Hirdetés
Aktív témák
-
szatocs
őstag
Nem tudom, hogy ez mire lehet jó, de én első körben ezt nézném meg, valami márkaboltban. Ha másnak van ilyen, esetleg írhatna róla, hogy milyen.
Én már most, a 8-12 fokokban is bőrkesztyűt használok, hogy ne fagyjon
szét a kezem. Lehet valami krém is kéne. Tél után mindig durván látszik, hogy kerékpárral járok.Más: a lánc koszorált hátul 2-7-es fokozatban, gondoltam, hogy elkezdem tekergetni a váltókaron a finomállítót. Hát nem lett jobb, majd elkezdtem az elsőt is b@szkurálni, egy kicsit még rosszabb is lett, mint volt. Mire kell ilyenkor figyelni, mi hogyan álljon, hogy ne koszoráljon sehol?
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
-
szatocs
őstag
válasz venember83 #47038 üzenetére
Számomra a BB7 és a nyereg is kérdéses. (Na, látom többen is írtátok a BB7-et is, de a hsz-t már nem tudom törölni... )
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Találtam a cuccok között ilyet. - Az lenne a kérdésem, hogy ez melyik Novatec első agy, és hogyan lehet átalakítani 20mm átütősre?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Ja értem, akkor ez lényegében egy 20mm-es csak van hozzá ilyen átalakító. Akkor még 2 kérdés:
- Nem lesz-e kevésbé strapabíró azzal a persellyel, amit beleraksz, ha mondjuk 9mm-es gyorszárad van?- Látott-e már valaki olyat, hogy 9mm-es gyorszár eltört? Mennyire bírják ezek a cuccok?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Na csak van még valami:
Ha ilyet akarok tenni egy ilyenbe, akkor van lehetőség erre? Mert ahogy nézem ez a Novatec 10mm-es gyorszáras, az én biztonsági gyorszáram meg 9mm-es, ha jól tudom. Még nem szedtem szét ezt a gyorszárat, nem tudom, hogy a végéről csak úgy le lehet-e mindkét oldalán csavarni a fejeket és esetleg áttenni a novatecesre.=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Nekem ilyenem van. Ez volt a bringához, 74kg vagyok, amikor ráülök a bringára, 2 cm-t süllyed a becsúszó, a max pedig, amit ki tudok vele nyögve rugóztatni, az kb további 4cm, de haladás közben ezt sehogy nem kapom meg, kizárólag ha nagyon durván padkázok, egyszer fel is ütöttem egy gyors padkáról lejövetkor, azt hittem baja lett, olyat ütött, de nem lett semmi baja. Végülis meg vagyok vele elégedve, mert valamit csinál és eléggé merev is számomra (többnyire városban járok vele, valamint V fékkel használom...), valamint lokkolható is, de az állítható előfeszítéssel addig foglalkoztam, amíg elsőre teljesen le nem puhítottam, nos ez sem finom mozgás, de ha RST szerint puhít az a csavar, akkor elhiszem nekik... Venni nem vennék egészen az 50-60 ezres kategóriáig, kb onnan van az a határ, amikor finom mozgásra lel az ember, meg Meménél már többször megfordult olyan és olyan árral rendelkező teló, ami viszont tetszett volna. Ott sem átkúrni nem fognak, de túlárazva sem fogja adni.
Tehát a 0-30k-s kategóriában a tenyered szétrázására rendkívül alkalmas, de a vázra mért terhek megkönnyítésére szánt telókat találhatsz, ugyanakkor megmutathatnak valamit abból, hogy milyen az, amikor nem merev villa van elöl, és hogy mennyivel jobb lehet egy drágább, persze csak akkor, ha ki is van használva és nem csak városi bringázásra van, A-ból B-be.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
válasz F_Gergely #47898 üzenetére
Én legtöbbször 3-7-ben megyek, ha nem vagyok benne biztos, akkor elváltom maxig és vissza, ezt elég gyorsan, így utána már úgysem felejtem el, hogy milyen fokozatban vagyok. De tényleg szépen meg lehet csinálni egy leddel.
Képet én is várom!
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz venember83 #48263 üzenetére
Pont most vagyok már én is ott, hogy számolgattam, mi lenne jó.
2 kerék - 55k, 2 tárcsafék - 35k, aztán már ennyinél a szívbaj kerülget, pedig még egy tárcsához megfelelő első teló is kell ezekhez, ami használtan is 40k... De akkor még láncot vagy fogaskoszorút nem is cseréltem, lassan már azt is kéne. De mindebből annyi lesz, hogy megvárom a jó időt, megy a bringa szervizbe, aztán fékpofacsere 3k, bringaátvizsgálás és utánhúzás 2k, meg ha monoblokk-lánc-fogaskoszorú cserés, akkor annyi. Nincs pénz tárcsára.=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
válasz F_Gergely #48486 üzenetére
Én is 105-ért vettem, meg hozzá egy zárat, szóval annak idején 120-ból megúsztam. Látom, hogy hol lehetne fejleszteni, de most is vívódok, hogy kell-e nekem egyáltalán tárcsafék, mert hát arra, hogy évi 3x lejöjjek egy hegyről, nem hiszem, hogy kell. Így valószínűleg csak kereket meg V-féket fogok rajta fejleszteni, így 2 év után. Sokaknak nincs is szüksége olyan cuccokra, amik itt vannak, mert itt a legtöbben (szerencséjükre) hegyközelben laknak, és az azért megköveteli a jobb alkatrészeket, ha valaki hegyre kívánkozik menni, mert kevesebből megússza, ha vesz egy jobb alkatrészt, mintha mindig javíttatna, 8-ast gyógyítana ésatöbbi.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz venember83 #48804 üzenetére
Sok helyen alapból 10%-ot engednek az új modellekből, én 50%-ot mondanék.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Na ennek van ereje, nem is olyan drágán...
Egyébként egy bovdenes tárcsafékhez képest (BB7) egy hidraulikussal mennyit kell foglalkozni, mennyi a szervizelési igénye, stb...
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz venember83 #49176 üzenetére
Nekem az aceráról a shimano-t sem sikerült, pedig 3000km simán van benne, ha nem több.
(#49177) Runner_fxr - Kb 300 hosszászólással ezelőtt volt linkelve.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
A biciklimről lejött a festék a láncvillán kb 2 éve, most már épp itt az ideje, hogy rakjak rá valami festéket. Néztem Hammerite-ot, de ilyenek vannak, hogy selyemfényű meg kalapácslakk. Melyik kellhet nekem?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Hogyan lehet megtudni, hogy egy vázhoz mennyit mozgó teló használható? Van valami szentírás erre, hogy geometriából hogyan lehet megadni?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Nagyon elszaladt a Kelly's-el a ló árazásilag. Azért az már durva szerintem, amikor a Cube bringán valamivel jobb felszereltségért csak 10k-val kérnek többet, de pl a 20k-val olcsóbb cube is tudjon annyit... Meg ahogy Kelly's honlapot néztem, még a 300k-s bringán is virít az alivio első váltó. Érdekes. 2009 óta nagyon bevadultak az áraik.
Egy ilyet viszont elfogadok, köszönöm.
(#49289) venember83 - Erről lenne szó megintcsak, alapból 100-assal van, és ahogy nézegetem, valami RS Recon SL menne bele, vagy ki tudja még pontosan. A 130-ig állítható teló az már sok lenne neki gondolom. (Így ránézésre a bringa fejcsövéről meg lehet valamit állapítani?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz DemonDani #50009 üzenetére
Nekem ilyen van Hervisből. 2k szokott ott lenni, de ősszel mindig felezik az árát, tavaly kivártam, és 1k-ért megvettem. Szeretem, hogy csak feldobom és kész is, nem kell pöcsölni vele, nagyon jól fogja a klipsz, viszont nagyon gyorsan nem ajánlott vele hajtani, 15km/h felett már a táskámon (vagy hátamon) is van sár.
=== Szatocs ===
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest