Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
-
Nyx89
aktív tag
válasz babo91 #21949 üzenetére
Az elgondolás jó.
Lap helyett ha szeretnél tuningolni inkább MSI KA790GX.
Memó lehet Kingmax , OCZ , Corsair , CSX , Mushkin stb.
Táp:4 maghoz tuningnál illik a Corsair HX520 , CM Real Power 520.(Csütörtök PhenomII Hivatalos megjelenés , várj még picit )
(#21952) Haas01:
1.Nem olyan jó vétel az , alapórajele a Phenomnak magasabb, tuningolhatósága sem jobb mivel alacsony a szorzója.
2.Nem feltétlen van ez így, de ha mutatsz nekem olyan tesztet ahol legalább 10%ot ver az 1066os ram a 800asra , emelem kalapom.(Kb. ennyi az ár differencia)
3.Giga hype az megy , de ha utána olvasol az egyik legjobb lap phenom ala a 790GX chipsetes MSI szériából való.[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
Aki rendelt mar az ipon.rol, mondja mar meg hogy hany nap alatt erkezett meg?
gyorsan dolgoznak? megrendelem és másnap már postázzák is és harmadnapra mar ittis van?[ Szerkesztve ]
üdv
-
babo91
csendes tag
nagyon thx az ötleteket ajánlatokat ( ja tényleg nem irtam le elég sok dolgot és bocsi is ezert igaz most olvastam el először az első oldalt xD ) az ötleteket szerintem használni is fogom ;) thx
[ Szerkesztve ]
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Új gép vásárlását tervezem mostanában. Tudnátok írni egy olyan konfigot (monitor, billentyű egér nélkül) ami kijönne 100.000 Ft-ból és lazán elfutna rajta a GTA IV? Játékra szeretném használni majd a PC-t. Annyit szeretnék még, hogy olyan alaplap meg videókártya legyen benne ami támogatja azt, hogy egyszerre 2 db vidikártya legyen benne (SLI talán?).
DVD írom az van.
Köszönöm előre is! -
Haas01
tag
Itt a gond, hogy nem csak az órajelet kell nézni egy procinál.
Tessék egy teszt, itt egy 2,3-as 4 (Phenom 9600) magos AMD van, nézd meg mit vernek rá a hasonló órajeles intelek (Q6600 2,4) játékoknál: [link]
Ezért is van, hogy messze nincsenek egy árban a hasonló órajeles intelek és amd-k.
-
Haas01
tag
válasz Anulu79 #21956 üzenetére
MSI P35 Neo2-FR
menny: 1 db
egységár: 25.884 FtINTEL Dual Core E5200 2.53GHz 775 BOX
egységár: 19.500 FtKINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz
menny: 2 db
egységár: 2x 5.556 FtGIGABYTE GZ-X1 Fekete 460W
egységár: 13.992 FtWD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
egységár: 11.820 FtGAINWARD 9689-BLISS HD4670 512MB DDR3 PCIE
egységár: 20.568 FtÖsszesen: 102.876 Ft
Mért fontos a 2 video kártya támogatása, ez így +4-5k? Így nem valami erős video kártya megy bele viszont. Esetleg az egyik RAM-ot le lehet szedni és átrakni azt a pénzt VGA-ba, mert RAM-ot később is tudsz venni utólag.
-
roxan
senior tag
Szia!
Integrált Quadros alaplapot nem igazán találok, de lehet, hogy rossz helyen kerestem.
Létezik Asus-nak Nvidia Quadro Certified lapja, amihez jó választás lehet a Quadro kártya.De, amit kérdeztem: a belépőszintű quadro/firegl, 25-30,000 Ft-os kártyák is már jobbak, mint a "gamer" kártyák?
Pl hasonló árban van:
Nvidia Quadro Fx 370
256Mb memória
64 bit memória interfész
6,4gb memória sávszélesség
Opengl 2,1
DirectX 10
Nvidia CUDA párhuzamos processzor core 16
Shader modell 4Nvidia 9600 GT
512Mb memória @900MHz
256 bit memória interfész
57,6gb memória sávszélesség
Opengl 2,1
DirectX 10
Nvidia CUDA támogatás
Processzor core 64Üdv, Rox
-
okib4100
aktív tag
Bonzsur
2 év kihagyás után újra rászánnám magamat asztali gép vételére. Igazából nagy igényeim nincsenek, játék nem lesz, tuning nem lesz, az alap dolgok mellett HD tartalmakat kell vinnie, meg mivel nem 1-2 évre veszek gépet (a régi AXP 1700 konfigom 4,5 évet ért meg) lehetőleg ne a leginkább lowend megoldás legyen. Ami talán még fontos lenne, h reális lehetőségeken belül minél halkabb legyen.
Amit így elöljáróban néztem:
lap: Gigabyte MA78GPM-DS2H
cpu: Athlon 64 X2 4850E
ram: 4gb kingston (filléres dolog, meg pista bá alatt az Isten ramja se elég)
hdd: WD 500GB 16MB
odd: Pioneer DVR-216D
ház: Gigabyte GZ-X1eddig lenne meg, ami érdekelne, h :
- ehhez milyen cpu hűtés és táp lenne ajánlott zaj (ill. csend) orientáltan?
- intel vonalon mi lenne még lap/cpu fronton ebben a kategóriában?Persze minden egyéb javaslatot is megköszönnék.
PS. keret max 110-120e, de nem muszáj teljesen elkölteni (ez eddig 80-90 körül van amit fentebb írtam)
[ Szerkesztve ]
2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.
-
apuc
őstag
-
cucka
addikt
Én rászánnék gépenként még 5 ezer forintot, ennyi lenne a felára egy alap MSI g31 alaplapnak + 2 magos, 2ghz-es celeron-nak (E1400).
Tudom, hogy irodai gép lesz, de ott is előfordul, hogy sok taszk van nyitva egyszerre, akkor meg már jól jön az a plusz mag, szerintem megéri a felárat, ezen kívül a plusz teljesítmény miatt több ideig lesz megfelelő a gép teljesítménye, szóval hosszú távon megéri.. -
aktív tag
Csá quad alá keresgélek jó lapot,van ddr2 2*1gb ocz 1150mhz-es ramom,váltsak ddr3-ra vagy nem?Giga p45-ds3 -at nézegetem van valakinek,tapasztalatok?főleg tuning szinten?
**Kedvenc állatfajom a napokig nem válaszoló de minden nap többször belépő majmok !!!**
-
Haas01
tag
válasz okib4100 #21963 üzenetére
Én inkább Intelt ajánlanék:
- GIGABYTE GA-EG43M-S2H lap -1e (ha HD-zni magasabb felbontásba szeretnél pl. 19xx, akkor az integrált VGA-at nem ajánlom annyira, inkább GIGABYTE GA-EP35-DS3 lap -2e és egy GAINWARD 9467-BLISS HD3850 512MB DDR2 PCIE +18e)
- E5200 proci +3e
- Most 500-as WD vinyot nem vennék, vagy 320-as ami -6e, vagy 640-est ami +100 Ft
- Kingston, helyett inkább Kingmax-ot vennék
- ha már pont ezt a házat választottad, akkor már itt a sokszor ajánlott táppal együtt, amin -4e-t takaríthatsz meg. -
As012
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam egy (fél) gépet, jó ez így játszani?Gigabyte ep43-s3l
Intel E5200
Sapphire 4830 512 DDR3
Kingmax 2 x 2Gb 1066 DDR2[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Majdnem...
A 2x2-es Kingmax ramok CL6-osak javarészt (amiket Mo-n kapni), ami eléggé lomha tud lenni és még a P45-ös laptulajoknak is okoz fejtörést.
Inkább 4x1-es felállást javaslom, illetve márkásabb 2x2-es memóriát (1066 CL5) pl itt a PH-n találsz az apróba újonan Ősembernél.
A proci tökéletes választás, mivel tudásban a lap passzol hozzá, lehet, hogy egy E8xxx-nél nem tudnád a prociból a maximumot kihozni, de az 5200-ból biztosan.Haas01: Jó ez a lap is, alacsony FSB-s procikhoz, valamint PCI-E 2.0 és ICH10 ketyeg rajta...
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz szmolcsi #21986 üzenetére
500 felett mennek jóval, bár az előnye csak yorkokkal, wolfokkal jön elő.
Nálad szerintem FSB Wallos a proci, Quadok nem mennek átlagban 470-480 fölött, vannak jó darabok, amik mennek 500-510-et is de ritkák és inkább Yorkoknál csak.
Kentsfield topikban csak 2-3-ról tudok.. -
sti10p
senior tag
Az én jelenlegi konfigom valószínűleg a legramatyabb a ph-n: 1.7 Celeron, FX 5200, 512 MB RAM.
De már tudom milyet akarok venni :
Asus P5Q alaplap 30 552.- Ft
Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz 2 MB cache BOX proci 20 460.- Ft
ASUS PCIE EN9500GT MAGIC 512MB VGA 19 596.- Ft
Cooler Master Real Power 520W M520 aktív PFC modular táp 18 516.- FtMi a vélemény?
Bár a tápegységnél vacilálok, mert nem tudom kell e az aktív PFC vagy jó a passzív is azzal egy kicsit olcsóbb lenne...
[ Szerkesztve ]
XY
-
Haas01
tag
válasz sti10p #21988 üzenetére
Pár tanács: Lap inkább P45-DS3, de ehhez a procihoz elég lenne egy P35-DS3 is elég lenne, és VGA-ba át lehetne rakni a különbözetet. Táp az túl durva szerintem ehhez a konfighoz, egy Gigabyte Superb 460 simán jobb lenne. Én inkább valami ATI kártyát vennék.
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
válasz sti10p #21988 üzenetére
A PFC csak akkor lényeges, ha van szünetmentes tápod, egyéb esetben tökéletesen lényegtelen.
Az összeírt alkatrészek közül csak a processzorért adnék ki pénzt, a többitől meg óva intelek!!!
Az ASUS lapra rengetegen panaszkodnak, hogy behalnak, meg összevissza adják a feszeket (haverom 2-t adott vissza garanciába egymás után)
Most a Gigabyte a best buy. EP35-DS3 tökéletes ez alá a proci alá, tuningot is nagyon komálja.A 9500GT nem jó kártya, pláne nem ilyen áron, és főleg nem FoSUS.
Vagy ATI HD4670-et vegyél, vagy ha spórolsz a lapon, akkor 9600GT-t(ajánlott!)Ez a táp szintén nem jó vétel! Ha minőségi tápot akarsz, akkor vegyél egy Corsair CX400-at, vagy Giga 460 SuperB-t. Ha modulárisat szeretnél mindenképp, akkor vagy Enermax Modu82+ széria, vagy Corsair HX széria!
Attól ne félj, hogy nem lesz elég a táp! Ha márkásat veszel, akkor egy350-es is röhögve elviszi, ez a konfig nem fog 200W-nál többet enni!Köszi!
-
kem
addikt
Nahh kicsit utánaolvastam. Mégiscsak ajánlom
Ha nem kell feltétlenül moduláris, akkor Corsair VX450. Halkabb, erősebb, és a belseje jobb minőségű, ezenkívül 5 év gari van rá a legtöbb helyen.szerk: az túlzás, hogy ajánlom, ha már valaki megvette, akkor nem kell kidobnia!
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
Torry
addikt
Hi all!
Olyan kérdésem lenne, hogy melyik az a legolcsobb összeállítás, amelyik elvinné a Cs:S-t 1280*1024-en maxon fixen 100 fps fölött? Cpu-ram-alaplap-vga.Előre is köszi!
-
Steve-0
őstag
LAP: GIGABYTE GA-EP31-DS3L ~ 14e
CPU: INTEL Dual Core E5200 2.53GHz 775 BOX ~20e
RAM: 2xCSX 1024MB DDR2 800Mhz ~ 6e
VGA: MSI Radeon HD3850 256MB PCIe (RX3850-T2D256E) ~ 15e
TÁP: FSP ATX-350PNF ~ 5e (ha a mostani codegány vagy vmi noname)55e
(procin kicsit tuningolsz aztán ki is lesz hajtva a VGA)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest