Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
-
megint én
őstag
Hát, köszönöm a segítséget, én inkább űgy döntöttem, hogy 2-3 lépésban fejlesztem a gépemet. És mivel a legrégebbik része a ház, hát azzal kezdem.
Itt viszont nem tudom mit érdemes. Soka a codegenre esküsznek, de nekem nem nagyon bejövős a design, nem vagyok egy pattanásos serdülő gyerek, de valamive robosztusabb darabra vágyom. És erről mi a véleményetek?
NZXT LeXa S
Vagy
NZXT guardian
Mármint szakmailag mi a vélemény. Az, hogy jól néz ki, az tuti... xD
Tudom, hogy van saját topicja, de még ezen a héten szeretnék választ. -
kelzsoca
félisten
válasz megint én #47303 üzenetére
Sajnos itthon ezeket az NZXT házakat kevesen ismerik, tapasztalat meg talán még kevesebb
Én láttam már/szereltem is szerintem korrekt darabok.
Esetleg alternatív megoldásként a Raidmax Ninja házát mondanám, a hasonló formavilág miatt
Egyébként ezek mind az Alienware házakról lettek koppintva
-
törölt tag
válasz megint én #47303 üzenetére
Az NZXT úgy tudom én is egy minőségi márka, a Kodegány-nál biztosan jobb, de kérdezz be a házas topikba, végül is ez odavaló.
-
sanchy
aktív tag
Sziasztok!
Ismét egy kérdésem van.
Szerintetek ez a gép használtan mennyit érhet, vagyis max mennyit adjak érte. Ez smár jó lehet játékra is?
Alaplap: MA74GM-S2H
Proc: Atholon2 X4 620
Ram: 2*1 Gb 1066MhZ Kingmax
Vga: 7950Gt-512-Accelero passzív hűtés
Ház: Mercury
Hűtés: Gyári
Dvd . Lg
Winyo 500Gb WD5000AAKS
Táp: deer 400w (14cm)Előre is kösz
Mi oda megyünk be, ahonnan más csak menekül!
-
törölt tag
válasz sanchy #47306 üzenetére
10 GO TO "Mennyit adnál ezért a gépért" topik.
20 WAIT
30 PRINT "Köszi"[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Tudnátok viszonylag olcsó lapot ajánlani, ami tud X6-ot is? (integrált VGA már nem szempont mert marad a 9800GT)
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
ittakary
nagyúr
dehogyis
ne sértődj meg de tényleg elég elavult gépet soroltál fel -
sanchy
aktív tag
válasz ittakary #47311 üzenetére
Szó sincs sértődésről!
Leírtam korábban mennyi keretem van egy gépre, abból akarom kihozni a maxot, amit persze később fejleszthetek. Erre beteszek egy összeállított masinát, ami lehet hogy elavult, de fejleszthető. erre jön egy biztos nagyon tapasztalt, sokat látott ARC aki leoszt mint a x..t.
Kb. 2 éve abszolút nem foglalkoztam hardverekkel, akkoriban képben voltam, mostmár sajna nem.
Nem egy Erőművet akarok összehozni, azt a legegyszerűbb!Nem egy magánvéleményre voltam kíváncsi, hanem tanácsot akartam kérni.
-
kelzsoca
félisten
válasz sanchy #47309 üzenetére
Természetesen kifejtem, ha gondolod
Nem-nem minden gép szemét, vagy rossz, mi csak jót akarunk, és ezt sajnos az ilyen stílussal lehet nyomatékosítani.
Alaplap: MA74GM-S2H
Proc: Atholon2 X4 620
Ram: 2*1 Gb 1066MhZ Kingmax
Vga: 7950Gt-512-Accelero passzív hűtés
Ház: Mercury
Hűtés: Gyári
Dvd . Lg
Winyo 500Gb WD5000AAKS
Táp: deer 400w (14cm)Az alaplap AM2+-os és csak DDR2 ramot kezel, abból is maximum 2db modul tehető be, ami vagy 2x1gb vagy 2x2gb DDR2, az alaplapi integrált vga eléggé elavult, ezen felül nem is fontos számodra mert diszkrét vga-t tartalmazna a konfiguráció.
A processzor rendben van, mint már írtam is
Ram: Manapság játékra már a 2Gb kevés lehet, persze nem írtad milyen játékról lenne szó, azt milyen felbontáson képzeled.
Vga: Régi és elavult konstrukció, sokat fogyaszt, teljesítményét egy mai (alsó)középkártya simán behozza.
Ház: nincs mit írni róla, feladatát úgy-ahogy elláthatja
Hűtés: lásd 1-el feljebb
Dvd: talán tudja amit kell, de nem egy főnyeremény
Hdd: rendben van, írtam is
Táp: Életveszélyes emberre és gépre (ipari hulladék kategória) be sem merném vele kapcsolni a konfigurációt.Továbbá nem volt pontos ár, és felhasználói igény megjelölve, így nehéz bármi mást a gépről mondani, mint ahogy korábban nyilatkoztam
-
törölt tag
-
teknős
csendes tag
Tudom, hogy nem itt van a helye, de a masik topic nem nagyon aktiv , ráadásul ti otthon vagytok a webshopokban is.
Az lenne a kérdésem, hogy a Benq G2420HDBL monitort, hol tudom megvenni a legolcsóbban, 3 napos pixelgaranciával?(tudom hogy most nem nagyon van az országba,de én előre tervezek)
Köszi
TeKi
-
törölt tag
válasz sanchy #47314 üzenetére
A "néha néha játék" 50k-ból nem kivitelezhető, még anélkül sem igen jön ki gép 50k-ból, esetleg egy lga775-ös, de azt meg nem ajánlanék.
LAP: ASROCK K10N78FullHD-hSLI R3.0 4xDDR2 AM2+ 14k
CPU: AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOKSZ 13k
RAM: Kingmax DDR2 1GB 800 Mhz 6k
HDD: HITACHI 320GB 7200rpm 16MB SATA2 10k
VGA: integrált GeForce 8200
ODD: NEC AD-7243S fekete 1év gar: 5k
TÁP: Chicony Hipro 380 watt oem 5k
HÁZ: ASUS TA-K12 fekete 5k
TFT: ARCTIC COOLING F12 házhűtő hátra 1k
össz: ~ 60kA fenti gép egy AM2+ -os fejleszthető platform. 4 db RAM slot hely van benne, 8GB-ig is mehet bele memó. Az alaplapon egy Full HD filmlejátszásra alkalmas IGP van. Ha játszani is akarsz később vegyél bele egy hd4670-et vagy 9600gt-t, használtan is vannak 10k felett vmivel. Ha tudsz venni pl. egy használt HDD-t 5k körül, azon spórolhatsz. Procit tekintve akár 4 magos Phenom 955-ig mehet bele később bármilyen.
Árak Ipon-ról.
(#47316) teknős: www.argep.hu, www.olcsobbat.hu, www.depo.hu
DigitalTrend, 46600 Ft (pixel garra kérdezz rá)[ Szerkesztve ]
-
ankaz
tag
Sziasztok,
A gépem fejlesztésén töröm a fejemet, és kikérném a véleményeteket. Ez a jelenlegi konfigom, szerintetek várjak még, vagy érdemesebb lenne már most lecserélni? Mivel játszom is ezért mindenképpen valami nagyobb teljesítményű dolog érdekelne, azonban szeretném az egészet csendben tartani.Foxconn P43A(-S)
Intel Core 2 Duo 6750
2x1gb Supertalent
Galaxy 8800Gt
Chieftech 500AB A - amennyiben elég akkor maradhat, de néha +3x1TB hdd is rajta lógAmi marad:
WD Caviar Blue WD5000AAKS
Thermaltake Shark ház
optikaKöszi a segítséget előre is!
-
törölt tag
válasz sanchy #47318 üzenetére
Engem is fel akarsz idegesíteni?
Kelzsoca már leírta résztelesen miért vacak az a gép, lényegében összedobáltak régi és veszélyes alkatrészeket, néhány jobbal. Vki meg akar szabadulni a régi szarjától és ezt el akarja adni egy 4 magos Athlon-nal. Ennyi a történet.
Ha neked egy deer tápos gép a vágyálmod, vedd meg, engem nagyon nem érdekel hogy 1 nap majd még a függönyötök is be fog gyulladni tőle
Egyébként a gép megvehető, csak pár alkatrészt ki kell cserélni benne, főleg a tápot. Pl. próbáld lealkudni az árát 5k-val, hogy neked nem kell a Deer táp, meg próbáld lealkudni a videókarit is, neked az sem kell, mínusz újabb 5-7eFt
Mennyi egyébként az ára? Lehet-e a fentiek szerint alkudni a gyerekkel? Deer tápért 1Ft-ot sem adnék az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
sanchy
aktív tag
válasz #98593280 #47323 üzenetére
Nem érzékenység. nem akarok vitába szállni, mert nem tudok. Biztos igazatok van a táppal kapcsolatban, meg mindenben. Jobb minőségű táppal is megeshet hogy elszáll, mert ugye Murphy dolgozik rendesen!
És kösz az építő kritikát!
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz sanchy #47327 üzenetére
Saját és a géped felelősségére hajthatod a konfigurációban említett táppal, de erősen nem ajánlott
Amennyiben megvásárolod a konfigurációt és a táp is marad, legalább egy túlfeszvédő hosszabbítót használj mellé, ezzel is picit biztosítva az amúgy mindenféle védelem nélküli tápot
-
ankaz
tag
válasz #98593280 #47326 üzenetére
A táp most lesz egy éves, "talán" még bírja egy kicsit.
Az eladott cuccok árát reményeim szerint 150k körüli összegig tudom kiegészíteni. Általában több évre előre veszek meg valamit, tehát ha kicsivel többért jobbat kapnék akkor még az is beleférhet.Igazából Intel - AMD téren elég bizonytalan vagyok, nem tudom melyiket válasszam. Illetve persze a lapból mit.
Még egy kritérium, bár gondolom ez ma már alap, a vga-n legyen hdmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sanchy #47327 üzenetére
Megeshet, de míg egy FSP, Corsair jó minőségű táppal az 100-ból kb. 1x esik meg 5 évente, addig egy vacak deer, kodegen hkc ajtókitámasztóval bármikor lehet pukkanást demózni, csak el kell rajta engedni egy prime95 small-fft tesztet, esetleg furmarkkal, hogy biztos legyen
(#47329) ankaz: Tehát 150k lenne LAP+CPU+RAM+VGA -ra. Kérdés még azt elfelejtettem, milyen a felbontása a TFT-nek, tehát hol akarsz játszani, full HD-ben is, vagy vmi kisebb?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
AMD: HD5850 Full HD felbontásra:
LAP: GIGABYTE GA-MA770T-UD3 20k
CPU: AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition 36k
RAM: 2x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 26k
VGA: ASUS EAH5850/2DIS/1GD5 1G DDR5 PCIE 69k
össz: ~ 151kÁrak Ipon-ról.
INTEL: ugyanarra
LAP: ASRock LGA-1156 P55M Pro 2 év gar: 22k
CPU: Intel Corei5 Quad I5-750 BOX 3 év gar AKCIÓ: 44k
RAM: 2x DDR3 RAM 2 GB/1333 Kingmax 3 év gar: 21k
VGA: Gigabyte Radeon HD 5850 1 GB DDR5 3 év gar: 65k
össz: ~ 152kÁrak Gianni-tól.
i5 előnye: pár %-al gyorsabb, kevésbé fejleszthető. 6 magos proci ide nem jön, de pl. 2-3 évre tökéletes választás, ha gari lejárta előtt úgyis eladod a gépet vagy egy részét. Kicsivel kevesebbet fogyaszt mint a Phenom.
AM3 előnye: fejleszthetőbb platform, mint az 1156 foglalat. AM3-ba pár héten belül érkezik a 6 magos Thuban AMD proci, amely 200$ lesz csak, ellentétben az Intel 6 magos 1000$-os árával és a jelenlegi i7-920-at pl. veri teljesítményben.
Mindkettő gép tökéletes, főleg játékra. Személyes szimpátia és az említett dolgok amelyek fényében Neked kell eldöntened melyik ami kell.
Jelenleg 1333-as ram-okat írtam a konfigokba, ha tuningolsz, akkor ajánlott pl. 30eFt magasságában GeIL 2x2GB-os KIT-et venni, ami hűtőbordás, 1600 Mhz-es és esetleg jobb időzítéssel is rendelkezik (CL8 v. CL7).
22-24 colos TFT biztosan Full HD felbontású lesz, ha nem akkor is olyant válassz szerintem, azt érdemes. Ilyen TFT-hez a fenti 2 konfig bármelyike kiváló.
Gyári cpu hűtőt a dobozos kiszerelés tartalmaz.
Tuning esetén egy CM TX3 minimum ajánlott, vagy Hyper 212 Plus, ami 12 centis. 4 és 7k.Gianni-nál egyébként az OEM hűtő nélküli i5 olcsóbb 2k-val, tehát ha egyből veszel egy TX3-at ezzel, akkor csak 2k-val lesz több a teljes konfig:
CPU Intel Corei5 Quad I5-750 OEM 1 év gar AKCIÓ: 41.990,-
(Mondjuk ezen csak 1 év gar van így, de procinál nem szokott gond lenniCoolerMaster TX3 cpu hűtő: 4000 Ft[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy emléxem itt egy hozzáértő múltkor a Genius termékeit ajánlotta webkamerákat illetően, szóval pl. ez?
GENIUS iSlim 321R , 5200 Ft, 640x480, USB2, 30FPS, 360 fokban forgatható.[ Szerkesztve ]
-
a000
őstag
Van egy kérdésem.
Érdemes megvárni a thuban procikat, vagy vegyem meg az i5-öt? nekem nem sürgős, de gondolom a thuban odakeni majd, ezért 1-2hónapot még várni megári.Szerintetek?
-
jeni
félisten
-
törölt tag
Csak pár hetet kell várni, lehet h érdemes, mert az i7-920 -at is odaveri a Thuban
-
dbala
tag
Hello
Adott egy gép, amiről ennyit tudok:
-alaplap: Asus P4PE-X
-CPU: Pentium 4 1,8GHz
-memória: 512 MB
-videó kártya: ATI Radeon 9200SE
Nem tudom milyen táp van benne, holnap talán meg tudom nézni.A lényeg az, hogy szeretném kicsit felturbózni, mert eléggé lassú. Mikor bekapcsoljuk perceket kell várni, hogy betöltsön minden és használható legyen. Sokszor még a filmek is szaggatnak rajta.
Amire használva lesz a gép az internetezés, film nézés, office alkalmazások szóval semmi extra, néha pár rajz CAD-ban.
Ár amire gondoltam az olyan 30ezer lenne. Tudnátok ajánlani valami alaplap, videó kártya és memória kombót ami belefér ebbe az árba és szerintetek jó párosítás.
Szükség lenne videó kártyára is vagy jó az alaplapi integrált? -
törölt tag
30k nagyon kevés, kb. ezt tudtam összeszedni:
LAP: Gigabyte GA-M61-PME-S2 AM2+ 2xDDR2 3 év gar: 10k
CPU: AM3 Athlon2 X2 240 BOX 3 év gar: 13k
RAM: DDR2 RAM 2 GB/800Mhz Samsung 1 év gar: 9k
VGA: Integrált GeForce 6100
össz: 33kAz alaplap minden AM3-as procit is támogat.
Bár ez jobb lenne, csak ez nincs Gianni-nál, mert ezen 4 db RAM slot van:
ALiveNF7G-GLAN AM2+, GeForce 7050, 10400 FTÁrak Gianni-tól.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz megema #47343 üzenetére
Igen, de 1 grafikon nem minden, majd ha hivatalosan megjelenik, és rendesen kitesztelik őket, akkor mindenki okosabb lesz.
Egyébként elvárható lenne már hogy az AMD odavágjon az Intelnek, és végre normális árverseny alakuljon ki, hogy mi végfelhasználók is jól járjunk végre
-
agemate
addikt
Sziasztok!
Egyik családtagomnak sikerült elbarmolnia a routert, miközben Ubuntut telepített a laptopjára, de most közvetlenül modemről sikerült csatlakoznom a hálóhoz
Visszaolvasgatva megálltam az újra-meg újra felvetődő táp-problémánál és lenne egy észrevételem. Egy 775VM800+925 Pentium D, GF6600, 512MB, 2xHDD, DVD gépet vitt egy 280W-os Deer táp bő három évig, a tápot már akkor is használtan kaptam, miután leégett a Codegen. Azért írok erről, mert igenis az általam birtokolt típusban DR-C300ATX van védelem, hiszen DVD írásnál, nagyobb terhelésnél, melegben mindig lekapcsolta a gépet. Természetesen ettől még a nem ajánlott kategóriába sorolható, hiszen harmatgyenge 12V-on, és valószínű, hogy sok más típusnál védelemről szó sincs
Tápon ne spóroljon senki, ha mindenképp olcsó, Chicony Hipro 380W vagy Delta.
Jut eszembe Delta, tulajdonomba került egy HP Vectra VL típusú PIII-as gép, amiben lassan 10 éve egy 80W-os Delta táp tevékenykedik. Ha van rá igény, írok valamit a masináról Logoutra. -
Ponya
csendes tag
Sziasztok!
[link] innen érdemes gépet venni? Igazaból core i7 920, 4Gb RAM, radeon 5870, 1,5 TB HDD 229ezer + áfáért megéri nem?
-
törölt tag
Igen, innen minden idiótának érdemes vásárolni! Főleg őket várják. Mivel nekünk hozzáértőknek eszünkbe sem jutna ilyen szenny boltokban vásárolni.
"I7 PC GIGABYTE QUAD EXTREME HURRICANE GAMER INTEL PENTIUM QUAD CORE I7-920 socket 1366 64Bit, .
4096MB DUAL CHANNEL DDR3RAM
1500 GB 1 TERRABYTE SAMSUNG SATAII HDD
ATI RADEON HD5870 DDR5 1024MB DVI/HDMI kimenet,Directx 11, PCI-E
20X DVD +/- RW Lightscribe Dual Layer dvd iró (SATA II)
int 7.1 audio , USB 2.0
10/100/1000 Lan + WIFI LAN
4db SATA RAID
10db USB 2.0,2db elõlapi USB 2.0 ,Fire-Wire csatlakozó ,Fekete-ezüst ATX ház Nagyméretû Szines LCD kijelzõvel"Néhány comment: Hurricane, ez már az elején a nevetséges parasztbutító kitaláció
64 bites, ezt kiírják az idiótáknak, hogy biztosak legyenek bennem, hogy ez még a 64 bites windows-hoz is jó A kedvencem: Dual Channel, ez kell ám az i7-be, TriKIT, áhh dehogy paraszt, minek az neked? Alaplapról tápról gőzünk sincs mit kapunk, biztos 650 wattos HKC-t vagy effélét220 + áfából korrekt i5-750 gépet lehet összedobni, i7 meg amúgy is felsleges játékhoz.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest