Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz abrtom87 #58555 üzenetére
Mondhattad volna neki, hogy tegye csak fel, a yard örülni fog, ha meglátja az 50es táblát a vidin .
Nőből is egyre több a barom, még nálunk is - pedig errefelé elég relaxos a nép. Múltkor parkolok be kisgyerekkel a gyerekes parkolóba, az 5sec hosszú művelet közepén beforduló ősz nyuggermammer meg kezét széttárva méltatlankodik. Az meg a másik, hogy tajparasztja beáll a babakocsis parkolóba úgy, hogy a kocsi aznap gyereket sem látott és gyerekülés sincs benne. (UK sztorik, vidék)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #58590 üzenetére
ha a talicska visz téged, akkor jármű. De engem is érdekelne, mit mond a jog az agyuk helyett lábuk alatt 2 kereket hordókról. Egyet pár éve én is majdnem elcsaptam. kb 20-30al zúghatott lefele, úgy gurult ki elém egy kereszteződésben a járdáról. Az volt a szerencsénk, h sokkal gyorsabb volt nálam és már csak a hátát láttam.
Erre a "gyalogoselsőbbség" dologra megszabhatnának egy max 10km/h sebességlimitet a kedvezményezettnek. Semmilyen láthatósági, biztosítás, stb előírás nem vonatkozik rájuk, az lenne a minimum, hogy ne zúgjanak be a veszélyzónába totál irreális sebességgel.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz Dluinet #58621 üzenetére
+krvára ideje lenne minden 10km/h-nál gyorsabban mozgó objektumtól - legyen az eszköz nélkül, 1szál fürdőgatyában cigánykerekező Usain Bolt - megvonni mindenféle gyalogos elsőbbséget. Ez ugye a jogszabályok frissítését jelentené.
-
t72killer
titán
válasz Hi!King #58624 üzenetére
" nem feltétlenül a közlekedési formát kellene figyelembe venni, hanem az érkezési sebességet. " +1!
De ezt a helyszínen nehéz érvényesíteni, kocsiban ülve nincs nálam traffipax, nem tudom megítélni, hogy a zebrára nyargaló deszkás, sprinter, bringás 9 vagy 12km/h-val érkezik
Utólagos felelősségmegállapításra totálisan egyetértek, így kellene eljárni, aki szuperszonikus deszkával beszáguldott takarásból(!!) oda, ahol a 4km/h járókeret a norma, az viselje tette következményeit.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"Ha csak simán nincs jogsid, fizetsz valamennyit, és mehetsz a dolgodra."
Ez probléma. minimum azzal sóznám meg, h ismétlés esetén kocsielkobzás (bűncselekményhez használt eszköz, akkor is, ha dokiprof apuci jaguárja) +2év közmunka.
Első esetre maradhat húzós, alkalmasint leülhető pénzbünti.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
miért ne rögzíthetne? Magánterületre nem illik belesekedni, ha amúgy nem keresztbe-kasul belátható az illető magánterület.
nem ritka bűncselekmény esetén, hogy a rendőrség kérést tesz közzé a környékbeli kameratulajdonosok felé, hogy küldjék be ha van használható felvétel.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #58834 üzenetére
Ok, majd ha érted megy a mentő szólj, hogy valami lefulladóssal y-ozást gyakoroljak a mentőállomás előtt
#58836: a szándékosság megállapítása annyira nem bonyolult, ld a fentebbi büntetőügy. Mivel a büntetőügyi ág már megállapította az ártó szándékot, működhet a civil folytatás is. FYI: nyugatisztánban a rabló, gyilkos, erőszaktevő, stb polgári pert IS kap a nyakába, kártérítést is kell fizetnie. Tudtommal Mo-on se ismeretlen a dolog, pl az olaszliszkai tanárgyilkosok esetében is rémlik ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
+#58856
#58857: nekem is úgy rémlett . Nyilván nem katapultból, hanem a géptöréskor pont alkalmas pozitúrában kieső emberről. A b17 kettévágott törzsében is tartózkodhatott valaki. No mind1, ezt nagyon elszúrták
-
t72killer
titán
válasz Soulfly842 #58922 üzenetére
Előfordul az ilyesmi, viszont azt a betegség dolgot ki kell vizsgálni. Egy kisebb fejfájás is lehet pont kritikus pillanatban zavaró.
-
t72killer
titán
válasz cappa72 #58963 üzenetére
+#58962: ez nem már toleranciával korrigált érték?
#58967: drága meccs lesz, mert beveszik az ügyedet, bevizsgálják az órát, ami garantáltan nem fog alulmérni, a végén meg perkálni kell a kazalnyi szagértői-enyveskezűmanageri-ügyvédi ktg-eket.
-
t72killer
titán
válasz MasterDeeJay #58969 üzenetére
Ha tolerancia-korrigált, akkor evvan. A 71 azt jelenti, hogy pl 76-tal ment a sofőr, ha 5km/h volt a tolerancia. Átlagnál meg annyi, hogy vagy "76"-on volt a tempomat, vagy manuálisan még ennél is gyorsabb lehetett egyes szakaszokon. Nem sorozatgyilok bűntény persze, de vhol meg kell húzni a határt.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz -=RelakS=- #60895 üzenetére
Ez egy jó kérdés, itt azt írja: aki kapja marja
Őszintén nem néztem utána, de be szoktam engedni a jelöletlen mellékutcából az én oldalamon (bal) bekéredzkedőt. Fel se merült, hogy a túloldalit kéne beereszteni , de ennek utánaolvasok - így kb 30k uk kilométer után[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz -=RelakS=- #60898 üzenetére
Akiket ismerek az összes németajkúnál és a norvégoknál jobbkézszabály. Jól megkomplikálná a helyzetet, ha az úton mindkét irányba haladnak autók és a túloldalról kéne valakit beengedni - miközben annak nem lenne elsőbbsége a felőle lévő sávban közlekedővel.
-
t72killer
titán
válasz Naturalist #60975 üzenetére
Az ilyet le kéne vadászni és szándékos emberölési kísérlet miatt lecsukni - természetesen szabadulás után jópár évig mínusz jogsi.
#60976: +1, bekamerázni az ÖSSZES gyalogátkelőt és szórni a bírságokat/szedni befelé a jogsikat. fél év után profitban lenne a rendszer... sztem is teljesen nyugodtan maradhatnak az 50-60-70(!) sebességű útvonalak, ahol van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #60982 üzenetére
Ehhez sajnos a szándékosság definícióját is szigorítani kellene, de tartom a véleményem. Aki ÍROTT szabályt, pláne egyszerre többet is (gyakran párosul gyorshajtással eme nemes cselekedet) nettó passzióból áthág, az igenis legyen ugyanolyan súlyosan elbírálva, mintha direkt gyilkosságra készülne.
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #60984 üzenetére
Ha a sajtpultos sz.ros kézzel fogdossa a húsokat, azt pl szándékosság címkével látnám el.
De látogassunk csak vissza a zebrás esethez: játékosunk LÁTJA, hogy az előtte haladó jármű MEGÁLL a gyalogátkelőnél. Ez teljességgel elegendő infó ahhoz, hogy tudja, hogy a zebrán gyalogos halad. Ha ezekután nekiindul előzni, akkor azt is tudja, hogy ott ő meg fog ölni egy (vagy több) embert. És nekiindul a barma... Minden infót megkapott, a "háténnemtudtam" nem felmentő körülmény az igazságszolgáltatásban. Tudom, hogy a valóságban jóval enyhébben kezelik ezeket, de szvsz nem kéne, ugyanis igen gyanítom, hogy az így elengedett notórius barmok rövid határidőn belül tényleg súlyos balesetet fognak okozni.
-
t72killer
titán
válasz perempe #61012 üzenetére
Hihetetlen, az agygombóc még így se ismerte be felelősségét és emberkedik a bíróságon😅. Annyira hülye, hogy még mindíg be van gőzölve és le💩ja az esélyesen súlyosabb büntit, vagy az ügyvédjével szerencsésebb kimenetelben reménykednek ?
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #61014 üzenetére
Igen, ez a második opció, amit írtam ("vagy az ügyvédjével szerencsésebb kimenetelben reménykednek "). Rizikós. Főleg, hogyha a bringás nem szenvedett maradandó sérülést, lehet csak felfüggesztettet kapott volna.
Videó: egyértelmű szándékosság, ebből normális bíróságon már nem beszéli ki magát. Az utca olyan szűk, hogy egy óvodás józan eszével bírva SEM áll neki full kormányelrántás+gáz ELŐRE kombinációnak. Ha meg azzal védekezik, hogy nem tudta, hol van a váltóján az R, akkor jobb, ha meg se szólal...
#61016: öszvissz annyit tudok elképzelni, hogy "bíróúr kéremszépen, az agyaskodó biciklistől úgy berosáltam, hogy elfelejtettem, hogy milyen keskeny az utca és ijedtemben azonnal nekiálltam visszafordulni." Ja és persze pont a bicajoson keresztül vezetett az elképzelt "menekülőút"...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Hol lép az úttestre? Az első sáv valami alien-dimenzióban van amiből helytelenül nyitott portált? Már az úttesten haladó, elsőbbségét megkapó gyalogosról beszélünk, amit egy autós hopp felülírt. Én amondó vagyok, hogy rallyzzon a lelkem a verdájával vasúti átjáróban.
-
t72killer
titán
Nem hibás, pont. Miért? Mert amikor a sávjában MEGÁLLT NEKI EGY AUTÓ jog szerint már SEMMI további nézelődési kötelezettsége nem volt, ennyi. A már álló, elsőbbséget megadó autó teljesen egyenértékű a gyalogos számára ZÖLD, más autósok számára PIROS lámpával.
Ez persze a jog, ami szerint teljesen jogosan előveszik majd a sofőrt. A józan ész más tészta, az még diktál folyamatos fejpörgetést a kormány mögött ülő agyátültetettek miatt. Kb ugyanaz helyzet, mint amikor agyatlan környéken LÁMPÁS zebránál is figyelnie kell a gyalogosnak, hogy nem akarja-e kilapítani egy a pirosat alternatíve értelmező bömbis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest