Hirdetés
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
A hőn szeretett videokártyám elhalálozott ami egy 4850 passziv kártya volt.
Visszament gariba,de nagy eséllyel nem tudnak ilyet adni másikat,igy kicserélik 45k értékben.
Ha a hang/!!!/ teljesitmény, és fogyasztást nézzük mit érdemes ilyen árban választani?
Én egy 6850 passziv kártyát szertttem volna ,de az nem elérhető kis országunkban,pedig elméletileg több fajtája is létezik/club3d,powercolor/.
A teljesitményekkel tisztában vagyok de a fogyasztás-hang duoval nem.
Tudnátok valamit ajánlani?
A további hardveröl eltekintve mit érdemes megvenni 45 ezerért?
Prioritások.: Hang-fogyasztás-teljesitmény,tehát a legfontosabb,hogy ne legyen hangja a kártyának[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz Tothgera30 #17358 üzenetére
Köszi.
És esetleg Nvidia felé tekintve valami ajánlás? 45 k értékben?
Gabor970 .: ha esetleg nem felejted el ,tudnál egy pü-t irni mi a tapasztalatod a megrendelt kértyárol?[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Ajánlottak nekem egy videokártyát 36 k értékben egy N460SE-1GI 1GB Gigabyte márkában.
Most vettem észre ,hogy" SE" verzios.
Szerintetek igy is jo vétel vagy maradjak a 10k-val olcsobb hd 5830 nál? -
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz Bjørgersson #18187 üzenetére
Igen,de az SE verzios.
Arrol meg nem sok jot hallottamMár ugy volt ,hogy megrendelem amit RootRulez javasolt csak utánna vettem észre ,hogy gtx 460SE és nem sima 460 és az bizonytalanitott el.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Még egy kérdésem lenne a HD6750 1GB hol helyezkedik el teljesitményben?
-
Silentfrog
veterán
válasz RootRulez #18206 üzenetére
45 ezer volt az ára egy 4850 passziv hütésü kártya volt.
Felajánlottak helyette egy Gigabyte 6770 kártyát és ennek az ára a 34 ezer ott.
Alkudoztam velük,hogy az a kártya nem kell nekem mert 10K val drágább mint amennyi a normális ára.Igy sikerült 34 ezerbe megegyezni velük.
A garilevélen rajta van ,hogy csak akkor adnak vissza pénzt ha nincs ugyanolyan és ha nem tudnak adni jobbat nála.
Végülis a 6770 jobb mint a 4850.Igy pénzt nem adnak vissza. -
Silentfrog
veterán
válasz gabo9201 #18214 üzenetére
Nem is kérdés,hogy jobb e Csak a hangjátol tartok mivel eddig csak passziv kártyáim voltak és a gépembe minden csendes.
Nem szeretnék egy kerregő 5830 xtrame-t.,nem tudom milyen a hütésének a hangjaRootRulez .: Sajnos nekem messze van,hogy személyesen kiverjem a cirkuszt.
Emailbe meg nem sokat ér ha NAGYbetúvel irok!
Az én értelmezésemben a garilevélen szereplő mondatot nézve nekik van igazuk...[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz RootRulez #18215 üzenetére
Ez az Aqva oldalán is fel van tüntetve.
" Ha a hibás terméket javítani vagy cserélni nem tudjuk akkor a teljes vételárat visszafizetjük. Cserének minősül a hibás termékkel azonos rendeltetésű, azonos márkájú de jobb műszaki paraméterekkel bíró készülék. "
Értelmezésemben a 4850 nél jobb a 6770 igy pénzt nem adnak vissza
. Vagy nem? -
Silentfrog
veterán
Pont most van náluk kártyám jött érte a futár vitte és hozza is ingyen.
Viszont nekem egy 44 ezres kártyám van az Aqvánál és csak 34 ezerig válogathatok,mert azt mondják,hogy a bedöglött 4850 nél jobbat adnak,de azt már 34 ezerből is ki lehet hozni.
Egyébbként nem tökölnek a garival,ha elfogadtam volna a felkinált 6770 -et akkor 2 héten belül lezajlott volna a gariztatás.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Pont tegnap este beszéltük ez ,egy jopár hozzászolással feljebb
Igy van a garipapiron és az oldalukon is.
" Ha a hibás terméket javítani vagy cserélni nem tudjuk akkor a teljes vételárat visszafizetjük. Cserének minősül a hibás termékkel azonos rendeltetésű, azonos márkájú de jobb műszaki paraméterekkel bíró készülék. "Igy nem pattoghatok,szerintem
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek ez [link] létezik ,hogy ennyiért adják?
Mert erről a cégtől sok turpiszságot hallottam már. -
Silentfrog
veterán
válasz flurider #19593 üzenetére
Ha a kártyát kérdezed akkor az tudom mondani,hogy halk, kicsit többet fogyaszt terheleve mint az hd5850/max 171watt/ és a leirt gépedhez passzol teljesitményben.
Szerintem 26k körül jo árban van.
Terheletlenül halkabb mit a 5400 fordulatos merevlemezem.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Az emlitett ár közé belőve egy 6850-et vennék,és még marad is pénzed sörre,hogy megünnepeld az uj kártyát
-
Silentfrog
veterán
Milyen érdekes kérdés ez a "halkság" kérdés.
Amikor megrendeltem az 5830 xtrame kártyámat egyből rendelni akartam hozzá egy hűtőt is mert azt mondták,hangos kártya./itt a forumon többek/
Ide modban az 5400 fordulatos vinyoim is hangosabbak.
Még jo,hogy megvártam a kártyát és kiprobáltam.
A tanulság,kinek mi a hangos... -
Silentfrog
veterán
válasz Tothgera30 #19966 üzenetére
Ritkán szokták kettéválasztani a a videokártyák hűtésének hangját.
Mert ugyebár terhelve és terheletlenül is figyelni kell .
Nekem ami fontos az,hogy amikor netezek filmezek ne legyen semmi hangja a gépnek,ezért voltak eddig csak passziv hűtésű kártyáim.
Amikor meg játszok /néha/ akkor ugyis megy az 5.1 és akkor nem zavar ha beindul a kártyán a "porszivo"
És ha igy nézzük akkor a 5830 xtrame hangos. de ha 2d-be megy akkor nagyon halk
A legrosszabb az a eshetőség amikor hangos mindig a szabályozatlan ventillátor a kártyán. -
Silentfrog
veterán
válasz Tothgera30 #19970 üzenetére
Persze ref hűtőst én sem ajánlanék senkinek vagyis csak azoknak akiknek fentvan a fület ábrázoló matrica a kocsiján.
Egyébbként amit irtál észrevettem én is ,hogy igy van ezért már nálam gyakorlat,hogy játék után trixx-el felnyomom maxra a venti fordulatot a kártyán manuálisan,és 15 másodperc után mehet a Csillagkapu a kártya kussban van,mert visszahült 38 fokra -
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz csucsbicep #20002 üzenetére
Sajnos soha nem láttam 6xxx kártyákat összehasonlitani tesztekbe 4870-4890 kártyákkal.
Igy nem tudom mennyivel jobb egy 6770 egy 4870 től. /ha tippelnék akkor 5-10% -ra gondolnék/ -
Silentfrog
veterán
válasz orochi_gold #20075 üzenetére
Én egy 5830-at sem láttam 24 k ért.Inkább több az amit keresnek mint ami elado.
-
Silentfrog
veterán
válasz orochi_gold #20079 üzenetére
Az 5850 és 5830 xtrame kártyák nagyon jo árban voltak,és aki megvette még nem akarja eladni.
Nem is tudom ezekért mi a megfelelő használt ár.
25k volt egy 5830 az iponon is sokáig,akkor ha használtan akarná eladni, akkor 20-21k lenne a reális ár érte.
Annyiért meg nem adják oda egyenlőre.
Sajnos sehol sem lehet kapni 5830-at 26 darab ezresért
Bár én 5850 et sem láttam már 31 ezerért, az még hamarabb elfogyot. /ugyan miért??/[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz Silentfrog #20160 üzenetére
Ha meg az energia takarékosságban gondolkodsz akkor ráforditott pénz amit az uj hardverre költenél az csak nagyon soká jön viisza.Én is elgondolkoztam a napokban ,hogy veszek egy e-350 zotac gépet a meglévő phenom x4- 5830 páros helyett,/mellé/töltögetni neteni.
Annak az ára majd 50 k.
A meglévő gépem ide modban 75 wattot fogyaszt. a brazos kisgép meg 20wattot kb.
Ez egy honapban ha sosem kapcsold ki a gépet akkor kb 2500 forint a brazos javára,
viszont 50ezret költenék az uj gépre.
Az ára sosem jönne vissza ráadásul sokkal lassabb is lenne.
Én ezért nem ujitok "energiatakarékos" gépre.
Ha nincs semmi akkor jo alternativa,de igy?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest