Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
Aktív témák
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz tomcsi23 #34453 üzenetére
Szia!
Megkerestem az előzményeket, és látom, hogy neked bőven elegendő lesz az IGP. A vinyós bakiért meg bocsi, mellé kattintottam az összeállításnál, aztán meg ctrl+c-ctrl+v. Még jó, hogy nem vetted meg, és most elfogyott. Remélem másoknak nem adtam véletlenül ilyen false tanácsot.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
tomcsi23
veterán
válasz vzsryl #34454 üzenetére
Ok, semmi gond.
Az lenne még a kérdésem (a rendelés kellős közepén ), hogy
ez mennyivel lenne érdemesebb: AMD Phenom II 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Edition, mint az eredetileg ajánlott AMD Phenom II 705e 2.50Ghz AM3 BOX proci? Mert árban még olcsóbb is. Nem okoskodás, csak hátha akkor még nem volt a listán....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
pokol ura
senior tag
válasz Marcibarath #34446 üzenetére
nyugodtan rakhatsz rá win7-et is
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Carpio
tag
Sziasztok!
Egy AM3-ra épülő konfigot (bill+egér+monitor nem kell) szeretnék kihozni 100e-ből.
Főként Starcraft2 és Dio3 alá kéne meg egy-két régebbi játék, semmi komoly. Egyébként netezésre. Fontos lenne, hogy csendes legyen!
Monitorom 19"-os (1280*1024)Köszi
ui.: Core2 is szóba jöhet, bár a jövőre nézve az rosszabb választás
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
gugcsi
csendes tag
Hi,
Ùj gép vásárlása elött állok és szeretném kikérni a véleményeteket a kiválasztott konfigról.
A gépet játékra és CAD tevékenységre használnám.
Íme az alkatrészek:
- ASROCK sAM3 M3A785GMH/128M -lap
- AMD AM3 Phenom™ II X3 720 BOX Black Edition -proc
- COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP -prochütö
- Kingmax DDR3 1600MHz 2048MB DDR3 CL7 X2 -mem
- FSP Everest 500W Active PFC Mod. -táp
- GIGABYTE GZ-X5 Fekete -ház
- Hitachi SATA2 500GB 16MB Deskstar 7K1000.B -vinyó (rendszernek)
Ezekre a keret kb. 110-120e
Monitor 22" vagy inkább 24" lenne a jóárusított IPS-böl ha malyd lesz és beválik.
Videokártya pedig 5850 van tervben kicsit késöbb.Elöre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Mi a helyzet a procik piacán, hogy pl a Amd phenom 810-es drágább, mint a 920,945 ös társai?
(nem csak az ipon-on)F.K.T.
-
gabo89
senior tag
válasz Carpio #34461 üzenetére
Szia!
ASROCK M3A770DE 1 db 16.681 Ft
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOX 1 db 13.713 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 1 db 11.896 Ft
SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 HDMI BSP PCIE 1 db 26.112 Ft
HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 1 db 11.500 Ft
NEC AD-7241S fekete 1 db 5.563 Ft
ASUS TA-B12 1 db 7.300 Ft
GIGABYTE Superb 460W 1 db 9.042 Ft
101.806 Ft
ipon.huHa tudsz még rádobni, akkor a ház coolermaster 335 legyen, mert ebben halk 12cm ventilátor van. Az asusban elvileg 8 cm-es, és hangos.
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
CHIPman
nagyúr
válasz Carpio #34470 üzenetére
1: A Dual Channel miatt lenne jobb a 2x1GB, nem a proci miatt.
2: Ha az ASRockban nem bízol, akkor az MSI-ben se tedd. A Gigának meg nem túl jó a supportja.
Ez már nem a régi ASRock, és az MSI-nek is voltak turpisságai mostanában, bár Dragonben már kinőttek belőlük.hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
vzsryl
nagyúr
válasz gugcsi #34469 üzenetére
Ha játékra is használod a gépet, és fogod is, akkor mindenképp vedd meg a HD5850-et, mert nagyon erős és fejlett. A CAD miatt meg dobj be egy 10k-s Nvidia-t, majd rakd fel a Win7-et, és kész is.
Ha+10k-t rászámolsz a VGA-ra a +1db kártya miatt, még akkor is jobban megéri, mint 1db erős Nvidia-t venni. A win7-et meg azért írom, mert az már tud egyszerre több VGA-t kezelni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
gabo89
senior tag
válasz Carpio #34470 üzenetére
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 20.138 Ft
MSI 770-C45 18.260FtMemóriából egy modult vegyél, hogy minél több szabad slottod maradjon. 4 Gb-ra könnyebb bőviteni, ha már van 2 giga ramod, és megmarad a dualchanel. 2x1 gb-ról 4 gigára elvesztenéd a dualchanelt, és nem maradna több szabad slottod.
indul a sörös aludni
-
őstag
-
Mall
csendes tag
Hi!
170 ezer forintom lenne kb egy gépre. Jelenleg Notebookom van (Asus A7k), ezt adnám el és tennék hozzá valamennyit. Tehát nincs monitor, ház, táp se. Ami van: egér, billentyűzet, headset.
Főleg gamelésre és filmnézésre kellene, így egy minőségi 22"os monitorra gondoltam, emellé kéne a maradékból összerakni a konfigot.
Kérdésem az lenne hogy egy ilyen géppel (tehát kb 125 ezer forint) meddig lehetne kihúzni fejlesztés nélkül, és mennyire vinné az újabb gameket (főleg Dio3, Sc2). Mert ha egy ilyen konfig hamar elévül, megfontolnám, hogy gyűtjsek még rá és addig a laptopot használjam.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Tibitabi
tag
Sziasztok! Szükségem lenne egy komplett gépre. Intel és AMD között vacilálok.
Intel Dual Core E6500 LGA775 2.8 GHz FSB:1066MHz L2 Cache: 2MB Alaplap: MSI G31M3-F Memória: 2Gb DDR2 800MhzAMD Athlon II X2 250 AM3 3Ghz L1 Cache: 128Kb L2 Cache: 1000Kb Alaplap: MSI GF615M-P33 Memória: 2Gb DDR3 1333Mhz
Az alaplapok nem tudom, hogy tartalmaznak-e elég kártya helyet számomra!? Szükségem lesz egy videókártyára, egy Firewire kártyára / ahogy olvastam a Firewire kártyák PCI-osak, viszont ezek a csatlakozók PCI Express-ek.. Ettől még lehet hozzá csatlakoztatni? / Szükségem lesz-e a mostani Sound Blaster 5.1-esemre, mert ezekben alapban van 7.1 illetve 6.1kimenet. De, hogy effekteket/pl.:visszhang/ is tartalmaznak-e Creative szerű chip-el?
Videókártya: MSI 4350 1GB DDR2 (R4350-MD1GH) vagy MSI 9400GT 1GB DDR2 (N9400GT-MD1G)... Rengeteg grafikus kártya van és nem igazán látom köztük a különbséget. Nekem a gép játékra kellene. Esetleg valami drágább VGA kártyára van szükségem?
DVD írónak egy Sony 7240S-OB-OEM et választottam. / Van valami jobb? /
Egy új HÁZ-ra is kell! Viszont nem tudom, hogy bármelyikbe jó lehet az Intel vagy akár az AMD cucc is? Illetve szükség van-e pluszba ventillátorokra vagy bármi másra? -
gugcsi
csendes tag
válasz kelzsoca #34478 üzenetére
talán mert nem rossz az ár/érték arányuk...az igaz, hogy sokan ajánlanak az Ipon oldaláról de ez azért is lehet mert nem rosszak az áraik/kínálatuk, hozzáteszem nem is a legjobbak. Az ilyesfajta um. reklámozásról nem kívánok véleményt nyilvánítani de meggyözödésem, hogy a segítséget kérök nagy része tényleg csak az alkatrészek kiválasztásában kér segítséget ezután pedig döntse el mindenki maga, hogy hol mit és mennyiért vesz meg.
-
carrot
tag
válasz Tibitabi #34481 üzenetére
Szia,
1. Írj egy ár keretet.
2. Néhány dolgot tisztázni kell: AMD AM3 rendszert szoktunk ajánlani a jövőbéli fejleszthetőség miatt. Intel 775ös tokozásba már nem jönnek új processzorok, AMD AM3-ba viszont lesz sok új. Ha csak játékra kell, akkor a videokártyák, amiket írtál harmatgyengék, persze nem tudom mennyit szánsz az egészre.
3. Ha játékra kell, tudnod kell, h ma még sok játék 2 szálas ergo 2 magot használ ki, van persze ami már 4et is, de elenyésző. Keret függvényében létezik olcsó de jó négy magos amd proci is.
4. Nec/Pioneer DVD írok pl. jobbak.
5. A házakba belefér intel is amd is. Most ennyi.
Szerk: mindig ajánljuk a topic visszaolvasását, mert rengeteg hasznosat tudsz meg, mi meg nem ismételjük egymást.[ Szerkesztve ]
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új gépet 100.000 Ft-ért.
Játékra és HD filmnézésre használnám.
A legfontosabb hogy halk legyen amennyire lehet, és fejleszthető pár év múlva is.
(Proc. és memória csere.)Mindenre szükségem lenne (Ház, táp, alaplap, proc., proc. hűtő, memória, bill., egér)
Ha belefér a keretbe akkor VGA kártyát is szeretnék (Most HD2600XT PCIe van), de fontosabb egy jó minőségű alap konfiguráció.
Monitort mit ajánlotok (22" 16:9 HD felbontás)? Ez kereten kívül, mert gondolom nem fér bele.
Segítséget előre is köszönöm.PSN: sirarcheer
-
carrot
tag
válasz sirarcheer #34485 üzenetére
Szia,
Nemrég ajánlottak hasonlót. Itt a háznál sok variáns lehet, igaz több, de ez is jó.
Keretben van egy jó videokártya is. Monitort inkább a milyen 22" topic-ban, de viszonylag jó árban G (ha van rajta DVI) és E szériás Benq-ek, jó vétel. Ha találsz G szériás DVI-s Benq az kb 38k.[ Szerkesztve ]
-
redstar16
tag
Üdv
Gondoltam feldobom ide a kérdést kíváncsi vagyok, hogy a kívülállók objektíven mit mondanak a dilemmámra.
Megjelent a Lynnfield platform és rendesen eljátszottam a gondolattal, hogy cserélek egy alaplap+proci+memória hármast.
130+ból tudnék szerezni egy i7 860-ast ASUS P7P55D alaplappal (azért ez mert nincs szükségem SLI-re és az egyéb csiribirkre ami a Deluxon van +20k-ért) és Mushkin XP3 Ascent 2x2GB 2000MHz CL8 -as rammal.Jelenlegi konfigom: E6300as 3,5Ghz ketyeg alapfeszen egy 1 hete beszerzett Gigabyte EP45-UD3LR-ben 4x1GB Geil 1066-os BlackDragon mellett.
Volt előtte Q6600-am is de eladtam mert úgy éreztem nem használtam ki. Lapot azért vettem egy hete mert kellett a RAID vezérlő gyorsban. Előtte egy Asus P5Q-SE volt (ebben ment a Q6600 is 3,5Ghz-en szintén. A gépben van egy szeretett eVGA 8800GTS OC még 8 év garival. Visszasírom az Asust mert kb 10szer gyorsabban bootol mint a jelenlegi Gigabyte. Van 3HDD-m raid0-ban 350MB/sec olvasási sebességet produkálnak. A Win7 hamarabb betöltődik miután az alaplap átadja magát az OS-nek mint maga a post screen folyamata az alaplapnak. Vicces...
Szóval az a helyzet, hogy nagyon szeretnék játszani, de nem igazán lenne rá időm...
VGA-n ezért nem is ketyeg az agyam még (egyébként is várnék picit az nVidia válaszára).Amire használom a gépet az a munka ami webfejlesztést takar. Néha szoktam videót vágni, de kb. ennyi.
A nagy kérdés: ti váltanátok?
Mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mivel lenne gyorsabb a gép.
Olyan típusú ember vagyok aki nem szereti feleslegesen elszórni a pénzt kihasználatlan dolgokra és ezért nem tudom mi legyen... Már többször úgy voltam vele, hogy jó letojom az egészet és megveszem aztán max eladom...Segítsetek
T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
-
sirarcheer
senior tag
válasz carrot #34486 üzenetére
AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX 15.850 Ft
ASROCK M3A770DE 16.682 Ft
COOLERMASTER RC-500-KKN1 Sileo 500 Fekete 16.125 Ft
GIGABYTE Superb 460W 9.041 Ft
HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 11.500 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 11.896 Ft
LOGITECH Internet 350 Fekete 3.112 Ft
LOGITECH RX1000 3.500 Ft
NEC AD-7241S fekete 5.562 Ft
FIZETENDŐ ÖSSZESEN: 93.269 Ft
Köszi a listát, kicsit változtattam rajta.
A ház jó [link]?
Halk processzor hűtőt tudsz ajánlani, vagy nem szükséges?[ Szerkesztve ]
PSN: sirarcheer
-
carrot
tag
válasz sirarcheer #34489 üzenetére
Nem azt írtad, h játékra is, de te tudod mi akarsz, mert látom kidobtam a VGA-t? A ház jó, bár ha ennyiért veszed akkor inkább ez, de nem muszáj. Ha nem lesz tunning nem látom értelmét külön hűtőre költeni a pénzt. Ha igen mondjuk ez. Itt is a határ a csillagos ég, van halkabb is, de drágább.
szerk: rendben.[ Szerkesztve ]
-
Marcibarath
csendes tag
Sziasztok! még mindig nem érkezett meg az a kábel amit rendeltem, egyszer majd ide ér.
mindegy, enélkül bekapcsoltam a gépet és ezt láttam a monitoromonhttp://kepfeltoltes.hu/091015/hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
akkor tényleg csak ez a kábel kel neki ugye? a választ elöre is köszi
-
kelzsoca
félisten
válasz Marcibarath #34494 üzenetére
Igen, ezt írja!
-
velvet7
tag
Hali!
Szeretnék segítséget kérni, egy gépet kéne összerakni, monitorom van, gépház van, mindenem van csak gép kell, tehát egér, bill is van.
Keret 200ezer, de azért ne pont annyi legyen, kicsit kevesebb.
Kikötés: Videókártya (Gigabyte/ASUS/Gainward) Nvidia GTX 295 1792MB (100.000FT)
Ram:3GB DDR2(!!!fontos az alaplap miatt!!!)(az már van ezért nem kerül semmibe)
azaz a keret 100.000FT videókarival együtt.Köszönöm!
Ui.: Ha lehet egy DVD írót is szeretnék, de lehet hogy megdobja az árát, majd meglátom.
[ Szerkesztve ]
-
Marcibarath
csendes tag
Sziasztok! megvan a kábel, bekötöttem működik! egykis segítséget szeretnék kérni, bios-szal kapcsolatban hogy ez igy jó ahogy van vagy jel e valamit csinálnom, apropo a processzorom 64bites akkor 64 bites oprendszer is kel vagy elég ami van. mert most csak egy hétköznapi oprendszerem van, ha hülyeséget írtam bocs de meeeeeeeeegy.
képek a biosról
http://marcika.weboldala.net/kepek/bios1.jpghttp://marcika.weboldala.net/kepek/bios2.jpg
http://marcika.weboldala.net/kepek/bios3.jpg
-
kelzsoca
félisten
válasz Marcibarath #34498 üzenetére
Minden teljesen jó, esetleg a boot sorrendet állítsd át, hogy a HDD álljon az első helyen!
Nem kell neked 64 bites rendszer, elegendő ami most van 32 bites is!
A 64bites akkor lehetne érdekes ha 4Gb memóriád lenne, mert mondjuk a 32 bites rendszer már nem képes kezelni ekkora mennyiséget!
-
Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest