Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dontibee
tag
válasz Galopp #21108 üzenetére
Ez jó hír!
Köszönöm Patice, fogtunder és Galopp!
Akkor valószínűleg egy ilyen HP ProLiant Gen8-at veszek. Tegnap körbenéztem kicsit, az aprón, és ilyen áron nem tudnék jobbat összerakni, ahogy számolom, úgy hogy minimum a tápból újat vennék mindenképpen.
Ja, aztán néztem a saját topicjában is. Olyat láttam, aki 4 TB-os lemezt rakott bele. Nagyobbal hirtelen nem találkoztam, de akkor nyugodt vagyok.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
-
Istv@n
aktív tag
válasz Galopp #21222 üzenetére
Az, hogy "ezt a típust ne vegye az ember" kicsit erős szerintem. 3db-ot üzemeltetek, minden hiba nélkül. Plex, transmission, működik lan-ban és kintről is, windows másolás majdnem hozza a gyárilag megadott 105MB/s értéket nagy fájloknál, kintről a webes felületet természetesen elérem, webdav-ot és ftp-t nem használok.
-
spe88
senior tag
válasz Galopp #21222 üzenetére
nem régiben azt írták, hogy a DDNS-t kapcsoljam is ki a NAS-on, mert a Zyxelnek van saját ilyen szolgáltatás, nem kell bajlódni a noIP és társaival.
kintről megpingeltem a sipi.zyxel.me oldalt, ami elvileg a NAS-om ezt dobta ki.
Weben nem tudtam rá belépni.
Tipp?
Köszi
beállások nagyjából maradtak
[ Szerkesztve ]
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
spe88
senior tag
válasz Galopp #21248 üzenetére
na most ha jól sejtem akkor hárman mást mondtok.
a képek pár perce készültek ebben a hozzászólásomban1. időt átállítottam a routeren
2. a zyxel DDNS-t használom azt javasolták többen hagyjam a másikat, zyxelnek van saját
3. nekem a fix ip mindig a DHCP tartományban volt anno amikor még torrenthez nyitottam portot
4. ha leszedem a portokat akkor upnp-vel fog üzemelni valaki meg azt mondja az upnp-t kapcsoljam ki
5. az upnp-t szerintem nem lehet lekapcsolni sem a routerben sem a NAS-ban
6. hogy próbáljam meg külső IP-ről elérni a NAS-t? ha megpingelem a külső IP-t nyilván visszadobja, hogy OK , ugye? de ettől még nem vagyok beljebb a NAS szempontjából.
7. tudom hogy nincsen nyitva pár portom, mert nem tudom kinyitni a 80-ast és a 21-est a webdavosok mennek
8. az IP-m publikusno kipróbálom akkor sorban amiket írtatok. aztán jelzek ha van valami
köszönöm
szerk
el is felejtettem miért volt statikus IP-re állítva a NAS, mert akkor nem működik az UPNP ha nem azon van. Hiába adom meg a routerben hogy a NAS mac címére csak az adott IP-t adja ezt a NAS nem tudja és nem lehet kiixelni az adott hibaüzenetet. Ezt Király! Akkor megint B terv
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
válasz Galopp #21254 üzenetére
lehetséges hogy újra felcseréltem mert egyszer már ezt megcsináltam. no de a mostani helyzet:
az összes port nyitva külső teszter szerint, mert kinyitottam őket a routerben. Az üzenet valóban nem mond ellent hiszen a routerrel adok neki fix ip-t de attól még nem tudom belőni az upnp-t akkor ha a NAS-t automatikus lekérdezésre állítom. De amúgy is mondtátok, hogy hagyjam az UPNP-t szóval jelenleg az nem emgy a NAS-on, mert automatikus lekérésre van belőve.
Ez a helyzet most.
Természetesen a sipi.zyxel.me-re nem jön be semmi. Nem kéne valamit állítanom a NAS DDNS felületén, mert jelenleg az le van tiltva. Gondoltam a szolgáltatók közül kiválasztom a zyxelt, de csak valami más "országkódos" zyxel szolgáltatás van arra kaptam egy fatal errort. zyxell.me nincs. Szóval az most nincs bepipálva.
Összes port nyitva mégsem érem el. DMZ-vel még azért ránézek. De megmondom őszintén azt sose használtam nem igazán tudom mi az.
-
spe88
senior tag
válasz Galopp #21256 üzenetére
így lőttem be DMZ-t belőttem a NAS fix IP-jére, mit pingeljek hova vagy iylenkor mi van, mert pingre eddig is kidobta, hogy megtalálja az IP-met. Ha ezt tudom nem ártott volna elolvasnom valamit a hálózatokról, de ezt nem tudhattam előre
külső checker most nyitottat mutat a 45000-es általam nyitott portokra.
FMZ nélkül ezeket kéne majd megadnom vhol a NAS-ban nem igaz?
Csak ha jól sejtem az UPNP alatt tudom csak megadni, esetleg átírni protokoll alapportját, de WebDavnál azt pl nem tudom csak HTTP-nél és FTP-nél.Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest