visszalépés sebességben, méghozzá érezhetően.
Kevesebbet fogyaszt több mag. Egy szálú végrehajtásban viszont a jó öreg 1007u köröket ver rá.
A helyzet az hogy Celeron vonalon nem lépnél előre szinte semmit. 15w processzorokban számolva, Alacsonyabb fogyasztásban pedig határozottan visszalépnél.Előrelépés egy Pentiummal lehetséges mondjuk a most divatos 3556U olyan 30% -al jobb fogyasztásban ugyan az. Igazából fél év választja el egymástól a processorokat. Mindegyik 2013 -as.
i3 -al érnél el számottevőbb előrelépést. mondjuk egy Intel Core i3-6100U. Ezek nyilván még drágák, de egy korábbi generációs is jó, vagy a 3556U még szintén elérhető árban van...
Na igen az SSD az tudna segíteni rajta...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest