Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Sziasztok
Nekem valami halkabb hűtőventi kéne, 12cm-es. A mostaninak 3 év alatt megjött kicsit a hangja a cpu hűtőn (meg akkor már lehet rendelek ház ventinek is még). Mit ajánlotok?
Az alábbiakat nézegettem eddig:
GLACIALTECH Silent Blade 120 mm
Aerocool Silver Lightning 120mm
Aerocool Turbine 2000 120mm -
bozont
veterán
Sziasztok
Lehet szükségem lesz majd egy új proci hűtőre ha a régi nem megy rá az új lapra. Nézegettem mostanában mik vannak, a TX2 nem rossz darab, de ha lehet nem költenék rá 10k-t. Mit ajánlotok ami olcsó és hatékony? Később egy Phenom II X4 procit kell hűtenie, megeshet hogy tuningolva.mod.: Ja, és a régit nem ártana kicsit felpolírozni. Ezt mivel, hogyan tudnám megtenni?
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz bozont #11501 üzenetére
Így hirtelen ezeket néztem mint alternatíva:
Cooler Master Hyper TX2 vagy TX3, mindkettő 5k körül van, de azt nem tudom mi lehet a különbség.
Cooler Master Hyper 212 vagy OCZ Vendetta 2, de ezek már 8k körül kaphatóak.Most van itthon egy Coolink Bat hűtőm, ami batár nagy és a tuningolt X2-t nagyon jól lehűtötte és leszabályzott 12cm-es ventivel halk is volt. De nem tudom ezekhez az új hűtőkhöz képest mennyire hatékony (de egyelőre az X2 250 procihoz talán jó lesz) és hogy az AM2-es lapokra rámegy-e.
-
bozont
veterán
Olvasgattam egy keveset és sikerült találni pár hűtőt, ami talán jó lenne. Az alábbiak közül mit ajánlotok? Később tervezek egy 4 magos Phenom II procit, egy kevés tuninggal, most egy X2 250-et hűtene?
Amik kb egy árban vannak: OCZ Vendetta 2 vagy Cooler Master Hyper 212 (vagy plus ha lehet majd kapni hamarosan)
És egy durvább, Scythe Mugen 2. Ez már nem csak árban húzósabb, de majd 1kg-ot nyom. Nem tép szét az alaplapot ekkora súly mellett?
-
bozont
veterán
Sziasztok
Most veszek új memóriát a gépbe, viszont amit kinéztem annak elég magas a bordája és a mostani procihűtőm, egy TX3, pont az első memóriaslot fölé nyúlik egy kicsit és úgy már nem biztos hogy elfér majd az új memória. Mivel később szeretnék majd egy Phenom II X4-et a gépbe rakni, ha más nem lecserélem most a hűtőt.
Szóval, mit ajánlotok hozzá ami halk is és az iylen memóriák is elférnek alatta? Egy kis tuning is lesz majd, de valószínűleg csak alapfeszes. Nem kell hogy fagypont alá nyomja a magok hőmérsékletét, de nyáron ne menjen 50fok fölé.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Ventivel együtt 7.5cm a mélysége a TX3-nak, ha 2mm-rel kevesebb lenn már nem lenne probléma.
Nézegettem a Xigmatek hűtőket amik jók lehetnek (Red Scorpion, HDT-S1283, Achilles, Dark Knight, Blader) azokról mi a tapasztalat? A kérdés csak az, hogy a Dimension alatt csak a borda méreteit érti, vagy az már a ventivel együtt mért adat?Mondjuk most hogy leszedtem a ház oldalát, látom hogy a ventit át tudom tenni a másik oldalra, szóval ideiglenesen megoldható a probléma, bár azt nem tudom a hatásfokra milyen hatása lesz, ha lesz. Két fotó is: [link1] [link]
-
bozont
veterán
Sziasztok
A jelenlegi konfigomhoz kellene egy jobb cpu hűtés. Maximum 8-10e Ft körül szánnék rá, a lényeg hogy minél halkabban tegye a dolgát, mert ez a TX3 igaz hogy elhűti még ezt a processzort, de néha már megjön a hangja.
Én az AC Freezer 13pro-t szemeltem ki, de hűtőből használt is szóba jöhet és például Scythe Ninja 2 és Alpenföhn Brocken hűtők kaphatók 6-8e Ft körül. Az sem nagy baj ha nem lehet 90 fokban elforgatni, mert alul van a tápom és felfelé is elég szellős a házam. -
bozont
veterán
A Brocken ventilye amúgy PWM-es?
-
bozont
veterán
Arról tud valaki tesztet, amiben megnézik hogy mit számít hűtési teljesítményben ha a processzor hűtő hátra vagy felfelé fújja a levegőt (lehetőleg alsó tápos házban)? Én nem nagyon találtam, de érdekelne, mert igaz hogy jól szellőzik a házam felfelé is, de azért a vga meg elég forrófejű.
-
bozont
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #35396 üzenetére
Én egy COOLINK SWiF2 120P-t vennék, nagyon jó és halk hűtő, maximum fordulaton is csak a szélzajt hallani és az sem olyan vészes, emellett a légszállítása is jobb a legtöbb 12cm-esnél a sűrűbb lapátok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Sziasztok
Az Alpenföhn GrosClockner RevB-t hogy lehet felszerelni AMD-re? Ez már tud hátrafelé is fújni? Ez az egyik kiszemelt, a másik pedig az Arctic Freezer A30 (ami a 13 Pro utódja ha jól látom kis változással). Előbbi 9100Ft, utóbbi pedig 8700Ft.
Sajnos nem találtam olyan tesztet amiben együtt szerepelnek (sem olyat ahol a 13 Pro-val szerepel az Alpenföhn). Hogy áll teljesítményben a GrosClockner RevB a Freezer 13 Pro-hoz? -
bozont
veterán
válasz Steelmanus #36942 üzenetére
A hang miatt egyik esetben sem aggódok, valószínűleg mindkettő elég halk, főleg ha nem max fordulaton mennek. Viszont a PWM a fontosabb, bár talán tudja voltage controlt is a lapom, majd utánanézek. Mondjuk most hogy így nézem, az F12-nek nagyobb a légszállítása, 74 CFM / 125.7 m³/h, míg az Alpenföhné 60 m³/h (bár ez lehet inkább CFM, kötve hiszem hogy csak fele annyit tudna mint az F12).
-
bozont
veterán
válasz Steelmanus #36946 üzenetére
Értem, jogos a tervezés dolog, arra nem is gondoltam. De mindegy, mást is kell vennem még és mivel nem akarok többszörös szállítási költséget fizetni marad az A30. Az 1-2 teszt szerint amit találtam neten, max fordulaton is halk az az F12, a winchesterek hangját akkor sem nyomja el. Meg hallottam már, vagyis pontosan nem hallottam, egy Freezer 13 Pro hangját élőben szóval ettől nem félek. Hűtési teljesítményben meg úgy is jelentősen jobb lesz mint a jelenlegi TX3.
-
bozont
veterán
válasz Steelmanus #36952 üzenetére
Na meg az sem mellékes hogy az Arctic mellé MX4 pasztát csomagolnak.
gavai
Az nem normális, nekem a tuningolt FX6100 processzorom sem megy 60 fok fölé a TX3-mal, mondjuk akkor már 2800-at pörög a venti, de most idle 35 C° igaz 1700rpm mellett (sajnos nem veszi ennél lejjebb a lap). Elegendő paszta került rá, biztos rendesen, szorosan van rajta a processzoron?[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Merlinclub #36957 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, egy 2 magos procihoz még tökéletes tuningra is, de feljebb már megjön a hangja és extrém tuningra sem ajánlott. Na de egy A6-nál azért durván magasak ezek a hőfokok.
mod.: Mondjuk az nem drült ki a hozzászólásából hogy mennyire szellős házban van az a konfig.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz regener #37041 üzenetére
Szerintem az a 320w csak marketing, annyit azért nem hiszem hogy tud. Keress tesztet a Freezer 13 Pro-ról, ez annak az utódja apróbb változtatásokkal (többek között, hogy már mind a 4 irányba fel lehet fogatni).
As adataimnál lévő konfigot, egy kb 32 C°-os szobában idle 38fokon tartja 1000-1100rpm mellett (sajnos ennél lejjebb nem veszi a lap automata szabályzása), Intel Burn Test programmal terhelve meg 58fokon (itt sem megy nagyon feljebb a fordulatszám 1200rpm-nél) és mindezt halkan.
Jelenleg meg még melegebb van a szobámban, nincs hőmérőm, de 35 C°körül biztos van, tiszta szauna és így most 42C°-os idle a proci. Szóval szerintem a zárát bőven megéri, én 8700Ft-ért vettem.
Pár képet lőttem, ha esetleg érdekel.(#37042) proci985
Olcsó és ötletes a felfogatás, a gyári backplate-et használja merevítésnek és így az alaplapot sem kell kiszerelni a helyéről.Mondjuk akinek a proci felett van a cpu venti csatlakozója mint az én alaplapomon, az még azelőtt dugja rá mielőtt a bordát a helyére teszi és sok kellemetlen perctől szabadítja meg magát.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz regener #37044 üzenetére
Ha jól tudom a 80C° már nem egészséges egy Phenom II processzornak, 60-65 a max ami még nem probléma.
Öcsém is vett egy A30-at, ő is egy Phenom 2 X4 procit hűt vele, most játék közben (Tribes: Ascend, egy UE3 engines játék) 55-56 C°-os egy kicsi és nem valami szellős házban (egy db 8cm-es venti hátul + a táp ventije).(#37047) Steelmanus
Erősen, stabilan tartja, próbáltam mozgatni de nem sikerült szerencsére. Azok a lemezek talán nem olyan vastagok mint a komolyabb hűtőknél, ahogy meghúztam picit ívesedtek, de kézzel nem igazán bírtam meghajlítani. Ehhez a súlyhoz megfelelőek.
Sajnos ennek a lapnak és általában az Asrock lapoknak nem valami jó a venti vezérlése (az előző Giga alapomnál sokkal jobb volt) és BIOS-ban nem lehet állítani hogy PWM vagy Voltage szabályozás legyen, csak annyit hogy mi legyen a venti minimum fordulata (level 1-9) és a célhőmérsékletet. Mondjuk a lapon két csatlakozó van a cpu hűtőnek, egy 3 és egy 4 tűs is. gondolom a 3 tűs felel meg a voltage szabályzásnak, ha lesz kedvem majd kipróbálom.
Mondjuk az az érdekes, hogy öcsém lapjában, ami egy Asrock 770 Extreme3, 400rpm-en forog idle, ott meg jól működik. Szerintem írok a supportnak, hogy kicsit nézzenek már rá a venti vezérlésre, hátha bios szinten lehet valamit alkotni.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz fityere #37144 üzenetére
Jókor kérdezed, mikor már megvetted. De igazából egyiket sem, oda már kevés a TX3, bármelyikről is legyen szó. Nekem az FX6100-hoz is már határeset volt. Valami nagyobb, erősebb hűtő kell oda 12cm--es ventivel. Például Alpenföhn Brocken vagy Großclockner, esetleg egy Arctic Freezer A30.
-
bozont
veterán
Üdv
Egy 4690K mellé melyik hűtő lenen a legjobb 10-13e Ft-ig? Fontos hogy halk is legyen, inkább visszaveszek a leendő tuningból. De ha más nem, akkor később cserélek ventit. A lap egy MSI Z97 Gaming 5 lesz, a ramok alap méretűek, a ház egy CM690.
Amiket kinéztem eddig:
ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition
ALPENFOEHN Brocken vagy Brocken 2
COOLERMASTER Hyper 412S
SCYTHE Mugen 4
SCYTHE Mugen MAX[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Potzee #66225 üzenetére
Köszi a válaszokat. Viszont úgy néz ki a nagyobb hűtők a 14-es ventivel nem férnek be a házba sajnos, így azok kilőve. Két hűtőre szűkítettem a kört, Brocken ECO és Macho 120. A Matterhorn Pure csak azért esik ki, mert rálóg az első memória slotra és bár a normál méretű ramok elférnek ugyan, de ha később bővítek akkor nem baj ha nincs ilyen korlátozó tényező. A másik kettőről meg nézek még több tesztet, bár ahogy nézem azért nincs nagy különbség a kettő között.
-
bozont
veterán
válasz Potzee #66228 üzenetére
A jelenlegi A30 161cm magas, ahogy nézem még 1cm elfér pluszba kb és annyi. Az Ashura még pont befér talán, ahogy nézem lehet játszani a ventivel. A Brocken 2 már biztos nem, a borda is már 165 cm magas. A kérdés hogy megér-e 4-5e Ft pluszt a Brocken ECO/Macho 120-hoz képest. Delidelni nem tervezem a procit és megelégszem a 4,5Ghz körüli órajellel is, nem célom a 4,7-4,8 Ghz.
-
bozont
veterán
válasz Potzee #66230 üzenetére
Oké, én meg most látom, hogy nagy hülyeséget írtam. Nem 161cm, hanem mm lesz az A30 magassága és ha van még legalább 1cm hely, akkor a 165mm-es magasság sem probléma (de a Brocken 2-nél meg azt hittem ha már borda méretről van szó akkor csak azt is írja).
Viszont akkor megvan a nyertes, a Brocken 2 személyében. És most megyek iszok még egy kávét asszem.mod.: Az Alpenföhn-höz adott paszta milyen? Jó lesz az is, vagy vegyek inkább MX2-t vagy MX4-t?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest