Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kesztió
aktív tag
Van letölthető alternatív médialejétszó, ha pl. a beépített nem felel meg? Teszem azt, nem tetszik az árnyék a felirat alatt, fejlettebb codec-ekre vagy feliratozás-szinkronizálásra van szükségem (mint amit a VLC vagy az MX Player tud) és így tovább. Vagy lesz alternatív Netflix és HBO GO, ha a gyártó úgy dönt, hogy b*szik a régi TV-k támogatására? A testvérem LG-je pl. még Netcast-es, és dughatja fel magának, mert a HBO GO már nem fut rajta. Pedig képminőség alapján még mindig megállná a helyét, és hülye lenne, ha kidobná, mert amúgy semmi baja nincs.. A miénk WebOS 2, de várom, mikor jön el a pillanat, hogy erre is megszűnjön a támogatás. Úgyhogy a következő TV készülékünk Androidos Philips lesz (vagy anagi összeomlás esetén SHARP), tele a tököm a proprietary oprendszerekkel.
[ Szerkesztve ]
Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Üdvözletem,
55–58 collos TV-ben gondolkozom (legfeljebb 65, de az eléggé a határon van már), a következők a követelmények:
– Android oprendszer (nem nyitnék vitát arról, hogy ez miért fontos),
– HBO GO, Netflix, stb. (de ez gondolom, következik az előbbiből),
– MX player, vagy ezzel összemérhető tudású lejátszó (ez is következik az Androidból),
– beépített Chromecast nagy előny,
– a kanálisváltás, a menüben navigálás stb. sebessége legalább egy fokkal legyen gyorsabb a Csigalassúságnál (ld. LG okostévék, mint elrettentő példa),
– jó képminőség.Eredetileg a PHILIPS 58PUS8505/12 volt a befutó, de (a román webshopokban legalábbis) pofátlanul felcsúszott az ára. Így visszatérnék az első szerelemhez, a Panasonichoz: TX-55HX710E, aminek kisebb a képátmérője, de minden más szempontból jobbnak tűnik (és piszokul jól néz ki).
A kérdés tehát:
Van valami probléma, amivel el tudnátok riasztani ettől a modelltől (és természetesen akkor az alternatívát is mondanátok ebben az 500–600 € árkategóriában)? Vagy urambocsá, akár ajánlanátok is?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Kvázi el volt döntve, hogy Panasonic TX-55HX710E lesz, de addig vacakoltunk és halasztottuk, hogy gyakorlatilag Romániában már nem kapható, és ha jól látom, Magyarországon is eltűnőben van (de ha még lehetne is szerezni, nem tudom, mennyire jó ötlet kifutó szériába fektetni).
Szóval, sajnos továbbra is nyitott a kérdés: Milyen TV-t vegyek?Szempontok:
1. Android! Itt nincs kompromisszum és nem nyitok vitát.
3. 52–60 hüvelyk.
2. Képminőség azért valamennyire közelítse az említett Pana HX710E szériáét. IPS LED bőven megfelel, nem kell OLED.
3. Beépített ChromeCast (nem élet és halál kérdése, de nagy-nagy előny!)
4. Vékony kávájú kialakítás előnyben.
5. Az ár ne legyen elszállva, így a Sony-k nagyjából ki is estek a rostán.
6. Legalább az alapdolgoknál (pl. TV csatornalista előcsalogatása) ne legyen idegesítően lassú.Érdekes opciónak tűnik a Xiaomi új sorozata, az Mi TV P1, ráadásul nagyon vékony kávájú, viszont eléggé vegyes véleményeket hallottam az értékelésnél. De ha valaki esküdne rá és meggyőzően csinálná, alapvetően érdekelne, mint variáns.
Nos?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Saccco #62347 üzenetére
Hát, egy kicsit azért elbizonytalanodtam: az általad javasolt 55C728-at nálunk, Romániában csak egyetlen helyen adnak, az eMag-on, potom 350K forintért (átszámolva), míg másodkézből, de felbontatlan csomagolásban most, azonnal lenne egy Pana 55HX710E 160 ezerért (átszámolva)! Azért egy Panasonic épp annyira rossz nem lehet…
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz Recon666 #62357 üzenetére
A Pana 55HX710E-t érdemes otthagyni 160 ezerért? Másodkéz, de bontatlan, számla, 2 év garancia. Nem QLED, de a Panákat, ha néha szidják is, de képminőségért még soha nem hallottam. Amitől esetleg félnék, hogy kifutó modell, és hogy az első Androidos eresztés. De a 6 évvel ezelőtti, nem Androidos Pana okostévé olyan gyors volt, hogy az LG WebOS 2.0-re váltva a fejemet vertem a falba dühömben.
-
kesztió
aktív tag
válasz Kiskutya #62361 üzenetére
Magyarul, akkor engedjem el a Panát és várjak Black Friday-ig, vagy esetleg a legközelebbi Mo-i utamon vegyek tőletek egy 55C72×-et tisztességes áron? Ez a konklúzió? Amúgy anyagilag nekem faszább lenne kiadni 250-et egy hónap múlva, mint most a 160-at.
-
kesztió
aktív tag
válasz Saccco #62369 üzenetére
Egy kicsit félreértettétek: pont ezt a modellt (55C728) CSAK az eMag árulja, tehát olyan árat kér, amilyent nem szégyell. Népszerűbb modellek/márkák esetén (Samsung, LG, Philips) az árak hasonlóak, sőt, alacsonyabbak is lehetnek, kapásból egy példa SAMSUNG 43Q67A akciósan 160 ezer forint.
Abban reménykedem, hátha akad egy komoly importőr, aki a TCL-eket jó áron fogja tudni hozni és értékesíteni. Ha nem, decemberben úgyis kell mennem Magyarországra, akkor elintézem.Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Nem azért a féldeciért, lehet, hogy én vagyok a hülye, de rettenetesen fáj az agyam, amikor a komoly tesztelők is jönnek az Android-ellenességgel. Íme a Panasonic JX940E tesztje:
A MyHomeScreen platform felett már kezd eljárni az idő, de szerintünk még mindig jobb, mint az Android TV/Google TV, amelyek felé mostanában nyit a vállalat.
Illetve 2 oldallal előbb:
hiányzik egy-két fontosabb darab a kínálatból, mint például a nálunk is népszerű HBO Go, de azért Netflix, YouTube, Amazon Prime és Deezer van, hogy csak néhány fontosabb példát említsünk.
Jól olvasom? OKOSTÉVÉ. És nincs HBO GO.
Mostmár elnézést kívánok, de az okostévé nem az ALKALMAZÁSOKRÓL szól? A MyHomeScreen, Tizen, WebOS stb. egyaránt vicc kategória, ha választékról van szó. És ha ki akarsz lépni a NetFlix/YouTube/AmazonPrime háromszögből, teszem azt, kell a DigiOnline (ahol a román Digi TV összes adása fogható antenna nélkül), vagy a TIFF Unlimited (Az Erdélyi Filmfesztivál legjobb filmjei) akkor káromkodsz vagy tökölsz a Chromecast-tel (mert az igenis tökölés). Holott Androidon MINDEN ott van. (És rendes médialejátszó is pl., ahol teszem azt, olvashatóra lehet beállítani a feliratozást.)Hol a hiba? Ha már bennem van.
-
kesztió
aktív tag
A kezdeti lelkesedés után úgy döntöttem, hogy mégis csak elengedem a TCL 55C728-at. Picinykét túlzás a 260K forintos ár egy 55 collos, (egyelőre legalábbis) kvázi noname márkájú VA tévéért, még akkor is, ha paraméterek szintjén annyira hiperszuper. Ráadásul a 100Hz számomra nem mond semmit: művész- és természetfilmeket, híradókat és teniszmérkőzéseket fogok nézni rajta, játtékonzol soha a büdös életben nem lesz hozzákötve. (Az olcsóbb 55C725-öt pedig érdekes módon nem dicséri senki.)
És ennek az árnak a 60-70%-áért már dobják utánad az ugyancsak Androidos Philips Ambilight tévéket!
Ami fontos nekem: a tisztességes képminőség, a jó betekintési szög, a jó összerakási minőség, az elegáns kinézet és a relatíve fürge Android.
Szóval, részemről a kérdés továbbra is nyitott: vegyem meg a felbontatlan, de mégis csak másodkézből származó Panasonic tx55hx710e-t (155K), kacsintgassak a Philips 55PUS7956/12 felé (190K újan, de nincs beépített Chromecast), vagy mégis csak van egy csodamodell, ami nem lépi át a 3000 román lejes (220K forint) pszichológiai határt, és ennek ellenére jó dolgokat is tudtok mondani róla? Ismétlem, NEM gamer TV-t keresek.
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz DanielLong #63097 üzenetére
Ha 715, akkor már inkább 725, nem? De egyiket sem hallottam volna, hogy annyira dicsérnék.
Hisense-ről eddig csak rosszat hallottam. Philipsnél természetesen csak az Android játszik, de az általam említett modell is az.Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Gigicuci #63099 üzenetére
Mármint, hogy alsóbb ligában játszik a másik két TV?
A 100 Hertz pedig hiába jön jól sportesemények nézésénél, ha kötve hiszem, hogy a szolgáltató a 4K-t nekem 100 Hz-en fogja sugározni a belátható jövőben. (A Diginél még a Full HD is csak interlaced 50-en jön egyelőre!)
Vagy ez sokkal hamarább fog változni, mint gondolnám?[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz Gigicuci #63101 üzenetére
Akkor próbálom megérteni.
Ha például Simona Halep valamelyik meccsét 4K-ban sugározza a DigiSport 2 (Romániában vagyunk, ugye), gondolom, UHD esetén 25 Hz-es képfrissítéssel jön az adás, jó, legyen 50 Hz, ha piszokul profik. Hogy lesz ebből 100 Hz? Mesterséges intelligenciával kitalálja a köztes frame-eket (vagy egyszerűen csak interpolálja), és ez fluidabb mozgásérzetet nyújt, mintha duplázná az illető frame-et? Vagy a 100 Hz-nek csak effektíve 100 Hz-es tartalomnál van értelme? Hogy működik ez a dolog?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
Áruljatok már el valamit, mert nagyon furdal a kíváncsiság.
Mindenki ezerrel beszél le Androidos TV vásárlásáról és olyan márkákat javasol, ahol kizárólag egy gyártó jóindulatán múlik, mikor és milyen alkalmazástámogatásban lesz részed. (Az LG a pofátlanság bajnoka, ahol a még korszerűnek számító, 5 éves TV-ről már leszedték az HBO-t és következik a többi.)
Androidos telefon vásárlásával viszont érdekes módon senkinek semmi baja nincs.Szóval:
Mi akadályozza meg pl. egy vállalkozóbb szellemű kínai gyártót, hogy vegyen egy bejáratott középkategóriás okostelefonéval ekvivalens hardvert, tegyen rá egy UHD panelt és licenszeljen egy tuner alkamazást? Mitől nem működne ez az elv, hogy a Google Play Store sima telefonként vagy akármilyen androidos eszközként lássa a TV-t, és 8–10 év múlva is lehessen akármit feltenni rá, ahogy pl. a telefonos alkalmazások 70-80%-a még simán elmegy Android 6-oson?
Összeesküvés-elméleteket nem fogadok el válaszként, kizárt, hogy ne legyen egy kínai vállalkozó, aki ne látna ebben fantáziát és pl. ne tudná legyártatni a készüléket TCL-nél.
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz Donki Hóte #68029 üzenetére
Igen, minden vágyam, hogy legyen két eszköz, két távitányítóval, két menürendszerrel, dupla rend táp- és adatkábellel stb. Amikor egy TV egymagában minden szempontból alkalmas lenne a feladatra. Kizárólag azért nincs műholdam és éldegélek csak a kábellel + CI+ kártya, hogy a falra szerelt TV körül az ég kerek világán semmi ne legyen, és akkot teszek egy TV Boxot, csak azért mert egy gengszter cégtől vettem a TV-t, amelyik arra akar kényszeríteni, hogy cseréljek le csak passzióból valamit, ami jól működik.
Éljen a fenntartható fejlődés!Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Donki Hóte #68038 üzenetére
Olyan TV pedig még nincs, ami teljeskörűen helyettesíti a settopboxot és a TVBoxot is, de az android TV oprendszer már lépked ebben az irányban.
Már hogyne lenne.
Miért használnék settopboxot csupán azért, hogy fogni tudjam a kábelszolgáltató csatornáit. Erre jó a CI+ kártya. És ha a szolgáltató nem ad vagy nem támogatja, csá, megyek a másikhoz.
A TV boxnak pedig aztán tényleg nem látom az értelmét, ha egy tisztességes középkategóriás TV-nél ma már alap a beépített Chromecast.A nappaliban, a fal kellős közepére lesz felpattintva a 165 cm-es TV, körülötte se bútor, se polc, se semmi, minimalista a berendezés. Táp, UTP Cat6, koax kábel, minden a falból jön. Eszem ágában mincs elcsúfítani a TV falát dobozokkal és fityegő kábelekkel…
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Tavaly kvázi meg lettem győzve, hogy a TCL C728 maga a nonpluszultra az Androidos TV-k világában, nem is érdemes egyébben gondolkozni.
De én azért ódzkodnék egy olyan modelltől, ami nemhogy – nagyon finoman szólva – nem kifejezetten olcsó, de (még mindig) nem presztízsgyártó kínálja. A szívem titokban a Philips-ek felé húz, főleg, hogy 58" csak náluk van: a 65" talán túl böhömnek tűnik, nem is biztos, hogy férne, de 55"-nél azért hajszállal nagyobbat szeretnék.Nos, kérdés, hogy C728 két nagy elónye az 58PUS85XX sorozathoz képest mennyire fontos számomra:
1. van beépített Chromecast,
2. 60 HZ-nél nagyobb képfrissítésre is képes.A tévén kizárólag játékfilmeket, híradót, természetfilmeket illetve 4K-s teniszközvetítést néznénk. A játékkal eltöltött idő aránya egyelőre a szó szoros értelmében vett kerek számnak tűnik. A Chromcast hiánya fájna, de csak addig a pillanatig, amíg nem dugnám be az egyik USB-be a küső Chromecast egységemet.
Szóval, ilyen körülmények között megéri a 100 Hz-es képfrekvenciára áldozni egy valag pénzt? Van realitása annak, hogy belátható időn belül Romániában 100 Hz-es 4K-s sporközvetítéseket fognak sugározni kábelen, amikor a Digi-nél a FullHD is még mindig csak 25 Hz (1080i)?
A másik kérdés, hogy a 58PUS8536-os modellt valami röhejes áron dobják már utánad (alig drágább, mint 500€), sima 150€-val olcsóbb, mint az 58PUS8507. Ha jól értem, a két tévé között a táblázat alapján az ég kerek világán semmi különbség nincs, leszámítva, hogy az utóbbi nem 2021-es, hanem 2022-es, és újabb rajta az Android. Ezt meg tudjátok erősíteni? Vagy az utóbbinak pl. keskenyebb a kávája, vagy vannak ilyen apró különbségek?
Amúgy van még Androidos modell más gyártótól, ami az 58PUS85xx ár-érték arányát bár meg tudná közelíteni, és azért mégsem Horizon? Mert nyitott vagyok minden opcióra.
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz rainman72 #71567 üzenetére
A 100hz nem csak sporthoz kell hanem úgy általában a simább lejátszáshoz,és észrevető a különbség.
Ez nem teljesen világos, 50/60 Hz-nél „sűrűbb” tartalom ritka, mint a fehér holló. Én legalábbis soha nem találkoztam még vele.
A felsőkategóriás, méregrdága laptopom is csak 60 Hz-et tud 4K-ban, s csók. Az én szemem semmi villogást nem lát, a régi CRT monitorokhoz képest legalábbis ég és föld. Akkor hol ba×ik egy öltést is, hogy mekkora a képfrissítés egy televízión?Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz rainman72 #71574 üzenetére
Mitől lesz simább a mozgás, ha 2× egymásután hótt ugyanazt a tartalmat rajzolja ki? Vagy van valami csalás-féle, valami interpoláció szoftveresen, mittudomén, 2 egymást követő képkockát „átmos” egymásba? Mert másképp elég nehezen jön, hogy elhiggyem.
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz Gabor970 #71581 üzenetére
Próbálom megérteni. Tehét szerinted az a 4K-s TV, amit 2021-ben 60 Hz-esként hoznak forgalomba, nem tudja hardveresen mind a 2160 sort 60 Hz-en frissíteni? Magyarul ordas hazugság még a 60 Hz is? és Akkor egy mezei 4K-s laptop mitől tud 60 Hz-et 3840×2160-as felbontáson?
Egyre vadabb dolgok derülnek ki…[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz Vhiktor #71584 üzenetére
Ez nagyon szépen le volt írva, úgyohgy akkor már csak az igen-nel vagy nem-mel megválaszolandó kérdés marad:
Képes egy neves gyártó (legyen pont a Philips) által piacra dobott TV arra a mutatványra, hogy a 3840×2160-as kép MINDEN EGYES PIXELÉT legalább 1/50 (1/60) mp-ént frissítse, ha már a 4K-s TV-t 50/60 Hz-es képrissiítéssel adják el?
Gondolom, ezt roppant nehéz megválaszolni.
-
kesztió
aktív tag
válasz Gabor970 #71596 üzenetére
Most sem értem, de ezek szerint velem van a baj (nem néztem meg videót, ennyi időm most nincs).
Tegyük fel, hogy indítok egy 60 Hz-es stroboszkópot.
Mit fogok látni a 60 hz-es TV/monitor esetében?1. A TV villogása szinkronban lesz a stroboszkóppal és teljes képkockákat látok 1/60-ad mp-enként. (Ezek szerint ez nem áll.)
2. A TV csúszni fog a stroboszkóphoz képest a lag miatt.
3. A TV villogása szinkronban lesz a stroboszkóp villogásával, de képkockánként csak pár száz sor frissül (kb. az interlaced kirajzolás logikájához hasonlóan, ott ugye mindig csak a képernyő fele frissül, így hiába 50/60 Hz, valójában csak 25/30.)Akkor melyik az igaz? 2 vagy 3? ha a 3, akkor miért nem írják ki az interlaced mintájára, hogy valójában mennyi az annyi? eléggé zavaros ügy.
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Végül elcsíptem az utolsó 58PUS8536-os Philips-ek egyikét, kb. 530€-ért. Az 50/60 Hz-et leszámítva az ég kerek világán semmi hátrányt nem érzek bármilyen más modellel szemben, ezt a tévét nekem találták ki.
Van viszont egy gond.
A TV-vel szemben panorámaablak van, ami hiába északi, függöny nélkül esélytelen nappal a tévézés, de függönnyel sem az igazi. Azt hittem, hogy túl tükröző a képernyő, de kipróbáltam, még a kifejezetten anti glare-ként árult prémium HP laptopom is csillog, tehát nem a TV hibája az erős visszaverődés.
Ajánl valaki 4K-s képernyőre matt fóliát? 4K-s laptopra felejtős, a legjobb is jól láthatóan rontja a felbontást, de egy 58"-os tévé azért mégis csak majdnem 4× nagyobb pixelekkel dolgozik, mindkét irányba. Tehát pl. egy Celicious fólia 15"-es 4K-ban még kompromisszumos, de ekkora méretben már tökéletes lenne.Meg szabad venni például egy ilyesmit?
47-58 Zoll Tv Entspiegelungsfolie Blendschutz, LCD-Displayschutz Anti-Blaulicht TV-Schutzfolie Helfen Sie Besser Zu Schlafen,Matte-58in(1269X721) mm : Amazon.de: Electronics & Photo
Vagy van valakinek konkrét tippje, ami esetleg bevált, akár drágább, márkásabb kategóriában is?[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
-
kesztió
aktív tag
Elnézést, hótziher, hogy nem ez a megfelelő topik, de nem találtam jobbat, és ez a legpörgősebb, tehát legjobb esetben valaki úgyis oda tudna itányítani, ahova kell.
Szóval. Thomson 22HR3022. Nem mai darab, de a szüleim ragaszkodnak hozzá. A kezelési könyvben világosan írja, hogy ez a modell már alkalmas digitálsi vételre, de a Digi TV kábelét bedugva szürke marad a digitális csatornakeresés/tesztelés menüpontja. Így csak analóg csatornák maradnak, dekóder box fog kelleni, amit tiszta szívemből utálok.
Van valakinek ötlete, hogy hol lehet a bibi? Azóta változtak a szabványok? Vagy ez csak antennáról képes digitális vételre, kábelről nem? Esetleg hibás a készülék? Előre is köszi!Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
PHILIPS 65PUS8807, én nem is gondolkoznék egyébben, 350K-tól arrafelé már kapható.
A többiek valószínűleg TCL-t javasolnának, mert az most a bolondéria, de az elegáns dizájn és az Ambilight mindent visz. Ráadásul piszokul gyors és nagyon stabil, magyarán tételesen cáfolja azt a városi legendát, miszerint az Android TV-k döcögős bughalmazok lennének.(Ja, és a Tizen, WebOS meg egyéb bohóckodásokkal ellentétben az Androidon 10 év múlva is pont ugyanúgy lesz HBO, Netflix, korszerű médialejátszó meg egyebek. Nem függsz egyetlen gátlástalan multi jóindulatától.)
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
válasz salaipet #77859 üzenetére
Próbálok rájönni, miről beszélsz, nekem például olyan Androidos app még nem járt a kezemben, ami pl. az autós fejegység 7-es Androidján ne futott volna.
De ha még így is lenne, lécci, ne hasonlítsuk már pl. az LG alig 5 éves tévéihez, ahol úgy hullanak az appok, mint a ruszkik Bahmutnál. Muszáj volt Chromecast Google TV-vel okosítanom, mert amikor már a HBO MAX-ot is kivették, azt mondtam, ennyi volt.Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Tompika777 #77863 üzenetére
Köszi a választ. Tehát akkor csak antennán keresztül tud fogni digitális jelet, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Nem kapcsolódik szorosan a Milyen TV-t vegyek? topikhoz, de hótziher, hogy itt tudja valaki a választ.
Kínlódom, hogy az Androidos LCD TV (Philips PUS8536) fogyasztását lefaragjam, amikor csak zenét hallgatok rajta (Spotify + built-n Chromecast), de egyelőre semmi jel, hogy ezt automatizálni is fogom tudni: ha pl. screensaver-ből vagy Taskerből sötétítem el a képernyőt, egyúttal standby-ba is belép, azaz kilövi az streamelési folyamatot. (A menüből mondjuk megoldható, de mászkáljon a Blaha Lujza a menüben minden egyes alaklommal, amikor megindítom a cast-elést.)
Azt meg tudnám csinálni, hogy komplett fekete képet tegyek screensaver-nek, de ez csak OLED esetén az igazi, LCD-nél valójában a LED-es héttérvilágítást kellene kikapcsolni.És akkor jön az ötlet, hogy ennek a TV-nek már van local dimming-je. Ez nem működik vajon abban az esetben is, ha a teljes képernyő fekete? Magyarán, hátha van annyi esze a Philipsnek, hogy ilyenkor az összes dimming zónát teljesen kikapcsolja, így végső soron jelentős energiamegtakarítást érhetek el, gyakorlatilag mintha tényleg kikapcsolták volna a backlight LED-eket.
Mi a véleményetek, működne a dolog? Betennék a gyári screensaver-be egy teljesen fekete képet és csók.[ Szerkesztve ]
-
-
kesztió
aktív tag
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Legfeljebb 20 ezer forint. (ennyiért már van Videoton Color Star a Keravillban)
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Minden adást megnéznék rajta.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3–4 méterről, kb. 80×50×50 cm az már jó.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Amikor van adás.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Az egész család nézni fogja, no meg a nagyszülők és a szomszédok is.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Ebből a kérdésből semmit sem értettem.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Lehessen beledugni a 75Ω-os antennakábelt.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Van a tévéknek talpuk?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Videoton, Orion. Mi az az operációs rendszer?
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Legyen színes TV.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csakis új, használtat a prolik vesznek.Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz Vismajor01 #78300 üzenetére
Rohadtul tudhat valamit a Samsung, hogy saját, senkivel nem kompatibilis operációs rendszerrel is veszik, mint a cukrot. Amióta Androidos TV-m van, el nem tudnám képzelni, hogy valami egyéb is legyen a TV-n, mint Android.
-
kesztió
aktív tag
Ugye, azért viccből sem akarod az Apple ökoszisztémáját (amelyik nagyjából az Androidéval ekvivalens) egy lapon emlegetni a Tizennel vagy más obskurus proprietary rendszerrel?
Amúgy nagyon meglepődnék, ha például Wifi-mérő alkalmazás lenne Tizen alatt. Hogy Taskerről, Button mapperről és társaitól ne is beszéljünk.
De fogjuk rá, hogy a TV tartalomfogyasztásra van, nem kütyümániás kockafejek játszótere. Androidon megvan pl. a TIFF Unlimited, ami a Kolozsvári Nemzetközi Filmfesztivál alkalmazása, tele jobbnál jobb, díjnyertes művészfilmekkel. Samun még egy szerencsétlen Google cast sincs, hogy bár az Androidos telefonról át tudjam streamelni.Az okos TV komolyan annyit jelent, hogy megy a HBO és a Netflix?
-
kesztió
aktív tag
„Amivel elvan 4-5 évig, utána készüléket cserél.”
Nem, bmeg, NEM FOGOK 4-5 ÉV UTÁN KÉSZÜLÉKET CSERÉLNI. Főleg nem azért, mert pl. az LG úgy döntött, hogy az elavultnak még nagyon finoman szólva sem nevezhető (és képminőségben még mindig top) 43LF630V modelljén nem támogatja többé a HBO-t, hadd hajítsa ki a paraszt a kukába és vegyen újat. Úgyhogy az LG kap egy Chromecast + Google TV-t és új életre kel. Csak akkor mi a tökömért vettem egyáltalán okos TV-t, nem tudom.
Legalább az emberiség kipusztulásának előestéjén próbáljunk meg kicsit zöldebben gondolkozni, lécci! Eddig 4 lapostévém volt, egyet sem dobtam ki, még a legrégebbi is üzemképes (14 éves), ott szórakoztatja a betegeket a feleségem rendelőjében.Tényleg akkora igény egy olyan oprendszer, amelynél nem csak, hogy testreszabhatom a készüléket, ahogy jólesik, de az alkalmazásoknál sem függök egyetlen kretén, profitéhes multi kénye-kedvétől?
[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
„De ki az az idióta, aki nekiáll a tévéjén wifit mérni?”
Például én, mert megspóroltam egy valag pénzt azzal, hogy nem cserétlem le a Wifi routereket: rájöttem az alkalmazás segítségével, hogy csatornakonfliktus miatt a TV nem a fél méterre, hanem a 30 méterre levő routerről kapta a jelet, ő tudja miért. Átállítottam a csatornát, és azóta hasít.
És ez csak egy apróság, amiért van fantázia az Androidban. A beépített Chromecast-ről ne is beszéljünk. És nem ismerem a Samut, de az LG WebOS-je még köszönő viszonyban sincs a Philips Androidjának stsbilitásával és főleg, sebességével.Bug és debug fia vagyok én
-
kesztió
aktív tag
válasz gyépés #78325 üzenetére
„Hidd, el ha jelentős plusz lenne”
Értem. tehát nem ”jelentős plusz”, hogy a távitrányítógomboktól kezdve mindent testre szabhatsz (Button mapper, Tasker), egzotikus streamelési csatornákhoz van hozzáférésed (TIFF Unlimited), Google cast-tel streamelhetsz, automatizálhatsz, olyan médialejátszót használhatsz, ami épp jólesik (a Samsung stock lehátszójában például nem tudom konfigurálni a feliratozás árnyékát), és úgy általában gyakorlatilag minden Android alkalmazáshoz hozzáférhetsz, ha nem másképp, sideloaded módban (több tízmillió?)
Hogy az LG/Samu miért nem áll át? Mert futnak a pénzük után. Hogy cseréld le a készüléket 5 év múlva, amikor kinyírnak egy alkalmazást (HBO) és ugye monopolhelyzetük van a saját felletükön. No meg, amiért a Canon és a Nikon nem volt hajlandó 50 év alatt egységesített bajonettfelületet kitalálni a fényképezőgépeknek, pedig ez rajtuk kívül mindenkinek érdeke lett volna. Nehogy egy eszközzel kevesebb legyen, amivel fogni tudják a vásárlóikat!
Tényleg rohadtul szánalmas, na, ahogy véditek azt a konceptet, hogy minden gyártónak saját oprendszere legyen. Ha visszadobna valaki titeket csupán 15 évvel ezelőttre, amikoris minden telefonnak saját alkalmazásai voltak, mély depresszióba süllyednétek…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest