Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Egy új gép összerakásán fáradozom, eddig megvan a táp, a ram, és a cpu (Intel G850).
De az alaplap választásánál elakadtam, kérlek segítsetek. 1155-ös kellene, tuning nem fontos, de ha árban nem jelent nagy különbséget, akkor mehet, integrált vga jó volna, mert most a keret nem elég egy jó vga-ra, de később veszek majd bele. Sajnos nem vágom, hogy a P67/Z68 és egyéb chipkészlet jelöléseknél melyik mit jelent.
Az alaplapra 25 max 30 ezret szánnék, akár használt is jó. Ha tudnátok ajánlani, azt megköszönném.AVR
-
yohnsee
tag
válasz ZetorGumi #30798 üzenetére
Köszönöm Neked és tranceplanet-nek is a választ. Így már értem a chipsetek közti különbséget. Tudom, hogy egy szavam sem lehet az AsRock-al szemben, a szívem mégis az Asus/MSI páros felé húz. A Z68-ban érdekesnek találom az SSD/HDD dolgot, mert pont így szeretném kialakítani a tárolást. Illetve azt a szempontot kifelejtettem, hogy olyan alaplapot szeretnék, ahol a déli híd és a jobban melegedő alkatrészeket gyárilag ellátják valamiféle hűtőfelülettel, nem szeretem a nagyon melegedő alkatrészeket. Ezért akár 35-ig ki is tudom tolni a pénzhatárt. Ilyen kritériumokkal tudtok nekem ajánlani? (bocsi, komplikált egy pali vagyok)
AVR
-
yohnsee
tag
válasz tranceplanet #30811 üzenetére
És még szép is! Bár ez az utolsó dolog, amit nézek egy alaplapon, de most ez jutott először eszembe. Akkor Asus-ban nincs hasonló felszereltséggel? Vagy van, csak sokkal drágább?
Szerk.: A leírás alapján ATX méretű, de képről nekem uATX-nek tűnik. Valaki tud szolgálni infóval ezügyben?
[ Szerkesztve ]
AVR
-
yohnsee
tag
válasz miresz #30817 üzenetére
Köszi, elhiheted, erősen gondolkodóba ejt, ráadásul találtam 35+posta áron.
tranceplanet: ez az MSI amit beszerkesztettél, nagyon megtetszett, látszik, hogy ha nem is vitték túlzásba, azért egy kis hűtőbordát tettek mindenhova. Most már kezd tisztulni a dolog, vagy ez az MSI vagy az előbbi AsRock lesz. A B3 azt jelenti, hogy majd az Ivy -t is fogadni tudja?
Az előbb azért tévesztett meg szemre a méret, mert az oldalnézeti fotón, ahol a VGA meg hang csatlakozókat mutatják, nem mutatják a lapot teljes hosszában, csak ameddig a csatlakozók vannak rajta
[ Szerkesztve ]
AVR
-
yohnsee
tag
válasz tranceplanet #30822 üzenetére
Igen, közben keresgéltem az árak között, és találtam B3-as és G3-as lapot is, kb. 100 forint a különbség köztük. Tehát a végső kérdés: 30-ért MSI vagy 35-ért Asrock? Jobb annyival, áldozzak rá plusz 5 ezret? Nagyon skót tudok lenni néha, de ezt most emiatt nem akarom bebukni. Vagy várjak még 1-2 hetet, hátha valamelyik felbukkan használtan olcsóbban?
AVR
-
yohnsee
tag
válasz tranceplanet #30825 üzenetére
Köszönöm a segítséget, és a többieknek is. Most alszom néhányat rá, és kitalálom, mi legyen.
BuékAVR
-
yohnsee
tag
válasz Hunork #30870 üzenetére
Helló!
Szeretnék én is 1155-ös platformra váltani 775-ről, és az előzőekben nekem is ezt az alaplapot tanácsolták, de én megpróbáltam kicsit jobbat keresni (Z68 lapkával) de már látom előre, hogy erre nem fogja futni a keretből. Ezért valószínűleg ez az ASROCK lap lesz a kiszemelt, és mivel írtad, hogy Neked ilyened van, szeretném megkérdezni, hogy mi a tapasztalatod vele? Használtad-e a beépített IGP-t? Ha igen, akkor milyen procival? Ha nem, akkor milyen videókártyával? Bocsi a sok kérdésért, de szeretném tudni előre, hogy amit veszek, az maximálisan kiszolgál engem.AVR
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Össze szándékozom rakni egy konfigot, egyelőre még csak a proci van meg (Intel E6320, 1066FSB, 775-ös foglalat). Ehhez keresnék alaplapot.
Nincsenek nagy elvárásaim, de szeretném, ha egy gyors, stabil gépet össze tudnék rakni.
Milyen alaplapot ajánlanátok ehhez a procihoz? DDR2 vagy DDR3 memóriával járnék-e jobban? Sok kérdésem lesz még, most ennyi jutott eszembe. Ha írnátok ajánlott alaplap típusokat, nagyon megköszönném.AVR
-
yohnsee
tag
válasz Mans20 #33188 üzenetére
Köszönöm a segítséget, igazából meggyőzhető vagyok, ha azt mondod, hogy jobban járnék az új platformmal. Akkor viszont 1155-ös lapból tudsz-e nekem olyat ajánlani, amin van: SATA3, USB3, Ivy ready, gyors, megbízható, ki tudja használni a prociban lévő grafikus magot is, de ha úgy adódik, hogy VGA-val bővítek, annak is legyen egy PCI-E x16 hely.
Ezek lennének egy új platformmal szemben az elvárásaim.
Nem hátrány, ha nagy hűtőborda van a chipseteken, vagy könnyen cserélhetőek, mert szeretem, ha hűs a gépem.AVR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz (KF560C36BBEK2-32) - 2 év mysoft gari
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- ASUS Z690-Prime Wifi DDR5 Alaplap (LGA1700) Friss BIOS 13./14. Gen ready
- Asrock H110 Pro BTC+ Alaplap+ I5 7400 procet
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest