Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dilikutya #44929 üzenetére
"Tisztában vagyok vele, hogy egy 50-60 ezres géptől nem várhatom azt, amit egy 100-200 ezrestől"
egy kicsit olvasgass sztem, nézz tesztképeket, és ezt ajánlanám mindenkinek aki gépet akar vásárolni, mostanában 1001-szer ajánlottunk már a kérdezőknek xz-10-et, és senki még csak meg sem fontolta, sőt egyik kollégától meg is kaptuk a magunkét, hogy nehogymá' ez a játék zsebkütyü kenterbe verje a 60x-os zoomos "komoly" gépet
amiket felsoroltál tuti a fogáson kívül semmiben nem hozzák egy dslr-milc szintjét, ellenben az említett kis oly képminőségben a dinamikát leszámítva hozza azt amit a belépő cserélhető obis 1-200 ezres gépek kitobival tudnak szal ha a képminőség is számít, akkor megfontolandó...ha meg nem, nem szóltamFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz edeleny #44936 üzenetére
mivel annyit dícsértem az xz-10-et, hasonlítom ahhoz: f/3.2 - 5.6 vs f/1,8 - 2,7, szal a kisebb érték a jobb, ami annyit jelent, hogy kevesebb fényben is tudsz egész normális képeket lőni vaku nélkül is úgy, hogy az érzékenységet nem kell az egekig emeld. tehát ugyanott ahol egy fényerős obis géppel még vígan kattogsz, egy ilyen sötét zoom-ossal bemozdult, zajos fotóid lesznek, és a dinamikád is egy adott iso-érték után vészesen kezd romlani, szóval kopott, bebukott, kiégett képeket kaphatsz.
rengeteg érvet sorolhatnék még pro-kontra, de sajnos nincs tökéletes gép, ha a képminőség egy alap szintet megüt sztem a többi már egyéni igényeken múlik...kell-e neked jó jpeg motor vagy raw, esetleg csak raw-ban kattognál, fémváz, wifi, tárcsák-gombok, gyors af, komolyabb videó, kereső, stbstb...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
jjeahh
nagyúr
amikor valaki dslr style bridgezoomot néz ki, én már nem is merem említeni a kis xz-10-et
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
nem olyan méregdrága egy bónusz utángyártott akksi, és én pl. még nem képeltem annyit, hogy két akksival ne húzzam ki, pedig sokat kirándulok, rendezvényfotózok...szal sztem ezen ne múljon egy gépvásár, főleg mert ma már elég ritka az elemes cucc
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Morris #45013 üzenetére
remélem a következő 10 bridgezoomra pályázó átolvassa a hsz-det ritka, aki hozzád hasonlóan picit utánna is néz a dolgoknak, általában csak annyit fognak fel a júzerek, hogy a dslr style "komoly" megazoom helyett ajánltunk egy szappantartót így valahol meg is értem, hogy a múltkor kaptam pl. én is egy adag beszólást itt egyik érdeklődőtől
-
jjeahh
nagyúr
válasz Morris #45017 üzenetére
van jó bridge is (lásd sony rx10), de ezek a random sötét megazoom-ok csak nagyon igényteleneknek valók sztem...az olyanok meg gondolom nem kérnek tanácsot a fórumlakóktól, egyszerűen lecsapnak arra, ami a tesco-ban épp akcijós ha jó gép kell, akkor újan minimum xz-10, használtan meg rengeteg milc is van olcsóért, pl. oly e-pl1, e-p1, e-pm1, pana g1, g2, g3, gf sorozat
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz fireman123 #45086 üzenetére
a viszonylag jó képminőségű gépek közül az xz-10 árban valszeg a legalja...
-
jjeahh
nagyúr
válasz nemtabo #45096 üzenetére
about:blank-ot dob a linked, de amúgy a pana fényereje sem túl bíztató a tele végén, ekv 200mm-t F6-on alap iso-val egy ilyen kis vázzal, aminek fogása sincs elképzelhetetlennek tartom kitartani
szerk: látom jó lett a link, hát én kipróbálnék ilyen előtétlencséket kíváncsiságból, de tuti nagyon lerontják a képminőséget, szal látatlanban nem adnék pénzt érte
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bluerainbow #45101 üzenetére
speckók alapján a szokásos: gigazúm, rossz képminőség, magas árcetli
nbalint: grat hozzá, szép fényeket! ha gondolod írhatsz egy rövid beszámolót majd elvileg dinamikát leszámítva hoznia kéne képminőségben majdnem azt, amit a canon kitobival tud
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bluerainbow #45101 üzenetére
ennyiért ha képminőség is lényeges azt a masinát érdemes megfontolni, amit nbalint kolléga is vett, esetleg drágábban xz-2
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tin_Shield #45116 üzenetére
az oly is megtehetné azt az ikszzékkel, amit a sony az a3000-el, avagy az ilyen kis gépeket belepottyanthatná felfújt műanyag dslr like vázba, oszt sokkal többen vennék a gépeiket sztem max rá lehet matricázni, hogy 20x digital zoom vagy valami és kész is a tuti recept hiába na az emberek nagyja gondolom azért vesz bridge-t vagy dslr-t, mert ezek úgy néznek ki mint egy dslr...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45135 üzenetére
azért nézz utánna a sokat emlegetett oly xz-10, xz-2-nek, meg a milc-eknek is sztem, 80k-ért van már oly e-pl3 pl vagy valamivel drágábban nex-3n meg panasonic gf5...szal csak a kalapácsdesign miatt ne dönts egy gép mellett, mert ha később beleásod magad a témába alaposan megbánhatod egy 60d-s haverom pl. kisebb vagyont költött a pakk-jára, me' az komoly gép és mégiscsak canon, ha mindenkinek az van, akkor csak jó lehet, és most ott tart, hogy a 60d otthon porosodik, kényszerből átmenetileg egy kis analóg vázzal kattog, és szemez egy használt pana gf2-vel nem azt mondom milc-et vagy szappankompaktot vegyél feltétlen, de fontold meg, az, hogy "valamiért" nem tetszik nem érv
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45137 üzenetére
hát igen, valahol kompromisszumot kell kötni...egy duplakit gondolom megfelelne neked, de az már jócskán túl van a kereten...az olcsó bridge-ktől gyakorlatilag ne várj jobb képminőséget, mint egy akármilyen tesco-s zsebkompakt-tól, szal érdemes megfontolni, hogy tényleg fontos-e neked a nagy zoom, teletartomány, én pl elvagyok csupa fix-ekkel, magyarán zoom obim nincs is, és valszeg nem is lesz...az e-pl3-al dobozban amúgy van egy kisvaku elvileg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45140 üzenetére
sztem a 40-150 ideális lenne neked a kitobi mellé de duplakitben érné meg igazán akkor, jóval olcsóbban jössz ki mint ha külön megvásárolnád (csak akkor már túl lennél jócskán a kereteden)
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45144 üzenetére
esetleg használtpiacon is szétnézhetsz, a pár éves m4/3-os gépek használt ára a padlón szokott lenni
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speeedfire #45146 üzenetére
persze, ezekre a gépekre bármilyen obit fel lehet adapterezni, de csak manuális fókuszod lesz (értsd: kézzel tekered a fókuszgyűrűt, amíg élesre áll), ami nem rossz amúgy de mozgó témára nem alkalmas, és nagylátószöged nem lesz...a szettben felsorolt obik nem mind jók, én konkrétan kettőt fogadnék el belőle, és nagyok is a vázhoz képest...amúgy én is manuálozok, (az aláírásomban lévő linkeken láthatod kb mit lehet kihozni mondjuk egy helios-ból mft vázon) de az af-es obikat nem váltják ki, szal minimum kitobi jó ha van...már ha bejön egyáltalán ez az egész mf dolog
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ha már az Ixus 510 HS-t megvennéd már csak egy iciripiciri kell, és olympus xz-10, oszt ragasztasz rá papírból nikon logót ha mégis maradsz a 20-30k-s gépeknél azt vedd amelyik jobban tetszik kézbevéve sztem kb. tökmindegy...max ha szükséged van a vízálló kivitelre, akkor S31...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz Incastar #45178 üzenetére
túl sokat akarsz sztem...olympus stylus 1 28–300-at tud asszem, de drága...esetleg oly e-pm2 duplakit-el lenne szintén ekv. 28-300-ad, olcsóbban kijössz, jobb szenzorral, később fejleszthetsz rá, de az obit csereberélni kell, és nincs beépített evf, csak opcionális.
-
jjeahh
nagyúr
válasz norbert1998 #45187 üzenetére
csak és kizárólag akkor gondolkodj bridge-ben ebben az árkategóriában, ha a rossz képminőség is az elvárásaid között szerepel
-
jjeahh
nagyúr
válasz Incastar #45191 üzenetére
biza, RW annó postolt pár képet, hogy találják ki a júzerek mivel lőtte, sokan omd-re, és/vagy pro obikra, fényerős fixekre szavaztak ha a pénztárcádnak jót akarsz azt ajánlom a tesztet ne is nézd meg
norbert1998: ha mindenképpen kell a nagy zoom, akkor vedd valamelyik olcsó szuperzoomot, de képminőségben valszeg nem lesz előrelépés bármilyen hihetetlen is
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz norbert1998 #45194 üzenetére
a másik dolog meg, hogy egy szuperzummot nem könnyű kitartani, a tele végén kell a fényerő, és rendszerint ott a legsötétebbek ezek az obik, érzékenységet meg nem igazán ajánlott emelni ezeken a gépeken mert vagy a zaj, vagy a zaszűrés fogja tönkretenni a képet...jó fényben, széleslátó-kistele tartományban általában még használhatóak, de akkor meg minek szuperzoom
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovigyuri #45197 üzenetére
sötét beltéri képekhez jó magas iso teljesítmény, fényerős objektív, és/vagy állvány, rendszervaku kell minimum...
azt meg neked kell eldöntened, hogy később fejlesztenél-e újabb objektívekrepentium4: kovigyuri kérdésében benne van a válasz esetleg panasonic gf5
Miamiquake: miben legjobb? kompaktban gondolkozik? kereső fontos? kis méret-súly? cserélhető objektív?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Miamiquake #45201 üzenetére
legjobb kompakt? sony rx1 talán megtenné, de az nem férne a keretbe sztem amúgy olympus xz-2, panasonic lx7, sony rx100, ha kereső is kell fujifilm x20, esetleg valamivel többért .: JuSzT :. ajánlata...amúgy véleményem szerint ha valaki kezdő, és meg akar rendesen tanulni fotózni annak sztem pont nem ajánlott kompakt, ezek a csúcskompaktok inkább azoknak valók, akik pontosan tudják mit akarnak, és biztosan nem szeretnének fejleszteni a későbbiekben...
-
jjeahh
nagyúr
válasz fireman123 #45210 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
vagy nagy zoom vagy képminőség, vagy mindkettő, de sokkal többet szánsz rá...az említett két olympus meg az árukért jelenleg a legjobb képminőséget nyújtó kompaktok...ha beruházol egy újabb nagy zoom-os gépbe 50-60-ért ismét csalódni fogsz, ami a képminőséget illeti
Morris: elég a specifikációkra ránézni, hogy lásd miért is jobb cucc az, mint egy bridge vagy akár a képekre...itt a marketinggépezet sztem absz nem dolgozik
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tin_Shield #45302 üzenetére
elég gáz az SX510 obija, annyi látszik...ezek wide-open képek?
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #45397 üzenetére
hm, az a stab kíváncsi lennék mire képes, csak marketingfogás vagy tényleg olyan brutál, mint az omd stabi? ha ez is olyan jó setét obi + kis szenzor ellenére biztosan agyonveri gyenge fényben az előbbieket...
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyitaho #45422 üzenetére
ha annyira lemegy az ára, mint a II-esnek, átlagjúzer számára igazi all-in-one gép, nincs olyan általános téma amit ezzel nem lehet meglőni sztem 70mm F2.8 1" érzékelőn gondolom mossa annyira a hátteret, hogy akár amatőr portréra is jó...egy év múlva valszeg ezt ajánljuk majd akciósan mindenkinek, mint ahogy most az xz10-et
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #45448 üzenetére
viszont ha később elkapná az ihlet és rájönne, hogy tényleg "fotózni" akar, utóbbiakra vásárolhat egy jó kis fixet vagy valami, oszt nem kell gépet váltani mint a kompaktok esetében...
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #45452 üzenetére
pl1-et sokan dicsérik pedig mft topikban, állítólag a legjobb fogású pen...gyakorlatilag én azért nem azt vettem, mert gyakran használok fényerős fix-et tágra nyitva, és az 1/2000 kevés...(+ a dizájn nekem nem bejövős, sztem az összes többi pen szebb ) mindegy, lényeg, hogy ki kell próbálni, sokan szidják a pen mini-light-okat, gf panákat a fogásuk, ergonómia miatt, de ugyanúgy sokan tökéletesen elvannak velük...szal ez szubjektív
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyitaho #45471 üzenetére
két szó mint száz: dinamika, színmélység. viszont, ha rendesen komponálsz, raw-ban dolgozol az esetek kb. 80%-ában nem lesz különbség gondolom..magas iso-n meg amennyivel többet tud a sony, azt a pana az optikával behozza
-
jjeahh
nagyúr
válasz berobi78 #45510 üzenetére
egy prémium kompakt méretét persze nem érik el, de amúgy azt sem vágod zsebre sztem...egy milc-nél nem csak a váz kisebb, hanem az obik is, mint egy dslr-nél (jobb esetben). hasonlíts csak össze pl. egy e-pm2-őt, e-pl5-öt, vagy gm1-et panasonic 20mm/1.7-el megspékelve egy bármilyen dslr-el 35mm obival..nem mindegy mennyit cipelsz, egy milc kisebb obival elfér normál tatyóban egyéb bizb*szok mellett, esetleg nyakban, és/vagy egy bőrtokban...egy dslr-nek mindig külön fotóstáska kell...ha már előnyök, dióhéjban sztem: a mai kontraszt af-ek sportfotón kívül mindenben jobbak már, gyorsak, pontosak lv-n is (jobb esetben ), elektronikus kereső (ha kukucskás gépet választasz), avagy full frame gépeket megszégyenítő méretű keresőt kapsz, és pontosan azt látod benne, amilyen a végső kép lesz + egy rakat infó kirakható rá, ami ovf-re nem lehetséges, pl. élő hisztogramm..., kis bázistáv: bármilyen obi feladapterezhető, alsó kategóriában is masszív fémváz/ház igen gyakori (dslr-eknél gyakran felső szegmensben is műanyagot használnak), esetleg nagyon gyors működés-sorozat olcsón, álá nikon 1
persze van bőven hátrány is, de te most az előnyökre kérdeztél rá, ezért válaszoltam erre...neked kell eldöntened, hogy hol kötsz kompromisszumot, mire van szükséged[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz megmondom2 #45524 üzenetére
miért akarsz minden áron mindenhol éles képet lőni? mások pont a mosásra buknak, az árral szemben evezel amúgy ha picit tudatosabban fotózol az semmivel nem vesz el több időt a kirándulásból, mint ha auto módban kattogsz sztem...ránézel pl. a záridőre, állítasz a rekeszen, komponálsz, exponálsz, az egész két másodperc
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #45527 üzenetére
és? mondjuk 100 kép 200mp, olyan sok idő az egy kiránduláson? cserébe a képeid rendesen néznek ki..mindegy
(#45530) megmondom2: az ilyen képek nagylátószögön készülnek többnyire, ahol elég egy picit rekeszelni, főleg, hogy a szenzor se valami nagy
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz megmondom2 #45534 üzenetére
ja, pl. 2.8 helyett 4, ahogy írod, és "A" módban is lehet állítani, mindössze annyi a dolgod, hogy figyeled a záridőt, kitapasztalod mekkora értékkel tudod még kitartani (én pl. 1/10-el max), és ha afölé megy a váz nyitod a rekeszt, vagy emeled az iso-t...bár utóbbit gondolom egy ilyen kis szenzornál nem igazán érdemes...a lényeg: rekeszeléshez fény kell, gyenge fényben szűk rekesszel csak állvánnyal fogsz tudni fotózni
szerk: de amúgy igaza van Tin_Shield-nek, nincs sok értelme rekeszelni az FZ200-at, max a záridő miatt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest