Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
Üdv Mindenkinek! Ha valakit érdekel van egy a ventillátor sebességét szabályozó program egy MSI GX700-as notebookhoz, én is ezt használom. Ennek segítségével alacsonyabb hőfoknál csendesebb lett a gépem.
-
Cs1csó
félisten
Üdv Mindenki! Innen tölthetitek a MSI GX700-as notebook (többek között) ventillátor sebességét szabályozó programot, a kiegészítőt a telepített program ACPI mappájába kell bemásolni és onnantól érzékelni fogja a notit és a programon belül az acpi fül - enable acpi control system - show ACPI control system details - notebook FAN control MSI GX700 enable - és itt egyenként lehet értéket rendelni pl. nekem a vga-m alap hője kb. 48-50 fok ehhez konkrétan a 0-50 fok közötti eredeti érték 40 de ezen már elég hangos én beállítottam 10-re ami bőven elég.
vga rpm settings 0-50 celsius default 40 én 10-et használok
vga rpm settings 50-55 celsius default 55 én 35
vga 55-60 celsius 65 50
60-65 70 60
65-70 75 70
70-75 80 80
75 és felette 85
itt már nem engedi módosítani az értéket de mint látható inkább az alacsonyabbabb értékeket módosítottam van még egy ilyen oszlop a CPU ra is de azt is kb így állítottam be
a tálcára egy csomó adatot kitesz ezeket én kikapcsoltam pl. teleptöltettség stb. csak a cpu hőmérséklet kijelzését hagytam meg a GRAPHIC fülön lehet beállítani a kijelző fényerejét mert különben automatikusan lelveszi azt indulásnál és A SHOW ADVANCED NHC SETTINGS fülön lehet beállítani hogy a rendszerrel induljon. itt alul dont logos - ezt is bepipáltam., de itt lehet bepipálni hogy mi látszódjon a tálcán. Ha valakinek kérdése van nyugodtan írjon, amint tudok válaszolk, anno ezt a progit én is egy fórumon találtam.
link http://www.sendspace.com/file/rrqpwa -
Cs1csó
félisten
válasz Phenom920702 #16796 üzenetére
Van számos lehetőség, de talán érdemes szakemberrel csinálni :
- kitakarítani a gépet
- újrapasztázni a procit
- úgy tudom lehet olajozni a ventillátort - (talán fecskendővel szokták) nem örök de egy ideig jobb lesz (ezt hallottam)
- az sem egy utolsó dolog hogy mi és mennyire eszi a gép erőforrásait nekem alapban 48 folyamatom van de lehet 40 alattival is kihozni de láttam már 70-et is (konkrétan egy Sony VAIO-t mindenféle "bónusz" sony cuccal ami szart sem ért.
ha ezeket megcsináltad és még mindig nem okés akkor talán - ha melegedés is van egy hűtőpadot venni aminél a kulcs szempont - hogy FÉMBŐL legyen - általában alumínium - amire én esküszöm - mert ezt hasnálom 17"-os noti alá ZALMAN nc 2000 (17" noti alá való jó nagy ) de vannak újabbak ami Zalman nc 3000 vagy hasonló néven fut és több változata van. -
Cs1csó
félisten
válasz BigDarkJoy #17158 üzenetére
Üdv, itt egy link ami egy microsoft progi megvizsgálja a géped hogy kompatibilis e vagy sem. De ha csak simán van egy win 8 lemezképed és azt úgyanúgy felteszed és elkezded telepíteni akkor ha elindul atelepítő akkor kompatibilis ha nem indul akkor nem.
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-8/upgrade-to-windows-8Ha tetszik akkor megtartod ha nem akkor meg visszrakod a 7-et
-
Cs1csó
félisten
válasz amdathlonxp #17275 üzenetére
Egy haver böngészőjét megnyitottam anno és annyi toolbar volt hogy alig volt hely a böngészésre.
-
Cs1csó
félisten
válasz amdathlonxp #17278 üzenetére
A leggusztustalanabb amivel találkoztam egy "MENŐ" SONY VAIO laptom volt amin annyi gyári "bónusz" szoftver volt hogy alig bírt elindulni a gép. Legyalultam - nem volt könnyű drivereket manuálisan szedni - mert csak valami giga telepítő volt vagy mi és utána hasított. kb. olyan extra dolgok hogy a sony zeneboltjából havi 1-2 igyen zene meg satöbbil. meg egy rocket dock nevű apple asztalra elmélkeztető ikon izé
Nekem az MSI gépemhez olyan gyári win vista volt hogy magát szépen feltette és meg sem kérdezett hogy jó en nekem ha 35 giga lesz a rendszer partíciom vagy sem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest