Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
Mindenféleképp próbálgatással kell rájönnöd, hogy mi a hiba. Próbáld meg csökkenteni a fogyasztást, például lehúzod az induláshoz nem nélkülözhetetlen hardvereket és a ventiket fent hagyod. Tudom, biztos már sokan mondták már, de a Codegen tényleg nem a leg üzembiztosabb tápegység, úgyhogy még az is elképzelhető, hogy az szivat téged.
-
Batman2
őstag
Hi
Ez több, mint valószínű, hogy táp csere lesz !
Nem azért mert meghibásodott a tápod, hanem azért mert már az alapkonfigurációd is igen megterhelő egy 300W-os tápnak (pláne nem tul márkásnak), de ez már végkébb sok !
A tünetek is ezt mutatják ! Bekapcsoláskor az áramfelvétel minden eszköznél a csúcson van, tehát ilyenkor fogyasztanak a legtöbbet. Ezt a táp nagyon rövid ideig tolerálja, még akkor is, ha ez kűlényegesen meghaladja annak a teljesítményét, de nehány tized-század másodpercen tul, az ilyen terhelést már rövidzárnak, illetve tulterhelésnek veszi és lekapcsol. Miután a terhelés megszünt, megint megpróbál visszakapcsolni, de persze a helyzet terhelés terén akkor sem változik.
Legalább egy 450-es hasonló tápot, vagy egy márkásabb 400W-os tápot vegyél, azzal nem lesz baj !
üdv.:Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
qtrica
aktív tag
Szerintem ez tipikus esete a földhuroknak.Visszatérő probléma.Két dolgot tehetsz.
- 1 - Csinálj egy olyan hálozati próbacsatlakozót, ami áll egy 230V-os villásdugóból és egy konnektor aljzatból.A bekötésnél NE KÖSD BE A VÉDŐFÖLDET!Csatlakoztasd a villásdugót a hálózathoz, a PC-t pedig a dugaljba.
- 2 - Alkalmazz leválasztó transzformátort.
Kiváncsi vagyok az eredményre.Yoda Jr.
-
-
qtrica
aktív tag
Leirtam mit csinálj.Azért kell igy, mert ha egy elosztóbol kivágod a földet, később elfelejtheted, s veszélyes lehet rád és másra is.Csak erre a célra használd.Másik oldala a dolognak, hogy az elosztóból ha kivágod a védőföldet, attól az aljyatok között még megmarad az összeköttetés, s igy a földhurok is.
Yoda Jr.
-
zLegolas
őstag
Az első gondolatom a hangkártya bibije. Régebbi ISA, vagy más gagyiságok eléggé zajosak, meg még a PC zavarait is hajlamosak beszíni, majd a kimeneten kiadni.
A második tippem a galvanikus leválasztás az antennakábel földpontjáról. Régebben írtam:
Vettem 2 antennadugót, az egyik aljzat, a másik meg ami belemegy. Kerestem egy kb. 30-40cm-es koax vezetéket. (Aztán meg egy másik fajtát, mert az elsőnek az árnyékolását képtelenség volt forrasztani...) Egy kb. 1,5 x 5cm-es próbapanelre (nyák, joker-panel...) rátettem egy 10nF-os kerámiakondenzátort, (ami legyen úgy minimum 100V-os). A koax közápső ere megszakítás nélkül megy a két dugó között, az árnyékolást viszont megszakítottam, a bejövő ág megy a kondi egyik lábára, a másikra meg a kimenő. Szal a kondi sorba van kötve az árnyékkal... Az egész egy csinos fémcsőbe van szerelve, olyan, mint egy mini hosszabbító, aminek a közepe kissé dagi. A ketyere mellesleg némi zarszűrésre is alkalmatos; mindenesetre így nincs fémes kontakt a két földpont között.
(A tpp eredetije valami kábelszerelő szakitól származik...)
És végül tán a legfontosabb: a földelést semmiképpen ne szüntesd meg, ha van.
Az életedet mentheti meg.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
And
veterán
Jah, ezt az antennakábel-kondenzátoros megoldást csak akkor válaszd, ha a brumm egyébként megszűnik, amikor a TV-ből kihúzod az koaxkábelt. Ha megmarad, nincs értelme. Bizonyos TV-k esetén az antennacsatlakozót eleve leválasztják ilyen módon (más okokból is), ha a Tied gyárilag olyan, semmit nem érsz vele. Ha tényleg hatásos a kábel kihúzása, akkor viszont én a meleg - belső - ér leválasztását is javaslom egy másik kondival, különben TV- ill. (koax)hálózatfüggő lehet, hogy ér-e valamit az egy szem, csak az árnyékolást leválasztó kondenzátor. 1nF-nál nagyobb érték szvsz. felesleges, csak a kondi fizikai mérete lesz nagyobb egy ilyen magasabb fesz. tűrésű kivitel esetén, és ez az érték a TV-sáv legalsó határán is már bőven ''rövidzárat'' képvisel, így az antennakörbe sorosan berakható. A kivitele - ahogy zLegolas is írta - mindenképp kerámiakondenzátor legyen.
Viszont még mindig nem írtad le pontosan, hogy miféle ''zaj'' hallható, amikor a probléma fennáll. Sistergés, súgás esetén szvsz. ennek tényleg semmi köze a földhurokhoz, csak ha egy állandó frekvenciájú, mély brummot hallani. -
And
veterán
Ez a ground breaker (a neve alapján) valszeg ugyanaz lehet készen, amiről írtunk. A kondenzátort beleszerelheted a csatlakozóházba is, csak nem biztos, hogy ilyen nagyfesz. verzióból találsz annyira kicsiny méretűt, hogy beleférjen. A bekötése mindegy, megfordítható, a nF-os tartományban még nem találsz polarizált (elektrolit) kondikat, a kerámia-szigetelésűeknek - amelyek ilyen magas frekvenciás átvitelre is alkalmasak - meg mindegy az irány.
-
Batman2
őstag
Hi
Te, a video kártya TVout-ját miért kötötted az (hang)erősítőre, mivel az csak kép információt visz át videó jel formájában. Azt a TV RCA, vagy Scart benetére kell kötni. Szerintem ez az, ami a zajt is okozza.
Ha az erősítetlen hang kimenetet kötöd az alaplapról, vagy a (külön)hangkártyáról az erősítőre, akkor az tiszta kell legyen !
A gép TV-re kötése is úgy történik, hogy a videok. TVout-ja megy a TV készülék RCA, vagy Scart video benetére és a hang a hangk.-ról a TV hang bemenetére.
Üdv.:Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
And
veterán
A kompozit videójel esetén annyit jelent, hogy összetett, minden képi ''alkotórészt'' tartalmazó jelfajta, az RCA pedig azt a csatlakozótípust (vagyis eredetileg azt a céget, amelyik (?) kitalálta) jelöli, amelyen a külön kompozit jel általában közlekedik. (Manapság már komponens Y, Cr, Cb jelek is RCA-csatlakozókra vannak kivezetve pl. egy DVD-játékos hátlapján.)
[Szerkesztve] -
vASalo
tag
hi!
ha jól értem egy trabiba szeretnél üzemanyag visszajelzőt fabrikálni.
házilag elég nehézkes huzalpotit gyártani. leginkább mivel nem nagyon lehet beszerezni a szükséges huzalt. szerintem a legegyszerübb megoldás egy skoda jeladó beszerzése (ami az szintjezhőhöz való) . bontóba pár száz forint, ha valami régi tipus
ha esetleg a méret nem stimmelne pontosan, az úszó rúdján lehet állítani. (hajtogatással )
[Szerkesztve] -
mezis
félisten
Lehet, hogy ''nullpont eltolás'' lesz a legegyszerűbb megoldás. Mérd meg, hogy mekkora
feszültséget ad ki üres tank állásban, és azt is, hogy mekkora az áramfelvétel üres és
tele tank állapotban. Ezen adatok alapján számolható a nullpont eltoló áramkörhöz
szükséges ellenállás és választható a Zener dióda típusa. (Remélem jól emlékszem és
lesz itt a fórumon nálam okosabb, aki kiszámolja neked. Nekem a BX-emben egy 100 mikroamperes műszer mutatja az akku feszt, kb 10V-tól 15V-ig. Az áramkört valami régi
Rádiótechnikából vehettem.)
Üdv.: István
Azonban a kijelzőműszer egy Skoda műszer, és a Wartburg ''ellenállásával'' csak félig megy vissza a mutató, amikor a tank üres.mezis
-
vASalo
tag
nem tudom, honnan lehetne ilyen huzalt keriteni. ezek elég nagy ellenállású speciális ötvözethuzalok. több darabból elvileg össze lehetne rakni, de akkor meg a toldásnál megakadna a szintjelző.
a másik probléma, hogy nem csak az ellenállásnak kell stimmelni, hanem a huzal hosszának is.
ennek ellenére lehet meg ér egy próbát, de szerintem kisebb probléma bebarkácsolni egy másik szintjelzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest