Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordic
Közösségépítő
Ahoj.
Van egy olyan problémám, hogy most volt sebességnövelésem 25M ADSL-ről 50M-re. Itt a névleges 50Mbit/s letöltés 20Mbit/s feltöltés, amiből garantálnak 25Mbit/s-es letöltést 10Mbit/s feltöltést. A problémám az, hogy a feltöltésem mindig 45-48 között van, ami jónak mondható, viszont a feltöltés még a garantáltat se éri el(olyan 7Mbit/s körül van de inkább 7 alatt). Jelenleg egy ZTE h168n VDSL modem van bedobva, mellé egy TP-Link 841ND Router. Nálam lehet gond, vagy zaklassam a technikusokat? Többféle sebességmérést néztem(köztük az invitel honlapján lévőt is), és egy sem adott jobb feltöltést.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12063 üzenetére
Jó hülye kérdést tettem fel...most már látom, ez nekem is eszembe juthatott volna.
Megnéztem...ez üfsz...szinte pontosan ugyanazokat mértem.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Nordic #12064 üzenetére
Vicc ez az üfsz...ő náluk megnézték, teljesen jó. A drága üfsz-es kolléganő annyit mondott hogy ez a 7Mbit/s-es feltöltés teljesen oké, de mondom még a garantált sebességet sem érem el, nem lehet hogy a modem rossz? Áh az nem lehet, mert akkor a letöltés is rossz lenne... Na most erre mit mondhatok?
(#12068) Intruder2k5: Természetesen . Eddig 3x volt a 1445-re szükségem, ezzel együtt kétszer volt hölgy üfsz-es egyszer férfi. Nem akarok előítéletes lenni, de a férfi nem szórakozott, kirendelte a szervízest(amikor beszéltem vele, hallatszott hogy ért is hozzá), míg a másik két esetben ilyen eredményre futotta...
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12070 üzenetére
Ilyen az igazi user error...A honlapon feltüntetett 50M-es értékek csak optikai hálózatra vonatkoznak(én lenni ADSL, ahol csak max 7-et tudnak adni felfelé - ezt is közölhette volna a csajszi a telefonon), most világosítottak fel invitel-chaten . Így már értem a 7Mbit/s-es feltöltést. Nem lenne rossz, ha ezt valaki feltüntetné, mert eléggé gáz(pont azért váltottam felfelé, mert azt hittem sokkal jobb lesz a feltöltésem).
Most már legalább nyugodtan telik a következő 2 évem(hacsak be nem tolják az utcánkba addig az optikai netet, és talán akkor válthatok arra hamarabb).
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12073 üzenetére
Lehet benne valami, ha a modemem is VDSL-es.
Az biztos hogy legközelebb azt csinálom, mint amit haver mondott. Ha letelik a hűségidő, akkor lemondom, majd 1 nap múlva újra kötök egyet, úgy legalább megkapom az aktuális kedvezményt is.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz poffsoft #12075 üzenetére
Haver alig fél éve így csinálta, bár lehet azóta változott, nem lehet tudni.
powerup2: Tudom pofám lapos, mert sokaknak ennek a töredéke jut csak, de azért hagy morogjak már, hogy a főutcánk páratlan oldalába kihúztak ilyen üvegszálas hálózatot, de a párosra meg nem. és mindezt másfél éve, mint tudtam meg korábban. Ha rendes feltöltést szeretnék, hogy néhanapján tudjak rendes sebességgel streamelni, akkor meg költözzek át a túloldalra. Sajna választásom sincs, mivel se UPC(bár ez lehet nem is kéne, amennyi xart a UPS-s netkapcsolatról hallottam), se T-home, se Digi.
Ezek itt vannak évek óta, de egyhelyben tökölnek, mert nincs konkurencia.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Nálunk semmi nincs, és ezt szó szerint kell venni. Azt csinálnak a csomagokkal, és az árakkal, amit akarnak. Az egyetlen jó dolog, hogy egy elosztócsomóponttól vagy mitől úgy 300m-re lehetek, így mindig majdnem full a sebesség. Van olyan pontja a városnak, ahol még az 5Mbit/s-es sebesség se megy. Na ezt nevezem én szórásnak(persze 20km-rel odébb a másik városban már van az Invitel mellett T-home is, ott nagyságrendekkel jobb a helyzet).
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12080 üzenetére
"Nincs azzal semmi baj, csak a DNS szerverük szarakodott néha, de mivel én ezer éve nem használok szolgáltatós DNS-t (már Invitel-nél sem használtam), így ebből észre sem vettem semmit!" - azt vágom azért, hogy magyarul beszélsz . Ez a saját DNS már sok volt nekem. Az UPC-s témához annyit, hogy nem egy ismerősöm panaszkodott az állandó kimaradásról, de látom van ellenpélda is.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12083 üzenetére
Nagyjából érthető. Ebből hogy ilyen ingyenes DNS-t használsz származhat neked valami hátrányod? Nem köthet bele a szolgáltató? Pl. ilyenkor az ip-címed is fix lesz, vagy azt továbbra is változik? (nem mintha én ilyet akarnék a közeljövőben csinálni, mert már az is komoly munka volt, amikor DHCP-t állítottam a routeren, hogy ne váltogassa óránként az ipcímeket amiket wifin kioszt a klienseknek)
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12085 üzenetére
És mitől jobb hogy saját DNS-t használsz azon kívül, mint a UPC-s példa, amit feljebb említettél?
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12089 üzenetére
Köszönöm a tanórát!(én is le akartam zárni az offot )
Én is Inviteles vagyok jópár éve, de engem még sosem kerestek semmilyen ajánlattal. Oké a vezetékes telefonom nincs bedugva(csak olyankor amikor Invitel üfsz kell, vagy hivatalos ügyben használjuk még), de a mobilszámom mindenhol szerepel. Ezek szerint én nem vagyok megbecsült előfizető
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Véletlen elírtam...már VDSL-em van de a lényeg hogy a feltöltési sebesség akkor is szánalmas(pont az kellene jobban). Sajnos nálunk esély sincs jobb hálózatra...nincs konkurencia(se UPC, se T-home, Digi meg kell a kutyának...), csak invitel.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12152 üzenetére
Mindegy...Digi sincs nálunk, csak ilyen műholdas baromság(asszem ha van net az is ilyen műholdas, ha van ilyen). Egész jászság területén nincs Digi.
-
Nordic
Közösségépítő
Az invitelnél mi alapján van meghatározva, hogy mikor újít ip-cimet? Van benne valami rendszer, vagy teljesen random? A bajom az, hogy minden nap más időpontban kapok a szolgáltatótól új címet. Azt meg lehet oldani valahogy, hogy mindig éjjel adjanak új címet? Elég fontos lenne, de nem tudom ez lehetséges-e valahogy...
-
Nordic
Közösségépítő
válasz Intruder2k5 #12217 üzenetére
VDSL. A routerem jelenleg automata csatlakozásra van belőve(így ugye van netem akkor is, ha nem megy a gép). Ha beállítom ezt, hogy automatikusan újracsatlakozzon mondjuk éjjel 1-kor, akkor onnantól elvileg 24-óráig ugyanaz marad az ip-m?
-
Nordic
Közösségépítő
válasz pstomi #13551 üzenetére
Az mennyivel jobb, hogy ahol én lakom, a fele városban van optika immáron 2 éve, a másik felén meg nincs(persze én a rossz felén vagyok). Két év alatt nem jutottak el oda, hogy behúzzák a másik felét is, csak ígéretek jönnek. A múltkor már közöltem velük telefonon(ők kerestek meg valami hirdetéssel), hogy engem csak akkor zargassanak, ha optikát akarnak adni, addig hagyjanak békén.
btz: Van, random időközönként(értsd egyik héten minden nap du. 3-kor, másik héten meg reggel 5-kor, legalábbis nálam).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Eladó XBOX SERIES S 512GB Fehér // Dobozzal
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest