Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- ALZA vagy eMAG?
- Hiányzik a gamer érzés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz parandroid #167431 üzenetére
Én mtb-ot mondanék aszfaltosabb gumikkal.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz parandroid #167449 üzenetére
Azt, hogy neked megfelelne-e, arra nem tudom a választ
Ez inkább trekking, mint mtb.Én vennék egy rendes 29' mtb-ot, 100mm telóval, aztán dobnék rá egy street gumit, mint pl a schwalbe big apple. A nagy rugó, és a ballonos gumik szépen kisímítanak mindent, a nagy kerékmérettel meg könnyebb átsiklani az egyenletlenségeken.
Én így nyomom, csak terepesebb gumikkal (smart sam), mert az erdő is jó móka.
Korábban volt trekkingem vékony városi gumikkal, de valahogy a mtb élvezetesebb, és kébnyelmesebb. 2-3 évig volt meg a 2 bringa egyszerre, de pár hosszabb aszfaltút kivételével a trekking elő se került.Napfénysüti: [link]
Én ilyet vettem ajándékba egy kiscsajnak, évekig nyüstölte, imádta, elpusztíthatatlan, lehet játszani a színekkel. Unokaöcsém is ilyet kap jövőre szülinapjára.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz manager2220 #167456 üzenetére
Én lockolva közlekedek városba, de már a ballonos gumi is több kényelmet nyújt, mint a korábbi trekkingem, pedig frankó levegős telo volt benne.
-
vendingo
veterán
Tesóm alap dechatlonos fitness bringával tolja (65k). Tourney felszereltség, full alap cuccok.
2 éve nyúzza napi szinten, csak gumit cserélt rajta, meg váltó állítás volt.Mondjuk én pont befürödtem egy acera, alivio felszereltségű bringával, szenvedés volt összehozni egy jó váltóbeállítást, hamar elkezdett csörögni.
Most slx, xt-vel semmi bajom, állítani se nagyon kell, de mai fejjel nem vennék mégegyszer magas felszereltségű bringát. Ezt is csak az akciós ára és a teló miatt vettem, mert rebat nem nagyon szoktak gyárilag deore cuccokkal árulni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz maximilian4 #168262 üzenetére
Anno azért nem vettem meg a jobb felszereltségű bringát, mert manitou villa volt benne, és mindenki fikázta a márkát, hogy nincs hozzá se szervíz, se alkatrész. :(
A fox 32-ről is lebeszéltek, hogy gyakoribb szervízigénye van, inkább válasszam a rebat. Nem mintha a rebaval bármi gondom lenne. Még mindig többre képes, mint amennyit én tudok neki adni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Sefter #168279 üzenetére
Nekem terepfutócipőm van. Szellőzik, erős bordázott talpa van. 10 ezer volt anno a hervisbe. Kirándulni, bringázni használom sok sok éve, de bírja, pedig szegecses saint pedálokat használok.
Dechatlonban láttam mtb cipőket, amik elvileg nem csak spd pedállal kompatibilisek. Asszem 13k körül mocorogtak. Lehet teszek vele majd egy próbát.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Jól megjártam.
Elvittem egy helyi jó nevű bringaboltba a cube ltd-m fékolaj cserére, meg váltóállításra. 6-7 ezret mondtak rá.
Haverom kértem meg, hogy hozza el, mert dolgozok minden nap.
Fizetett 11 ezer forintot, a fék ugyanolyan szarul fog, ráadásul üvölt, annyira hangos
Gondolom összekenték fékolajjal és betétet kell cserélni.
Erre az egészre 5-6 napot vártam..Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz arcitec #168775 üzenetére
Haver csak elhozta, végig égett a pofája a fék miatt, annyira üvöltött.
A boltot nem szeretném (még) megvenevzni, mert bízom benne, hogy orvosolják a problémát.
Alaposabban átnézve a bringát, a baloldali fékkar, váltokar tocsog az olajban...ivana: Nem tudom, most vittem elöször szerelőhöz fékkel kapcsolatban. Remélem helyrehozzák a gondokat, máskülönben buktam ezt a 11 ezret, aztán vihetem ki a radweltbe drága €-ért javítani.
arn: Tudom, hogy nem fog jobban a fék az olajcserétől, de ez most gyengébben fog (nem sokkal, de azért érezhetően). Úgy vittem be a szervizbe, hogy elötte pár órával csiszoltam meg a betéteket és mostam át denaturáltszesszel a tárcsákkal együtt. 5 éves a bringa, gondoltam ártani nem árt az olajcsre, a motornál 2-3 évente cseréltetem.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
A héten írtam, hogy a szervizben nem sikerült megcsinálniuk a fékem, magyarán rosszabb lett mint volt.
Nem hagyott nyugodni a dolog ezért kiszedtem a fékpofákat, 2 fajta csiszolópapírral felcsiszoltam őket, majd alkohollal áttöröltem a tárcsákkal együtt. Az első fék sokkal jobb lett, de nem az igazi, még mindig nyikorog, de már nem annyira, illetve a fékerő is jobb lett egy leheletnyit.
A hátsó fékkel is megcsináltam ezt, ráadásul 2x is, mert hiába csiszoltam, hiába alkoholoztam, ugyanúgy nyikorog, a fékerő meg elég gyenge, a fékkart a markolatig behúzva se bírom blokkolni a kereket menet közben, max csak nagyon poros úton, betonon egyáltalán nem. Csutkára behúzott hátsó fék mellett kézzel tudom forgatni a kereket. Az se szimpi, hogy markolatig lehet húzni a kart, újkorában nem ilyen volt, részben ezért is vittem el fékolajcserére.
Szerintetek mi lehet a gond? A betéteken még bőven van anyag.
Shimano A-M506 fékek, műgyantás betétek.Haver hervises legolcsóbb v fékes bringáján nagyobb a fékerő mint ezen. A 4 éves kislánya meg rámszólt, hogy ne biciklizzek, mert nagyon hangos a fék és zavarja, elromlott, így ne használjam. Egy 4 éves gyereknek próba nélkül feltűnt, hogy kaki az egész, de a szervizesnek nem, ráadásul leveleztem velük, állítólag ki is próbálták.
-
vendingo
veterán
válasz maximilian4 #169073 üzenetére
Még nem próbáltam a cserét, valszeg ez lesz, csak nem értem, mi a rákot csináltak, hogy ilyen lett? Oké, eddig se volt toppon a fékerő, de érezhetően jobb volt, na meg halk is volt.
Pince garázsunk van (nagyon meredek a lejáró), gond nélkül megszoktam állni a kapu elött, most majdnem felkenődtem a kapura.
Alapból úgy vittem a szervizbe, hogy a felsorolt munkákon kívül nézzenek rá a betétekre, hogy kell-e őket cserélni, panaszkodtam a fékerőre is. A szervizmunkalapon szerepel is, hogy "fékbetét?", de nem lett kicserélve, pedig nem vágott volna hanyatt a 2k/pár ár.
A tárcsákat rendszeresen tisztítom denaturáltszesszel. wd40-el tisztítani szoktam a láncot, nem kenni Teflonos láncsrét használok, és alap, hogy nem fröcskölöm mindenfele. Motoromon heti szinten olajzok, van hogy egy nap 2 alkalommal is, van tapasztalatom.Nem értem, hogy miért tudom ennyire behúzni a fékkarokat? Én az olajszintre gyanakodtam, ezért is cseréltettem le. (lehet meg se csinálták? )
Lehet megkéne látogatnom egy másik szervizt.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz maximilian4 #169080 üzenetére
Ez az amit nem értek. Fékolajcsere után is ugyanolyan mint volt. 2 újjal markolatig bírom húzni. (lehet nem is cseréltek!?)
Vidéki vagyok, nem gondoltam, hogy ennyi kínlódás lesz belőle. Ennyi erővel magam is nekiállhattam volna.
Holnap visszaviszem az üzletbe, hogy nézzék meg.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Kész a bringám, szó nélkül megcsinálták gariba. Tárcsa le, alkoholos tisztítás + zsír új betétek. Kegyetlenül harap, mind amikor új volt.
Ha már ott voltam, megnézettem a nyomást a telóban, 70 psi volt benne a 125 helyett. Az elmúlt pár évben elszökött belőle egy kevés. Gondolom az normális, hogy 5 év alatt ment ki belőle.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz parandroid #169261 üzenetére
Én meg zötykölődős, rázós, köves utakat kerestem, de nem találtam megfelelőt, csak pici rövid szakaszokat.
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Az első váltó (deore) adhat ki recsegő hangot nagyobb terhelés alatt?
Esetleg pedál (saint), vagy hajtókar (integrált slx)? Mi a jellemzőbb? Álló helyzetbe hiába tekerem, csak terhelés alatt recseg.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz jjeahh #169339 üzenetére
Bakker, a nyeregcső full porosan volt állígatva többször is, lehet, hogy az adja a hangot. Mosás ráférne a bringára, szóval holnap egy alapos nagytakarítással kezdek.
Köszi a tippeket, sok dologra nem is gondoltam.Más: A cube hyde nem más, mint egy merev villás MTB?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Üdv
Szinte karcmentes 29" rs reba solo air mennyit érhet használtan?
Gondolkodok, hogy az LTD pro bringám merev karbon villát kapjon, mert keveset járok vad terepre. Mennyire elvetemült ötlet?
Tetszik a cube hyde, de ennyit nem szánnék a dologra. :)Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Tuvix #169717 üzenetére
Nálam a külső másodlagos. Mostaninál is csak a felszereltséget néztem. Fekete bringáért indultam, sárga lett belőle, ebből is ez volt az utolsó. Ha a külső számított volna, akkor gyengébb felszereltségű , ellenben gyönyörű limitált ktm-et választok. (Ktm 1964)
-
vendingo
veterán
válasz Toobee #169763 üzenetére
Érdekel majd a komolyabb tapasztalat vele. Melóba járni jó lenne egy ilyen robogó helyett. Létezik, hogy csak 1 vázméretben készül? 192 vagyok, nem tudom a 21-es váz mennyire lenne nyerő. Nézegettem kínai összecsukhatós bringákat, csak azoknál necces a gari, a méret meg végképp. Vagy marad az alap ötlet, olcsó dechás bringa+bafang szett. Árban ennyi lenne az is.
-
vendingo
veterán
válasz NandorHUN #169812 üzenetére
Én igyekszek sehol nem hagyni, de van 2 lezáróm. Egy olcsó tescos, amivel gyors lezárom miközben végig szemmel tudom tartani, pl fagyizó, meg van egy kínai abus bordo másolatom, amivel tartóssan szoktam zárni, ha távolabb tartózkodok, pl strand, de ekkor is úgy zárom, hogy lássam. Ha elakarják vinni, úgy is elviszik. Hosszabb távra u lakat, meg kábel kombinációt tartanám megfelelőnek.
-
vendingo
veterán
válasz INTELligent #169935 üzenetére
Biotech isotonic. Zsebben elfér, finom.
-
vendingo
veterán
válasz Somatom #170052 üzenetére
Vidd vissza majd harmadszor is és utána kérd vissza az árát.
Lehet arra játszanak, hogy összetákolják, elviszed, közben meg lejár a garanciád, azért húzzák az időt, hogy kicsússz belőle, de elvileg minden szervizben töltött nappal hosszabodik a garancia időtartama.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Somatom #170063 üzenetére
Átérzem a helyzeted. Tavaly motoromon volt hátsó rugóstag felújítás, mert elengedte a levegőt. Több mint 1 hónapig szarakodtak, mert hiánycikk volt valami szelep. Mondjuk 40-ből megállt a javítás a használt 80 ezres, az új többszázezres árhoz képest.
Ja, és mindez szezon elején, amikor már viszketett a pi.ám.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Mi a lényegi különbség váltónál a rövid és közepes kanalas kialakításnál? Van gyakorlati funkciója?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz bringasisti #170305 üzenetére
Azaz? Nem lettem most okosabb
-
vendingo
veterán
Köszönöm a kanalas válaszokat, már érthető.
-
vendingo
veterán
Csak azért nem ajánlottam a tribant, mert nagyobb keretben gondolkodtál. Városban közlekedni, lelakatolni, otthagyni valahol praktikusabb. Kevésbé böki egy átlag tolvaj szemét egy dechatlononos bringa. Jó a support, gari. Elvileg pár hét és lesz megint készleten.
-
vendingo
veterán
válasz Hasaggymeg #170374 üzenetére
Én azonnal tudnám javítani teljesen ingyen, még 10 év garanciát is adnék rá, csak hát pont szabin vagyok határozatlan ideig.
-
vendingo
veterán
válasz Sefter #170424 üzenetére
Nekem most volt hátul betétcsere. Az első harap, mert bekopott, hátul még elég gyengusz. Adj neki időt, aztán ha több száz km után se tetszik a végeredmény, akkor gondolkodj cserén. Ha veszel egy top kategóriás féket az is gyenge lesz az első pár száz km-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest