Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerzsol
aktív tag
Sziasztok!
Gépem:
CPU: Intel® Core™2 Duo Processor E8400 3GHz, 1333FSB, 6MB L2 Cache, LGA775
Alaplap: Intel DP35DP (LGA775, DDR2)
Memória: 2x2Gb (4Gb) Geil Black Dragon Gaming Series DDR2 PC2-6400 800MHz
VGA: Gigabyte Ati Radeon HD4850 1Gb GDDR3 SilentCellAlaplapcserém lesz, garanciálisan. Me tudnéátok nekem mondani milyen chipkészletes Alaplapot érdemes ehhez venni? a P45-öt mondja mindenki de P45-ös alaplapot már nem lehet kapni ebben a boltban.
P43-as alaplapból is csak az
ASRock P43DE3
Gigabyte GA-P43T-ES3G
Intel BLKDP43BFalaplapokat lehet kapni.
Milyen alaplap lehet jó márkában és megbízhatóságban?Esetleg érdemes lehet DDR2-ről DDR3-ra váltani?
Ebben a boltban lesz cserém, tudnátok ajánlani LGA775 foglalatú DDR2 és DDR3-as alaplapok közül is párat amit érdemes lehet?[link]
köszönöm szépen a segítséget -
gerzsol
aktív tag
Köszi a segítséget, azért nem játszik (egyenlőre) a használt, mert kétlem hogy ababn a boltban aiben vettem a még garis régi lapomat, onnan visszadnák a pénzt hogy tessék vegyél magadnak újat valahol máshol. Főleg meg hogy a multkor videokártyám meghalt és nem engedték hogy ráfizessek a régire és vegyek egy jobbat hanem az volt amit adott cserébe a beszállítójuk, nem volt rosszabb mint a régi, de én vettem voltna mást, árban sem járt volna rosszabbul a bolt..
Ezek után csoda ha nem szúrják ki valami asrock cuccal a szemem. De kíváncsi leszek. Pénzt nem látok visza abban biztos vagyok. -
gerzsol
aktív tag
Melyik lapot érdemesebb megvenni?
ASRock P43DE3
Gigabyte GA-P43T-ES3G
Intel DG43RK
Intel DP43BF -
gerzsol
aktív tag
válasz Viktor77 #26558 üzenetére
Köszi a segítséget.
Igen én is P45-öt szertenék, de mivel garis az előző és a boltban már nem lehet P45-öt kapni ezért azt buktam, tuti hogy a pénzt nem adják vissza inkább rámsóznak valami szemetet, de pénzt nem látok..
Igen számít hogy férjen hűtő a CPU-ra mert nekem OCZ Vendetta 2 hűtőm van és az nem kicsit helyigényes..
Még egy kérdés:
Gigabyte GA-P43T-ES3G Lapba
8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance kit (CMZ8GX3M2A1600C8) (2X4GB)
Bele lehet rakni és Megy is 1600Mhz-en?
Tud erről valaki valami infót?[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz slayer006 #26613 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Nekem most egy ilyen konfigom van azonban az alaplapom meghalt és csere lesz, de már ugyanolyat nem gyártanak és a boltban csak ez a kínálat van, amit korábban beprintscreeneltem.
konfigom:
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz LGA 775 FSB1333
Intel DP35DPM (FSB1333 LGA775 DDR2 800MHz 6xSATA, 12xUSB)
2x2Gb Geil Value DDR2 Kit 800Mhz CL5
Gigabyte Ati Radeon HD4850 SL 1Gb DDR3
Cooler Master Gladiator 600
Be quiet! Straight Power E7 450W
500Gb Segate Barracuda 7200rpm HDD SATA2
160Gb Hitachi HDD Sata2
320Gb Maxtor HDD Sata2
Samsung DVD-R SATAEhhez kellene az alaplap helyére új alaplap.
(#26613) slayer006
Ez az Asus nekem is tetszik csupán az a problémám velke hogy csak 2SATA csatlakozó van rajta, nekem minimum a 4 de jobb lenne ha legalább 5 lenen rajta.(#26612) Stirbi
Nem rossz ez a Gigabyte lapSzerintetek ha már alaplapcserém van megéri DDR3-ast venni és DDR3-as memóriát vennem? Azokból az alaplapokból talán jobb a választék (?):
[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz Stirbi #26615 üzenetére
Bocs a tudatlanságomért. Mit takar az pontosan amit írtál, hogy "400fsb-nél wallos"
Azért cserélem le a jelenlegi P35-ös alaplapomat mert az összes 3D alkalmazás futtatásánál, sőt még a Windows 7 élményindex futtatásánál a 3D-s vizsgálatnál azonnal merevre fagy a gép.. Mivel a videokártyám rossz volt azt cserélték gariba viszont azóta meg az új kártyával ez a probléma lép fel, és mindenki azt mondja alaplaphiba lesz, visszavittem szervizbe, várom az eredményt, persze a videokártyát is visszavittem a biztonság kedvéért nézzenek rá. Ezért kell nekem új alaplap és a bolt kínálatában ahova visszavittem garival, csak a korábban beprintsccreenelt DDR2-es és DDR3-at kezelő alaplapok vannak.. Ezekből kellene egyet kiválasztanom amie lecserélem a jelenlegi rossz lapomat.
Amit te ajánlottál az a Gigabyte GA-EP41-US3L ami DDR2-t kezel, azt írod P35 chipset de én csak azt látom ennél hogy
North Bridge: Intel® G41 Express Chipset
South Bridge: Intel® ICH7de egyébként ennyire nem értek hozzá, ezért kérek segítséget.
Az a két lehetőség játszik hogy
- vagy egy DDR2-őt kezelő lapot veszek és kész (és marad a mostani 2x2Gb DDR2-m)
- Vagy egy DDR3-at kezelőt és veszek bele DDR3 ramokat (2x8Gb-ot)Nekem a DDR2-es lapok közül eyik sem tetszik igazán, a DDR3-asok közül meg ez nagyon tetszik: Gigabyte GA-P43T-ES3G.
De mivel nem értek hozzá ezért kérek tanácsokat ki mit gondol DDR2 vagy DDR2.. érdemes-e? és mondjuk a DDR2-esek közül melyiket érdemes és a DDR3-asok közül is melyik jó.Kösz a segítséget.
-
gerzsol
aktív tag
válasz Stirbi #26619 üzenetére
Nem igazn értem mert én is az ASUS honlapról néztem a P5KPL-AM SE alaplapot..
De megvan nézd csak? Érdekes:
Felül a kép melletti leírásnál az van írva hogy: G31 / ICH7 de ha lenyitod a specifikációt,műszaki adatokat akkor meg ez van írva: Lapkakészlet: Intel® P35 / ICH9R /ICH7
Nem értem igazán.Én a Gigabyte P43ES3G mellé erre a DDR3 Ramra gondoltam: Vengeance™ — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2A1600C8) [link]
Azt nemtudom hogy ez az alaplap tuná-e ezt kezelni vagy kompatibilisek-e specifikáció alapján igen, de kitudja..És DDR2-esek közül mit ajánlanál?
-
gerzsol
aktív tag
ASRock P43DE3 vagy
Gigabyte GA-P43T-ES3G vagy
Intel BLKDP43BF?Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
Tud nekem valaki segíteni? Ehhez a konfighoz keresek alaplapot:
CPU: Intel Pentium 4 640 3,2GHz
Memória: 2x1Gb + 2x256Mb DDR1 400MHz
VGA: Inno3D Geforce 7600GT 256Mb AGP slot
+ legyen rajta integrált 5.1-es hang mást nem várok el,
Ja és működjön.Jelenleg van egy Abit AS8-am ami úgy néz ki meghalt, felpörögnek a ventik de nem bootol képest sem ad, nem is beepel semmi.
Tudna valaki valamit ajánlani jó árban? Nem akarok sokat szánni rá.
Kösz a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
Sziasztok, Gariba visszakapok egy 0km-es Intel DP35DP alaplapot.
Érdemes eladnom és pár ezerért többért vennem helyette egy P45-ös chippkészletű alaplapot vagy nem lenne tőle jobb a konfigom?
Ahogy néztem P45-öst boltból már csak Asrock-ot vagy MSI-t lehet venni boltban 20e körül.Érdemes leváltani a DP35DP-t igaz ezt nem lehet tuningolni..
Ha P45-ös chipkészletűt veszek akkor érdemes DDR3-asat vagy maradhat a jelenlegi DDR2-m?
Jelenlegi konfogom:
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz
CPU hűtő: OCZ Vendetta 2
VGA: Gigabyte Ati Radeon HD4850 SL 1GB DDR3
Memória: 2x2Gb Geil value kit DDR2 800MHz
Táp: Be quiet Straight power E7 450W
Ház. Cooler MAtre Gladiator 600Érdemes eladni a memóriát és az alaplapot és +20eFt-ot belelölni és mondjuk p45 chipsetes alaplapot venni DDR3 memóriával? vagy teljesen felesleges hisz lényeges teljesítménynövekedést úgy sem érnék el?
A válaszokat előre is kösz!
-
gerzsol
aktív tag
Tudna valaki jó Z68-s Chipszettel szerelt alaplapot ajánlani? olyan 25-35k-ig Tudom vanank jók 40k-ért de annyit nem szánok rá.
GIGABYTE GA-Z68MX-UD2H-B3-at nézegettem, erről mi a vélemény?
Sokat fogyasztanak ezek a lapok? Mert csak egy 450W-os tápom van és nemtudom az elég lesz-e.
Köszi a segítséget.
-
gerzsol
aktív tag
i5-2500K
ATI HD 6870
2x4Gb 2133Mhz DDR3
be quite Straight Power E7 450WMilyen jó minőségű Z68 chipszetes lapot ajánlanátok 25-35eFT között?
-
gerzsol
aktív tag
válasz gerzsol #27457 üzenetére
[(#27457) gerzsol]
erre a felvetésemre még valaki? -
gerzsol
aktív tag
válasz tranceplanet #27480 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget átgondolom a dolgokat.
Kb egy, max 2 hónap mulva tervezem a vételt, addig megnézem hova jutnak az árak, nyilván nem sok minden fog változni 1-2 hónapon belül -
gerzsol
aktív tag
Még annyit szeretnék hogy hallottam vannak olyan lapok amelyen az USB3 és a SATA3 nem működik rendesen.. ez érinti a z68 chipszettel szerelt alaplapokat is? vagy azt már nem?
-
gerzsol
aktív tag
Jelenleg ezen a projekten dolgozom mert egyik fórumon rábeszéltek hogy amíg ér valamit a konfigom addig váltsak:
Jelenleg egy ilyen konfigom van:
Cooler Master Gladiator 600
CPU Intel Core 2 Duo E8400 3GHz
Alaplap: Intel DP35DP LGA775, DDR2, P35 Express chipset
Ram: 2x2Gb Geil Value kit DDR2 800Mhz cl5 (GX24GB6400DC)
VGA: Gigabyte HD 4850 1Gb SL (GV-R485SL-1GH)
Táp: be quiet Straight power E7 450W
Samsung SyncMaster 2232BW (1680 x 1050)
LG 32LG3000 (1366 x 768)
3db SATAII vinyó
1 SATA dvd íróFélkonfigot szeretnék cserélni azaz alaplap+CPU+Memória.. Egyenlőre VGA-t nem majd csak később.. Ha a régi konfigból eladom a cuccaim akkor olyan 40eFt-m lesz belőle ezt egészíteném ki..
1. variáció:
Core i5-2500K 45k
GIGABYTE GA-Z68X-UD3-B3 35k vagy ASUS P8Z68-V 41k
Valamilyen 2x4Gb-os Ram kit kb 20k-ért amit később is fel tudok majd használni
Összesen: 100-106k a 40k beszámításával: 60-66K ráfordítás2. Variávió:
Core i3-2100 26k vagy Core i3-2120 32k
ASROCK Z68 Pro3 27k
Összesen: 73-79k a 40k beszámításával: 33-39K ráfordítás3. Variáció.
Phenom II X4 965 Black Edition 30k
Asus M5A97 PRO 26k
Összesen: 76k a 40k beszámításával: 36K ráfordításFőleg HD filmnézésre használnám, de el szeretnék végre kezdeni játszani új játékokon is, 3D tervezőprogramokat is használok, filmvágás nem játszik nálam. Leginkább a TV-met használom kijelzőnek LG 32LG3000 (1366 x 768) és azon játszok és filmezek.
Szerintetek melyikre érdemes beruházni? Az 1. variációnál sokallom azt a 60-65K ráfordítást. Nekem a 3. variációt ajánlották de én nem vagyok meggyőzve az AMD-t illetően (fogyasztás, kisebb CPU teljesítmény, ilyenek)
Egyáltalán érdemes váltani a régi konfigomról? Hány százalékos teljesítménynövekedést érhetek el a fejlesztéssel? -
gerzsol
aktív tag
válasz atti_2010 #27494 üzenetére
Most jelenleg nincsen gépem.. Egyenlőre egy P4-hez való, LGA775, DDR1 AGP alaplapot keresek hogy legalább netezni tudjak, a fent említett konfigomba nem akarom belerakni az alaplapom mert akkor már biztosan veszít az árából, véülis 1-2 hónapot terveztem várni az elég lehet? Vagy várjam meg a 2012 elejét?
Egyáltalán van olyan időszak amikor kicsit lentebb mennek a hardver árak? gondolok itt arra mint a Tv-knél karácsonykor.. Nyilván ilyen nincs, de azért megkérdezem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest