Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
duke
aktív tag
".öszintén...akkor minek vettél 4 magosat?
..adjál neki Prime-t, bizti megizzad..."Nem akartam,meg a 2 magot is soknak tartom,de hat ezt aruljak.
Eredeti terv szerint core 2 duo E8400-t lett volna, amit 4.5 Ghz akartam jaratni,de mire kitalaltam mit mennyiert hol,addigra megjent az uj platforrm,es akkor mar inkabb az ujabbat vettem,megha van is benne nehany felesleges cpu."És minek használod 4.32 GHzen "
A sebeseg miatt,azert legtobb program ma meg gyorsabb nagyobb orajelen,mint tobb processzorral. -
-
haky
senior tag
Várom)... 2,8-on alapon 29-30fok terhelve 30 perc után max 50-53 fok. 3.8-on alapon 35-40fok terhelve 62-70 fok szinte 10 mp után. Fél óra alatt lehet elérné a 80 fokot. De engem már a 70 is zavar. ezért 3,5 -ön járatom +turbo mode ON így ha csak 1 v 2 mag megy akkor kapcsol fel 4Ghz-re. A hőfok így 60 körül marad terhelve. Jah és zárt a ház, szellőztetése minimumon jár nehogy hangos legyen.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak retyvetyutyu...
-
omikron23
senior tag
Én sem értem, de majd csak megjavul.....
Mikiller: Biztos nem a telepítéssel van gond, a rendszer stabilan megy. Inkább gyanakszom valami kompatibilitási problémára... Kipróbálok más winamp verziókat, és meglátjuk....
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
fsb1000
nagyúr
Vannak érdekes dolgok....
Magas órajelen, vagy túlfeszelve hibamentesen lefutnak a tesztelő progik.
Azt hittem minden rendben mig meg nem néztem az everest monitorozóját (annak is van teszt része)LINX alatt, már a második körben beindul a Thermal Throttling, azaz a CPU lassítja magát.
Ennek ellenére minden teszt hibátlan.... talán ezért volt akadásom játékban, ha HT bekapcsolva volt.Ez egy AUTO feszes beállítás, ahol a lap feleslegesen nyom 1,36@1,39V-ot.
Stabil, de hosszú távon nem lehet léggel hűteni.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Nálam is kb. ennyit mutatott a fogyimérő a teljes rendszerre 3,8GHz-nél: 151/334 W
Az everest itt is túlmér, de a CPU hőtermelését kb. 160-180W-ra saccolom ebben a beállításban. A maradék 150W mérési hiba (cosfi.. bocs a rövidítésért...) meg az alaplap + VGA.
A maghőfokok is kb. a léghűtő végét mutatják.
Érdekes, hogy alig kevesebb fesszel (cpuz szerint) 1,264->1,22 ugyanezen frekin már csak 75 fokosak a magok és kb 15-20W-tal kevesebbet mutat a fogyimérő.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Én tökmást, mint ami itt a téma.
Csak arra voltam kíváncsi, hogy a videokártyádon lévő ramok hány fokosak, ha huzamosabb ideig terheled azt.
Ezt már az ide tartozó topicokba fel is tettem, de vagy azt kaptam válasz gyanánt, hogy én vagyok az első elmebeteg aki hőmérő szenzort applikált a videokártyája ramjára, vagy azt, hogy tényleges adatot nem tudnak, de úgy tudják, akár a bitang karikon 100 C fok-ig is felmehet. Hát egyik sem volt túl kielégítő...Mivel a te képernyő képeden azt látom, hogy a vidkarid (videokártya) azt is méri, ezért gondoltam, azt hátha mérted már.
Eladó cuccaim: -
-
alibaba78
őstag
Koszonom! Ez az osszehasonlitas meg hasznunkra valhat. Lehet, lecserelem..... Ki tudja? En sem szeretem a hosszu teszteket, szoval nem kell ilyenekkel szamolni.
Ugy tudom (nem biztos), asus lapoknal mukodik beallitott fesznel is az energiagazdalkodas. Egyebkent pedig csak az orajelet veszi vissza, amit nem er tul sokat.
-
-
Motion_Blur
félisten
És milyen jó Neked is az írásod az én eredményemmel összehasonlítva. Valamit még állítgatnom kell a BIOS-ban
1.22V-al 3.8 nem gyenge
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
Proci közepére szoktam nyomni kb. borsónyit (talán inkább kevesebbet) és bankkártyával szépen egyenletesen elkenem. Procit/hűtést pedig gyógyszertári alkoholba itatott mikroszálas törlőkendővel szoktam letakarítani.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
ffodi
veterán
Én úgy szoktam, hogy, a procira nyomok egy kicsit, aztán szépen egyenletesen elkenem. Ne legyen túl vékony, se túl vastag a réteg. Próbáld eltalálni az arany középutat. MX3\MX2-es paszta szerintem a legjobb. Könnyű felvinni, és nem "szárad" rá.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
peetmaster
senior tag
Azért tart tovább, mert a problem size/memory magasabb, mint másnál. Tedd mondjuk 1536-ra a Memory-t (nyilván a memory size ezzel egyenes arányban csökkenni fog). Kíváncsi vagyok, hogy azon az értéken milyenek lesznek a hőfokok, mert most elég magasak egy D14-hez képest. Nálam 3.8Ghz-nél a legmelegebb maghőfok LinX-el 68 fok (többi 65-66).
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
igen használom a Real temp-et és a Core tempe-t is egyaránt
Everestet inkább csak sebesség mérésre használom írás és olvasás terén
LINX?
Azt még nem ismerem prime 95 eddig mindig bevált
de most jó megy tökéletesen
BCLK 160*20
memória 1600MHZ-en remélem azért a Corsairban majd még van több is
Többi meg fixálva, semmit se hagytam automatán
8800GT mellé egyenlőre több nem kellWOT: kissio
-
-
vinibali
őstag
most néztem a leírásban, hogy a kéket kéne használni. már túl vagyok néhány bios reseten. most próbáltam bene egy kvr1333d3n9k2/2g-s kittet, a kékbe természetesen. 1,5volton megy auto időzítésekkel a tünet ugyan az...
ez benne van a support listben, de ott elpida ickkel, nem gyártó spec kingstonokkal(mint a ramon) esetleg lap vagy procibaj is lehet?BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Neoteric
addikt
Leszedtem egy linx-et és le is futtattam ilyen eredménnyel, de nem állítottam semmit a problem size-on, memoryn, szal minden default volt.
PSN: ne0teric_sAN
-
Recon666
Közösségépítő
Ilyen ez, nálam is 4Ghz felett kell neki tolni a feszt, had zabáljon.
Az XMP= Extreme Memory Profile, lényege, hogy ha 1,65V-os memóriád van, akkor az alalp 1,5v helyet az XMP bekapcsolásánál 1,65V kap és akkor vagy 1600Mhz megy vagy felette, attól függ mennyin megy a memória 1,65V-on.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- AMD A8-7600 - 4 Magos - 3.8 GHz órajel - FM2+
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest