Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Van egy 512-es Gigabyte 3850-em, ami már régóta csak áll a dobozában, de most már el szeretném tüntetni. A reális értéke forintban kifejezve mondjuk 10e forintra becsülve reális?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
Köszöntem.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem:
Ha árat nem veszünk figyelembe, akkor melyik jobb választás? 5850 vs. 6870?
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
válasz RootRulez #15595 üzenetére
Keresem, de sokat néztem most és nem találom.
Ebben nekem kicsit az érdekes, hogy memória órajelben jobb a 6870, de tranzisztor is kevesebb van benne és a shader száma is lényegesen kevesebb.
-
Winne
nagyúr
Kérdés:
Ha 5850 32.5k, 6870 42.5k, akkor az 5850 a jobb választás ugye?
Teljesítményben ennek megfelelő kártya a zöld oldalról milyen néven fut?
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #15682 üzenetére
Én is így látom.
nVidia-s kérdésben?
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #15684 üzenetére
Köszi, akkor sztem ez lesz: ASUS ATi Radeon HD5850 1Gb (EAH5850 DICU/2DIS/1GD5)
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Pro/contra érdekelne, hogy mire lenne érdemes váltanom egy 6870OC-ról. Ez van most, egy éves kb, ezt eladnám aprón és nettóban tudnék vásárolni helyette egy nagyobbat.
Köszi
-
Winne
nagyúr
Igazából nem kevés, csak gondoltam megkérdezem, hogy van-e amire érdemes váltanom kis ráfizetéssel, ha most még normális áron el tudom adni a kártyám. Gondolkodtam CF-en is, nézegettem teszteket a 7850/70-ről, de nem estem hanyatt a fejlődéstől, pedig annak az ára kb az amit benyelnék még, ha lenne értelme.
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
Üdv!
Adott egy 6870, amit 40 alatt picivel el tudnék adni. Mire lenne most érdemes váltani, ami dobna pici pluszt teljesítményben? 1680*1050-ben játszom, BF3 multi megy túlnyomórészt.
Nézegettem a 69xx-es sorozatot és a 78xx-as sorozatot is, nVidiakhoz nem értek. Az új kártyánál a nettó árat nézzük viszonyításnak.
-
Winne
nagyúr
Ahogy nézem ez az általatok írt kettő kb egyforma árban mozog és kb 15-öt kellene rádobnom. A tuningot első körben ne nézzük, viszont számít a fogyasztás is, egy régebbi tápom van és van azért tuning a gépen + elég sok meghajtó és plusz fogyasztó.
Ér ennyit vajon a különbség? Kb 5 fps különbséget szűrtem le abból a két tesztből a 7850-el szemben, amit eddig megnéztem, jól láttam ezt?
-
Winne
nagyúr
válasz Alister71 #38929 üzenetére
Nekem is az a szimpatikus, talán még fogyasztásban is jobb, mint a 6870 és ATi párti vagyok, csak jó lenne látnom, hogy mennyi a különbség, hogy érdemes-e 15 Mátyás királyt rádobnom.
Az összesített eredményeket nézve elmondható, hogy a minimum és átlag képkockaszámot figyelembe véve a HD 7870 durván 40%-kal teljesíti túl a közvetlen előd HD 6870-et, míg a HD 7850 és HD 6850 relációjában szintén nagyjából 40%-ról beszélhetünk.
Ez alapján mosjuk nem rossz, gondolom a 7850 is tud itt is egy 7870-es szintet.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz Turbolada II #38937 üzenetére
Az mikorrra várható kb és melyikről is beszélünk?
@(#38940) Lord Vader: erősen gondolkodom emiatt ezen, benézek a 78xx-es topikba, körbekérdezek ott is, hogy ez mekkora ugrás lenne vajon és mik a tapasztalataik a tuninggal kapcsolatban.
@(#38942) szasanyi: a 70 szintjét nyilván csak az 50 tuningjával kapcsolatban gondoltam, mert láthatóan nem olyan jó az ár/értéke, mint az 50-esnek.
-
Winne
nagyúr
Ha jól értem, akkor kicsit mindnenki várakozó állásponton van?
-
Winne
nagyúr
válasz szasanyi #38953 üzenetére
Teljesen érthető a dolog.
Nekem is azért jött elő a kérdés, mert most még el tudnám adni a kártyát jó áron és mondom vehetnék helyette valami mást is, bár igazából meg vagyok vele elégedve, BF3 is 70-100 fps-en megy, bár csak mediumon játszom.
Ez a 15-20k ráfizetés már elgondolkodtató úgy, hogy haverom most vett egy 6850-et 30-ért, ami ugye szintén opció lenne egy cf erejéig és az már csak plusz 10k és elvileg több kraft... A tápomnál lehet kicsit rezegne a léc, nem tudom eldönteni, meg a két kártyához már szűkös lehet a házam... [link]
-
Winne
nagyúr
válasz Turbolada II #38956 üzenetére
Zaj nem gáz, hő kicsit, mert tömött a ház, fogyasztás szintén, de teljesítményben majdnem duplázódik.
Egyelőre a 7850 a legszimpatikusabb választás, de most meggyőztetek, hogy ne siessek el semmit..
-
Winne
nagyúr
Urak!
Szerintetek van abban valami, hogy ha adott két teljesen egyforma kártya, csak az egyik gyárilag OC, tehát minimálisan magasabb órajelen fut, akkor valószínűleg az a gyári tesztek alapján jobban teljesített, vagy csak találomra csinálnak OC-t és simát is?
-
Winne
nagyúr
Kicsit off Urak, de segítsetek pls.
Erre mi lehet a megoldás, most vettem a kártyát, a sima 7850 és a 7850 oc is ugyanúgy nem ad nálam hőmérsékleti és terheltségi adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Konkrétan ezek egyike sem látja, teljesen homályos pont ez nekem.. CCC sem írja, semmi.
-
Winne
nagyúr
válasz csucsbicep #39750 üzenetére
Külön persze mindkettőt, másik foglalatban nem, mert úgy emlékeztem, hogy az a 16-os, a többi 8-as, bár most kikerestem (- 3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: Single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE4), or dual at x8 (PCIE2) / x8 (PCIE4); PCIE5: x4 mode))
Igazából ott fér el igazán.
A drivert most le se szedtem, a 78xx felismerte és használja is jól a 6870-et, meg is lepődtem. A legújabb van fennt.
-
Winne
nagyúr
Szerintetek melyikkel járok jobban, ha a meglévő 7850-emet eladom és veszek egy 670-est, vagy ha veszek mellé még egy 7850-est?
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
válasz Löncsi #45040 üzenetére
Senkinek sincs kb.
Google-n keresgélek, ott találtam ezt-azt, de nem lehet túl sok következtetést levonni belőlük..
Általánosságban az SLI hatásfokban hogy bviszonyul a CF-hez képest? Lehet, hogy a 660 SLI érdemesebb lenne kiépítésre.. Nem tudom azokkal mennyire van gond.
-
Winne
nagyúr
Újabb kérdés. Ismerősnek rakok össze egy gépállatot az Iponról. VTX 6850 37.5k, van onnan jobb választás nem drágábban?
-
Winne
nagyúr
válasz miresz #45090 üzenetére
Jövő héten haveromtól kölcsönkértem egy napra az övét, együtt rendeltük anno, aztán tesztelek mielőtt döntök, de most már minden adott hozzá. Lap 8/8-ban, táp és ház is oké. Ha beválik, akkor lehet nyelek egyet és megveszem, mert BF3-azok, ahhoz meg nem árt a kraft.
Aktív témák
Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hardcore café
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban