Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
ThorsHUN
őstag
Hi All!
Ismet igyekszem beleasni magamat valamelyest a notik vilagaba.
Jelenleg egy Fujitsu Amilo Pi 3560-asom van, ami ugyan tokeletesen mukodik, de szeretnem lecserelni egy jobbra.
Amit neztem a minimum az 540M vagy a 6650m lenne (jelenleg egy 240M fut a notiban) a max aminek az aljara meg eppen lenne penzem az pedig 6770M vagy 555M VGA szempontbol.
Ugyanakkor nem tudom, hogy prociban mi lenne a minimum ami kellene. Egy i3-as proci egy 6770M-el parositva nem proci szuk keresztmetszet lenne?
Mi az idealis parositas VGA - proci szempontbol?A keretem 160-200 kozott mozog. Jo lenne 200 alatt maradni, de +20at meg ki tudok eroszakolni magambol.
Nem vagyok tisztaban a markakkal sem. Regebben a HPkat neztem nagyon, de mostanaban mintha eltuntek volna az ezeket meltato, illetve javaslo hozzaszolasok... -
ThorsHUN
őstag
Nah kezdtem megijedni
Tisztaban vagyok vele, hogy ahhoz, hogy egy kb egy eves kozepkategorias (gf 460) asztali konfig teljesitmenyet hozzam notiban, 300 fole kellene mennem. A penzembol (160-200, de nagyonmax 220) szeretnem a legjobb teljesitmenyu es megbizhatosagu notit beszerezni. (No meg mindenkeppen szeretnem, ha erezheto elorelepes lenne a t6600 + 240m-hez kepest).Kb ennyi
-
ThorsHUN
őstag
válasz stratova #21833 üzenetére
Ide visszaterve kicsit. Mennyire marad el a hd6650+HD+ a gt555m+HD teljesitmenytol? (Itt arra gondolok, hogy egy ~15% (?)-al gyengebb VGAnak kell nagyobb felbontast megjeleniteni... mennyiben erzitek ezt problemasnak?)
Apropo ATI vagy NVIDIA a jobb most mobil VGA tekinteteben azonos kategoriaban? (HD6650m vs gt540m; HD6770M vs gt555m)
Bonusz kerdes:
Amit nyerek a nagyobb geppel azt nem bukom el elmenyben a VGA-n?[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz Petike6 #21893 üzenetére
Rovid nezelodes utan azt kell, hogy mondjam a 140-150K pont az a kategoria, amiert meg eppen nem kapsz normalis... khm szal "normalis" vgaval szerelt gepet. Szerintem a nagyon minimum az a hd6650m vagy a gt540m. Vagy hasznaltat veszel. Persze az asztali gepedhez meg igy sem leszel sehol sem teljesitmenyben, de noti szinten (ismet szerintem) ujonnan a belepo szint az elobbiekben felsoroltak (5650es kartyat uj geppel en mar nem vennek).
-
ThorsHUN
őstag
Ooo... amugy 15,6"-os kijelzon egy fullhd felbontas mennyire "kihasznalhato"?
Egy 17 coloson mar aszondom ok, de egy 15,6oson... nemtom.
Meg azert a WoW is le tudja terhelni a gepet, ha fent figyelnek az addonok, no meg az esetleges ujabb MMOknal is lehet fennakadas (pl a gt240m-et a Warhammer Online megakasztotta...).
Szoval en a fullHD helyett inkabb egy erosebb kartyat (minimum 6560 vagy 540m) probalnek elonyben reszesiteni.
Ott figyel a hardverapron amugy egy dv7es HP, amiben egy 6770m figyel. Ott mar a kepernyo, a felbontas es a VGA kartya is ott van a szeren. Persze nem 150 hanem 250.Taleltam egy ilyet... a packard bell nemtom mennyire megbizhato, de eddig ez a legolcsobb 540m-es gep amit lattam. Mi az arulas benne?
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz norral #21919 üzenetére
Ok te tudod, csak a 15 colos monitor fullHD feobontasanak a szuksegesseget kerdojeleztem meg Csak azert, hogy legyen folosleges.
Amugy meg lehet varnod kellene mig megjelennek az uj modellek es akkor
a, uj modellt veszel
b, kifuto modellt veszel jobb aronPersze te tudod. Nem hinnem, hogy a Starcraftnak meg a Dionak akkora gepigenye lenne... (persze a fullhd dob a vga igenyen)
-
ThorsHUN
őstag
Basszus a ket kakasos avatar... fullra osszemostam a kettot... sry
-
ThorsHUN
őstag
HP DV6 13 + 6770mvagy
Lenovo Y570 i3 + 555m?Melyik birja tovabb, melyiket javasoljatok, melyiknek mik az elonyei, hatranyai?
-
ThorsHUN
őstag
Ok, csak a radiumrol linkeltem a cuccot, szal nem feltetlenul onnan gondolkodok, de maga a ket gep teljesitmenyben hogy all egymashoz?
-
ThorsHUN
őstag
Ha kulhonbol szerzek be gepet, akkor melyik billyentyuzetes a jo nekem amit esetleg at tudok matricaz(tat)ni?
A nemet jo? -
ThorsHUN
őstag
50 K-ert tudnatok javasolni gepet? Filmnezes, facebook, email, net, zene... anyosomnak lenne.
De ahogy lattam teljesitmenyben valahol 70 korul kezdodik az amit mar meg is vennek... az alatt csak tul regi, tul gyenge teljesitmenyuek vannak... -
ThorsHUN
őstag
-
ThorsHUN
őstag
GT560m vs gt555m...
A nagy kerdes, hogy amig egy 555m-hez szimpla HD felbontas tartozik (15,6-os monitoron) addig egy 560m-hez fullHD felbontas tartozik szinten 15,6-os monitoron.
1, Szerintem az amugy gyengebb 555m-es VGA kari jobb eredmenyeket produkal HD felbontason, mint az amugy erosebb 560m fullHD-n.
2. egy 15,6-os monitoron kell-e fullHD felbontas? (Erre meg is kerestem a valaszt es azt irtak, hogy maximum ~63 cm nezesi tavolsag javallott fullHD tartalomnal...)Szal megeri-e a fullHD+560m azt a cirka +95-100K Ft-ot amivel tobbe kerul? (Vagy mondhattam volna +52%os felarat, vagy masfelszeres arat...)
-
ThorsHUN
őstag
Ave!
100 ropi kornyeken milyen notit javasolnatok vetelre? 63 eves holgynek lenne, aki most ismerkedik a szamitastechnikaval, ergo jatekra nem igazan fog kelleni
-
ThorsHUN
őstag
Ezt nezzetek meg:
Aldi-s noname noti gt555m-el... -
ThorsHUN
őstag
Ehhez mit szoltok? A munkatarsam tovabbra is 100 korul keres notit idosebb holgynek szamitogephez valo ismerkedesre
-
ThorsHUN
őstag
válasz NathanCullen #26125 üzenetére
thx!
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Kedves kollegam a lanyanak szeretne notit venni max 130-ert es rakerdezett, hogy tudok-e mondani neki valamit. Sajnos elegge el vagyok havazva melougyileg, igy alaposabb utanajarast nem tudok tenni, de megkerdeznelek benneteket mit tudnatok javasolni.
Lanynak lenne, szal jatek nemigazan. azt mondta azert nem lenne baj, ha lenne benne egy dedikalt vga kartya is (nem tudom ilyen kategoriaban letezik e kulonallo vga kartyas noti)
Mit tudnatok javasolni?Koszi elore is!
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 29-es körzet: internet, TV, telefon
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- iPhone topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kupon kunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Asus K50IE 15.6 Intel T4500 6 RAM 320 HDD NVIDIA GT 310M 512 МB
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 3510, 15,6" FHD, I5-10310U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Apple Magic Trackpad 2 - Space Gray (asztroszürke) MRMF2ZM/A
- HP Envy laptop 13.3"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest