Hirdetés
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
-
club1
veterán
válasz Tappancs2001 #1696 üzenetére
Garantáltan nem lesz vele problémamentes nálatok a vétel.
-
club1
veterán
Csak a lényeget nem írtad meg: Hol működik (település neve) az a CRT tv?
Egyébként én biztosan nem fogok szobaantennát javasolni digitális vételhez, ahhoz tetőantenna való, mivel a szobaantennák használata mellett még az adó 5 km-es körzetében sem lesz zavartalan a vétel (a szobában összeszedett elektromos zaj miatt). -
club1
veterán
válasz bostone #1721 üzenetére
A probléma valószínűleg az, hogy a külső antennátok nem valódi szélessávú antenna, így már nincs akkora nyeresége a magasabb frekvenciákon (ahol az rtl és a tv2 is van) amennyi szükséges lenne a minimális jelszinthez. Digitális tv-nél ui. minimális jelerősség-különbség választja el a tűéles képet a nincs jel szövegtől. A kettő közötti ingadozást pedig akár időjárási jelenségek (jegesedés, hó, eső, köd, szél, stb.) is okozhatják.
-
club1
veterán
válasz tendetiti #1749 üzenetére
Ha van benne mpeg4-es tuner (szerintem van), akkor egy rádugott szélessávú antennával fogod tudni venni az ingyenes adókat minden külön modul/kártya nélkül. A lényeg tehát nálad az antennában van, mert szobaantennát soha nem szoktunk javasolni, mivel a lakáson belüli elektromos ricsajokat összeszedi (pl. megszólaló mobiltelefon, WLAN, mikrohullámú sütő, stb.) így aztán a képminőség nem lesz tökéletes, ráadásul adótól x km-re már erősíteni is kellhet őket, amivel a belső ricsajokra még érzékenyebbekké válnak. Persze próbához elég lehet egy szobaantenna, csak tartós használatra nem javasolt...
-
club1
veterán
Jó esélyed van rá, a problémát csak az jelenti, ha mellette WLAN-od is van otthon, netán szeretnél időnként tv nézés közben mobiltelefonálni, vagy van valami jó kis mikrohulámú sütőd a tv közelében/fal túlsó oldalán irányban. Én pl. a konyhában lévő tv-n nem nézek addig semmit, amíg megy a mikrohullámú, illetve ha hívnak/beszélek a telefonon.
-
club1
veterán
A WLAN jóval kisebb gondot okoz, mint a mikró és a mobil/vezetéknélküli telefon.
A puding próbája az evés, azaz ha ragaszkodsz a szobaantennához, akkor próbáld ki, csak van a családban valahol egy régi hama típusú erősítős (tekerős) szélessávú szobaantenna.
Az én véleményem az, hogy ha stabil jó jelet akarsz, akkor azt valami normális (nem kínai 10 dekás full műanyag) kinti antennával oldod meg. De nem kötelező rám hallgatni... -
club1
veterán
-
club1
veterán
válasz HofiZoli #1785 üzenetére
Elég, de nem győzöm mindig mondani, hogy a szobaantennák (mivel közelebb vannak a szobában használt eszközeinkhez, úgymint mobiltelefon, WiFi eszközök, porszívó, mikrohullámú sütő, stb.) mindig jóval több és erősebb szemetet szednek össze, miközben eleve (a te esetedben nem biztos) rosszabb, esetleg verődött jelt vesznek. Azaz ügyelni kell, hogy nehogy jöjjön egy bejövő hívás az antenna közelében (nálam 2-3 méterig érzékeny rá!), ha az ember éppen egy fontos filmet vesz fel a tv-ből...
-
club1
veterán
válasz Tüske0614 #1797 üzenetére
Ha a tv-d tudja a DVB-T-t (rákötve egy jobb antennát, veszi az ingyenes adókat?) akkor csak a CA modulra és bele egy előfizetői kártyára van szükséged a fizetős csatornák vételéhez. Ha nem tudja, akkor egy STB-ra és egy előfizetői kártyára lesz szükséged a jó antenna mellé a fizetős csatornák vételéhez.
-
club1
veterán
Sajnos a nagy teljesítményű adók közül csak 4 esetében van elég szabad frekvencia a B mux adásához. Amíg megy a földfelszíni analóg sugárzás addig nem valószínű, hogy lesz újabb digitális csatornáknak szabad freki. Az AH számára ezért lett volna fontos, hogy lecsaphassa az analóg adást...
-
club1
veterán
A most aktuális végső dátum az összes országos analóg sugárzás leállítására 2012. december 31.-e. Mivel azonban pártunk és kormányunk magasról ejti le a korábban köttetett nemzetközi megállapodásokat, ezért semmi sem biztos. Eredetileg ez a dátum 2011. december 31., még korábban 2011 júliusa lett volna.
Ami fénynek tűnik az alagút végén, hogy a Retek TV-nek és a Biopon TV-nek a koncessziója az analóg földfelszíni sugárzásra idén júliusig szól. Mivel őket nem túlzottan szereti Viktátorunk, így van esély, hogy az ő frekvenciájukon ott ahol most van B be lehet indítani további MUX-okat, ahol pedig nincs, ott a B-t legalább az A-C mellé.[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz djculture #1813 üzenetére
Szolnok környéke alapból gáz a digitális sugárzás szempontjából, hiszen minden nagyobb teljesítményű adótól messze van, a távolság pedig a digitális tv halála. Én Dél-Budán rálátás nélkül (domb aljában) az adómra (Széchenyi-hegy) a padlástérbe helyezett erősítetlen antennával fix 18%-os jelerősséggel veszem a C-mux-ot, és érdekes módon ez a jelerősség nem változik az antenna elé (a tetőre) hullott néhány centi hótól sem. Mert 5 km-re van a torony...
-
club1
veterán
válasz kisgyerek85 #1858 üzenetére
Ha kiteszed a háztetőre valószínűleg jó lesz.
-
club1
veterán
válasz Ciripke #1903 üzenetére
CI slotba dugod be a CA modult, a CA modulba pedig az előfizetői kártyát. A tv-kben azért csak CI slot van, mert nem csak CA modulba lehet előfizetői kártyát bedugni (de mindigtv esetében abba kell).
CI slot gyakorlatilag egy PCMCIA kártyahely, a CA modul pedig egy PCMCIA kártya...[ Szerkesztve ]
-
-
club1
veterán
Nálatok az A mux van a legmagasabb frekvencián, ellenben ez a legtöbbször az alacsonyabb frekiken van, mivel minél kisebb a frekvencia, a lefedettség ált. annál nagyobb... Ráadásul a szélessávú antennák általában a legtöbb nyereséget frekvenciaközépen vagy felette produkálják, aztán hirtelen a 65-69 csatornák között leesik a nyereségük. Valószínűleg az antennádnak már magas/túl gyenge a tokaji a mux.
-
club1
veterán
Akkor még egyszer: "Ráadásul a szélessávú antennák általában a legtöbb nyereséget frekvenciaközépen vagy felette produkálják, aztán hirtelen a 65-69 csatornák között leesik a nyereségük."
Azaz igen nagy valószínűséggel a lepkéd nyeresége drasztikusan csökken a 68-as csatorna előtt. Olyannyira, hogy nem is fogja aztán a tv-d azt. ezen az erősítő nem segít. Próbálj állítani az antennán, ha ez nem jön be, add el, és vegyél egy teljesen más típusút, lehetőleg olyat, aminek a gyártója rajzol az antenna mellé nyereséggörbét, és a 68-asnál még van 8-10 dbm feletti nyereség. -
club1
veterán
válasz Zolee11 #1932 üzenetére
A jelminőség esetében szerintem nem annak értéke, hanem az érték ingadozása a fontos. Nálam egyébként Dél-Budán rálátás nélkül a leggyengébb mux-on 15-18% jelerősség mellett 100% jelminőség van, viszont időnként elindul lefelé, majd 25% környékéről megint felmászik. Közben meg semmit sem romlik a tényleges képminőség.
Egy 4000 Ft-os Alcor 1911-est használok erősítés nélkül padlástérben.
A pesti síkság területén szerintem nem szabad erősíteni, az csak ront a vételen. -
club1
veterán
válasz Ciripke #1986 üzenetére
http://www.mindigtvextra.hu/a_szolgaltatasok_arai
A 10879 Ft-ért tied a CA modul, továbbá ez az ár tartalmazza az első havi előfizetési díjat és az aktiválás díját.[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz FRENK1988 #1995 üzenetére
Mivel nem írtad, hogy honnan vennéd az adást, feltételezem, hogy székesfővárosi vagy. A HD csatornák mind ingyenesek, először próbáld ki egy szem szobaantennával megtalálni őket. Ez az elérhető legjobb minőséget meg fogja mutatni. A gagyi (minőségre) is ingyenes: TV2 és Retek Klub.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz FRENK1988 #1999 üzenetére
Ha akarsz családi csomagot, akkor a tokaji adót kell választanod, mert nálatok csak azon van B csatorna. Ebben az esetben valami erősebb tetőantennára van szükséged. Ha elég az alapcsomag, vagy az ingyenes csatornák, akkor a fehérgyarmati adó jó, oda egy normál szélessávú tetőantenna elég lesz. Szobaantennákkal szerintem esélyed sem lesz...
-
club1
veterán
válasz Redchucky #2023 üzenetére
A Dalos-hegyen lévő adó eléggé nyomja, de a Jereván ltp (ha ott laksz) vonat felőli része árnyékban van. A soproni városi adó meg gyengusz. A Thomson szobaantennák nekem nem jöttek be, egy 5 éves tányéros Hama kb. 2x annyi nyereséget tud. Alapból én szobaantennát senkinek nem javasolok, hiszen szobán belül rengeteg elektromos ricsaj (mobiltelefon, wlan, mikrosütő, stb...) van, amit az jó eséllyel összeszed, azt meg a digitális tv nem igazán szereti...
-
club1
veterán
Dunaharasztin a Széchenyi hegyi adó jön képbe, amit nagyjából Dabasig szobaantennával is lehet fogni. Szobaantennát - korábban itt már többször leírt okok miatt - nem javaslok. Egy 4000 Ft-os erősítő nélküli tetőantenna is tökéletesen megteheti (pl. egy Alcor 1911-es). A fórum egyik kedvence a Synaps AHD 343, ez ugyan 7000 Ft körül van, viszont ezzel még Kékest is megcélozhatod (nem lenne értelme).
-
club1
veterán
Beltéri antennát azért nem javaslunk, mert már 2-3 méterről zavarják egyes berendezések (legfőképpen a mobiltelefonálás). Ahol viszont nem lényeges a folyamatos és jó minőségű kép (nem baj ha időnként néhány másodpercre szétesik a kép) és viszonylag közel van az adótorony (nem írtad hol néznétek, pedig ez a legfontosabb szempont), ott a leírtakat leszámítva nyugodtan lehet használni beltéri (célszerűen erősítős) antennát. CRT tévékhez még kell az antenna mellé egy beltéri egység (mpeg4-es STB) is.
-
-
club1
veterán
Mivel a 38-as és 62-es UHF csatornákat kell vennetek, ezért inkább először csak egy mpeg4-es STB-t javaslok megvételre, az antenna ráér később. Ha már a régi antennával van elégséges jelszint, akkor nem érdemes modern beltéri antennát venni, mert nem biztos, hogy jobb lesz. (A régi antennák jellemző hibája, hogy a teljes UHF spektrumot nem fedik le, így lehet, hogy csak a 38-as csatorna lesz meg.) A digitális vételnél a minőség egy adott (elég alacsony) jelszinttől kezdve állandó. A beltéri egység nem erősít semmit, a lényeg (vétel szempontjából) az antennán van.
-
-
club1
veterán
Nekem egy éve, az előre fizetett kártyám aktiválatlanul érkezett. Aktiválatlanul a kártya 10 napig működik. Ez alatt a 10 nap alatt az összes csatorna jön vele (HBO is). Aktiválni telefonon kell (innentől kezdődik az előfizetési időszak). A következő frissítést követően fognak rajta az előfizetett csatornák csak dekódolódni.
A kártyát beteszed a CA modulba, a modult a tv-be (jó erősen, de vigyázz csak egy irányban jó) bedugod.[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Az, hogy kisebb hatékonysággal tömörít, egyben azt is jelenti, hogy nem kellenek a betömörítéshez olyan komoly hardverek, mint a DVB-T esetében. A DVB-C korábbi szabvány, direkt a kábelszolgáltatóknak találták ki. A DVB-T rákeverése a kábelhálózatokra egy lehetőség, amit nem minden szolgáltató használ ki (szerintem nem is tehetik jogszerűen, az AH engedélye minimum kell, de egyesek szerint a műsorszolgáltatókkal egyenként is meg kellene egyezni hozzá).
-
club1
veterán
Az egyszeri bruttó 2.899 Ft összegű aktiválási díj és ezzel egyidejűleg az első hónap Alap műsorcsomag szolgáltatási díjának (bruttó 999 Ft) megfizetése mellett az egyéves határozott idejű Alap műsorcsomagra vonatkozó szerződéskötés esetében Telefunken TTR 280 C típusú dekóder megvásárlását tesszük lehetővé – kedvezményes áron - előfizetőnk számára, bruttó 5.990 Ft vételárért.
Az első három hónap előfizetési díja: bruttó 999 Ft /hó. A negyedik hónaptól a mindenkor hatályos ÁSZF-ben meghatározott szolgáltatási díj (amely jelenleg bruttó 1299 Ft) lép életbe.
Egy év a hűségidő (addig előfizetőnek kell maradnod, különben kötbér. -
club1
veterán
válasz Matthew #2116 üzenetére
http://www.mindigtvextra.hu/files/static/AH_MinDigTV_Extra_ASZF_20120213__2_.pdf
2.1.3.1 pont
2. sz. melléklet 1.2-es pont.
De kérdezz nyugodtan tőlünk...[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Ez a kártya egy előre 1 évre kifizetett alapcsomagot (és aktiválási díjat) tartalmaz. Azért ilyen olcsó, mert az AH eredetileg dekóderrel együtt kedvezményes áron (kb. 8000 Ft-ért) adta a kereskedőnek, a dekódert pedig a kereskedő valószínűleg eladta mellőle. A második évtől viszont ennek a feltöltője 14000 Ft körül lesz, abból ugyanis nem fogsz ilyen kedvezményes ajánlatokat találni a neten, mivel feltöltőkártyát nem csomagolnak semmi mellé akcióban...
-
club1
veterán
válasz Redchucky #2148 üzenetére
Én nem váltottam, nálam mind a kettő működik (bronze és családi). Mint említettem (talán nem jött le), szerintem a kábeles digitális adás (sőt néha a földfelszíni plasztikussága /vacak tömörítése/ miatt még az analóg is) többnyire szebb. Én 94 cm-es HD tv-n simán látom a különbséget...
-
club1
veterán
Sajnos egy frekvencián max. 4 HD adót tudnának nyomni, így kevéssé valószínű, hogy azokra "pazarolják" a szûkös frekvenciákat. Én is úgy tudtam, hogy nyáron lejár a két kereskedelmi adó analóg frekvenciára szóló koncessziója, de meggyőztek itt a fórumon hogy nem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- EA Sports WRC '23
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- DIGI Mobil
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Napelem
- Motorola Edge 40 Pro - szélsőséges eset
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest