Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz pilu85 #40521 üzenetére
Ott van az csak olvasni kell a sorok között:
Apróhirdetésekben sokan hirdetnek eladásra laptopokból kiszedett, vagy laptopban való felhasználásra szánt OEM SSD-ket.
Ezekről azt érdemes tudni, hogy bár a sebességükkel nem szokott probléma lenni, a terméktámogatás viszont nem megoldott. Tehát nem lehet egyszerűen firmware-t frissíteni az SSD gyártó alkalmazásával, mert nem is ismeri fel az SSD-t, mivel az nem kiskereskedelmi forgalomba szánt típus. Ezekhez az SSD-khez a laptop gyártója biztosítaná a firmware-t, amit a laptop , illetve a rá szabott program hiányban elég nehézkes lenne beszerezni és alkalmazni.
Hivatalos számla és garancialevél hiányában nem megoldott a jótállás érvényesítése sem egy esetleges meghibásodás esetén.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz pilu85 #40530 üzenetére
1 TBos? Akkor azért nem olyan sok. A méretét nem láttam.
Ezt kérném betartani:
"Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!'⭐ Stella
-
HARDVERAPRÓD
válasz pilu85 #67354 üzenetére
Azok a kereskedelemben ma is kapható típusok, melyek nincsenek az ajánlottak között, többek között az alábbiak miatt nem kerültek be (még) a többi közé.
- Indokolatlanul magas ár,
- Valamelyik jellemzőben az átlagnál kisebb teljesítmény
- Az átlagnál alacsonyabb írási terhelhetőség,
- Gyakorlati tapasztalat hiánya (nagyon új még a típus),
- Egyszerűen csak rossz ár/érték arány az ajánlottakhoz képest
Plusz ha használod atopik keresőjét akkor kidob sok hozzászólást ezzel kapcsolatban -
Frawly
veterán
válasz pilu85 #67320 üzenetére
Nem, nem ér fel. Pont, hogy átlag felhasználónak rosszabb, mert a PM szériára nincs rendes Samsung-támogatás, nem tudsz rajta fw-t frissíteni, nem ismeri fel a Samsung Magician, stb.. Ha olcsó, meg lehet venni, mert nyilván nem rossz SSD, ha jó árban adják és nincs rojtosra írva, még jó sok évig használható.
Már múltkor is írtam, hogy ha átlag a felhasználásod, nem kell a tartósság miatt aggódni. Veszel egy olcsó MX500-at, vagy 860 EVO-t, vagy akár 870 EVO-t, és túlél téged, meg a gépet is. Pár év múlva meg úgyis lecseréled amikor a sok terások elérhető árban lesznek. Nem kell ezt túlgondolni, hogy ultra szervertartósság, meg 100 évig tartson.
Ha visszalapozol a topik elejére, ilyen 2009-2012 környékén is ott aggódtak az emberek, hogy jajj, elég a 32-60 gigás SSD, csak a rendszer ráférjen, a lapozófájl majd megy a lassú traktor HDD-re, ahol jól visszafogja a rendszert, csak örökké tartson az a SATA2-es SSD, meg legyen rá 5-10 év gari. Hol vannak azok ma már így 9-11 év múltán? Még mindig mennének amúgy, de már rég fiókban pihennek, mert a 120-128 gigás testvéreikkel karöltve rég le vannak cserélve 250-1000 gigás SATA3-as modellre, vagy elérhető árú PCIe 3.0 x4 NVMe-re. Mondom, ezen csak az szokott aggódni, akinek élete első SSD-je, mert eddig csak HDD-t használ, és nem ismeri a saját írásigényét, meg hogy mit bírnak az SSD-k.
Az, hogy valakinek van rossz tapasztalata az A400-zal, az sem mérvadó, mert azzal nem az a baj, hogy nem tartós, meg nem top minőség, hanem konkrétan selejt széria lett mostanra. Ennél sem volt mindig így, jó pár éve is vettek belőle az emberek, adattárnak, játékok alá, rendszer alá már akkor se annyira volt ajánlott, de a korai modellekkel nincs gond. Gondolom azóta a Kingston végletekig olcsósította a gyártást, ami nem tett jót az amúgy sem minőségi, alsó kategóriás termékvonalnak.
-
quailstorm
nagyúr
-
PROTRON
addikt
válasz pilu85 #67551 üzenetére
Ez nem kézrátételes gyógyítás, vagy potyesz a jelenlátó műsora hogy rémlenie kell dolgoknak, el kell olvasni az adott alaplap adatlapját meg a manualt, esetleg teszteket.
Amit írsz jelenség, az főként intel alaplapokra jellemző a "régebbi" szériákból, a kolléga által jelzett felsőbb kategóriás PCIe gen 4-es AMD alaplapnál ilyen probléma nincs kiírva.
Én a helyedben: ha elég a 240-es is linuxhoz, akkor valamelyik középkategóriásból választanék M.2-őt, míg win10-nél bizonyos programok megkövetelik hogy a rendszerrel azonos háttértáron legyenek, így oda inkább 500-ast választanék, mondjuk Kingston A2000 M.2. Mondjuk ha linuxhoz is ezt a típust választod, akkor kijöhet a 2, eltérő méret kb 37kból.
A 80-as és 240-es egységeket valakinek elajándékozni nagyi PC-be.
Ugye legalább az egyik 3 TB egységet nyugdíjazni tervezed és még további 2 SSD kikerül, összesen 3 db sata portod szabadul fel.
Erre nyugodtan lehet venni a szuper 3-as sata típusok valamelyikéből(Samsung 860 vagy 870 EVO, Crucial MX500, WD Blue 3D) 1 vagy 2 terrásokat ahogy a maradék pénzösszeged engedi (mondjuk 860-ból pont felment a 2TB ára, így 10-15k-val drágább a 870-nél ).
P
l 70 körül vannak 2 TB-s egységek, meg mellé 1 db 1TB-s 33-36k körül.
Meg persze jön még a szállítási költség, ha már minden be van zárva.A maradék 2 db HDD jó kérdés.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
s.csanyi
csendes tag
-
snake1977
őstag
válasz pilu85 #76338 üzenetére
Nem adják hozzá a bordát legalábbis az alzán van egy ilyen megválaszolt kérdés az Alza azt írta nem része a csomagnak. Nekem van egy Jonsbo m.2 grey hűtésem a jelenlegi driveon, de ezt már lassan kezdem kinőni. Az apacer neve nem túl hangzatos, volt tőlük egy industrial 2.5" ssd-m, még mlc nand chippel készült ~20TB írás után adtam el, még 100%-os volt a kondicíója. Persze ebből nem vonnék le konklúziót, ezért is tettem fel a kérdést itt.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
válasz pilu85 #76367 üzenetére
Arra jó, hogy eleve ott az alaplapon a slot, érdemes kihasználni, az is háttértár. Másfelől meg gyors, nem kell neki vezeték (nem utolsó szempont) és árban is már kb. ott van, mint a satások. Én is megvettem tavaly a Samsung 980-at, hogy hú milyen gyors lesz a rendszerem... lószt lett gyorsabb, de legalább arra is tudtam adatot tenni, úgyhogy jut is marad is. A satás cuccok még egy darabig biztos maradnak. Ott vannak Haprón a szerver minőségű satás SSD-k, kb. ugyanazon az áron vannak, mint a Samsung QVO-s szemete, néha olcsóbban megkapod, aztán lehet, hogy az előbbit agyon se lehet ütni. Nincs hangja, alacsonyabb fogyasztás, stb. A merevlemezekre meg FŐŐŐDET, egy kamionnal.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
PROTRON
addikt
válasz pilu85 #78024 üzenetére
Naja, gondoltam hátha sikerül rábeszélni egy kevésbé használt példányra, de már a használt szó olvasásán falramászott, nem hogy azon belül még keresgélni hányat írtak rá...csak újat szeretne, de olyan olcsón mint fél éve voltak...
#78026 Varoz
Én is tegnap angolul írtam be hogy "server", fel kellett túrnom egészen az adott részlegig hogy megtaláljam hogy "szerver".[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs