Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heimdallr75
őstag
köszönjük erre vágytam , mikor a végére értem, kerestem a következő oldal gombot jöhet tovább, mert jó!
sajna még mindig nem jutottam dűlőre melyiket vegyem, ráadásul idő se volt rá sok, kis házátalakítás miatt, ahol a mester lerakta az uj szenyvicsöveket, kis error volt csak benne visszafelé lejt, de maug fasza lett
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
Chaser
legenda
Nekem csak apróságokra. De ezzel dolgoznék, tehát másoknak nyomtatnék amit kérnek. De nem napi 50db-os tételben persze. Vártam az M3D-t de ki tudja mikor lesz belőle valami, lesz-e, inkább veszek drágábban olyat amit lehet ténylegesen kapni. Van abban a shopban sok nyomtató, de nem tudom mit nézzek, van-e valami ajánló oldal vagy bármi ahol értékesítőtől függetlenül megtudom milyen minőséget tudnak, mennyire megbízhatóak, stb.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Den
veterán
Nah... miután mindent megvettem a nyomtató tuningjához, a k8200 fórumba jobban belemélyedve, rájöttem, hogy az erősebb atx táp, nem fogja megoldani a heatbed fűtés problémámat. Ugyanis a fői gond, hogy a heatbed-bek túl nagy az ellenállása, ez korlátozza sz átfolyó áramot, ezért a gyári 15 voltos táppal max 36 wattot tud fúteni, de ha ráteszem az atx-et a 12 voltjával, ez lemegy 24 wattra, tehát akármilyen bika is a táp, még szarabb lesz az asztalfűtés mint most. Megoldásnak 24 voltot használnak amit egy mosfeten keresztül vezérel a nyomtató elektronikája. Én viszont nem fogok most még egy 24 voltos tápot venni, tetszik ez az atx-es megoldás, minden megvan hozzá, úgyhogy úgy dömtöttem veszek egy másik heatbed-et, ami csak 1 ohmos és 12 voltról is fűt rendesen.
Utánaolvasva a dolognak, az új mk2 heatbed kicsit nagyobb mint a velleman, és máshol vannak a furatai, szóval mókolni kell kicsit, de azt megoldom. Viszont felfedeztem, hogy létezik alu heatbed, ahol a 3mm-es alu lemezre van felvive a fűtő réteg, Így nem kell üveglap, ami egyrészt nem túl jó hővezető, másrészt plusz mozgó tömeg, Az pcb-légréteg-üveg kombóhoz képest a jó hő vezető alulemez sokkal jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
www.simson4t.hu
-
Rodzser Mór
senior tag
Utána átgondoltam, és marhára nem fontos a fényes felület, sőt ne is legyen fényes. Valószínűleg a tömeggyártott termék sem lenne fényes, mert nem illene a többi alkartrészhez megjelenésében, másrészt pedig könnyebben karcolódik vagy könnyebben látható rajta a karc.
A kinyomtatáshoz nincs tipp, hogy melyik céget vagy kit keressek?
-
nézzbe
aktív tag
Hegesztéssel foglalkozó cégnél vagyok szerviztechnikus, és pl törött műanyag alkatrészek pl csatlakozóház , vagy valamilyen panelnek/alkatrésznek házat nyomtatni vagy ha ép más megoldás kell pl teljesen más típusú/alakú ajzatot, bármit kell beszerelni adaptert nyomtatok hozzá, persze ez már csak formaitás meg lehetne kókányolni e nélkül is de így mégis kinéz valahogy.
-
nézzbe
aktív tag
Ez a pattogó hang nekem is a kezdetektől meg van, próbálgattam én is különböző beállításokat de nem sikerült elmulasztani, de nem is zavaró már. Az apró ragyák nálam annyira nem jellemzők. Hűtést szoktam használni kisebb alakzatoknál. De lassan felhagyok az ABS-el ,és átállok PLA-ra mert sokkal finomabban lehet vele dolgozni, sokkal szebb lesz az elkészült elem. Hihetetlen mennyit számít hogy milyen anyaggal nyomtatok.
-
fuze
őstag
Viszont itt a termékre utal 100%-osan az elnevezés. Ebben az esetben lehet, hogy nem az aranyos polip, hanem konkrétan a kraken mint misztikus lény lenne célszerű.
Szerk.: A szlogen is mint "the building monster" nem feltétlen egy aranyos polipra utal
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
szalámissüti
tag
Az ár miatt De a stabilitása megfelelő (meg is lepődtem rajta, hogy mennyire stabil, nem hajlik, meg se röccen), de majd élesben kiderül hogy mit tud. Hétvégén csinálok rajta egy terhelési tesztet, és meglátjuk mi sül ki belőle. Legfeljebb teszek rá még 3 szárat, vagy ezeket lecserélem M10-M12re.
Szerk: Igen, tényleg hiányzik a cuccból két csavar, azt hittem, hogy 20as csomagot vettem, de csak 10est úgyhogy majd következő körben lesz rajta az is.
Ptech: tőlük vettem múlt héten anyagot, fehéret is. Azt mondták, hogy azért b kat, mert a gyártó szerint gixer volt a gyártásnál. A feljebb betett képen lévő cuccot egy részét azzal nyomtattam, nálam nem volt vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
szalámissüti
tag
Ez jó ötletnek tűnik. Mondjuk kétoldali megtámasztást alkalmaznék akkor is (a lelkem megnyugtatására, illetve design szempotból). Viszont nagy tételnél tényleg érdemes lemezalkatrészeket is belevenni a dologba, jobban is néz ki mint a műanyag, és kevésbé nyúlik, ami jót tesz a pontosságnak (igazából a karok lemezből készítésén már rágódom egy ideje, csak mostanában kicsit kevesebb időm van, de jövő héten megint ráérek ). Ráadásul lenne egy csomó előnye a mostanival szemben. Csak ugye ehhez már komolyabb befektetés kéne. De ha minden jól megy, pár héten belül elválik mit tudunk alkotni Lassan oda jutok, hogy készítek egy teljesen új verziót, amiben a lézervágóé lesz a fő szerep.
-
szalámissüti
tag
Korábban is tervben volt (többen írták itt is ), de egy ismerősömről kiderült, hogy elég jó lézerekkel, úgyhogy beépítjük ezt is. Most újratervezem a nyomtatófejet, hogy moduláris legyen, és könnyen cserélhető. Viszont a tesztelést valószínűleg elkezdjük a mostani fejjel, ha az új nem lesz kész addig, amíg a többi alkatrész megjön. A moduláris fejjel szeretnék kerámia extrudert is felpakolni rá, meg mindenféle egyéb dolgokat (akár pici csiszoló/fúrófejet is), de egyelőre legyen meg az alap (na meg új design, mert a mostani jhead ronda).
-
szalámissüti
tag
Igen, ez igaz. Az FDM erősen sebességkorlátos technológia. A tömegcsökkentés az nálam foglalkozási ártalom (egyetem mellett nagyon sok ilyen munkát csinálok) . Igazából az árképzés az itt abból adódik, hogy elhagytam a lineáris vezetékeket, és hasonlókat, illetve igyekszem úgy tervezni a gépet, hogy a költségeket szem előtt tartom. A szerelés persze nincs benne a dologban, de ha sikerül a moduláris megoldás (egyelőre itt a HA fontos ), akkor kb. 4 darabot kell majd összerakni, be kell dugni 4 csatlakozót négy különböző alakú helyre, meg egy usb kábellel összekötni a géppel, aztán rák end ról. Aztán persze lehet, hogy kiderül, hogy érdemesebb komolyabb gépet is piacra dobni, ahol kevesebb a költség-csökkentett dolog...
-
Zsolt74
senior tag
A sima nyomtatóknál egyszerű a kalibrálás, a deltáknál viszont elég nehéz jól bekalibrálni, mert itt szoftveresen is be kell állítani, nem csak manuálisan az asztalt állítva.
Pl egy Prusa I3-at 15-20 perc alatt be lehet állítani.
Egy deltával akár napokig lehet játszani mire tökéletes lesz.Zsolt
-
nézzbe
aktív tag
-
Feketelaszlo
senior tag
Köszönöm a felajánlásokat, igazán rendes tőletek! Akkor inkább közzéteszem itt is a 2 darabhoz tartozó modelleket:
-
Zsolt74
senior tag
De ahhoz nem egy teljesen körbeforgatható gömbcsuklós fej kéne hogy az érintésérzékelőt minden irányba be lehessen állítani?
Vagy a deltának a x,y,z tengely vezérlését teljesen át kéne hangolni hozzá, mert alap esetben a fej mindig vízszintesen mozog , de neked ez nem jó, mert az kéne hogy bármely irányból tudjon tapintani, de akkor se tudná nagy szögben megdönteni a fejet.Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- LEGO klub
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi hangfal építés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs