Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
horn3t
tag
Sziasztok!
Annak a Canon SX150-nek mennyi a készenléti ideje. Tudom hogy ez felhasználó függő, de úgy megközelítőleg? Egy átlagos li-ion-os akksi meddig bírja? A 4 AA akksis tovább bírja? Az ilyen kis minik gondolom nem bírják olyan sokáig...
Amiken gondolkozom:
Canon SX150
Olympus SZ-14, SH-21
Fujifilm FinePix S2980, S2800
Samsung WB100, WB150Az Olympus SH-21 nem lenne rossz, csak az 1 másodperces zárideje nem tetszik, pedig FullHD-s videót csinál, ami nem lenne rossz.
Nem tudom, hogy tudna-e valaki ezeken felül ajánlani 30, nagyon max 40 ezerig egy gépet.
Ami fontos lenne, hogy remegő kézzel is szép képet, és videót tudjak csinálni. Ideális lenne, ha FullHD videót csinálna, Zárideje minimum 4 sec felett legyen, 5-6 méteres vaku sem lenne rossz. És jó lenne ha nem merülne le 2óra fotózás alatt. Optikai zoomja minimum 10-12,5 legyen. panoráma fotó lehetőség....
Nagyon megköszönöm, ha valaki ajánl mást is ezeken kívül.Köszi előre is: horn3t
[ Szerkesztve ]
ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
horn3t
tag
Lehet még egy amatőr kérdést fogok feltenni, de mekkora különbség van egy kompakt, meg egy bridge gép között? Kb egyazon kategóriában?
ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
horn3t
tag
válasz Benőke #41469 üzenetére
Az kb elég egy napra külföldön köszönöm a velős választ. Lehet kompromisszumot kell kötnöm, és marad a sima HD videó. Olyimpust Sz-14-et is néztem. nehéz választani
Nagya21: nézegetem azt is, de az már drága. ha veszek hozzá még tokot, memória kártyát, akkor simán még elmehet egy 10-es. főleg, ha esetleg pótakksit is veszek bele....
Azon a Cannonon gondolkoztam, de kicsit jobb paraméterei vannak a többinek, és a két elemet lehet kevés. Meg élőben nem nézett ki annyira jól mint a többi...Köszönöm az infót.
Közben körbenézegettem.
Most ezek a Bridge gépek ezek tükörrelfexesek? vagy csak némelyik? vagy digitális teljesen?
ezeket néztem.
[link]Egy kicsit a Benq-hoz hajlok, de iszonyatosan nagyok. Ma láttam pár darabot a felsoroltak közül. Jó nagyok. Azt hittem kisebbek. A Benq-ra alapadatok alapján kisebbnek kéne lennie mint a többinek. Mármint vékonyabbnak, de a képek alapján ez sem kicsi...
Nem is tudom van-e még 30 körüli árban ilyesmi gép....Talán a Canon SX150 kiesett a kalapból főleg az akksija miatt, meg a vaku is gyengébb benne, meg nem annyira tetszik.
-
horn3t
tag
válasz Alex91 #41486 üzenetére
jól van na
scarabaeus : értem. köszi. Akkot magyarán, ezek semmivel sem jobbak, mint egy kisebb kompakt gép?
valakinek van akkora tapasztalata, hogy szte melyiket érdemes megvenni?
-
horn3t
tag
válasz Benőke #41491 üzenetére
Köszi a helpet.
Mennyi különbség van egy kb 30-40 ezer forintos kompakt, és bridge között?
Jól gondolom, hogy a bridge szebb képeket csinál, a kompakt meg automatább? Egyszerűbb vele gyors képeket cisnálni?Nagya21: köszi a helpet. nem rossz kis gép...
-
horn3t
tag
válasz Zozzer888 #41526 üzenetére
értem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Lehet hogy azt a Nikon SX220-at beújítom magamnak.
Mivel azt mondjátok, hogy a bridge meg a kompakt között lényegében hatalmas különbség nincs, így inkább egy kisebb könnyebb gép mellett döntök.
Nem lesz kedvem egész nap a mostani európai túrámon egy közel fél kilós gépet hurcolni....Remélem az jó választás lesz.
esetleg ha valaki tud egy kicsit erről a gépről mesélni, azt megköszönöm.
-
horn3t
tag
válasz Zozzer888 #41532 üzenetére
Na most egy kicsit jobban szétnéztem a kompaktok között, mert volt egy kis szabad időm.
Ezek vannak most versenyben.
Canon sx220
Nikon coolpixL610
Canon Ixus132 ( nagyon ajnálgatta egyik ismerősöm, mert olcsó és sztem kurva jó)
Sony DSC-H90
Canon PowerShot SX160
Canon SX240
Samsung WB150
Samsung wb750(ezt már sehol nem látom hogy árulnák, és így az árával sem vagyok tisztában)http://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/fn:termekek-osszehasonlitasa:nikon-coolpix-l610-p111738822,canon-ixus-132-p145533955,sony-cyber-shot-dsc-h90-p83972932,canon-powershot-sx160-p113261465,canon-powershot-sx240-hs-p76694156,canon-powershot-sx220-hs-p46081568,samsung-wb150f-p78815748/
sx220nál talán azt sajnálom, hogy sokan írták, hogy az automata módja nem a legjobb. bár láttam a képeket.
ezek közül abszolúte az sx220 a nyerő? ha esetleg azt kivenném, akkor melyiket vennétek?netről már nem akarok rendelni, mert jövő héten elutazok, és ha valami gigszer van, nem akarok gép nélkül maradni....
itt Szolnokon meg olyan szar a helyzet fényképezőgép vásárlás tekintetében....ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
horn3t
tag
Utolsó kérdésem és most már dönteni fogok.
Samsung WB750, Nikon coolpix L610, vagy Canon Power shot SX240, Canon SX160?
Ha valakinek van tapasztalata, vagy véleménye, kérem ossza meg velem.
A Samsung 54 ezer ft. Azt csak akkor venném, ha agyonveri a többitKöszönöm előre is, ha valaki segít a döntésben
-
horn3t
tag
Hazaérkeztem a 8 napos európai túrámról. Nem volt már időm beírni, de végül a Canon SX240 mellett döntöttem.
Nem sokára felrakom a gépre a képeket, és megsasolom őket.
Egy észrevétel. Nincs panoráma funció rajta? Pedig teljesen abban a tudatban voltam, hogy ma ez már alap dolog. A másik meg, hogy lehet lassított videót ki/be kapcsolni?
A manuált amin cd-n adtam nem tudom megnézni, mert rossz a dvd/cd meghajtóm. Segítsen valaki.Egyébként elég faszául zoomol
-
horn3t
tag
lacy027: Nem kérdeztem semmit. Közben látom, hogy mellékelték a szoftvert. Köszi a helpet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten