Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) HellGreg


HellGreg
őstag

Azért nyitom ezt a topikot, mostanában elég gyakran ég a gyomrom. :)
Felmentem egy csomó weboldalra megnézni, milyen ételek ph-értéke savas és melyeké lúgos. Az eredmény döbbenettel töltött el, mivel ég és föld a különbség az egyes oldalak által meghatározott értékek között.
Ami az egyiken erősen savas és tiltott, az a másikon a lúgosak közé van sorolva (pl. kávé).
Sőt, találtam olyan oldalt is, ahol az összes gyümölcs savasként, máshol pedig lúgosként van feltüntetve.
Mivel nehezen merem elhinni, hogy 2015-ben ez még nem tisztázott, arra jutottam, hogy a legtöbb oldal valószínűleg baromságokat írkál, vagy hasraütésszerű értékeket ad meg.
Ezért inkább nyitok egy topikot, mert az itteni közönség nagy része sokat ül számítógép előtt, ergo magasabb lehet a savtúltengéses emberek száma, és örülnék, ha megosztanátok MEGBÍZHATÓ forrásokat, weboldalakat, esetleg tapasztalatokat ebben a témában.

Remélem legalábbis, így lesz :)

(#2) Szevam válasza HellGreg (#1) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Most így pár évre rá...

Szerintem a legjobb megoldás a lúgosításra, ha felkelés után egy pohár szénsav mentes ásványvizet iszol meg.

A gyomor pH értéke kb 1 mivel konkrétan sósav van benne :). Minden amit eszünk, ehhez képest lúgosabb. Ezért szokták ajánlani a facsart citromlevet (pH-ja kb. 4) lúgosításra mert lúgosabb a gyomrodnál...hát persze, mivel annál savasabb nem sok minden van... lényeg, hogy el szokták felejteni, hogy a víz pH-ja kb. 7, ami gyomor savasságán gyorsan segít. Az ásványvízben lévő kationok reagálnak a gyomorsavval, így enyhítik a savas érzést.

Remélem tudtam segíteni. :)

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.