Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bteebi


bteebi
veterán

Egyperces néma csönd vigyázállásban... :(

Ez érdekel bárkit az igazgatótanácsok tagjain és a részvényeseken kívül?? :U Baromi nagy mind a két gyártó. A profit meg sokkal inkább érdekes, mint az eladási volumen.
Az meg egészen brutál, hogy 3 hónap alatt majdnem ugyanannyi százmillió telefont gyártódott. :Y

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#2) kilua


kilua
senior tag

Ez jó is lenne, ha nem az 50ezer forint körüli Samsung Galaxy A széria lenne elől.

Ami jó, a Facebook/TikTok/PUBG eldöcög (a genshin felejtős) ha kamerával lő az ember képet lehet látni mi van, két évig frissül az OS, egyre több rendszer komponens meg a play servicesen/play protecten keresztül tovább is. De azért mégsem ugyanaz mint a csúcs hardver (akár a Xiaomi Pocotól)

(#3) janeszgol válasza kilua (#2) üzenetére


janeszgol
félisten

Ez már hosszabb idő óta így van. Droid fronton mindig valami 60k huf alatti vacak a legnépszerűbb eladásban. Úgy látszik az a legjobb. :D

(#4) Neurotoxin válasza kilua (#2) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Nem érzem, hogy a Genshin Impact egy megkerülhetetlen dolog lenne mobilon :DDD Nyílván nincsenek illúzióim, hogy egy ilyen mobilt a gyereknek (is) vesznek és futnia kell a PUBG-nek, mert megáll a világ. Az ilyen 50 körüli vackok pont arra jók, hogy 1 (2) évig telefonáljanak rajta és valahogy menjen a whatsupp/messenger/FB/Insta/TikTok... :((( Utána úgyis használhatatlanra lassulnak, mehetnek a kukába és lehet venni a következőt. 5 év alatt, az is minimum 250e Ft....

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#5) janeszgol válasza Neurotoxin (#4) üzenetére


janeszgol
félisten

Ha jól emlékszem a Galaxy A14 4G volt a legtöbbet eladott droidos telefon, amin a Genshin lowon simán fut. (4GB ram megvan, erre a legérzékenyebb, plusz a Mali G52 MC2 is elég erős hozzá.)

(#6) doooo válasza kilua (#2) üzenetére


doooo
veterán

Nem vehet a világon mindenki felső-, meg csúcskategóriás mobilt.
Meg amúgy most már bőven használható a legegyszerűbb A is, a 10-es széria főleg (az a legnépszerűbb minden évben).

(#7) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
őstag

Már évekkel korábban is olvastam arról, hogy Vietnam lesz Ázsia következő felemelkedő országa. Úgy tűnik, hogy Kína a politikája és a válságközeli helyzete miatt ez a jövőben még inkább igaz lesz.

#2 kilua Alapszintű használatra tökéletes, pláne azért az árért.

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#8) Diopapa válasza janeszgol (#3) üzenetére


Diopapa
addikt

Nem értem, ebben mi a vicces. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Ha nincs szüksége drága készülékre, miért venne? Nem tudom feltűnt-e de pl Maybach-ból is elég kevés rohangál, ellenben sok a Skoda Fabia. Úgy tűnik, az a legjobb.. :U

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#9) janeszgol válasza Necroman_Mk2 (#7) üzenetére


janeszgol
félisten

Vietnam oké, évek óta megy ott is a gyártás. Már egyes Lumiákat is gyártottak ott.
Viszont amiket Indiában szerelmek össze, azok minősége erősen kifogásolható. Szóval ha szeretnék kiváltani Kínát, akkor rá kell feküdni erre a problémára.

(#10) doooo válasza janeszgol (#9) üzenetére


doooo
veterán

A Samsung mindennek a nagy részét Vietnámban gyártja, az ország legnagyobb exportőre (és legfőképp befektetője). Immár... 14 éve?
A lényeg, hogy nem igazán lehet kifogás a vietnámi összeszerelési minőségre (a kínaihoz viszonyítva semmiképp).

(#11) janeszgol válasza doooo (#10) üzenetére


janeszgol
félisten

Nincs is minőségbeli kifogás!

(#12) DrBubo77 válasza doooo (#10) üzenetére


DrBubo77
addikt
LOGOUT blog

Nálunk is járt A-tól Z-ig (szó szerint értendő ;] ) sokféle Samsung, összeszerelési problémával még nem találkoztam.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#13) D.Va válasza janeszgol (#3) üzenetére


D.Va
senior tag

Csak messenger meg telefonálás miatt van telefonom, arra elég egy 60k-s telefon. Fotózásra videózásra van egy GH5 II gépem, játszani meg otthon gamer PC-n játszom. Nem fogok 3-500-at költeni egy csúcstelefonra csak hogy menőbb legyek az emberek/ismerősök előtt. :P

(#14) peppa válasza D.Va (#13) üzenetére


peppa
tag

Nálm is valami hasonló van, én nagyon megszerettem a régi iPhone-okat: 30eFt 1st gen SE. Kicsi, masszív (sokkal kevésbé törik már a mérete miatt is), elfér bármelyik zsebemben és arra hogy leessen, egy kézzel tudjak telefonálni, meg elérjenek a különböző platformokon nekem hibátlan.

A fotózási képessége arra jó, hogy ha valamit hirtelen kell, amúgy én dslr hívő vagyok, ezt a mobilról képernyőn fotozást nem vette még be a szervezetem.

[ Szerkesztve ]

(#15) bteebi válasza peppa (#14) üzenetére


bteebi
veterán

"ezt a mobilról képernyőn fotozást nem vette még be a szervezetem."

Pedig milyen kényelmes! :K És mindig kéznél van, és nem nagyon nagy és nehéz. Cserébe éjszaka már akár jobb képet lehet vele csinálni (pl. stacking miatt), mint egy nem nagyon új DSLR-rel. (Mondom ezt úgy, hogy van DSLR-em, és szerettem is vele fotózni. De most már inkább kellene helyette pl. egy MILC.)

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#16) peppa válasza bteebi (#15) üzenetére


peppa
tag

Értem és látom az értékét a praktikus oldalának.
De nálam ez ellenállásba ütközik az árnyoldalai miatt.
pl.: az állandó rendelkezésre állásnak, számomra vannak hátulütői is, elég lusta tudok lenni: nem készülök rá úgy, más figyelemmel vagyok jelen (máshogy, mást fogok fotózni), más jelentősége van egy fotónak. Csak egy technikai példa, hogy nálam alap rutin, hogy lenyomom félig az expo gombot, onnantól megtartja a fókuszt és/vagy a fénymérést is és utána állítom be kompozíciót. Ez már a kezemben és szememben van nagyon régóta, mobilon ez nekem totál testidegen.
A fényképezőben ténylegesen a témát nézem, az ember szemébe nézek, azt érzem, hogy része vagyok a helyzetnek, míg a mobilon meg egy képernyőt nézek és olyan mintha kívül állnék rajta. Ez is zavaró. De ezek már ez én szokásaim, amik miatt ez a két világ nekem nagyon különbözik.

(#17) janeszgol válasza peppa (#16) üzenetére


janeszgol
félisten

A mobilfotózásnak az az igazi előnye, hogy helyben ahol a kép készült, akár ott is azonnal szerkeszthető, effektezhető.

(#18) doooo válasza janeszgol (#17) üzenetére


doooo
veterán

Illetve adott a nagyobb képernyő, amin sokkal jobb nézni az élőképet. Kényelmesebb a kezelése, stb.

A képek minősége nyilván más téma, de a RAW képeknek hála azért bőven ki lehet valódi DSLR-minőséget is préselni néha a mobilokból is (helyzettől, témától, mobiltól függően).

(#19) bteebi válasza doooo (#18) üzenetére


bteebi
veterán

"de a RAW képeknek hála azért bőven ki lehet valódi DSLR-minőséget is préselni néha a mobilokból is (helyzettől, témától, mobiltól függően)"

Nyilván ízlés, szem, hozzáértés kérdése, én többnyire a jpeg képeikkel is megelégszem (mert egy igénytelen szar vagyok ;] ). Nem annyival rosszabb, mint amennyivel kényelmesebb. :B

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#20) doooo válasza bteebi (#19) üzenetére


doooo
veterán

Én is persze, de néha, néha érdemes mindkettőben menteni (Samsungok Pro módjában mindkettőt menti). Lehet aztán válogatni. :K A sok zaj a probléma legtöbbször, azt kell utómunkával eltüntetni, JPEG-nél ez szűrve van azonnal. Cserébe ég és föld a részletesség, meg úgy az egész kép.

(#21) D.Va válasza peppa (#14) üzenetére


D.Va
senior tag

Nekem is vennem kéne új telót, de valami nagyobb tárhelyeset, (mostani 16GB-osra felteszek 2 appot azt tele van...) így nekem a régi telók kiesnek. (friss appok se mindig mennek a régi telókon) Újat meg még nem találtam mert nem akarok 6-7 colos TV-vel a zsebemben közlekedni egész nap, ráadásul a kezem is kicsi. Borzalom hogy nincs 5" körüli méretű normálisabb telefon a jobb márkák közt. (Apple-t meg nem akarok) Így egyszerűen nem veszek semmit. Veszek valami nyomógombos fost az lesz a vége :DDD

[ Szerkesztve ]

(#22) D.Va válasza janeszgol (#17) üzenetére


D.Va
senior tag

Mai fényképezők mindegyike Wifi/BT-vel van ellátva, tehát a vázról is átküldheted azonnal a telefonodra ha azonnal szerkeszteni/posztolni akarod a képet. Plusz ha valaki tud jól fotózni, nem kell szerkeszteni a képet ;] (Ha csak nem az agyonszanaszét effektezett kamubokéhsított instaokádék képeket akar létrehozni az ember...)

(#23) bteebi válasza D.Va (#21) üzenetére


bteebi
veterán

"Borzalom hogy nincs 5" körüli méretű normálisabb telefon a jobb márkák közt."

Már hogy 6"-t akartál írni, nem?? :))

Még talán 2019-ben vettem használtan egy LG V30-at. Az már 6"-os volt, és az azelőtti 5,5"-os, szintén brutál nagynak ható LG G4-emhez (2016) képest szerencsémre maga a telefon alig volt nagyobb, mert kisebbek voltak a kávái. Na az a 6" ma már kb. ultrakompaktnak számítana, ami egészen nevetséges. :( Most van egy Samu S20 Ultrám (a micro SD kártya miatt már-már "muszájból", mert gyakorlatilag semmilyen relatíve normális minőségű telefonban nincs; idén januárban vettem), meg egy céges A54-em. Mint két féltégla. Gyakorlatilag nincs olyan nadrágom, amiben normálisan zsebre tudnám tenni őket. :( Lehajolni velük kb. esélytelen. Többnyire úgy kötöm be a cipőmet, ha a zsebeimben vannak, hogy beterpesztek, mint egy zsiráf :DDD, aztán reménykedek benne, hogy nem okozok túl nagy feszültséget a kijelzőknek, miközben a zsebeimben feszülnek.

#22: "Ha csak nem az agyonszanaszét effektezett kamubokéhsított instaokádék képeket akar létrehozni az ember"

You made bunny cry. :( Rendkívül szomorú, ha ilyen lesújtó véleménnyel vagy a mai "fotósokról".

Az egyébként tényleg nagyon szomorú, hogy a szar lett a standard, mert látványos.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#24) D.Va válasza bteebi (#23) üzenetére


D.Va
senior tag

Igen már 6" alatt se nagyon van semmi. Apple se3 az 4,7". De 200 ezret meg nem szánok rá. De a 6" mobil is nagy. Főleg nyáron rövidnadrág zsebben borzalom ezek a nagy mobilok.
*
Az egyébként tényleg nagyon szomorú, hogy a szar lett a standard, mert látványos.
Igazából még csak nem is látványos a legtöbb esetben, de a minél homályosabb szarabb a fotó az a divat. Persze nem kell hogy egy fotó tűéles legyen, de ami a social mediaban megy az okádék. Na nekik meg főleg nem kell csúcs mobil a fotózáshoz, pedig ők veszik... (főleg nem egy jó fényképezőgép.)

(#25) D.Va


D.Va
senior tag

*Sajnos az SE 3 is átverés, hiába 4,7", az sem kis telefon mert ott meg a régi dizájn miatt nagy a képernyő alatt felett a képernyőn kívüli terület... :DDD :O

(#26) Attila0 válasza D.Va (#24) üzenetére


Attila0
őstag

"Igen már 6" alatt se nagyon van semmi. Apple se3 az 4,7". De 200 ezret meg nem szánok rá. De a 6" mobil is nagy. Főleg nyáron rövidnadrág zsebben borzalom ezek a nagy mobilok."

Sajnos ez lett az ára a bárhol, bármikor történő internetezés lehetőségének

[ Szerkesztve ]

(#27) bteebi válasza Attila0 (#26) üzenetére


bteebi
veterán

"Sajnos ez lett az ára annak hogy bármikor internetezhessünk"

Ez egyáltalán nem igaz. Netezni már a Galaxy S3-on is egész jól lehetett, pedig az még csak 4,8"-os volt. Egy 5, max. 5,5"-os telefon kb. mindenre elég lenne méretre. Nyilván jobb a zinternetezés, filmnézés egy 6+"-os telefonon, de konkrétan NINCS rá egyértelműen szükség. És én bírnám a 16:9-es telefonokat is, nem kell a 20-21:9, vagy még durvább képarány.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#28) Attila0 válasza bteebi (#27) üzenetére


Attila0
őstag

Értem, de valamiért mégiscsak megemelték a kijelző méretét

(#29) peppa válasza Attila0 (#28) üzenetére


peppa
tag

Az instant médiafogyasztás miatt szerintem.
Ahogy idősödöm (45+), egyre inkább értékét látom az előkészületeknek, a minőségi, dedikált figyelemnek és időtöltésnek, egyre kevésbé vonz, hogy minden pillanatban bármit megoldjak. A "hogyan" egyre jelentősebbé válik a "mit"-hez képest.

(#30) btprg válasza Neurotoxin (#4) üzenetére


btprg
senior tag

Én meg pont úgy vagyok, hogy ilyen 50 körüli vackoknál sokkal több pénzt soha nem adnék ki telefonra, mert nem érzem a felárat arányban az általam kihasználható plusz tudással :)

A gyereknek meg kell tanítani, hogy nem ilyen gagyi mobiljátékokon akarja kiélni magát, játsszon PC-n, vagy konzolon. Akkor mindjárt nem kell mindig több százezres telefonokat venni neki ;]

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#31) elfelejtette válasza bteebi (#27) üzenetére


elfelejtette
veterán

Nekem is a 142,5 x 69,3 mm-es, 5,5"-os kijelzős LG Q6 volt méretben az ideális. Alul is keret, hogy a képernyő alját is elérjem úgy, hogy nem billeg a kezemben a telefon, és felül is káva, de még így is épphogy elértem a kijelző tetejét fogás váltás nélkül.

[ Szerkesztve ]

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#32) Diopapa válasza D.Va (#24) üzenetére


Diopapa
addikt

Én pl ezért vettem összecsukhatóst. Egész nap kényelmesen elvan a zsebemben.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#33) bteebi válasza elfelejtette (#31) üzenetére


bteebi
veterán

Nekem ráadásul elég rövidek az ujjaim, úgyhogy még fogásváltással együtt is kínlódok mindkét telefonommal. :( Épp emiatt akartam inkább Xperia 5-öt venni, az még egész "kompakt" (6,1", muhaha), csak a melegedés, a nem annyira jó kamerái, és leginkább az ára tartott vissza. Pedig az 5 III-mal és az 5 IV-gyel is nagyon szemeztem annak idején, az 5 V-tel viszont pont nem. De adjon nekik a görcs 400k-t egy telefonért. :((

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#34) Neurotoxin válasza btprg (#30) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Kinek mi, milyen felhasználásra, persze. Személy szerint nem váltok gyakran telefont (4-5 évente), nekem bőven megér 8.000 Ft/hó kiadást, hogy egy minőségi anyagokból összerakott, fluid eszköz legyen a zsebemben, mert nekem, mint másoknak, munkaeszköz is a telefon. Gyereknek én sem vennék 300e Ft-os telefont, hogy játsszon rajta. Egy konzol a feléből kijön, élje azon ki magát :K

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#35) Necroman_Mk2 válasza Attila0 (#28) üzenetére


Necroman_Mk2
őstag

A videónézés miatt. Pedig én is örülnék egy normális, max. 5,5 kijelzős új droidos telefonnak 3,5 jack bemenettel, de sajnos szinte senki se csinál már olyat a nagyok közül :(

#32 Diopapa Mennyire strapabíró a kijelzője?

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#36) Attila0 válasza Necroman_Mk2 (#35) üzenetére


Attila0
őstag

"Pedig én is örülnék egy normális, max. 5,5 kijelzős új droidos telefonnak 3,5 jack bemenettel,"

Inkább KIMENET lesz az a bemenet. Mert ugye nem egy külső lejátszó hangszórójaként használnád a telefont? :DD

[ Szerkesztve ]

(#37) Diopapa válasza Necroman_Mk2 (#35) üzenetére


Diopapa
addikt

Szerintem nem annyira mint a hagyományos telefonoké. Fóliát ugyan úgy lehet rá tenni. Az enyém egyáltalán nem karcos, de nem építkezésen dolgozok.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#38) Necroman_Mk2 válasza Attila0 (#36) üzenetére


Necroman_Mk2
őstag

Valóban, ezt benéztem :B

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.