Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #84926 üzenetére
Werkly (#84923):
3200C15 nem biztos, hogy ugyan olyan, mint a 3200C14, ami nekem van. Minden esetre,ha G.Skill, akkor a GTZ végű mehet. Lap listát ezen a szinten elengedném, főleg, hogy a G.Skill oldalán ott van a támogatott alaplapok listája, ha valaki friss(ebb) listát szeretne.
Emppu85 (#84924):
Ez így van. Nem rossz, de a Z370 Extreme4 alatt kéne legyen árba 5k-val, hogy azt mondjam, hogy megéri. Nem azért mert nem szép, meg jó, stb, hanem mert a valós tudása az annyit ér.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Ace Ventura #84946 üzenetére
Két “rossz” közül a kévésbét. Azaz Mortar szerintem is.
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Kékes525 #84978 üzenetére
4-es, de a többivel sincs gond (gigát nem ismerem kézből, de egy ideje nem ajánlom a márkát Z97 óta... ha mégis Gigabyte, akkor Aurous Gaming 5 alá nem mennék).
Sorrend 4>3>1>2. Ha nem akarsz komolyabb procit, akkor viszont elég ezeknél kisebb lap is, pontosabban az MSI Z370-A Pro.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz KonzolKartel #85124 üzenetére
ASRock Z370 Extreme4 vagy Fatal1ty K6 vagy Taichi. Eldontod melyik mit er meg neked.
Azert 4,8-5,0 GHz a reális, deliddel, ez felett mar bele kell nyulni egy jo prociba, a fenti lapokon mar nem fog mulni.
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Rathrol #85273 üzenetére
Semmilyen...legalja a GIGABYTE Z370M D3H, de én jobban bíznék egy MSI Z370M MORTAR-ban.
BIOS verziót senki nem mondja meg neked előre, ha mákod van, rajta van az alaplapon valahol vagy a dobozán a gyárilag szállított verzió, de inkább nem, mint igen.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Ice&Lime #85454 üzenetére
Ez nem az a topik ugye.
Nem elsődlegesen a TDP, hanem az Intel Turbo Boost technológia sajátja, hogy a magok terheltségétől függően állítja az órajelet, aminek a lépcsői adott procitól függnek. A TDP limit is bejöhet, ahogy a hőfok limit is, de nonK procinál ez azért ritkán jön elő.© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Peddy789 #85611 üzenetére
Memória és CPU órajel előnyösebb.
Normálisan beállítható feszültség értékek = jó hőfok = csendes gép = kisebb hűtő?! = amíg nem megy le 20-22k-ra az értelmes nonOC lap, addig ez így megéri.
Ezen kívül a chipset mint maga is többet tud.
Ettől még itt sem muszáj vacakolni semmivel, de minden lapban érdemes, a fent leírtak miatt, ezt minden helyén való Intel topikban is elmondjuk.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Peddy789 #85619 üzenetére
Ha, normálisan beállítható B/H lapban - erre nem fogsz teszt forrást találni - akkor rendben lehet (a korábban tárgyalt 20-22k-s értelmes lap árak esetén). VRM hűtésre teszt kéne, ami nem egyenlő egy szenzor kiolvasásával. Szerintem a 65W TDP az szerintem teljes terhelésen nem valós, de ha van mindenhol borda+érinti a gap pad és kap levegőt ezzel nem foglalkoznék. Ha auto BIOS beállítások vannak, akkor két verzió van, vagy leveszi a proci teljesítményét vagy hagyja melegedni-feszeli (/= 65W). Itt kell elolvasni a kinézett lap manualjat, hogy lássad mit lehet állítgatni, Z-nél ezzel nem lesz probléma, menni fog a 3,8GHz, minden magot terhelve. Memóriával természetesen eleve korlátozott a nonOC lap, szóval az ilyen, megint egyéni kérdés.
Azt halkan hozzátenném, hogy intel szerint semmilyen garantált turbo nincsen, csak a 2,8GHz-es base, szóval, ha annyin menne sem szólhatna a tulaj semmit...
A második mondatom első felét is elolvastad?
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Mercutio_ #85630 üzenetére
Cikk is volt róla. Egyébként Turbo Boost 3.0.
Én is azt mondom, hogy azért ez nem szabadna, hogy gondot okozzon, csak el szoktam mondani, hogy B/H lapban azért érdekes korlátok is lehetnek, aztán utána végülis alaptalanul lehet szomorú a felhasználó, hiszennincsle van írva, hogy garantált max órajelek nincsenek. Hónapokig ment a Z-s lapoknál is ez a kérdés, amíg mindegyikben nem lett lepróbálva a 8400, ott megy a 3,8 minden magot terhelve.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz horvathpeter #85840 üzenetére
Memóriák csak Z370-ben mennek 2666MHz-nél többet. Mint lap elég lesz, de a procinál ki kell próbálnod, hogyan tudod a legtöbbet kihozni belőle. Z-s lapnál biztosan megy a 6x3,8GHz minden mag terhelése esetén is.
Szerény véleményünk továbbra is az, hogy 31-32k ért nem éri meg H/B lapot venni, mikor 34k körül ott van pl. a Z370 Pro4, amivel nem fogsz mellé lőni proci kihasználásban sem, memóriát is tudod hajtani, illetve idővel akár egy 8600k cserével is boldogul.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz horvathpeter #85843 üzenetére
Ebben az árkatban az van a legközelebb, de az ajánlott ATX lapok listája ez lenne, leginkább a VRM hűtés miatt:
ASRock Z370 Killer SLI
MSI Z370-A PRO
MSI Z370 TOMAHAWK.H-s lapnál bármelyik Z-s jobb, látva a célokat.
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Bismarck24 #85860 üzenetére
Amíg hűthető, emelheted a feszt vagy max 1,35V (1,3V felett úgy se hűthető, de amúgy bírná). Elsőnek az órajelet emelném, amíg bírja, aztán tudnám merre haladjak.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz 8nemesis8 #85938 üzenetére
Nem nagyon javaslom a Gigabyte-ot, utána kell nézni, hogy a kiválasztott lapnál sikerült-e megoldani a hőátadást a chip-ekről a hűtőbordára.
MSI Z370 A-Pro elég jó ár per értékben, nem tudom mi a kritérium, amiben jobb felszereltség kell, de az alatt 5k-val tudsz hasonlóan felszerelt B/H lapban gondolkodni.
Ez igaz, sajnos memóriában 2666MHz a max és a lap dönti el a proci órajelet (ami azért jellemzően meg szokott lenni normálisan 3,8-on 8400 esetében, de erre nincs garancia), ezek miatt javasoltabb akár már az említett belépő Z lap.
Ez a fesz/orajel visszavét megy minden beállitás mellett, minden lapon. Akkor nem mindig, ha a winben is maxra van téve. Egyébként ezen nem kell aggódni, mindent fixre téve (fesz és -max- órajel) sem lesz érdemi fogyasztás növekedés, ellenben stabilabb és gyorsabb a gép-proci, az energiamegtakarítások gyomlálása után.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz 8nemesis8 #85944 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem jó, hanem, hogy annak a VRM hőfokát meg kell nézni. Ha Milka szerint jó, akkor veheted a gigát, lehet ő körbejárta a témát, én csak a HD3P-re találtam adatokat, az nem bíztató.
Kicsi bordás lap is jó, de legyen mindenhol, ahova kell. Olyan hűtőt kell venni, ami lefele fúj, pl.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz bombibmw #86119 üzenetére
Mondjuk két ugyan olyan lap sem ugyanolyan, illetve lehet, mivel eleve kisebb a VRM így inkább takarékoskodik. Ilyenkor érdemes azt megnézni, hogy bár kevesebb a fesz, a teljesítmény ugyan akkora-e.
BTW. én régóta mondom, hogy egy csúcs ITX nagyon jó tud lenni, memória OC, stb, minden közel van. Csak ehhez fanatik kell lenni, mert nehéz eladni-értéke kisebb, szvl ilyen indokkal meggondolandó, meg egy marha jó ITX ház stb sem olcsó és onnantól az ember soha sem vágyik már egy mid házra sem, talán picit beszorul. Nyilván, ha van pénz lóvéra=no racionalitás ez nem érdekes.© asszongya'hogy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest