Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcy7
tag
Sziasztok! Én is nagyon vacilálok a lapok között, ugyan is szeretnék új gépet összerakni a régi 478-as helyett. A gépbe lenne 2gb ram ddr2 1066-os mivel szerintem még fölös a ddr3, egy 1333-as c2d, 8800gts, csak nem tudom milyen deszka kellene alá?! Tesztet még csak a GB-s p35-ről olvastam a többi gyártóról nem láttam még. Szerintetek melyik lenne a megfelelő választál? Természetesen szét lesz tuningolva a gép, szóval olyan lap kellene ami bírja, és normális hűtése van a chipsetnek. Köszi!
-
Tomcy7
tag
válasz Synthwave #3192 üzenetére
Tudom, hogy jo az Abit, nekem jelenleg is az van(is7) és hát az amit kibírt nálam, le a kalappal! A déefít nem is tudom, annyira nem szimpatikus (tudom ez a legszarabb érv egy teljesitményorientált világban, de ez van). Meg olyan lapot akarok ami alapból támogatja az 1066-os ddr2-t. Végül is ez még ráér egy kicsit, mert még 3hét mire hazaérek japánból utánna meg műtét, szóval min 1,5-2hónap még mire meg szeretém venni. Remélem addigra már letisztulnak az erőviszonyok és több összehasonlitó teszt lesz.
Sőt az is lehet hogy ddr3-asat veszek, bár ahhoz meg mocskos drága a ram. -
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Gép csere elött állok, de nem tudom melyik alaplap érné meg jobb hosszútávon nekem?
Gigabyte EP45T-UD3LR LGA775 DDR3 ugye ez 775-ös, ebbe egy E6300 v. 6500 procra gondoltam kezdetnek és ezt húznám fel.
Gigabyte P55-UD3 s1156 DDR3 ez pedig 1156-os, ebbe ilyen procit néztem egyenlőre CPU Intel Core i3 530 DualCore 2,93GHz 1333Mhz 4Mb LGA1156.
Ha jól számoltam kb 10-12k lenne az eltérés a kettő között, viszont nem tudom hosszútávon melyik érné meg, és ebben kérném a segítségeteket.
Vga MSI Gf 250 GTS CO 1gb-s menne bele, és egyenlőre csak 2x1Gb ddr3.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék...
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 60-80, de nincs kőbe vésve ha ész érvekkel javasolt a drágább akkor lehet az is.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3700x proci, 16gb ram, Asus Tuf 3080 vga, 1 M.2, 2ssd, 4winyó, 1dvd, minimum 6usb
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Normás nagy alaplap
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Min 6 usb hálul, plusz gépház elejében lévő 2db-nak bekötési pont, 7sata, wifi nem kell, kékfog sem fontos, jó minőségű hangkari, amiben 5.1-et lehet csatizni, 4 mem slot
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? DP-vel és 3080 megy bele
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem elsődleges, de ne legyen offos a lehetőség
7. Használt, vagy új alaplap? Mind 1
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) Nagyon nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Igen, olyan alaplap kellene amibe a mostani 3700x-et bele tudom tenni, de akár a mostani legdurvább procit is lekezeli, ami ebben a chipset ériában elérhető.Nagyon köszi!
-
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen proci: AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 BOX (Wraith Stealth hűtővel) 100-100000252BOX
Ehhez keresek microATX alaplapot a lehető legolcsóbban.
Melyik ami szerintetek jobb vagy tutira megeszi ezt a procit, esetleg ha lenne más alternatíva, szívesen meghallgatom én ezeket találtam most aqua-nál még nem horror áron:
Annyi, hogy mindenképp MicroATX kell, hogy legyen.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-1x#kf
https://www.gigabyte.com/Motherboard/A520M-S2H-rev-1x#kf
Minden más cuccos, ram, táp, ssd, winyó, már adott és elvileg jó, legalább is most B450-es lapban van csak az egy speckó lap aminek a bios-a is egyedi, egy ROG bios ami normál esetben támogatná ez a procit ha lenne rá normális update, viszont mivel nincs csak 3000-es szériát viszi (3700x van benne).
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ASRock h510 pro btc+
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest