Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
-
-
Aaron14
őstag
-
róland
veterán
válasz Temple-Anzan #3094 üzenetére
Megfelelő topic ez is: [link].
S egy alapozó cikk HTPC témában: [link].
De egy ajánlat (igaz árak nélkül):
Abit Fatal1ty F-I90HD alaplap
Intel Core2Duo E4300/6300 CPU (választásod szerint)
Zalman processzor hűtő
ATi Radeon x1950Pro VGA (opcionális, mert van alaplapi)
2*1GB DDR2 memória
Samsung/Hitachi 2,5'' 160 GB HDD
Sony-NEC Optiarc NEC AD-7630A ODD [link] (amennyiben vékony slot-in optikai meghajtó kellene), csendes ODD, ha jó a normál méretű is
SilverStone ház VFD kijelzővel és távirányítóval.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
bzoley
veterán
válasz Aaron14 #3110 üzenetére
A kettőnek nem sok köze van egymáshoz. A DV2000 lényegében egy Expert+3 Firewire port, ami már 10e körül megkapható. Az Expert-től olcsóbb a Global ~8e-ért, és ugyanazt tudja. Vagyis a három Firewire 10e plusz. A DTV2000 H hibryd kártya. Az analóg része az Expertnek felel meg, plusz képes a digitális földi sugárzású adásokat is fogni. Pesten több, mint fél éve kapható pl. az Aq*a-ban, és itt a PH!-n is 15-17e-ért.
-
Aaron14
őstag
Aha. És a Hibryd kártya mit is jelent pontosan?
A másik, hogy nekem nagyon lényeges lenne, az hogy a kártya kompatibilis legyen a Windows Vista Media Center -ével. Nem tudom ilyen kártya létezik-e már.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
bzoley
veterán
válasz Aaron14 #3114 üzenetére
Mintha leírtam volna. Analóg, és digitális adásokat is képes fogni.
Azért eldönthetnéd, mit akarsz. Ha a Media Centerben is használni akarod, valamelyik hardveres encoderrel rendelkező tunert kell választanod, ha jó akarsz.
Pl. WinFast PVR2000, vagy PVR3000 Deluxe, de ezek 18-25e körüli áron szerezhetők be.
Ezek csak hagyományos, analóg adásokhoz jók.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Nekem ugyan az msi-s link nem jön be ,de a lifeview-n szemre hasonló xceive sziliciummorzsácska tuner ül,mint a Leadtek Global modelljén. Ha nem szimpatikusch a leadtek,akkor szvsz ez a lifeview is jó választás lehet. MSI-vel nekem személy szerint egy TV@nywhere plus-szal volt tapasztasztalatom,az is negatív. én msi tunert nem vennék.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
hát,most soroljam:
ratyi gyári szoftver.cd-n lévő driver+pvr hulladék
pci buszon tolja (tehát sem külső,sem belső audio loopback kábel nem kell) a hangot a hangkártyára.gyári pvr-el viszont ha fejreálltunk,sem tudtunk hangot kicsiholni,akármelyik driver+pvr kombóval próbálkoztunk.dscaler-rel sem akarta az igazságot,adók egy része tűrhetően bejött,viszont hang nuku.christv-vel volt egyedül hang,az az install utáni setupnál jelezte is,hogy ezen eszköz alkalmas pci audio-ra.viszont akármilyen országot (magyar,német,horvát,osztrák) próbáltunk a kábeltv-n található csatornák jó ha 3/4-ét találta meg,azok közül is elég sokat atomantis (hangyás) minőségben. érdekes mód sport1/2,NGC,Spektrum,Discovery és hasonló épkézláb adóknál volt a legszarabb minőség.Próbáltuk a kábelszolgáltató által jelzett frekvenciákat kézzel megadogatni,inkább kevesebb,mint több sikerrel.
Az igazsághoz tartozik,hogy sp1-es volt a magyar xp prof,de vga,chipsetdriver,meg nagyáltalánosságban minden eszközmeghajtó az akkori elérhető legfrisebb volt.A problémát azóta jegeljük,Euronics-es,SEX-es konfig gyári tartozéka így még a fizikai mustra (gyk, kiveszem,ellenőrzöm a megfelelő csatlakozást,stb.) elmaradt a garanciamatrica miatt.
hát,röviden ennyi. Nem állítom hogy az összes MSI tuner szar,konkrétan ezzel a típussal szoptunk,mint a torkosborz. De ahogy látom,másnak is akadt vele problémája: [link]
szerk: rögzítés kimaradt a leírásból.Nos, a fent részletezett okok miatt neki sem álltunk azt próbálgatni.
[Szerkesztve]6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ghostie
tag
Sziasztok!
Szerintetek van megoldás arra, hogy angol PAL-I rendszerű Hauppauge WinTv Usb tuner a magyar tv adásoknál is adjon hangot?
Nincs erre valamilyen szoftveres finomhangolási lehetőség?
Köszi
Ghostie -
Core2duo6600
veterán
-
Aaron14
őstag
Hi!
Pontosabban nem értem, hogy ha Media Centerben is használni akarom, akkor miért kell nekem hardvere encoderes és csak analogos tvtuner kártyát vásárolnom. Elmagyaráznád?
Ajánlottak még Pinnacle kártyákat, és azt mondták, hogy állítólag jobbak mint a Leadtek kártyák, és ezek többsége kompatiblis a Vista Media Centerrel, mert ezeknek a szoftverük alapból a media centerhez hasonló. De szeritnem attól még hogy hasonló, nem biztos hogy jó:S
Szerintetek?Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
-
ghostie
tag
válasz Core2duo6600 #3121 üzenetére
Sajnos nincsen hang (csak zúgás van és alatta nagyon gyengén hallani a tv adás hangját). Szín normákat ismeri is mindet, bármit ki lehet választani, de hangnál csak az I-t engedi.
Nem létezik esetleg valamilyen szoftveres patch hozzá amivel rá lehetne venni a hazai hang szabványra?
Üdv
Ghostie -
Balinov
titán
válasz ghostie #3124 üzenetére
üdv,csak a gyári pvr programmal csinálja vagy pölö christv-vel is?
gagyibb 3rd party pvr alkalmazások a windows (talán wdm alapú) tv tuner control paneljét hasznáják,ott emlékeim szerint lehet állítani a normákat. Milyen chip csücsül ezen az usb-s kütyün? mert ha vmi általánosságban elterjedt,elképzelhető,hogy van hozzá finetune program.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Balinov #3125 üzenetére
[link]ez alapján BT878-s chip lenne rajta? innét leszedhető friss,február 5-i driver+pvr kombóval sem jó?[link] szerint a tuner scanning setupban kiválasztva a megfelelőt sincs hang?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Core2duo6600
veterán
válasz ghostie #3124 üzenetére
Hát a Dscallerben nyomkodod, ha müködik a kariddal
Akkor én annyit csináltam vele, hogy automatara tettem, és az esetek 90 % ban megtalálja magtaól, ha nem akkor meg csatorna fel és le, és akkor helyre jön
Nálam use input 1 re kellett tenni, hogy megjelenjen a hang sztereoban ezt nem tudom mit jelent
Milyen progit adtak hozzá, milyen progival használod ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dj Ready
csendes tag
Leadtek TV2000 XP Expert, vagy PVR2000.
GIGABYTE EP-43-DS3, C2D E8400, 4 GB Kingston DDR2-800, GTX260, Samsung 245B, X-FI XtremeGamer, Cooler Master Elite 331
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
inkább.[link] ebben a linkelt topikban,különösen a vége felé elég sokat írnak erről a konkrét típusról.különösképpen a #197-es hsz-ben linkelik azt az orosz oldalt,ahol a phillips chipes tunerekhez szvsz valaha készült legjobb PVR-t le lehet tölteni. Nekem volt Phillips chipes Terratec tunerem,hát egy álom volt használni ezzel a Fyltv2000-el.
-
gandalf
aktív tag
válasz Aaron14 #3122 üzenetére
van szoftveres encoder is, azzal amit felismer tuner karcsit a media center, bejönnek az adók is..
nekem pl pinnacle 3010IX dual hybrid pro kártyám van, nem sikoltozott a media center pl. vista alatt sem, hogy nincs felismerhetö tuner, de amig meg nem találtam a letölthetö tv centerben az mce kiegészitö cumót nem talált egy csatornát sem, illetve kipróbáltam egy mce encoder nevü béta progit, ha feltettem akkor azzal is jól müködött a kártya..Gandalf The Grey
-
gandalf
aktív tag
válasz Core2duo6600 #3127 üzenetére
nem igaz, lásd a fentebbi hozzászólásom, szerintem a 3010IX zsugámon sincs hw encóder
Gandalf The Grey
-
Balinov
titán
szivesen,remélem bejön a választásod.Majd ezen topik keretében szívesen várjuk a pozitív tapasztalatokat mások okulásának érdekében.
-
bzoley
veterán
válasz Aaron14 #3122 üzenetére
Nem kell, nem is azt írtam, hozzá tettem:''ha jót akarsz''
Essünk túl a digitális típusokon. Nem kell csak analógnak lennie, ilyet nem írtam, de olyan kártyát, ami hibryd(digitálisnál nincs jelentőssége), és rendelkezik hw encoderrel, nagyon nehezen fogsz találni. Vehetsz sw encoderes kártyát is, némelyik típust lehet, hogy alapból támogatja, kéne hozzá egy listát látni, de legtöbb esetben, ahogy gandalf(ha jól emlékszem) is említette, szotveres encoderrel kell bohóckodni, hogy működésre bírd MC alatt. Ez kihathat a sebességre, és a képminőségre is. Szóval inkább hw enc. -
Gee-X
csendes tag
hi!
milyen tv tunert ajánlotok 8000 körül?
én egy Leadtek TV2000 XP Global -ra gondoltam
vélemény? esetleg egyéb ajánlat?Én nem tudok mást felmutatni, csak a középső ujjamat...
-
Aaron14
őstag
Jah értem. Köszönöm!
Akkor még továbbra is keresek olyan tv tuner kártyát aminek kiváló kép- és hangminősége van, 20e alatt van, hw encoderes, és kompatibilis a Windows Vista Media Centerével.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Muton
addikt
hello!
tv tunert szretnék beszerezni (ki gondolta volna? ), ami
- képes a kábel tv-s műsorok megtekintésére
- rögzítésére (gondolom a konfigom miatt egy sw-es is elegendő)
- txt, pip, időzítés
- értelmes képe van
-van hozzá használható sw, drv
- lehetőleg fekete nyákos
a nyákszín miatt gondoltam a Terratec Cinergy 400i-re. tud valaki erről a kártyáról valamit? érdemes lenne belefektetni? nincs sok kompatibilátsi és sw probléma vele?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Balinov
titán
Terratec Cinergy TV200-am volt,nagyon szerettem! ha lett volna hozzá távirányító,akkor mainapig azt használnám valószínűleg!
-
Muton
addikt
arra gondoltam, h egy nagyobb adásba belerakjon egy másikat kicsiben. remélem ehhez nem kell két tuner tehát nincs szükség olyan funkcióra, h pl egy csatornát nézek, míg egy másikat felveszek. hébe-hóba lenne rajta tv-nézve, adás rögzítve meg még ritkábban (megtámogatva egy saját, csak a tuner általhasznált vinyóval)
Balinov: remélem a 400i-re is elmondható, h gondmentes eddig az árazásán kívül jókat hallottam a cégrőlMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Balinov
titán
reméljük a legjobbakat,sztem 400-assal + leszel elégedve.annyit mondok,hogy a kistesóra is aranyozott csatik kerültek...
-
Muton
addikt
válasz Balinov #3148 üzenetére
az aranyozás jó jel egy hulladékra csak nem raknak ilyesmit
általában egy tuner mennyit lassít a boot-on? illyeve ha nem néz az ember rajta semmit, akkor tényleg erőforrás mentes, vagy ha kell ha nem futtat mindenféle folyamatokat a háttérben?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Balinov
titán
boot-on sztem csak annyit lassít,mig az eszközhöz tartozó illesztőprogramokat betölti az oprendszer(gyk,nem veszed szemmel észre).Erőforrást meg vmennyit felemészt,hiszen a gyári PVR is elindul a windowsal alap esetben. Persze ezt ki lehet lőni, viszont a gyári PVR-rel való időzített felvételnek elengedhetetlen feltétele, hogy fusson a scheduler tray ikonban. Persze ilyenkor ne több 10%-os processzorterhelést képzelj el,csak egy nagyon minimálisat.Kb. a winamp agent foglal ennyit saccra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest