Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tomszlaj #48224 üzenetére
szerintem 40k alatt azt kell megvenni, ami jobb építési-anyagminőségre, jobb a kijelzője, tetszik a fogása stb...képminőségben egyik sem valami jó. a "laikus" korszakomban nekem is voltak ilyen olcsó kompaktjaim, ezek között is akadnak szeretni valók, az olympus mju 1040-emet imádtam, full fém volt és kicsi, világító gombokkal, kis felbontású de gyönyörű kijelzővel, a vg-140-et meg a fuji s5800-amat meg gyűlöltem...mindkettő tejfölöspohár műanyag, az optikájuk eléggé taknyolt, főleg a fuji-é és jobban zajosodtak, oszt szinte minden fotót agyonszűrtek...a kijelzője mindkettőnek katasztrófális volt...szal ebben az árkategóriában a felhasználói élmény, építési minőség sztem az ami számít, a képminőséget el kell felejteni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ra^ven #48246 üzenetére
most retro koszak van a gyurmadesign kényelmes meg minden csak nem szép, igaz ez szubjektív, de meg is lepődnék, ha a dxxx nikonok kezdenének if, good, red dot díjakot hazavinni szal amikor a tervezők arra törekednek egy terméknél, hogy ergonómikus, kényelmes legyen, akkor 99,99%-ban kár szépségről beszélni, ezek a retró gépek meg pont a dizájnra hajtanak
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ra^ven #48260 üzenetére
"Ha ezeknél is automatán hagyok egy két dolgot, már akkor is szebb képeket fogok tapasztalni, mint az olcsóbb kategóriás gépeknél, vagy az ilyenek használatához azért kell valamiféle háttértudás?"
igen és igen vagyis automata módban is jobb minőségű képeket kaphatsz a fényerősebb obi meg nagyobb szenzor miatt, egy kis háttértudással meg még jobb képeid lesznek
-
jjeahh
nagyúr
válasz ra^ven #48266 üzenetére
az a jobb, ami jobban megfelel az igényeidnek.
mi kell? minél jobb képminőség? jó videó? vagy inkább eye-candy állóképek? gyenge fényben, beltéren is használhatóság? gyorsaság? akarsz később fejleszteni jobb obikra?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nagya21 #48271 üzenetére
ugyan a pana szenzora kisebb, de az obija sokkal fényerősebb mint a nikon kitobi, és videóban az árkategóriájában egyszerűen nincs jobb, ezen kár vitatkozni. jó a nikon s1 is, de a kollégának elvileg az lx7 megfelelőbb...szal amiért neked annyira tetszik, nem biztos, hogy mindenki számára a nikon 1 lenne a tökéletes gép...nem vagyunk egyformák
-
jjeahh
nagyúr
válasz lacy027 #48283 üzenetére
"Hiába kicsi és mindenhová magammal vihetem, ami nálam szempont, kezdem megunni és kinőni a kompakt kategóriát a elfogadhatótól sokszor messze lévő képminőségével és az összes korlátozásával együtt."
vegyél egy használt milc kit-et...pl. panasonic gf1, gf2, olympus e-pl1, e-pm1, e-p1, ezek kicsik, de a képminőségük ott van a szeren a kompaktodhoz képest, és később fejleszthetsz jobb obikra, vakukra stb...esetleg ha nagyon szűkös a keret, szerzel rá egy manuális obit bagóért, ami mozgó témára nem ideális és bukod a zoomot, de a "kompaktos" képekhez szokott szemnek egy álom a képminőség...én is egy 25k-s gépet használok, és az első üvegemet ingyen kaptam
-
jjeahh
nagyúr
válasz lacy027 #48286 üzenetére
képes lennél egy dslr-re meg egy kompaktra gyűjteni, azért mert a milc-et "félmegoldás"-nak tartod mivel nem csattog benne a tükör. értem kéremszépen aztán az lesz a vége valszeg, hogy a kompakt helyett veszel egy milc-et, oszt a dslr-t elkezded lassan "otthonfelejteni" amúgy a milc-ekben ha a tükör nem is, de a zár az csattog rendesen, az oly-m is van olyan hangos sztem mint a 60d meg a d7000, a sony milc-ek meg akkorát csattannak betojsz én nem akarom a milc-eket ráddumálni csak a hsz-d alapján egy ilyen gép lenne neked tökéletes, ráadásul használtan kijönne 50k-ból, és ahogy elnézem előítéleteid vannak a milc-ekkel szemben, holott semmivel sem rosszabbak mint a dslr-ek, csak másak. sztem menj és próbálj ki valahol párat, ha azután is félmegoldásnak tartod, akkor nemtom... én is durván elfogult voltam annó a milc-ekkel szemben, nem tartottam dslr alternatívának, mindenképpen tükrös gépet akartam, de hála a fórumnak ma egy kismilc-el kattogok, ha dslr-t vettem volna ma már bánnám...szal rágd át magad az igényeiden, és objektíven válassz sztem, ne az alapján, hogy csattog-e a tükör vagy sem
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Vyndree #48290 üzenetére
a fejletlenebb szenzor csak akkor gond, ha kell a magas iso...vázstabi meg a dslr-ek többségében sincs. amúgy a régebbi oly meg a sony dslr-ek vázstabija sztem sokat nem oszt-nem szoroz, szinte olyan mintha nem is lenne. igazán jó vázstabi csak az oly om-d sorozatban van, meg asszem az e-p5-ben meg e-pl7-ben, minden más váznál az obistabival jobban jársz akinek olcsó tele kell vagy sportfotózni akar, annak a milc-ek valszeg tényleg nem ideálisak
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz lacy027 #48293 üzenetére
ha utánnaolvasgatsz alaposan, kipróbálod őket és észérvek, igények alapján döntesz sztem nem igazán lesz amin rágódj-bánkódj utólag...ha viszont vakon megvásárolsz egy rendszert, és használat közben kiderül, hogy az mégsem neked való, akkor bánhatod
a kompaktodban sztem nincs mechanikus zár, de lehet, hogy tévedek[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ra^ven #48332 üzenetére
mutasd meg nekük, hogy ilyen egy drága kompakt, ráadásul zoomolni egyáltalán nem lehet vele
-
jjeahh
nagyúr
válasz j.bravo #48391 üzenetére
és miért bridge? a linkelt gépek felejtősek...ha gyors af, gyenge fényben is használhatóság, jó videó fontos, akkor egyértelműen panasonic lx7, viszont nézegessetek vele készült képeket, mert jpg-ben annyira nem erős a panasonic. ha viszont átlagos af is elég, a videónál meg csak annyi a kritérium, hogy legyen hd vagy fullhd, akkor egy olympus xz-2-vel is jól jár, jpg-színekben szinte verhetetlen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz j.bravo #48395 üzenetére
a dslr like dizájnnak nem szabad bedőlni, a legtöbb szuperzoomot gyakorlatilag ez adja el nem a tudás cserélhető obistól sem kell félni, azokon is ugyanúgy van automata mód meg minden, mint a kompaktokon. m4/3 meg gondolom azért nem tetszik neki, amiért a bridge gépek fele hajlik, vagyis a "komolynak" kinéző gépekre hajt, ebbe a csapdába szinte minden laikus júzer beleesik...szvsz ha picit is számít neki a képminőség, akkor minimum olympus xz-10, xz-2, fuji x10, vagy más csúcskompakt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz L-e-f-i-e #48422 üzenetére
Képminőségben az xz-10 a legjobb a felsoroltak közül, és gyenge fényben is ez a masina teljesít messze a legjobban. Koncertfotóra nekem úgy tűnik mindenki más gyútávot tart jónak, nekem az oly 5x zoomja tökéletesen elég lenne, egy szál ekv. 100mm-vel egész fesztivált is végigfotóztam már
-
jjeahh
nagyúr
válasz AMD Power #48430 üzenetére
ha belefér a keretbe, akkor panasonic lx7. az obija páratlan, F1.4 a kezdő fényereje, ezért gyorsabb záridőt kapsz, tehát sokkal kevesebb az esély a bemozdulásra, + az af is sokkal gyorsabb
-
jjeahh
nagyúr
válasz szlovibuki #48460 üzenetére
ezek alapszintű kompaktok, nem komolyabbak, ha a képminőséget nézzük. ha komolyabb kell minimum olympus xz-10
-
jjeahh
nagyúr
szvsz az oly meg a fuji sem a valósághű színekről híres, egyszerűen sokkal szebbek a bőrtónusok, átmenetek, ha csak az a lényeg, hogy eye-candy fotók potyogjanak ki a gépből, esetleg nem rajongsz az utómunkáért, akkor nagyon ajánlott az olyfuji.
-
jjeahh
nagyúr
válasz mrmarkus #48584 üzenetére
a képarányoknak van értelme, csak jobban jársz, ha utólag vágod meg a fotókat az olyan szenzoroknál, amik nem multiaszpektek olyan képarányt érdemes választani, "Amilyen arányú a szenzor a gépedben" - álá .: JuSzT :.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Yahhher #48640 üzenetére
grat a géphez!
(#48649) fav.net: ez azért messze nem igaz
(#48647) taxi: ha már dslr kitet is nézegetsz gondolom mégsem olyan fontos a nagy zoom, és akkor szétnézhetnél a fényerősebb obival/nagyobb szenzorral szerelt kompaktok között is
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #48656 üzenetére
ja de lehet egyszerűbben is: minden olyan gép, aminek "X" van a nevében és nem néz ki dslr-nek az jó cucc oszt csók
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #48658 üzenetére
kár, hogy a Mo-i árakkal nem vagyok teljesen képben, mert én simán megcsinálnám
-
-
jjeahh
nagyúr
ja 1" csak a sunyi van... esetleg nikon 1, samu nx mini
a pana gyorsmenü nekem sem tetszik, a főmenüvel viszont nincs gondom... érintőkijelző, videó nem igazán érdekel, kereső, építési minőség milyen?
-
jjeahh
nagyúr
esetleg köss valamiben kompromisszumot én is úgy rendeltem g3-at, hogy tudom, hogy nagyon fognak hiányozni az olympus színek (olympus-ról váltok), és el kell viselnem a műanyag felépítést (gyűlölöm a műanyagot, az oly-m full fém) dehát ez van...nincs meg a keretem, és ha meglenne sem adnék ki annyi pénzt egy om-d-ért pedig az lenne számomra a tökéletes masina
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #48729 üzenetére
húúúúúúú
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest