Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
valakky
aktív tag
válasz Flashcash #36612 üzenetére
Ez, ha jól olvasom, akkor egy elektrosztatikus elven működő szűrő, és nem olyan ionizátor, amiről megejtett pár szót, főleg az ózon miatt. Gyanítom, ezeket a cuccokat azért nem a pincében rakják össze hulladékalkatrészből, hogy rettegni kelljen az ózontól.
[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz szaszlaci #36635 üzenetére
Egen, mert a gyártók ugye olyanok, hogy Kong Huan összedob valamit az alagsorban, elküldi a marketingosztálynak, random mellétesznek néhány labort mondvacsinált méréssel, vastag csekkekel, aztán mehet a tömegtermelés.
Maradjunk annyiban, neked halovány lila segédfogalmad nincs, mennyi mennyiségű ózon termelt az eszközöd, csak megszagoltad az alagsorodban. Pedig ugye előszeretettel hozogattad fel a hang kapcsán máshol, hogy mi mérhető meg nem, de ugye az ex has módszerrel minden szentnek a maga hasa felé hajlik a kis kezecskéje. Jahogy, ha labor mér, ismert tudományos személyiség áll mellé, az csak marketing, mert te 2 évet szántál az alagsorba rá, meg olvasgattál innen-onnan valamit. Köszi, de egyelőre nem látom mögötted a hatalmas tudást...
(Vettem olyan telót itt a hardveraprót, ahol konkrétan angol nyelvű levelet felejtett el az extulaja törölni, amiben Mr. Putyinnak írt felajánlva egy új, környezetkímélő erőforrást, természetesen egyből kutakodtam műszaki leírás után, hátha meggazdagszom... janem)
Csak szólok, mert látom közöd nincs a tömeggyártáshoz bármilyen szinten, a gyártóknak, főleg ha esetleg még tulajdonolnak bármi kapcsán szabadalmat, licencet és társait, viszont elég sok mérésre van lehetőségük és meg is teszik. Egyetlen gyártó sem fog olyan technológiát felvállalni, ekkora mennyiségű legyártott eszköz és érintett háztartás/otthon mellett, ahol átlagos/természetes körülmények között az a melléktermékként létrejövő ózon bárminemű egészségügyi problémát jelentsen, mert ezekkel bizony nagyon csúnya perek elé nézne. Dehogy akkor cáfoljál, légyszike, mérjél már egy átlagos ózonkoncetrációt talajszinten és átlagos fejmagasságban az eszközöd esetében. És mérjél már akkor mellé egy bármilyen forgalmazott klíma esetében.
Persze elnézést, ha te egy légcsere nélküli nyomott térben élsz az alagsorodban, ott valóban valóban előfordulhat az "életveszély".
Azért vettem ilyen bőlére, mert totálisan felesleges tartom azt a fajta ostoba hangulatkeltést amit leművelsz ezügyben.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
egy mobilklíma rengeteg változós.
nyílászárótól is függ, meg társasháztól is, családi háztól. ha mondjuk egy társasházban az ablakokat cserélték, van szigetelés, akkor értelemszerűen a kinti hőmérséklettől hűvösebb lépcsőház felől fog a levegő nagyobb része áramlani, mert ott általában maradnak a régi ajtók.
feltéve ha lehet normálisan szigetelni a kivezető csövet, meg környékét.
ha meg lehet oldani némi cserélhető ablaktáblával, melóval, és mondjuk függönnyel takarni, ha valakinek nagyon bántja szépérzékét, akkor azt szoktam mondani, inkább egy használt ablakklíma, mint mobil.
nekem az albérletben anno szerencsém volt, az erkélyajtó felett bukóablakba némi sziloplaszt meg társaival befért egy hegesztett tartóba az akkor 12e ft-ért vett ablakklíma. kb. 10 perc volt leszerelni, 20 perc fel. fogyasztott 800 watt-ot folyamatosan cserébe a nagyszobába csinált kánikulában is 22 fokot, és a mellette lévő hálóban volt 24 fok, a benapozott konyhában meg 26. a hálóba nem hallatszott be annyira, meg alváshoz le lehetett kapcsolni, nem melegedett vissza a lakás, de a nappaliban meg a tévét fel kellett hangosítani.
egyszerűek mint a szög, általában még most is 50e ft környékén beszerezhetőek.
minden évben kölcsönadom valakinek, aki nem bírja tovább.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
fodrászom rakott be egyet tavaly, benapozott földszinti helyiség telibevert üvegfallal... a 28-29 fokból a farl hőmérőn 25-26 lett. meg érezhető is volt, és persze a hőérzetre is jócskán rátett a hidegebb huzathatás. mondjuk nem a vendégek miatt tette be első sorban...
[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz gyvince #38844 üzenetére
Jellemzően nem a 70e-es szerelésű opcióval szokták az olcsó klímát választani a népek.
Nekem a környezetemben van jó pár ilyen alsó polcos cucc, amit a tulaja rakott fel, vagy a haveri köréből valamelyik kézműves mesterember.
Mondjuk jellemzően a végén kiszisszentettek egy kis gázt, aztán ennyivel letudták a gáztömörség, egyebek dolgot.
Meg itt délvidékről simán áthozzák a midea on/off cuccokat, 100 km-re már simán, meg felrakják iparban 100-120 környékén mindennel együtt. Pár éve ennyi volt emlékeim szerint, napi szinten mentek egy csomó helyre.
Persze ha gond van, akkor nem nagyon hiszem, hogy megerőltetnék magukat, bár állítólag volt olyan, akinek jöttek pár nap múlva a ledöglött friss klímához, aztán felraktak egy ugyanolyat, és mentek tovább, mert működött. -
valakky
aktív tag
válasz hurenzon #39090 üzenetére
emagon láttam most mideát 105e ft-ért. mondjuk ha van némi affinitás, akkor elég sok mindent elő tudsz készíteni a szerelőnek, áramvételezés, külső és belső felrakása. mondjuk a legtöbb kutyázni szokta amit talál más után, és még úgy is elkéri az árát, de azért kb. 20e ft-ot még pluszban spórolhatsz. talán megúszod 140-150 környékén az egészet.
garit nem vállal rá, meg az emagról se sok jót hallom garisan, de ha szerencséd van, akkor mondjuk 10 évig van egy üzemképes klímád.
ha nem, akkor úszott 100e ft-od, mert tökmindegy melyik klíma, de sokszor gazdasági totálkár a javítás, ha van alkatrész, akkor is. -
valakky
aktív tag
ja, ez annyira jó, hogy ahhoz a 2 db céges archoz viszonyítanak itt bármit is árban, akik jellemzően bp. központtal dolgoznak és lehet, hogy az adott forgalmazóhoz fűződő viszonyuk is más, mint egy párszemélyes vidéki cégé.
most ha valakinek egy adott régióban van pár elérhető telefonszáma, és örül, hogy épp felvették neki főidényben a telót, emellett a jellemzően az itt szájhagyomány által ajánlott/preferált gépek nem hozzáférhetőek, vagy sokkal drágábban, akkor az nem segítség, hogy dehát az én szerelőm, meg privát megkerestem itt valakit 400+ km-re, az lesz csak a jó megoldás, minden más szar, mert ebben az árban vagy potom 40e+ ért japánt is kaphatna az ország másik végében, mástól. nem hiszem, hogy pont hülye lenne, ha mondjuk 2 klíma esetén inkább nem adna ki 80e ft-al többet.
a másik lehetséges opció, megrendeli a netről a japppánt, aztán felteszik neki, valamikor, és esetleg szívatják egy meghibásodás esetén, mert mindenki másra fog mutogatni, javítva meg végül sose lesz. minden elromolhat, sajnos, meg sikerülhet egy telepítés is rosszul.
amúgy gree és klónjai pont nem hiszem, hogy időzített bombák lennének. 25 dB környékén még talán aludni is lehet tőlük egy hálóban, főleg ha még forgalom is van a környéken.
ha meg nem hálóba kerül, akkor meg a 29 se akkora gáz. -
valakky
aktív tag
valahol eltévedtél, az itt postolók döntő többsége nem akar klímát venni, ahogy én sem, csak osztja azt, amiből ebben a témakörben neki sem jutott túl sok. ha klímát akarnék se ide fordulnék, vagy az index szekcióhoz, egyszerűen csak kérnék pár árajánlatot a környezetemből meg megnézném a webshopok árait, illetve rákeresnék az adott típusokra a neten, hogy különböző fórumok, itthon és külföldön miként emlegetik.
ha idetéved is valaki, akinek van valami köze is a témához, általában a saját pecsenyéjét sütögeti valamilyen formában, miközben tud némi többlet általánosságot mondani.
egyébként meg adott esetben az árukereső komment szekciója is több releváns infót tartalmaz, az adott termékre, mint sok prohardver topik a maga hangosan megmondó embereivel.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
aha. de ahogy itt, ott is ki lehet szűrni a felesleges infót, annyi különbséggel, hogy míg ott mondjuk 100 vásárlásra jut 2 meghibásodás, itt, ha valakinek a környezetében már 2 db tönkrement, akkor az 100% és az szar, ne vegyél.
milyen merevlemezt -> vegyéd WD-t, lilát. vagy redet. vehetsz toshibát is, de inkább vegyél WD-t
milyen ssd-t -> vegyél csamcsungot, vagy crucialt, esetleg WD-t, de inkább csamcsungot.
milyen routert -> vegyél asust, abból is 65p-t. más már ne vegyél, vagy ha igen, eggyel lejjebb asust.
ezek kb. ennyiben összefoglalhatóak.
igaz, hogy sok esetben a kérdezett típushoz, amit vett/olcsón megkap/holnap bemenne és megvenné kb. semmi köze senkinek, mert még dobozról se láttak olyat, az más tészta.
én max alaplapot nem vennék bizonyos esetben itteni körbekérdezés nélkül. -
valakky
aktív tag
elrendezés és használat függő.
nálam simán lehűti az 15 éves on-off a kb. 70 m2-ert, úgy hogy az előtéri folyosó levégén van, nyomja a nappali fele, ahonnan van még 2 szoba.
előtérben 23 fok környéke, klíma 22 fok környéke, nagyszoba 24, szobák 24-25 fok környéke.
déli fekvés, előteret, folyosót, arról nyíló nagyszobát 10-17-ig veri a nap, de van redőny.
ha nem megy, redőnnyel 28 fok is simán lehet, redőny nélkül akár 30 fok környéke is.
értelemszerűen ha a nagyszobában lenne 22 fok, és ott valaki huzamosan tartózkodna, akkor már más lenne a hozzállás.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
segíteni kell neki a huzathatással, akkor jóval gyorsabb.
van még egy 2 szoba + kettő között bejárat, kis folyosóval, és vizesblokk irodarész, ahova mondtam telepítéskor, hogy a kisebb helyiségben az ajtóval szembe kerüljön a beltéri, azzal az ajtóval meg a kicsike folyosón is pont szembe van a másik szoba ajtaja. ott is jojózott a klímás, hogy a másik helyiségbe is kell klíma, nem fogja kihűteni, felesleges úgy rakni.
na aztán mégis simán megoldja 1 óra alatt a másik helyiséget indítástól számítva, alapjáraton, max 2 fok különbség alakul ki, kb. 2 óra múlva már csak 1, és különös zajjal és huzattal se jár a kisebb szobában. de max ventin is kb 20 perc alatt már 28-ról lemegy 26-ra, igaz ilyenkor nagy a szélzaj a kisebb szobában és van vagy 23 fok.
és az mondjuk egy inverteres, 2,5 kw-os klíma, olyan 35- 40 m2-re.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
ahogy említettem, differenciáltan kell gondolkodni. ad hoc megmondani a tutit tök felesleges, főleg mert ahogy mondani szokás, a fizikát megb@szni nem lehet. a fűtést meg idekeverni, ahol sokkal nagyobb hőmérséklet különbségek mellett kell tartani egy hőfokot, tök felesleges. szezon a más szezonnal. egy radiátorral is el lehet érni, hogy ne fagyjon el a vízcső, ha ez a cél.
az on-off gép meg egyébként is ezerrel dolgozik. pontosan annyival, lévén kb. 1 kilowattot ránt ki ilyenkor a konnektorból.
immáron sokadik éve, nyártól függően, hogy mennyit megy, de szerintem egy nyári hónapra levetítve átlag max napit 4 órát, szezonálisan olyan 12e ft-ot tehet hozzá a villanyszámlához.
telepítéssel együtt szerintem 50-60e ft környéke lehetett, használtan vettem át, a telepítés se volt akkortájt atomtudományként eladva.
az előtérbe pl. max annyit megy itt az ember, ha a mosdóba kell mennie. páratartalom kb. ugyanannyi mindenhol. és egyébként sokkal halkabb és huzatmentesebb, hogy gyakorlatilag, ahol az ember legtöbbet van, nincs is beltéri. ellenben csend az van, meg hűvös huzat nélkül[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
a benti mérőt, aminek van kültéri dobozkája rakogattam ide-oda anno dobozkával. aztán kiraktam végleg a dobozkát, meg befejeztem a méricskélést rég. a nappaliban maradt, mutatja az ottani hőmérsékletet, páratartalmat, meg a kinti kettőst, árnyékban. illetve tavaly, 7-8 év után tönkrement a kültéri egység, így vettem egy újabbat és összehasonlítottam hogy immáron a 3 mérő egymás mellett mit mutat bent, kint. voltak eltérések olyan 2-5% között páratartalomban, hőmérsékletben is fél fokok pluszmínusz, sosem egyezett a 3.
de a legtávolobbi részben volt olyan 5-10-15% különbség, de így is bőven az 50% körül van, pluszmínusz max 10. ez érzetre gyk. ugyanaz, ideális tartomány kb. végig.
erőlködni ezeknél a gépeknél nem szokás. pörgő, mozgó meg nyomástartó eszközök vannak bennük. a gyártási minőségtől függ, hogy mi lukad ki, kopik el, stb. milyen igénybevétel mellett. on-off gép vagy 100%-on megy, vagy nem. inverteres meg fullon gyanítom pont nem azért fog elszállni mert fullon megy folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz Janusz001 #40177 üzenetére
a penészeltávolító verziója hidrogén peroxidos, mehet rá, kifejezetten klímatisztító szerekben is van. nem büdös, lehet bennehagyni 24 órát, de ha gőzölsz, akkor felesleges, max pár órát.
a penészölő hipós, az is mehet műanyagra, fémre inkább ne, de iszonyat büdös hipó szag lesz tőle az egész házban, meg utána vizes spriccel alaposan ki kell mosni.
ha van a műanyag felületen alaposan rászáradt, vastag penészfolt azt a hipós pillanatok alatt eltünteti, lemossa. gyakorlatilag odaspricniztem és folyt le a penésszel együtt.
a hidrogénperoxidos nem annyira, sőt... gyakorlatilag fenthagyta. szóval fertőtleníteni jó, penészeltávolításra meg nem annyira[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz Janusz001 #40179 üzenetére
az akkor a hidrogén peroxidos lesz. rajta van a dobozon, mi van benne.
én is azt használtam évek óta. viszont tavaly valamiért elfelejtettem kiszárítani meg kitisztítani a beltérit az idény végén. és tavasszal nagyon penészes volt. sosem szokott még aprócska penészfoltom se lenni.
talán 2-3 éves volt a spricni, és nem igazán használt, meg a gőz se utána, átmentem az obiba, bedobtam hogy akkor viszek megint, hátha megdöglött mostanra, benéztem, itthon, mikor fújogattam derült ki, hogy rossz verzió. ellenben pillanatok alatt letakarítottam vele a penészfoltokat a műanyagról, mókuskerékről. utána meg belement 2 liter vizes spriccelés rögtön, meg gőzöltem.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz Csabroncka #40318 üzenetére
én múltkor 1000 ft-ért láttam 2 méteres darabot a praktikerben. gondolom nagykerár még lehet olcsóbb...
-
valakky
aktív tag
fizikai szinten megint az almát a körtével hasonlítod...
amúgy meg nem egy agysebészet a javaslat sem. meg kell találni azt a helyet, ahol nem okoz problémát, ha a helyiség kissé túlhűtött, illetve a legfőképp hűtendő helyiségek közelében van esetleg még egy venti beállításával lehet némi plusz huzathatást is elérni.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
inkább ott van a gond, hogy ha valaki a hidegből melegbe kapcsán rosszul lesz, mert leesik a vérnyomása. bár itt is inkább csak az a legsúlyosabb következménye, hogy elesik és összetöri magát.
kicsit túlspilázzák azért ezt...
az érrendszerre, izületekre kb. ez van a legkisebb hatással. rossz étrend, alkohol, dohányzás, mozgás hiánya, túlsúly, na az amivel leginkább romboljuk magunkat.
egyébként meg az esetek legtöbbjében az embernek van lehetősége minimálisan akklimatizálódni. pl. kikapcsoljuk érkezés előtt pár perccel a klímát az autóban. ugyanígy, kiizzadva nem irányítjuk magunkra a jéghideget, hanem szép fokozatosan hűtjük az autót.
ha pedig tényleg nagy gyakorisággal jövünk-megyünk hűtött és meleg terek között, akkor tényleg érdemes valamilyen technikai aláöltözetet hordani. felső ruházat kevéssé izzad át, nem tapad közvetlenül az emberre, illetve a 2 ruharéteg között megint van egy szigetelő levegő réteg, plusz az aláöltözet bőr felőli része elvezeti az izzadságot, van egy fajta természetes hűtő hatása is a melegben.
épület esetében is azért legtöbbször nem a 22 fokból érkezünk a 40-be, hanem valamilyen fokozatokban.
illetve itt is, ha adunk magunknak szakaszonként fél perceket oda-vissza minden esetben, akkor a szervezetünket nagy meglepetés nem érheti. meg ha a klímatelepítést, áramlás irányát is úgy választjuk meg, hogy ne pl. ne bejárati ajtó fölött legyen, 20 fokos helyiségben, akkor ez megint az utolsó egészségkárosító dolgok között van.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz baloghgabor #40592 üzenetére
azért nagyon nem mindegy, hogy mekkora a huzathatással és áramlással érkezik a hűvösebb levegő.
mekkora a mókuskerék, annak fokozata, hőcserélő.
azért abban a böszme dobozban bőven elfér ezekből az átlagtól nagyobb, plusz ha valahogy szórja is a levegőt, akkor bizony komfortosabb lehet.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz DithenS #40608 üzenetére
mondjuk szerintem itt a lőtéri kivert kutya se kíváncsi innentől arra, hogy te hogyan érzed 4 fal mögül ki-be járkálva, vagy otthon, meg milyen hőmérsékleteket javasolsz-tartasz, meg kinek. javaslom ezeket az infókat a továbbiakban családi meg baráti körben tartani.
[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
azért a kötelező 2/3 év jótállás, mint tartós fogyasztási eszközre, így több mint 1 év távlatából lehet majd érdekes lesz. ismerősöm klímás ügye (tavaly januári vétel, most április elején makkant meg, karbantartás a kettő között nem volt, kiegészítő fűtés/hűtésre volt használva) úgy néz majd bíróságon landol. mert nem úgy néz ki hogy a fogyasztóvédelemben jártas jogi képviselője meghatotta a cégvezetőt, aki azt mondja, semmi dolga vele, rá se néz, mivel több, mint 1 éve nem volt karbantartás. a jogász szerint viszont erre még nem hivatkozhat, mert neki kell bizonyítania, hogy a meghibásodást pl. épp a karbantartás hiánya okozta.
-
valakky
aktív tag
jajjmá, hát nem tudja a szent daikin, amiket szeretnél, ergo baromságot szeretnél. mit nem lehet ezen érteni? ez egy letisztult forma és szolgáltatás. wabisabi, teccikérteni?
ők ott a zaibsatsunál megmondják mi a jó, mások ezt itt tovább adják neked. minden más csak másodrendű kínai meg koreai giccs.
Shouganai, kedves Aryes-san Mono no aware.
mondjuk én is szeretek rápillantani a klímára, hány fokot mutat épp. -
valakky
aktív tag
-
valakky
aktív tag
válasz TeeJay #55216 üzenetére
a benne lévő mennyiség azért nem mindegy, mennyi marad vissza. negyedóra azért általában elég szokott lenni, hogy legközelebbi bekapcsoláskor ne tolja magából azt a jellegzetes, kicsit poshadt szagot.
heti több napos rendszerességgel használva, havonta kicsit átspricnizve ezekkel a kikapcsolás utáni fél órás járatásokkal én még nem láttam penészesedést. igaz bontani nem szoktam, csak leddel világítgatom meg a mókuskereket meg a belső részeket. talán jópár éve, 5-6 olyan év után, amikor már nem kellett szakemberes karbantartás, kellett bontani az egyik régi on/off, csak hűtőt, mert a mókuskerék nyekergett, egy csapágycsere volt, nulla penész meg koszfolt volt benne.
idény végén egy jó nagy spricnis öblítés (dettol vagy hasonlók), úgy hogy ázzon a mókuskerék (általában benyúlok egy pálcikával és forgatom szakaszosan, hogy mindenhol ússzon). várok 20-30 percet, kap egy jó adag dm-es desztillált vizes öblítést megint spricnivel, megy 1-2 órát a venti, aztán tolok neki egy fullra járatott fűtést fél órára alacsonyabb ventin, de azt csak a másikra, mert azon van. annak a belsejét se látta már szerelő szerintem vagy 7 éve.
persze lehet, meglepődnék ha szétszedné valaki.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz droti25 #55248 üzenetére
én talán valami nem korrozív zsír/olaj/gyantára való felülettisztítóval próbálkoznék, töményen, ilyen kis pumpás permetezőben. pl. akár valami autóápolási szer. aztán behatási idő után vízzel megint abban, lemosva. de szerintem bármennyire is óvatos leszel, azért össze fogod kenni a falat valamennyire alatta, ha/amikor az a sok cucc lecsöpög majd.
esetleg amit ismerek, az a STALOC szerelési tisztítószer, az spray. de hogy erre jó lenne-e?
de az tuti, hogy csak kis felületen próbálnék ki elsőre bármit is.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz Miklósbácsi #55317 üzenetére
és ha beszorzod a magassággal a 26 nm-ert, akkor mennyi is jön ki?
-
valakky
aktív tag
válasz PROTRON #55769 üzenetére
nem hát, ez a segédmunkás helyzet, amikor a kb. 2-3e ftnyi (legyen 3-4 akkor, mert infláció van, meg mert bisztosss nem legolcsóbb helyen, nagykeráron veszi meg) csőszakasz felrakása, ami mondjuk 5 méteren is max fél óra, hozza magával kb. azt a 30-40e-es órabért. per kopf.
nem azért, mert irigylem, alapvetően letojom, csak ne tekintsük már ezt a melót valami olyan kultikus dolognak, hogy most hasra kellene esnem már előtte.
nem véletlenül nem akarnak előcsövezett klímával foglalkozni legtöbbször. meg levétel-felrakásra nevetséges összegeket mondani.
kicsit mesterségesen, kicsit az éghajlat változás miatt felfuttatott szakma.[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz marcusa #55774 üzenetére
még rá a gáz amit rá kell tölteni
10 méterre, ami van benne gyárilag? aha.
ránéztem a céges belső rendelési rendszerre, fura, de amúgy ennél itt kisebb nettó árak szerepelnek. mondjuk réz cső nem, de többi olyan 10-20%. mondjuk ez nem szent klímaszerelés csak tmk.
és annyira nem túlárazott, hogy természetesen azért nem vállalnak előtelepített csövezést, mert mind annyira rossz. és nem láttam olyat kivitelezésnél (épülő szálloda), az előcsövezésre jött ki a jóember, hogy telepítenek, közölte ez így szar meg úgy szar, lehetetlen rá munkát végezni, újra meg kell csinálni, ennyiért, aztán amikor szóltak neki, hogy te küldted azokat is akik előcsöveztek, pont feleennyiért. akkor úgy zavartan elhallgatott, hogy erre konkétran enm emlékszik.
és fura módon meg tudta csinálni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Autós topik
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ettetek, ittatok?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest