Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz knorbi90 #33049 üzenetére
Nem hinném, nekem 1+2 van. De azt nézd meg kezeli e a 8GB-os modult.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
-
koko52
nagyúr
válasz #24845312 #33052 üzenetére
Hát igen az pénzbe nem kerül. Mondjuk nem bánom, mert törölni mentem a RAM-okat, két helyről megjött és nem akarok besokallni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Van róluk egy vázlat a fejemben, elég régóta csinálom. Vannak a drágább de raktáros nagyok. Onnan rendelek ha SOS. És vadászok a jó vételekre, mert azon meg lehet keresni. Vettem 19-ért ramokat amiket most szerelek be 25-ért, ennyi most a legolcsóbb. Annyit lehet rajta fogni, mint a gép összerakáson és nem kell érte tenni semmit.
-
ahorvath95
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne felétek, hogy az alábbi ramok közül melyik bizonyul "jobbnak" szerintetek? Keresgéltem neten de nem találtam érdemi dolgokat roluk.
Corsair lpx vengeance 2x8 gb 3200mhz
Kingston hyperx predator 2x8 gb 3200 mhz
G. Skill ripjaws V 2x8 gb 3200 mhz (bár ez most eléggé elszállt árban...)A konfig:
gigabyte z390 gaming x
Gigabyte 1660 ti oc
Intel i5 9600kAlaplap vajon szeretni fogja őket?
A vengeance állítólag nagy túlhajtáshoz van, nekem igazábol játékra kell csak.
(Proci tuning és kész)Köszönöm előre!
-
Aki21
aktív tag
hali. az lenne a kérdésem,hogy a laptopomba egy hynix ddr4 2133 MHz-es 8gigás ram van ami cl15-ös. ha veszek bele egy kingmax ddr4 2133 MHz-es 8gigás ramot aminek cl16 a késleltetése az jó úgy nem? lényegében az eltérés csak az időzités lenne hogy ami jelenleg benne van az csak cl15 és egy cl 16-ost tennék mellé
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
2700x + patriot viper4 2x8g @3200 CL16 OK
2700x + patriot viper4 2x16g @2933 CL16 OK
2700x + patriot viper4 2x16g @3200 CL16 nem OKnem tudom ezt a ramot ajanlani ryzenhez a ram gyarto persze annyit irt, hogy az amd sara...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
fasyrt
őstag
Huhh, köszi. Nagyon örülök, hogy vegülis gskill tridentet rendeltem meg, mindkettö 3200 @ cl16-os ram egy arban volt.
Aztan persze benezhetem en is.Egyebkent pusztito, hogy megugrottak a RAM arak egy het alatt, ez a Japan-Korea izmozas tuti hogy panikot keltett. Branded gyartok, telefongyartok biztos hogy be vannak vedve hosszu tavu szerzödesekkel (mar ha ugye nem sajat maganak gyart), igy biztos hogy a gamer vilag meg fogja erezni kesöbb az arvaltozast. Vegülis, nem tudom mit panaszkodunk, egy ev alatt felere estek a 32 gb kit arak.
-
bigrob
őstag
Hello!
Csak ram hiányzik a géphez, 3200Mhz 2x16GB CL16 Trident Z-t rendeltem Alzán, de 7.30 helyett már 8.26-ot írnak rá.
Esetleg helyette kicsit drágábban a Kingston HX432C16PB3AK2/32 ami van raktáron vagy inkább várjam meg amíg megérkezik a Trident Z?Köszi!
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
törölt tag
válasz bigrob #33063 üzenetére
Az a helyzet, hogy az az 1 hónap múlva érkező RAM lehet, hogy 1 hónap múlva sem fog megérkezni, illetve az ára sem biztos, hogy annyi lesz. Én már jártam úgy Alzánál, hogy x dátum volt kiírva valamire, viszont mivel jó áron volt, megvártam. Aztán amikor eljött az az időpont, a dátum szépen módosult egy későbbi időpontra, mert gondolom mégsem érkezett meg addigra nekik.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz piero86 #33065 üzenetére
De vélhetően nem Samsung B-Die, nem? A bdiefinderen nincs verifikálva, mint Samsung B-Die.
Ettől függetlenül nálam például nagy kedvenc a HyperX, de ha Ryzenhez választanék, inkább a TRIDENT Z RGB-t vinném mégis. (Én Ryzenhez kezdtem el éppen keresgélni.)
Most én is fejlesztenék, de egyszerűen nem tudom eldönteni, mivel járnék legjobban. Proci vagy memória? Ha proci, egy év alatt 40-50%-ot is eshet az ára... -lehet, a RAM jobb választás, viszont már megint emelkedőben vannak az árak, és az is elképzelhető, hirtelen lesz majd egy nagy ártörés jövőre. De azért tippre egy most vett RAM KIT jobban tartja az árát, mint egy most vett, új proci.
[ Szerkesztve ]
-
0malacka0
újonc
Ryzen 5 2600 mellé milyen ramot vegyek 2x8 gb ra gondoltam egy MSI B450-A pro lap lesz alattuk. gtx 1060 6 gb. Kinézet nem fontos, mivel monitort fogom nézni játék közben. Tuning? Nem valószínű e vga mellett.
Több ajánlatokat is várok. Célnak jó legyen és ne legyen méreg drága
-
törölt tag
A hírekre (Japán és Dél-Korea viszonya még tovább romlott). Az ebből fakadó folyamatosan növekvő készlethiányra. A boltok árlistáinak folyamatos böngészésére.
Ez a fő ok, de ha ez nem lenne, akkor is lassan vége a nyárnak, jön az ősz, mennének föl automatikusan is az árak a növekvő kereslet miatt, mint minden évben. Utána pedig Karácsony, az árak pedig szokás szerint az egekben.
Nagyjából ezekre alapozom, így én azt tudom tanácsolni, ha esetleg valaki tervezett még idénre RAM vásárlást (esetleg SSD vásárlást), akkor még most érdemes meglépnie. Hozzáteszem már most az utolsó utáni pillanatban vagyunk, már most jóval drágábban lehet csak megvenni a RAM-okat is, meg az SSD-ket is, mint mondjuk pár héttel ezelőtt. -
Paxker315
addikt
Hát ez fantasztikus!
Chipek rövid leírása után pár GSkill kit összeszedve táblázatosan. Ha valaki ismer hasonló, de bővebb listát, esetleg megoszthatná. -
-
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
3rd gen. Ryzen-hez kellene vennem RAM-ot (Trident Z sorozatból nézelődöm, ami most kb. lehetetlen küldetés.. ). Az alaplap: Crosshair VIII Formula, a CPU Ryzen 9 lesz.
A dual memória kezelés kapcsán világos, hogy a négy slotban 2db SS ill. DS modul alkalmazása célszerűbb, mint 4db SS ill. DS modul-é.
De mi a helyzet akkor ha 32GB-t kell és az két modulos esetben csak 16GB-os DS modulokkal fedhető le, míg négy modulos verzióban 8GB-os SS modulokkal.A memória vezérlő terhelése vagy feszültség, frekvencia szempontjából van bármi érdemi különbség a 4x8GB SS modul vs. 2x16GB DS modul opciók között?
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz Poplacsek #33078 üzenetére
Ezt a kérdést már többször feltettem, de senki sem tudta megmondani a tutit.
Először is, a single rank / dual rank és a single side / double side nem feltétlenül fedik egymást, de a mai DDR4 moduluknál gyakorlatilag igen.
Ugyan nálam Z370 chipset van, de a másik oldalról, alkalmazás függően lehet némi gyorsulás is a 2x dual rank / 4x single rank esetén.
2x8GB egyoldalasról váltottam 2x16GB kétoldalasra, ugyanazzal a VCCIO és VCCSA fesszel stabil a CPU, viszont néhány alkalmazásnál (pl. Lynx) egyértelműen mérhető a gyorsulás. Ez néhány játéknál is mérhető elvileg, tele van vele a youtube, más kérdés, ezek mennyire valósak.
Szerintem nem kell félni a kétoldalas moduloktól, de ha mégis 2x16GB egyoldalast keresel, a Patriot Viper 3200 CL16 pl. kit ilyen.
Az alaplapokhoz készített RAM QVL-ekben (ellentétben a RAM gyártók honlapjával...) rendszerint fel van tüntetve az adott típusok mellet, egy- vagy kétoldalasak.
-
bigrob
őstag
válasz piero86 #33076 üzenetére
Köszi!
Engedjem el ezt a B-die mániát?
Kicsit utánaolvasva C16-al 99.9%, hogy nem B-die chipest kapok, 2x annyit pedig nem szeretnék fizetni a 3200Mhz 32GB ramért...
Valami más csillámpóniként világító memóriát ajánlanátok ami kapható is?A berendelt Trident Z amit a jó isten se tudja mikor érkezik: [link]
A másik kiszemelt Hyperx: [link]Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
twice
tag
Sziasztok!
Közeljövőben szeretnék gépet venni, de gondoltam előre megveszem a RAMot, mielőtt még feljebb menne az áruk. Eléggé ki vannak fosztva a boltok ezért olyan kérdésem lenne hogy Tomahawk max, Ryzen 3600 mellé milyen 16GB ramot ajánlotok? Keresgélve találtam a következőket:- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16 (35k)
- Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3000MHz CL16 (30k)Igazából a predátor felé hajlik a szívem mivel a tomahawk hivatalos listáján rajta van hogy támogatja a 3200MHz-t, viszont hallottam pár meghibásodásról. Ezekről tud valaki valamit? Ha esetleg van valakinek valamilyen másik javaslata kb 35ig azért is nagyon hálás lennék. A válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Alkalmazás/játékfüggő, de minimális eltérés van csak. Ezért is írtam, hogy beszerzési ár függő, mert nagy pénzt nem érdemes beleölni. Tudok linkelni egy tesztet, itt pont Zen 2-es processzor mellett néztek meg különböző sebességű és időzítésű RAM-okat játékok és egyéb programok esetében. Itt szám szerint is meg tudod nézni az eltérést: Link
-
Albigator
őstag
Szia!
Nekem ez a Predatorom van (HX432C16PB3K2/16) egy éve és elégedett vagyok vele. 3333-3400-at is megy CL16-on Zen+ procival, B450-es lapban.
Egy fórumtárstól hallottam hogy néha volt vele baj, de erre van a garancia. Szerintem úgyanúgy előfordulhat más kitnél is probléma. -
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok! Ramot szeretnék venni, és úgy jött ki,hogy olcsóbb akció miatt két külün (ugynan olyan) single channel kites ramot venni mint a dual channeles kiszerelést. Lehet abszurd a kérdés de szeretnék biztosra menni, hogy ugyan úgy problémamentesen fog-e működni a két modul egymás mellett? Válaszokat köszönöm! Illetve játékokra szeretném majd alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
fasyrt
őstag
válasz Spartacushu #33088 üzenetére
Milyen az a single channel kit?
Azert kit, mert több darab van egybe csomagolva. -
PSasa
tag
Sziasztok,
Ryzen 5 2600, MSI B450-A Pro alaplapba keresek memóriát 2x8GB.
1, Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz HX424C12PB3K2/16 CL12 -28k
2, Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz HX430C15PB3K2/16 CL15 -32k
3,Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16 CL16 -36k
mit ajánlotok? Játék, videó szerk, nem vagyok tuning bajnok, nem kell csilivili RGB,
A leírtak szerint a 2400MHz CL12 teljesítményben megegyezik a 3000MHz CL15-el.
Kérdés, hogy a gyakorlatban mit nyerek v. veszítek ha ezek között választok.
Miért is kell a magasabb frekvencia, ha közben n CL megy felfelé (és ezzel együtt az ár is)
Gyártó szerint mind kompatibilis az alaplappal.[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Helló!
Szoktátok írni (talán csak a Ryzenek kapcsán), hogy a páros időzítés a tuti. Sajnos lemaradtam a pár héttel ezelőtti filléres RAM-okról, most még igyekszem olcsón megúszni. Találtam HyperX Fury 2933MHz-est, CL17 időzítéssel. Ryzen mellé menne, bár még az sincs meg. Valószínűleg 2200G lesz, valamilyen lapban. Szóval mi a helyzet a páros-páratlan időzítésekkel? Nem nagy para? A Kingston kompatibilitási pdf-e szerint okés. Kb. 3K-val többért van 3200-as CL18-cal HyperX Fury vagy 3000-as CL16-os Patriot Viper Steel Series, de ugye ez a mindig csak egy kicsivel többért lehet találni picivel jobbat szemléletnek valahol megálljt kell parancsolni, mert határ a csillagos ég.
-
fasyrt
őstag
válasz ígyvanferi #33092 üzenetére
Cl17 nem para. Fel lesz kerekítve cl18-ra, párosra ennyi.
Ember legyen a talpán aki megérzi a különbséget.
Nem tudom, hogy mire használnád az integrált vga-t, de ha filmezésen felül még játék is lenne, inkább a 3000-es patriotot nézegetném. -
Aki21
aktív tag
Sziasztok . Laptopomba Hynix DDR4 8Gb 2133Mhz cl15-ös ram van. kérdésem, hogy ez jó e hozzá szerintetek?[link]
[ Szerkesztve ]
-
Giii
senior tag
Sziasztok!3-dik generációs Ryzenhez vennék gyorsan 2*8 GB-ot amíg elszaladnak az árak . Van pár darab amit kinéztem.3200 Mhz-től -3600-ig .
Ezeket néztem ki
G.Skill 16GB /3600 Ripjaws V Series DDR4 RAM KIT (2x8GB)
Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz PVS416G360C7K
Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3400MHz PV416G340C6K
HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz CL18 Fury Black Series
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMK16GX4M2B3200C16
Melyiket ajánlanátok szívesen amik megbízhatóak és nincs vele szívás.?
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
fasyrt
őstag
válasz ígyvanferi #33094 üzenetére
Szamit bizony. Az integralt VGA-d is a rendszermemoriahoz akar majd hozzaferni, meg a proci is.
@Aki21: jo.
-
Fred23
nagyúr
A Crucial Ballistix Sport LT 3200-asok milyen JEDEC alapot kaptak: 2133 vagy 2400?
-
-
Giii
senior tag
Ezt néztem pluszba. Szerintem 38-at megér csak nem tudom mennyire jók ezek a Patriot Viper sorozat. Ez is Cl17-es. Sokat dob a 3200 vs 3700 a rendszeren? Patriot Viper Steel (2x8GB) DDR4 3733MHz PVS416G373C7K
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest