Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
Hi!
A mai monitorok közül 16:10-ben(ha lehet) 24 vagy 27"-os méretben melyik monitorok ajánlottak fotó szerkesztésre?Kalibrálni természetesen tudnám,de egy 600k-s eizo-t nem tudok venni...ennél azért olcsóbb kellene.
-
szeva000
addikt
válasz Rasiel #50996 üzenetére
hali!
Nekem csak fotó szerkesztés a lényeg.Most egy HP LP2475W-m van,de már gyengülnek a csövek benne és jobb lenne egy kissé nagyobb(27").Nem kapkodom el a vásárlást,még teszi,de nézelődöm,hátha lenne valami jó vétel akár 4K-s monitorban is.Árban kb 200ezerig mennék,még feljebb is,ha van értelme .Kalibrálóm van kettő is,az nem gond.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Rasiel #51004 üzenetére
Volt most délután időm is és én is utánalestem ezeknek.Hááát igen..ha a mostaninál jobbat akarok ,tényleg csak az NEC PA241 vagy 242 marad 16:10-ben vagy 27" ban a PA271 vagy 272. Vagy még az eizo CX sorozata.(CX240-et tudnék 800€-ért,de csak inkább a 27" jobb lenne)
Belenyúlós lesz
Még azért agyalok az általad említett Dell U2713H típuson is.Árban az tényleg jónak tűnik.Viszont nem nagyon találtam semmit róla.
Nagy eséllyel az NEC 27"-ból lesz valamelyik.Mivel időm van,így gyűjthetek rá még Majd még megnézem mennyi németben,osztrákban is az NEC,ha occsóbb jóval,akkor ott veszem úgy is.Ha esetleg nem a Dell mellett döntök -
szeva000
addikt
válasz Rasiel #51017 üzenetére
NEC lesz ebből.Ez a dell tényleg semmiben nem nyújt többet érdemben,sőt,még a homogenitása is eléggé kérdőjeles.
Érdekes,nézegettem kint és ott 4év garral vannak több helyen az NEC moncsik
szerk,: jah,néztem a gyártóadatlapját....igen...4év...ezek szerint itthon nem[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
válasz Rasiel #51109 üzenetére
nem változtatok most már..Ha tud a haver szerezni a jövő héten ilyen 500€-s PA271 kiállítási darabot,akkor egyértelműen az marad...Holnap már kiderül,hogy lesz e...Annyiért kb reális az ár is sztem.
Majd leszedem a ragasztót ...de addig úgysem lesz eladó sorban,míg a másik meg nem lesz
-
szeva000
addikt
válasz Pales2014 #51299 üzenetére
azért nem ártana tudni,hogy mekkora méretben és mennyi a kereted rá
lehet 24"-ban kapni 400ezerért,meg 40-ért is...
Én csak arról tudok nyilatkozni,mivel nekem is csak felső kategóriás monitorok voltak mindig,hogy ha nem sajnálod a pénzt,akkor adj ki többet,utána kalibrálni és meg fogsz lepődni
Azoknál nem lesz pwm gondod sem,nem hulladék elektronikák vannak bennük összepakolva.Én nem bizta,hogy a LED háttérvilágítást erőltetném a helyedben,ha melóra kell...[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Pales2014 #51306 üzenetére
nem rossz ez sem vagy az említett dell moncsik is jók.Kérdés, hogy neked jó a 16:9 vagy kell a 16:10 képarány,mert még az is döntő lehet.
Én is ezért sajnálom lecserélni a HP LP2475-öm,mert nagyonjó és a 16:10 aranyat ér számomra.Pedig most már le lesz a hétvégén egy 27"-os nec-re... -
szeva000
addikt
válasz Tian66 #51351 üzenetére
a 2413 szinte fél áron van,használtan is megéri egyértlműen.Persze nem árt ha megnézed vagy kérsz rá 1-2hét garit.Esetleg alkudsz belőle....Ha bedöglik veszel mégegyet ennyiért és lesz alkatrész is
Dell-t csak amúgy is bontottból lehet javítani,de szinte mindegyik márkát már. -
-
szeva000
addikt
jó....lenne...időm nem volt még foglalkozni vele...annyi hogy megnéztem egy bekapcs erejéig. .Remélem hétfőn már időben hazaesek és fel tudom szerlni a fali tartómra is.A kalibrálás nem tudom majd mennyire lesz jó,de nem hiszem,hogy csalódnni fogok.
Nadee,a 2475-öm se rossz,így nem esek neki már éjjel majd tartót felfúrogatni -
szeva000
addikt
Hi!
Nem eljesen ide tartozó,de mégis monitorral kapcsolatos.
10bites VGA-t milyet lenne érdemes venni a PA271-hez?(játék nincs,csak fotóra kell,de 2kimenet lényeges,mert néha a tv-n filmet is nézek.Gondolom a monitornak DP,tv-nek hdmi)[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz old_artist #51710 üzenetére
Kíváncsi leszek én is a 10bites megjelenítésre.
Ma berendeltem egy Quadro K620-at[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Hi!
Van itt valakinek NEC moncsija? A pivot funkció érdekelne....OSD menü beáll függőleges helyzetben is,de maga a kép marad.elvileg,ha jól néztem,automatán váltani kellene,de win alatt semmi....csak maga az osd menü vált függőleges állásnál is...Esetleg a DP vagy az NV Quadro K620 VGA miatt lehet? -
szeva000
addikt
Háát én szoktam
Eddig a HP LP2475-nél a monitornak volt pivot drivere,az egy billentyű kombóval váltott is,de itt az NV-nál semmit nem találok az elforgatásra csak az NV vezélőpultból....legalább is egyszerű módot nem látok
Vagy lehet én vagyok a hülye,de nem mostanában volt NV vga-m...úgy 10éve
Báár én úgy vettem ki,hogy automatán váltania kellene a PA271W-nekszerk....
Jajj..találtam egy nview managert,azzal be tudtam állítani egy billentyűzet kombót forgatásra
De még az alapkérdésem mindig kérdőjel[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Hi!
Bedöglött az NEC PA271-em, nem igazán szeretnék ekkora összeget költeni egy PA272-re.
Kérdésem az,hogy egy ilyen képminőséget megközelítő és aRGB+sRGB színteret melyik olcsóbb típussal lehetne elérni? A hardveres kalibráció gondolom alapból kilőve...
Vagy esetleg valaki használtan tudna egy NEC PA271W-t ? -
szeva000
addikt
válasz PpenoO #64844 üzenetére
Én csak is ajánlani tudom a Benq SW2700PT-t. Az NEC PA271-emhez képest színtérben teljesen rendben van, feketéje jobb, ez egyértelműen látszik a kalibráláskor is.( 0,1 120cd/m2-en és 100cd/m2-nél 0,085-öt tudtam kihozni)
Homogenitás nagyjából rendben van( ez az ami hiányzik belőle igazán és erőssége az NEC-nek, nomeg a hardveres kalibrációja ...de az ára is), viszont jóval nagyobb kontrasztot tudtam előhozni.
A hardveres kalibrációja nem igazán jó, mivel csak natív színteret hajlandó megcsinálni, de ha egy DisplayCAL szoftverrel megcsinálod , már minden rendben is van.( tudsz plusz két egyéni beállítást így menteni)
Ami nem elhanyagolható, hogy fele annyi, mint az NEC....[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz PpenoO #64853 üzenetére
Az NEC PA271-emhez képest ez nagyon is olcsó
Ha jó feketét akarsz, akkor mindenféleképpen ajánlom, kiválóan kalibrálható. Ha van rá pénzed szerintem ne nagyon add alább. Mint mondtam, a PA271-el felveszi a versenyt és fele annyiba fáj.A fekete kalibráció után meg egyértelműen jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Filmvilág
- További aktív témák...
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest