Azért nyitom ezt a topikot, mostanában elég gyakran ég a gyomrom.
Felmentem egy csomó weboldalra megnézni, milyen ételek ph-értéke savas és melyeké lúgos. Az eredmény döbbenettel töltött el, mivel ég és föld a különbség az egyes oldalak által meghatározott értékek között.
Ami az egyiken erősen savas és tiltott, az a másikon a lúgosak közé van sorolva (pl. kávé).
Sőt, találtam olyan oldalt is, ahol az összes gyümölcs savasként, máshol pedig lúgosként van feltüntetve.
Mivel nehezen merem elhinni, hogy 2015-ben ez még nem tisztázott, arra jutottam, hogy a legtöbb oldal valószínűleg baromságokat írkál, vagy hasraütésszerű értékeket ad meg.
Ezért inkább nyitok egy topikot, mert az itteni közönség nagy része sokat ül számítógép előtt, ergo magasabb lehet a savtúltengéses emberek száma, és örülnék, ha megosztanátok MEGBÍZHATÓ forrásokat, weboldalakat, esetleg tapasztalatokat ebben a témában.
Remélem legalábbis, így lesz