Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 13:42:36

LOGOUT.hu

Az összefoglalóban igyekeztünk az alapelveket összeszedni mindkét témakörben.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1603) section9 válasza Rowon (#1600) üzenetére


section9
őstag

Azt mondanám, hogy van korreláció a cégméret és a biztonsági/adatvédelmi folyamatok érettsége között, de ez nem jelenti azt, hogy a nagy cég egyértelmüen jó. Foglalkoztam ezzel az egyik szakdolgozatomban más aspektusból és kis minta alapján az jött ki, hogy a nagy cégek biztonságosabbak, de leginkább azért mert mindenféle iparági szabványnak/szabályozásnak megfelelnek. A FAANG cégek szerintem azért biztonságosabbak mint a kis versenyzök, mert 1. nagy célpontok ezért rá vannak kényszerítve, hogy ezekre a folyamatokra költsenek 2. a nagy beszállítók/partnerek elvárnak iparági megfelelöséget és nem restek auditálni öket, 3. több pénz jut mindenre, többek között erre is, 4. ekkora méretnél már muszáj automatizációba fektetni.

Nem sáros, mert a startup nem fogja megmondani, hogy jogsértö módon gyüjtött adatot, a felvásárló cég vagy annak megbízottja meg pont annyira fog belekérdezni, hogy ismerjék a kockázatot, de le tudják tagadni késöbb a bíróságon. Ráadásul felvásárlás esetén szoktak is várni, hogy a két jogi entitás összeolvadjon, hogy egy esetleges per a lehetö legkevesebb kárt okozza.

inf3rno: Telemetria nem kizárólag crashelésre van, ez csak egy példa volt, hogy miért hasznos. Gondolom mikor felrakták az OS-t elfogadták a privacy policyt, abban meg le van írva, hogy mit és miért gyüjt a Microsoft. Másrészt DNS kéréseket vizsgálták a fenti videóban, ami önmagában semmit sem jelent.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.