Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Ez a hozzászólás szinte egy az egyben illik rád is, azzal a különbséggel, hogy az FZ18 szvsz egy rosszabb kompkat, mint a Canon S5 IS, amivel a kérdező dilemmázott a Nikon D40-el szemben. Ennek ellenére szinte kicserélheted a két modellt a szövegben és annyi, bár vedd figyelembe, hogy az FZ18 átfogása 28-504mm, ami jobban hangzik, de ilyen átfogású objektív sok hendikeppet rejt magában, mindenesetre emiatt nagylátóban nincs lemaradva a Pana - legalábbis ha csak a látószöget nézzük.
Tehát: [link] -olvasd el.[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
Na most olyan kérdést tettél fel amire csak te tudhatod a választ. Én pld honnan tudjam hogy maradni akarsz e a kompaktoknál vagy át akarsz térni a DSLR-ekre? Mert a tükrösnél ha meg akarod közelíteni azt az átfogást ami a kompaktnál volt még költeni kell rá. Igazi lépés a tükrös lenne.
-
johnjohn
addikt
-
-
Szten Márs
nagyúr
A 6MP azt jelenti, hogy A/3-as méretben még igencsak jó képeket tudsz előhivatni, A/4-esben meg pláne. Akarsz ennél nagyobbat?
Ezen kívül a pixelszám nagyon nem egyenlő a részletgazdagsággal. Sok esetben 10-12 megapixeles kompaktok részletgazdagsága jelentősen rosszabb, mint egy 6 megapixeles tükörreflexesé.
A Duna plázában lévő Saturnban van elem a gépekben, ki lehet őket próbálni. -
net84
őstag
olvasgatom a topic-ot, te most kb. arrafele járhatsz, mint én kb. 1 éve
erősen gondolkodtam valami komolyabb gépen (nem vagyok egy fotos, még erősen tanulom), addig mindig csak kompakt gépekkel fotóztam, nagyrészt autómata üzemmódokban. néha-néha használtam egy-egy fuji és pana gépet. aztán volt szerencsém kipróbálni egy délután egy tükörreflexes canon-t. meg is győzött, meg el is tántorított. szép képet lehet velecsinálni, de rengeteg gyakorlás kell hozzá és a fotós (ismerős), aki a kezembe nyomta, hogy próbáljam ki javasolta, hogy inkább kezdjem egy manuál (biztos van valami szakszó rá) objektíves, de nem tükrös géppel. aztán elég olcsón sikerült hozzájutnom egy fuji 6500-as masinához. szvsz egy remek tanulógép (van mit még tanulnom). korábban rengeteget videoztam, főleg koncerteken, és a fottomasina is ilyen területre kellett másodlagosan. egy-egy hétvégén (estén) elkattintgatok 200-500 képet.
én nem mertem bevállalni a komolyabb masinákat, de ez én vagyok - majd talán egyszer, de DSLR gépet majd csak akkor, ha indulsákor meg tudok magamnak engedni 2 objektívet is hozzáegy kicsit más:
előtét lencséket keresek a 6500-as fujira - pl. nagylátószögű (ha egyáltalán ilyen létezik), halszem (láttam, fentebb már volt róla szó), illetve egy olyan okos lencse kellene (korábban a kamerához volt ilyenem), ami arra volt hivatott, hogy pl az ablakok (vagy a vízfelszín) tükröződését kiszűrje és látható legyen, ami mögötte van - a nevére már nem emléxem, valahol megvan még, de az biztos, hogy a fényképezőre nem jó méretikegRead only...
-
johnjohn
addikt
Nekem a 22-es monitoron már mosottak helyenként ezek a képek, mint a vízfestmény.
A D 40 képei ugyan ebben a megvilágításban egyértelműen szebbek és tisztábbak, ha meg hozzáveszsszük, hogy vágsz a képekből, a megmaradó részlet sem lessz mosott.
A 18-55 ös kitobi igen jól sikerült darab, ebben a tartományban nem kell stabi.
A kép eleinte gagyi ,azután felnől az ember a feladathoz,kb. 1000 kép gyakorlás, és már ismered is a gépedet annyira, hogy tudj figyelni a részletekre.D 40 tesztkép
Még egy kevés fénynél.[ Szerkesztve ]
-
as_Rock
őstag
Sokat javíthatsz a képeid minőségén ha 1-2 fényképészeti alapfogalommal tisztába kerülsz, emellett a DSLR-re váltás is javít persze a képminőségen, de nem csodaszer.
D40-nél nem a gépben, hanem az objektívben van a stabi (ha olyan obit raksz rá), és általában az ilyen belépő gépeknél van olyan üzemmód ami a kompaktok "csak nyomom és a gép majd számol fókuszt, záridőt" megoldásához hasonló átlagos képminőséget hoz össze a hozzánemértő kezében is.
[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem Z2-van Vettem most egy DSRL-t de a Z2 megmarad, pont azért, mert van amire alkalmasabb jelenlegi obiparkommal /kitobi / mint az alapzoom. Viszont sok olyan feladat van, aminél már rögtön óriási a különbség a DSRL javára.
9257: ha veszel vázat, ne szuperzoomot vegyél mellé, mert sokkal jobban jársz árban és minőségben két zoomal.
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
Jobb:
Azonnal bekapcsol
Gyorsan és pontosabban fókuszál
Zajtalanabb képet produkál magasabb ISO-n is
Igaz, hogy kukucskálni kell, de jobb keresőképe vanNem bonyolult kezelni, ha nem akarod bonyolítani - viszont esetleg nem úgy gondolja a képet, mint te. Itt van egy Nikon reklám, hétköznapi emberek, nem hétköznapi képek, itt pedig oktatófilmek, mit hogyan fényképezzünk, megítélheted, mennyire bonyolult.
Ha stabilizátor vagy video kell, akkor viszont alapban, illetve egyeltalán nem rúg labdába.
-
Allien
veterán
Azért, ez nem olyan egyszerű! Egy múzeum, vagy kiállitás NEM sima fotózásnak minősíthető. Eleve, a bejáratnál már meg kell tudni, mik a szabályok, ha nem akarsz bajt a fejedre. Aztán, ha mindent lehet (pl vaku, álvány), akkor könyebb a móka. Ha festményt akarsz fotózni, akkor szépen megvárod, hogy senki se legyen ott, vagy megoldod, hogy NE áljanak eléd (legyél kreativ). Van, ahol meg lehet oldani, van, ahol nem. Vannak helyek, ahol pl lehet fotózni gond nélkül. Nagycenk, Széchenyi kastély, mindent lehet, jó fényviszonyok melett, nincs plussz költség hozzá, Fertőd, Esterházy Kastély, fotózni, és vakuzni lehet, de, van külön fotós jegy, ami egy plussz 1 belépő ára (kb 1400 huf), igaz, van benne tárlat vezetés. Talán legnehezebb, Sopron Storno ház. A fotós jegy talán 200 huf, de álvány nuku, vaku nuku, és alig van fény. Ott LCD a gépen max világitásra jó. Néha olyan 1s (tehát 1 másodperc) az expó. Azt tartsad ki lcd-t nézegetve.
(jo, nem lehetettlen, mert pl letérdeltem, könyök rátámaszt, és kész az álvány, de, eszembe se jutott az lcd-t használni)[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Más technika a kettő. De, elöbb-utóbb lesz, csak a gyártók lassan tudnak fejlődni. Az igazi az lesz, ha nem lcd lesz, hanem OLED. Annak kisebb a fogyasztása is, lehet, nem csak kihalytható lesz, hanem szétnyitható, mondjuk 17 colosra, és lesz jó nagy felbontással. Már, amikor vissza akarod nézni.
Aztatat nem éri meg. Minek? Egyszerűbb képeslapot, vagy brossúrát venni. Szenvedjen vele, aki úgy érzi. Amúgy, azt is le lehet fotózni, ha előre megbeszéled a múzeummal, és jó sokat fizetsz.[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest