Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
válasz fulton #253227 üzenetére
nincs azzal semmi baj, teljesen jól el lehet gurulgatni ilyenekkel is. tettestársam is valami 30 éves acélvázzal nyomja [kép], imádja, semmire se cserélné le, csak a váltást upgrade-elte rajta a kép óta.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
nem szelektíven értelmeznek, hanem az autós kapcsán konszenzus van, így azon nincs mit beszélni, a biciklis minekmentodázásával meg nem értenek (értünk, én sem, csak még nem szóltam hozzá) egyet.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #253999 üzenetére
mi az, hogy nincs jelentősége? tudod milyen idegesítő, amikor plotaroute-on mindenféle kerekítgetős csalinkázás nélkül összerakok egy pont jó kerek 10 km-es útvonalat, erre a strava meg lecsalja 9,7-re?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #254018 üzenetére
na persze, részeg strava hóbortjai alapján alakítsam az útvonalat, meg nézegessem közben a telefont, hogy hol fordulok a 7.5 km távomra 6.8-7.5 között már mért mindent, egyszerűbb nem elhinni neki, hanem előre megnézni, hogy mennyi lesz.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #254090 üzenetére
ujjatlan egybecucc, azt már januárban beszereztem, akkor volt kifutós 50%-os a dekában rövidujjú jobb lett volna, de nem érte meg a 2,5-szeres árat. enyhén párnázott, aminek annyira nem örülök, 40 km-n megvagyok nélküle is, futás-úszás közben viszont biztos zavaró. majd kipróbálom a hetekben mindenre, max nekimegyek kisollóval
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Mezga Aladár #254148 üzenetére
téves, ez a landrideren mutatna jól.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #254462 üzenetére
egy ilyenben benne vagyok, ha valaki húz gumipókkal hegynek felfelé.
na jó, meg ha amúgy sem vagyok nehezék (megyeri híd-szob-megyeri híd kb 28-as átlaggal megy), de azt szerintem nagyjából le tudom szűrni az összejött társaság alapján.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Fall-N #254756 üzenetére
nem kávézom, helyette harmadik napja olvasgatom a kommenteket a bpi autósok fb bejegyzése alatt, kitűnő vérnyomásnövelő. "hülye biciklis miért nem tolta a zebrán" (mert biciklis átvezető), "miért nem a biciklisek adnak elsőbbséget az autósoknak" (mert 30 méterrel előtte van egy zebra, 10 méterrel utána meg a főútnak is elsőbbséget adnak), "az egy teljesen lehetetlen kereszteződés, nem lehet látni a bicikliseket" (1, talán akkor lassabban kéne megközelíteni, 2, ha tényleg a híd alól jött a biciklis, akkor kb 30 métert haladt egy teljesen jól belátható szakaszon, mire elütötték), "köcsög biciklisek nem fizetnek útdíjat, kötelező biztosítást meg parkolási díjat se" (hmm, egész jól hangzik ez a biciklizés dolog, ki kéne próbálni )
mindamellett, hogy nem értek egyet a sisak hiányával, pár kilométerre is felveszem, itt is jó eséllyel életet mentett volna... de nem kötelező viselni, szóval ez nem felmentő tényező.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #254767 üzenetére
+ #254769lsebestyen: szerencsére tudom türtőztetni magamat, falra hányt borsó lenne, pedig amúgy szeretek vitatkozni
de ha már hülyeautós-hülyebiciklis témánál vagyunk, múltkor a késő esti minekmentoda gázolás után elfelejtettem megírni egy múltkori esetet, aminek szemtanúja voltam:
irodából hazafelé az újpesti Attila úton megyek, ez egy egyirányú, bicikliseknek kétirányú út. ettől a szakasztól kezdve (taxis irányába tovább) elég szűkös, ha látom, hogy a távolban jön szembe autós, felmegyek a járdára, gyalogos úgyse jár rajta sose. na, múltkor ennél a szakasznál beértem egy másik biciklist, szemből messze egy autó, én rögtön megyek fel a járdára, srác marad az úton. ahogy az autó már elég közel ért, a srác látta, hogy szűk a hely, és az autós sem törekszik rá, hogy több legyen, megállt az út legszélén, letámasztotta a lábát a járdára, még a biciklit is kidöntötte egy kicsit. a járdán elmentem mellettük, majd pár másodperc után hallom a tipikus karosszérián csattanó hangot, 10 mp múlva ordibálást, akkor már megálltam nézelődni. srác "kizárt dolog, hogy ezzel leállok baszakodni" arckifejezéssel zúg el mellettem 25-tel (feltételezem, mert ebike-os volt ), autós meg üvölt, hogy menjen vissza. odakiabálok neki, hogy biciklisnek kétirányú, tök jogosan ment ott a srác, válasz: "de nekem van elsőbbségem!!!" aztán nekem is elkezdett üvölteni, hogy menjek oda hozzá, de csak egy kiröhögést kapott.
na, itt mi a verdikt, srác minekmentoda, hiszen én mögötte tudtam a jó megoldást, vagy az autós volt a hülye, nincs elsőbbsége/ha lenne is, akkor se okozzon balesetet? (a kérdés költői )wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szimpláncsak #254790 üzenetére
ha velem csattan, még az is lehet, hogy ez lett volna, de így nem az én dolgom volt. mondjuk amilyen agresszívan fröcsögött a csávó, megértem, hogy a srác a fight or flightból az utóbbi mellett döntött.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Napfénysüti #254932 üzenetére
jaja, campánál fékezés közben gyűrűs/kisujjal lehet leváltogatni gond nélkül (csak kicsit gimnasztikázni kell hozzá). mondjuk tippre ez inkább sora probléma lesz, mint antik probléma, egyszer járt nálam kölcsön egy RSX fékváltókaros bicikli, úgy emlékszem az is tudta, pedig az kb 30 éves cucc.
szerk.: mármint váltani lehet fék közben, de nem a fékkarral
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Napfénysüti #254951 üzenetére
hát az nem az igazi, ja. elég nehéz elérni, meg belőni az erőkifejtést. mondjuk én nagyon keveset vagyok lenn, ha meg igen, akkor már előtte úgyis felváltottam, szóval ez annyira nem zavar.
cserébe szerintem (fent fogva) kényelmesebb a pöcök, meg a mozgó elemek is kevésbé bonyolultak, nem billent fékezésnél egy akkora bunkót, mint a shimanónál, lényegében a fékkar csak egy sima fékkar.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Fall-N #255024 üzenetére
micsoda? egy kattintás kikapni a konzolból a gyerekülést, nem vinném magammal sehova feleslegesen. én akiket üres gyereküléssel látok, azok nagyrészt vagy ovi-munkahely között vannak épp, vagy a gyerekülést táskatartónak használják, de persze van egy kevés olyan is, akit nem érdekel, hogy ezzel kemény wattokat bukik , és nem szedi le.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Fall-N #255026 üzenetére
ja, az nyilván más. mondjuk nálunk asszony csomagtartósához is csak 2 pöcök meg egy gomb kell, igazából alapvetően külön tároljuk mindig az üléseket, és csak akkor kerülnek fel, ha használjuk
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Nutra #255092 üzenetére
szerencsére nekem csak egy rövid szakaszra kell, a Görgey felé letérek róla, annyit még túl lehet élni többé-kevésbé.
#255102ZolkoW: nekem is ilyen van, 2222 forint volt asszem. az előre néző gumikupakot az első úton levitte a menetszél
-
ZavaBalazs
őstag
jut eszembe, gazdaságos ajánlás bryton előrenyúló konzolra? lehet kínai is, vagy ha valakinek van fiók alján lapuló fölös darab, azt is leboltolhatjuk.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz chubby2o6 #255128 üzenetére
köszi, ezek nem tűnnek rossznak (ha jól sejtem, tapasztalat nincs vele, ugye?)
#255130mauimagic: köszi, de biztos ami biztos, maradok a brytonhoz valóknál. valamit magyarázott az ismerősöm, hogy a garminosba is belemegy a bryton, de nem az igazi, talán hiányzik valami rögzítőpöcök/dudor?
#2551396030D: fú, passz, hogy ebbe belemegy-e, elég eltérőnek tűnik ahhoz, hogy ne erőltessük.
#255141ZolkoW: na, igen, ez az elfordulásos dolog lesz az. gondolom akkor ezek (1, 2) közül valamelyik az, ami neked bevált, melyik az, amelyik nem?
-
ZavaBalazs
őstag
még a következők merültek fel:
- 420-asom van, működik vele a rövidebb, vastagabb szárú verzió, vagy útban van a jobb hátsó gombnak?
- szoktak ezekhez fixen 25,4-es szűkítőt csomagolni, vagy ezt is figyelni kell?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #255413 üzenetére
sajnos lámpánál belementek hátulról, eleje-hátulja megnyomva, 6 centivel rövidebb az autó, lehet gazdasági totálkár.
...vagy a corvette-re gondolsz?jövő hétvégén sporteseményen veszek részt, viszont most vettem észre a kiírásban, hogy a részvételhez éves amatőr regisztráció / versenyengedély kell, amihez meg sportorvosi vizsgálat. még sosem voltam ilyenen, mire kell számítani, mennyi idő egy ilyen vizsgálat? egyáltalán végig tud menni jövő szombatig a vele járó adminisztrációval együtt (tegyük fel kapok erre a hétre időpontot), vagy beszoptam?
esetleg valakinek van bevált sportorvosa, lehetőleg észak-pest vonzáskörzetében?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Rodzser Mór #255583 üzenetére
igazából elég a kereket rátámasztani a sínre, utána már nem kell emelni, csak függőlegesbe kell dönteni. raktam már fel 16 kilós biciklit (amikor vettem a szállítót, először az ősmontival akartam kipróbálni ), nem volt vészes. ha tudsz padka mellé parkolni, akkor még könnyebb.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz kutga #255794 üzenetére
jól szellőző cuccban megyek, benn meg tartok pár merinói gyapjú pólót, amik nem büdösödnek, és ritkábban kell őket mosni, meg egy farmert. mondjuk nekem csak 11 km.
mondjuk nekem is home office, mostanság két hetente ha egyszer bemegyek az irodába, sokat mondtamwir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Fall-N #255852 üzenetére
ja, itt most a "random normál kinézetű nadrág" gyűjtőfogalommá silányult verziójára gondolj a farmernak, ne a levi'sre és társaira. de azt nyáron nem nagyon veszem fel, inkább télire van ott a téli softshell futónadrág cseréjeként, nyáron le tudom tekerni azt a 2*25-30 percet utcai rövidgatyában is. póló viszont mindig cserés.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Szakbarbár #256182 üzenetére
kiegészítve, amit írtál: az etyek-gyúró közötti elszórt 10-14%-os emelkedők magamfajta lelkes hobbistáknak sem kellemesek, hát még a mugliknak, akár tudnak váltani, akár nem. márpedig ez az útvonal nem "lelkes hobbista változatos edzőpályája" céllal
jött létrekellett volna létrejöjjön, hanem "bicikliút az egész családnak" céllal. a fiaim még kicsik, szóval ilyen téren nem tudok nyilatkozni, de a feleségemmel biztos nem indulnék neki, mert kb a harmadik meredek emelkedőn való biciklifeltolás után menne el a kedve az egésztől, főleg ha közölném vele, hogy még 10 ilyen van . pedig amúgy lehetne vele menni, nem a táv a probléma, pl ha mondaná, hogy menjünk el szobig meg vissza (kb 110-115 km), akkor nem vitatkoznék, de a bubát nem vállalnám vele. valószínűsítem, hogy akik kritizálják, azok nagyrészt ilyen irányból közelítik, nem olyanból, hogy nem tudnak váltani, és 48-14 áttéttel csodálkoznak, hogy nem megy a 10+% meredek emelkedő.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz MPowerPH #256220 üzenetére
sok különbséget nem látok a bicikli, meg az utcán tartott bevásárlókocsi közt ilyen szempontból, max a láncot (de fulton waxol, külsősként kérdezem, hogy az tisztább megoldás, nem? )
szerintem tök érthető, hogy egy 200 kilométeres körre nem visz magával lakatot, aztán vészhelyzetet így tud csak megoldani. lehet, hogy csak egy csepel landrider, de én se hagynám kinn lezáratlanul.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Jester01 #256250 üzenetére
ácsi, egy szóval nem mondtam, hogy etyek-gyúró között van annyi emelkedő, az asszonyos rész már a teljes távról szólt. a hsz első felében az "elszórt" mondjuk többre vonatkozik kettőnél, lehet rosszul lőttem be a szakaszt, egyszer voltam csak, az se tegnap volt. de emlékszem, hogy a kelleténél több olyan volt, hogy vigyorogva száguldok lefelé 60-nal, kettőt pislogok, és már 10-zel szüttyögök fölfelé.
#256251Hasaggymeg: fordítsuk meg, a jelenlegi megoldás kb olyan, mintha az M1-et budaörs-bicske között úgy oldanád meg, hogy budaörs, kopárok, budakeszi, fekete-hegy, nagykovácsi, nagy-szénás, piliscsaba, zsámbék, bicske. ugye, hogy annyira nem logikus?
pedig tényleg van ilyen, asszonnyal nem vállalnám be, de hasonló lapos távot simán.tegyétek félre a sok éves-évtizedes biciklis tapasztalatot (nekem könnyebb, mert még csak 1 évnyi van ), és próbáljátok mugli szemmel nézni a bubát, elvégre ez nekik (is) készült.
-
ZavaBalazs
őstag
a másik Árpád hidas esetnél ment a minekmentodázás (annak van elsőbbsége, akinek megadják, miért nem tolja át a zebrán, miért nem az autóknak van elsőbbsége), de ennél az esetnél szerintem még az elborultabbak sem okolják a biciklist.
-
-
ZavaBalazs
őstag
fentebb linkeltem a decathlonost, én megelégedéssel használom. tegyük hozzá, hogy a fejem sosem volt izzadós, szóval a szellőzésről, vagy annak a hiányáról nagyon nem tudok nyilatkozni... az alap decás országútis sisakot váltotta, annál szerintem nem rosszabb.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz patyil #256828 üzenetére
szemüveggel használom én is, lazán befér alá, elöl még az ujjamat is be tudom dugni a szemüveg meg a rostély közé, oldalt azért szűkösebb. sajnos bolti készleten nem tartják, szóval próbálni csak úgy lehet, hogy megveszed online, és ha nem passzol, akkor átvételnél azzal a lendülettel vissza is adod nekik.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #257617 üzenetére
ne általánosítsunk, kérem nem minden csepel agyontuningolt landrider.
-
ZavaBalazs
őstag
vasi vasemberen jártam, rövid beszámoló:
az ötlet onnan jött, hogy télen a lecsökkent biciklit futással pótoltam, és rögtön (magamhoz képest) egész jól ment, az már kétharmad triatlon, feleségem családja meg szombathelyi, szoktak kijárni a vasemberre nézni/szurkolni, akkor meg már miért ne csak a teljesítés volt a cél, meg persze azért a saját legjobbamat nyújtani.sajnos a térdem februárban úgy bedöglött, hogy kb májusig a biciklin kívül el se tudtam kezdeni rendesen készülni rá (nulla futás, valamicske láb nélküli úszás), de utána is óvatosan, legalább a biciklivel az állóképességen tudtam dolgozni.
úszás: ebben igazi antitálentum vagyok, egész az eseményig rezgett a léc, hogy egyáltalán az előírt limiten belül (50 perc az úszásra + bicikli előtti depóra) meglesz, majd a szervezők megnyugtattak, hogy az nem vérkomoly limit, csak a városi lezárások miatt nagyjából akarják tudni, hogy mi merre meddig. nem segített, hogy a bokás időmérő ketyere a vízbe érve rögtön meglazult a bokámon, 10 másodperccel a rajt előtt téptem le a bokámról, és tuszkoltam be a ruhámba (ezzel, ha jól sejtem, sikerült kicsit megborítani a részidős kijelzést az evochip holnapján, szóval ha valaki triatlonra adná a fejét, nagyon szorítsa rá a bokára azt a szart ) végül azért meglett a limit, egy komótosabb depóval is 49:40 után már biciklin voltam. szemléltetésül: ennyire vagyok gyors, táv 20-25%-a utáni állapot: [link], bár az elejét ki lehetne zárni bolyozásért. avagy: a 15 perccel később rajtoló senior mezőny közepén jöttem ki a vízből, a fél órával (!) később rajtoló csajok közül az első kb másfél km bicikli után előzött meg.
bicikli: ezzel nem volt gond, majdnem 30-as átlag, talán meg is lett volna a frissítőpont nélkül, de a 2 kulacs bekészített pia kb el is fogyott a frissítőig tartó 20 km alatt. géleket, zseléket nyomtam ezerrel (meg a frissítőnél kaptam egy banánt), mert az úszástól megéheztem, futás közben meg nem tudok enni. az útvonal kellemes volt, nem egy buba, de ez nem volt meglepetés, 2 hónapja már kipróbáltam az utat. az akkori átlagra most majdnem egy egész kph ráment, pedig itt körítés is volt.
a depóban volt pármillió forintnyi bicikli kicsit kilógtam lefelé a jó kis csepellel, de nem vészesen, előztem tagot valami alsó hangon 25 éves, sárhányós, zörgős-nyikorgós, valszeg 3x6 váltással szerelt 26-os hauseren
futás: itt már azért kezdtem kipurcanni, a 2,5 km körökön alsó hangon 4* belesétáltam 10-20 másodpercekre, hogy összekapjam magam (2 frissítő, 2 random hely). de itt már tudtam, hogy megvan, kis túlzással lesétálhattam volna a távot, és akkor is beérek 4 órán belül. helyi kisgyerekek kiálltak a körre pacsit adni, egyet sem hagytam ki, mindig adtak egy kis löketet, nagyon cukik voltak ami pedig a non plus ultra: nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy nem ragaszkodnak foggal-körömmel ahhoz, hogy ez egy steril vérprofi esemény, és volt rá lehetőség, hogy a nagyobbik fiammal kézenfogva fussak be, a kisebbik meg a nyakamba akassza a befutóérmet. mondhatnám, hogy ennél nem kell több, de a nagyfiam még alkotott: csinált egy szurkolói táblát, amit teleírt "APA" meg "17" (a rajtszámom) feliratokkal, és folyamatosan tartotta, majd amikor a család szólt neki, hogy azt elég akkor, amikor jövök, közölte, hogy "én akarom, hogy lássa mindenki, hogy az én apám a 17-es rajtszámú"
sérülés nincs, csak nagyon szépen rám barnult egy női úszódressz sziluettje az ujjatlan triatlonos egyberuhának köszönhetően (jövő héten megyek nyaralni, fasza lesz ). 3:24 lett a vége, ez kb úgy jön ki, hogy 1,5 km úszás 43 perc ( ), 42 km bicikli 1:24, 10 km futás 1:06, a maradék meg a depó. jövőre ugyanitt, hátha betolom 3 óra alá, elég hozzá mindenből 6 percet javulni, a depóban 3 perccel kevesebbet tölteni, meg a városnak befejezni a körforgalmat az emlékműdomb előtt, hogy ne tegyenek rá az útvonalra egy 2 km-es/4 perces kerülőt.ja, jut eszembe: ez az instant defektjavító ér valamit? gondoltam veszek egy ilyet, hogy verseny közben ne kelljen pótgumival bajlódni, de a decathlonos eladó szerint kb 5 km-t nyerek vele... viszont aztán a depóban a szomszéd gyerek TT bicaján a nyereg mögött volt egy ilyen (vagy csak ilyesmi?), ő meg csak nem viccből vitte magával, tekintettel arra, hogy ő a tavalyi győztes, ill. az idei második
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #257629 üzenetére
na persze, a bicikli része menne, de a másik kettő magában sem... de ha jövőre te is jönnél, szállást tudok intézni
defekt: annyira azért nem vagyok elvetemült, hogy ezt gyakoroljam, jobb időtöltést is el tudok képzelni sajnos az én felnim is olyan, hogy nehezen megy le/fel a külső, legutóbb, amikor időre mentem (komp), kb 20 perc volt, pedig siettem, ahogy tudtam.#257631dom1n0: amikben mindenképp nehezebb: nincs a fordulónál az 1 nyugis lélegzetvétel, nincs a medence alján a csík, ami alapján tudod az irányt (sógor szerint én úsztam a legtöbbet, olyan cikkcakkban mentem ), szóval sokat váltogattam mell és gyors között, hogy előre is lássak kicsit, illetve a forgalom... mivel tudtam, hogy a leglassabbak között leszek, az elején nem volt baj, mert csak simán lemaradtam a mezőnyről, de aztán amikor a következő turnus beért, akkor arra is kellett figyelni, hogy ne az ideális íven ússzak. most csak hátra kellett figyelnem, de 2 hete mentem a kopaszi-gátra kipróbálni a nyíltvízi úszást, akkor sok lassabb volt előttem, kellett rendesen kerülgetni, az elég idegesítő volt, nem tudtam rendesen beállni tempóra.
bicó részen kb 240 méter szint volt, elég könnyed, a legtöbb meredekebb kaptató előtt lejtő is volt, neki lehetett menni lendületből. strava
ez volt az első, hogy mindhármat, előtte hétvégén próbáltam a bicikli+futást, hogy azért ne teljesen vakon menjek bele (hasznos volt, mert nagyon éhes voltam közben, enélkül lehet nem viszek ennyi kaját )
de, spd, egy ilyenem van. fűzős mivolta miatt nem épp triatlon-kompatibilis, láttam, hogy akiknél számít az idő, azok boás/cipzáras cipővel, előre becsatolva nyomták, de én nem mentem ennyire rá az optimalizációra.
fú, tök jó hangulatú, haverkodós volt, persze gondolom az élmezőnyben stresszesebb, kicsit hidegebb lehet a hangulat, mivel én csak magammal versenyeztem, más volt. a depós szomszédok biztattak, tippeket adtak, a frissítőkön a szervezőknek mindig volt 1-1 támoagató szavuk. a pacsizós kölyköket meg ugye már említettem#257632Dark Archon: köszi! hát, valahogy a tej fel sem merült bennem. egyrészt gondolom ezekbe a nímand decathlonos belsőkbe be se tudom tölteni, másrészt meg 7 / 7,5 barra fújom a kerekeket, kérdés, hogy annál mennyire működik?
#257637vallas: vedd meg nyugodtan a bérletet, az elején, amikor van hely hova javulni, szerintem gyorsan fogsz fejlődni. január óta kb 10* mentem el úszni, ez volt az össz felkészülés, a térd miatt sokat ki kellett hagyni.
ja és persze köszi! itt a befutó a nagyobbikkal, soha rosszabb vezérszurkolót.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #257642 üzenetére
ja, kösz, szóval itt a befutó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest